Børnemenu til bryllup?

Er du faret vild i planlægningen af din fest, eller er du bare vild med påske? Så skal du kigge herinde.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 10636
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 2715
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 26804

Re: Børnemenu til bryllup?

Indlægaf kidkomb » 3. apr 2019, 16:12

DetSorteCirkus skrev:
kidkomb skrev:Jeg kan ikke huske da jeg var helt lille jo, men sammenkogte og alt muligt mærkeligt kunne da bare komme an.
Jeg har altid været vild med god mad :genert:


Jeg synes også, det er mærkeligt, at du ikke kunne få den almindelige festmad. Det kunne børn godt hos os, hvis de havde lyst.

Det kunne jeg ikke drømme om at spørge om. Det er jeg alt for "godt" opdraget til. Når værten havde bestemt at det skulle være sådan, så var det sådan. Så sørgede mine forældre til gengæld for at vi fik alt det gode mad når det var hjemme hos os og jeg er også ret sikker på at de høfligt lod det indgå i samtaler, sådan generelt, at deres børn satte pris på god voksenmad :D
1
Min yndlingsstilling er søstjernen.
Kanga
Indlæg: 339
Tilmeldt: 12. mar 2016, 19:04
Kort karma: 32
Likede indlæg: 210

Re: Børnemenu til bryllup?

Indlægaf Kanga » 3. apr 2019, 16:26

godtnavn skrev:
Kanga skrev:Jeg er lidt dobbelt om det. Min søn er seks år, og i den fase, hvor han spiser meget ensformigt.
Til hverdag får han rugbrødsmadder til aften med en masse snackgrønt. Førhen spiste han alt; frikadeller, sovs, kartofler, grov mos, lasagne, grøntsager, sågar karrysild. ALT hvad vi satte foran ham... næsten. For fx spiser han ikke pølser og har aldrig gjort.

Så kom vi til en fest, hvor der blev serveret oksemørbrad med hvad tilbehør man nu får til det, så fik han ingen mad. Men det ville han heller ikke gøre, hvis værten havde lavet børnemenu med pølser. Til gengæld ville han elske en god, kvalitetsfiskefilet med ristet rugbrød eller en pulled pork-burger.

Vi glæder os selv til fasen er ovre, og han igen gider spise 'normalt'. Hvad folk vil gøre til deres fest, må de om. Men jeg synes, det er god stil at imødekomme børn med fx grøntsagssnacks og anden børnevenlig mad. De må vel også gerne have en god aften, på fod med de voksne, hvorfor ellers invitere dem?

Kanga


MEn det er jo netop det der er problemet, at børnene ikke nødvendigvis bliver mere mætte af en børnemenu end voksenmenu. Jeg oplever ofte folk vælger børnemenuen fordi de ikke vil betale den gode og dyre mad til børnene :) Jeg serverer netop ikke børnemenu til børnene i min familie fordi jeg ved de får en bedre aften med det samme mad som os andre, de vil føle sig snydt hvis de fik serveret klassiske børnemenuer.
I mandens familie er det kun pølser og kødsovs der dur til børn, og det serverer jeg altså heller ikke, vi er vegetarer (manden spier dog kød af og til) og da jeg altid er den der står for madlavningen så er det lidt udelukket at lave kød (det vil ganske enkelt ikke ende godt, da jeg aldrig har lavet dt og ikke kan smage det til). Dog har børnene altid spist godt til vores fester, selvom deres forældre ikke mener de kan spsie andet end pasta/pølser. Vi sørger for der er forskelligt, og man må gerne springe ting over, men decideret børnemeuer har vi aldrig lavet.

Vi tager dog altid hensyn til allergier, både de reelle og selvopfundne (dem er der en del af i vores omgangskreds :lol: ) samt kræsenheder, så der er noget for alle, jeg gider jo ikke stå og lave mad folk ikke kan spise, men laver det altid så det er én menu men hvor folk så kan vælge elementer til og fra :) Det gør jeg uanset om vi er 2 eller 60 gæster.


Nu skriver jeg godt nok børnevenlig mad, men jeg synes ikke pølser og kødsovs er vejen frem. Samtidig kender jeg ikke mange seksårige, der spiser mørbrad...

Som det er med voksne, er det vel også med børn; man kan ikke stille alle tilfreds med menuen, uanset hvad man serverer.

Kanga
1
Brugeravatar
Zombie
Indlæg: 3275
Tilmeldt: 16. aug 2015, 14:06
Kort karma: 787
Likede indlæg: 11347

Re: Børnemenu til bryllup?

Indlægaf Zombie » 9. jul 2019, 00:44

Vi har inviteret børnene med, og ligesom vegetarerne får deres, sørger vi også for børnevenligt mad. Det er dog buffet, så alle får tilbudt det samme, men når vi udvælger retterne, sørger vi for, der er noget for alle vores gæster.

Børnene er også vores gæster og nu vi tager hensyn til slem allergi og vegetarer, virker det super mærkeligt for mig, at man ikke også tager hensyn til børnene. De er jo også både mennesker og gæster, så deres behov og madvalg må da tælle som fx en voksen vegetar.
2
aka Forbies

:gammel:

Tilbage til "Fest og bryllup"