Asylansøgere: Det er Tysklands egen skyld

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
annella
Indlæg: 726
Tilmeldt: 20. sep 2015, 04:25
Kort karma: 6
Likede indlæg: 345

Asylansøgere: Det er Tysklands egen skyld

Indlægaf annella » 11. jan 2016, 07:17

Kode: Vælg alt

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/asylansoegere-det-er-tysklands-egen-skyld/5903091


HAMBORG (Ekstra Bladet): Naboer kritiserer de asylansøgere, som er flyttet ind i en flygtningelejr i Jenfeld ved Hamborg. Man kritiserer asylansøgerne for at støje og skabe utryghed.

Ekstra Bladet bad i går en flok asylansøgere besvare kritikken af naboskabet fra de tyske beboere i etagebebyggelsen 30 meter væk.

- Vi gør dem ikke fortræd, men hilser pænt, lovede gruppens talsmand, den 22-årige engelsktalende syriske asylansøger Aso Hamsa i Ekstra Bladets interview gennem hegnet, som omkranser lejren.

Han erkender, at lejren udgør en konstant støjgene for naboerne, hvilket han undskylder for, inden han argumenterer for, at støjen er Tysklands egen skyld.

- For forholdene er så elendige herinde, at folk bliver frustrerede, så der stort set dagligt opstår slåskampe mellem iranere, syrerer og afghanere, så politiet må komme, siger han.

- Hvad er der galt?

- Vi skal sove 16 mennesker i barakker på kun 30 kvadratmeter, siger Aso Hamsa, som modtager bidrag fra de øvrige i gruppen. De når frem til, at følgende seks forhold er kritisable:

Barakkerne er for små og kolde, maden er kedelig, der er for langt til toiletterne, de sanitære forhold er for ringe, vandet i bruserne er for koldt, og der bor forskellige nationaliteter i barakkerne, hvilket gør det umuligt at føre samtaler.

- Er der andet?

- Ja, vi bør modtage penge til eksempelvis at købe cigaretter og internetadgang. Vi får ingen penge, klager Aso Hamsa.

- Men Tyskland yder jer beskyttelse, giver jer en seng og tre daglige måltider. Er det rimeligt at forlange af tyske skatteydere, at de skal bidrage til jeres forbrug af cigaretter og internet?

- Tyskland har selv inviteret os og sagt, at de har brug for flygtninge. Det har jeg selv læst på en seddel i Irak, hvor jeg arbejdede for at få råd til at komme hertil, siger Aso Hamsa, som argumenterer for, at man bør behandle gæster, man selv har inviteret, godt og bedre end behandlingen, han og kammaterne får i Jeenfelder Moorpark-lejren.

- Ellers skulle man ikke have inviteret os, understreger Aso Hamsa.

Han fortæller, at han havde det bedre i Irak, hvor han som flygtning fra Syrien tog et lønarbejde og tjente de 4000 euro, det kostede at blive befordret til Europa.

Netop den høje pris for sådan en rejse angiver han som årsagen til, at han ikke vender tilbage til Irak. Flygtningene fortæller også, at grunden til, at de har undladt at tage søstre og mødre med, er, at de ikke havde råd, men flere siger, de håber på familiesammenføring.


Nu mener jeg ikke, at skylden ligger hos tyskerne, hvis flygtninge ankommer til landet under måske deres egne håbefulde men sikkert helt forkerte forestillinger om, hvad de forventer, og når deres forventninger ikke bliver opfyldt, sniger utilfredsheden sig ind hos mange flygtninge.

Ingen har inviteret flygtninge til Tyskland, kun Merkel har kvajet sig, da hun i september sagde, at alle er velkommen, men en invitation var det ikke.

Men jo lidt skyld har Tyskland/tyskerne i de problemer, der er opstået med den ukontrollerede indvandring, landet skulle aldrig have ladet 1.1 mio. flygtninge og dem, der kalder sig flygtninge rejse ind i landet i 2015.

Jeg synes Aso Hamsa skulle tage hjem igen til Irak, hvor han havde det bedre og med de tjente 4000 €, havde han da råd til både cigaretter og internet. Jeg anser ham ikke for at være en ægte flygtning, jeg tror ægte flygtninge i første omgang er taknemmelig for at være kommet i sikkerhed, have tag over hovedet og blive forsørget.


Din mening?
0

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"