Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2101

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Pjeps » 24. sep 2015, 06:11

Hvor længe kan hårdkogte æg holde sig, kogte og upillede?
0
:ninja:
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 88
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 11
Likede indlæg: 65

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf DollsLiveForever » 24. sep 2015, 06:19

Jeg ville gå efter, hvad der i mit hoved nu hedder annione reglen. Fire døgn efter kogning, hvis de er kølet hurtigt ned.

Egentlig sjovt med æg, har langt større tillid til deres holdbarhed rå.
2
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4823
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 258
Likede indlæg: 4272

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Flora » 8. nov 2015, 14:03

Jeg købte for 2 dage siden en pakke hakket svinekød, åbnede pakken og brugte noget af det og lagde resten i en pose i køleskabet. Ville I spise det i dag eller ville I turde vente til i morgen eller skal det bare smides ud med det samme? :gruble:
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 818
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1143

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf zembra1986 » 8. nov 2015, 14:38

^^^Såfremt posen har været lukket godt med knude på, så turde jeg nok godt spise det i dag, men ville ikke spise det i morgen.
2
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1716
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 240
Likede indlæg: 2520
Kontakt:

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Annione » 9. nov 2015, 02:39

Flora skrev:Jeg købte for 2 dage siden en pakke hakket svinekød, åbnede pakken og brugte noget af det og lagde resten i en pose i køleskabet. Ville I spise det i dag eller ville I turde vente til i morgen eller skal det bare smides ud med det samme? :gruble:


Jeg er enormt forsigtig med hakket kød. 24 timer får det lov at stå. Ikke et øjeblik mere. Jeg ville smide det ud.
Der er uhyggeligt mange bakterier i hakket kød og de kan opformere sig i det ekstreme.
3
At rejse er at leve :love2:
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 818
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1143

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf zembra1986 » 11. nov 2015, 15:33

Kan en lasagne holde sig frisk i køleskabet i 3 dage?

Det skal siges at den står i bunden af mit køleskab hvor det er mest koldt, og madvarer nogle gange småfryser lidt.
0
Brugeravatar
didas
Indlæg: 965
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 223
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 2272

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf didas » 11. nov 2015, 15:46

zembra1986 skrev:Kan en lasagne holde sig frisk i køleskabet i 3 dage?

Det skal siges at den står i bunden af mit køleskab hvor det er mest koldt, og madvarer nogle gange småfryser lidt.


Jeg ville ikke have nogle skrupler ved at spise det. I et af de bakterieprogrammer der engang var på TV3 med folk, der levede klamt, havde en deltager lasagne stående ude på køkkenbordet og der sagde hygiejnedamen at man faktisk sagtens kunne spise det dagen efter. Så i køleskab må det jo give et par dages mere holdbarhed :-D
2
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 818
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1143

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf zembra1986 » 11. nov 2015, 15:50

^^Vildt! Jeg ville alligevel aldrig spise en ret som havde stået på bordet natten over :8:
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4823
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 258
Likede indlæg: 4272

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Flora » 16. feb 2016, 12:19

For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6089
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1157
Likede indlæg: 6807

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Wizzze » 16. feb 2016, 12:29

Flora skrev:For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?


Man plejer at sige 4-6 dage, men jeg har hørt flere bruge rester mere end en uge senere. Personlig ville jeg dufte til den, det er ret tydeligt hvis den er blevet sur.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4823
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 258
Likede indlæg: 4272

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Flora » 16. feb 2016, 12:56

Wizzze skrev:
Flora skrev:For en 4-5 dage siden åbnede jeg en dåse kokosmælk, brugte noget af den og lod resten stå i et glas med film over i køleskabet. Nu bliver jeg i tvivl om det stadig kan bruges eller jeg bør hælde det ud. Ville I bruge det?


Man plejer at sige 4-6 dage, men jeg har hørt flere bruge rester mere end en uge senere. Personlig ville jeg dufte til den, det er ret tydeligt hvis den er blevet sur.


Ok, så tror jeg bare jeg bruger det. Det lugter helt som da jeg åbnede dåsen :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 818
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1143

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf zembra1986 » 25. feb 2016, 19:31

Kan jeg genvarme en suppe op, der har stået 2 timer på komfuret uden varme?

Det er hønsekødssuppe med kød/mel boller
0
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1716
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 240
Likede indlæg: 2520
Kontakt:

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Annione » 25. feb 2016, 20:07

zembra1986 skrev:Kan jeg genvarme en suppe op, der har stået 2 timer på komfuret uden varme?

Det er hønsekødssuppe med kød/mel boller


Altså. Ja, det kan du. Men den skal helt op og koge - det er dine kød- og melboller ikke meget for.
Bakteriemæssigt er der ikke nogen ko på isen.
2
At rejse er at leve :love2:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4823
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 258
Likede indlæg: 4272

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf Flora » 15. apr 2016, 08:04

Hvor længe over "mindst holdbar til"-dato ville I bruge æg?

Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 4131
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 424
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 6036

Re: Kan det spises, eller skal det i skralderen?

Indlægaf LadyFox » 15. apr 2016, 08:12

Flora skrev:Hvor længe over "mindst holdbar til"-dato ville I bruge æg?

Jeg har 6 æg med "mindst holdbar til"-dato i går. Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal gå ægge-amok og lave tærter og bagværk osv. for at få brugt dem alle i dag eller om det er fint at få dem brugt over de næste par dage. Hvad tænker I?

Jeg ville godt turde give dem et par dage til. :)
Bliver de for gamle er du ikke i tvivl.
1
I don't mean to be a diva, but some days you wake up and you're Barbara Streisand.

Tilbage til "Mad og drikke"