Integration med fokus på kvinder?

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 4301
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 307
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 10152

Integration med fokus på kvinder?

Indlægaf Hunkat » 19. jan 2016, 10:36

Inspireret af dette debatoplæg http://politiken.dk/debat/ECE3022484/lad-de-flygtende-kvinder-og-boern-komme-ind-foerst/

Egentlig synes jeg det er en interessant tanke. Som nævnt i indlægget fokuserer en del udviklingshjælp på kvinder (rettigheder og mikrolån f.eks.) og børn (skolegang og vaccinationsprogrammer f.eks.) fordi man af erfaring har erkendt at det er her de lange seje træk skal tages.

Men om det blindt kan overføres til danske forhold er jeg meget i tvivl om. Tanken er jo sympatisk nok, kvinder og børn myrdes og voldtages som taktik i krig, det er der jo ingen rationelle mennesker som ikke synes skal forhindres.

For det første er der selve flugten. Det er en lang rejse for en uledsaget kvinde, kun i selskab med menneskesmugler som jo ikke er guds bedst børn. Man kunne godt frygte at det ville være et valg mellem pest eller kolera, blive mishandlet hvor man er eller på rejsen væk.

Hvis vi leger at en kvinde som kom hertil og blev velintegreret, hvad så når hendes mand fik familiesammenføring? Så ville han ankomme til en situation hvor han pludseligt (og måske uden at forstå hvorfor) havde mistet 'magten' i familien. Konen og børnene behøver ikke længere lystre. Jeg kunne godt se nogle vende sig endnu mere indad, eller bliver voldelige i frustration og afmagt. Det er jo heller ikke et drømmescearie.

Hvad tænker I?
0
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 9755
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1078
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 17211

Re: Integration med fokus på kvinder?

Indlægaf LadyFox » 19. jan 2016, 11:43

Jeg er ikke så meget til det der med hellere at hjælpe det ene køn i nød frem for det andet. Jeg forstår godt at de hændelser der er sket er forfærdigelige og noget skal gøres, jeg er bare heller ikke så meget for det der med at lade de få ødelægge det for de mange.

Jeg tænker som dig at det heller ikke er uden grund at mændene flygter for sig selv først - uanset hvor i verden man kommer fra tænker jeg at det ikke er med den helt gode vilje når hvis en mand flygter og beslutter i første omgang vælger at efterlade kone og børn blive tilbage.
0
"For fucks sake, I'm talking dangerous. Don't nobody talk dangerous anymore? Jesus!"
Brugeravatar
eks-Maupassant
Indlæg: 8725
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:52
Kort karma: 340
Likede indlæg: 6568

Re: Integration med fokus på kvinder?

Indlægaf eks-Maupassant » 19. jan 2016, 22:35

Ali G !
0
I wish the left would learn to love objectivity, reason, science, and evolutionary theory. They are very useful tools. - Keith Frankish
Brugeravatar
landsbytossen
Indlæg: 2188
Tilmeldt: 12. dec 2015, 19:45
Kort karma: 135
Geografisk sted: i den ene ende af min skygge
Likede indlæg: 2733

Re: Integration med fokus på kvinder?

Indlægaf landsbytossen » 19. jan 2016, 22:49

Hende Maria kritiserer DF og Inger Støjberg for at være "islamofober og kulturracister". Det er historien om ikke at kaste med sten, når man selv bor i et glashus. Maria er fortaler for kønsdiskriminering.
0
Min mening står ikke til diskussion.

"Hvad skal vi med folk, der læser statskundskab ? Det kommer der bare sådan nogle som Svend Auken ud af"
Citat: Mogens Glistrup

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"