Spørge Jørgen * 10

Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 2431
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 652
Likede indlæg: 8497

Spørge Jørgen * 10

Indlægaf vibbsen » 19. jan 2016, 18:58

Vi har en 3 årig (4 til Maj) som ikke bare spørger meget. Hun spørger HELE tiden. Om Alt. Og det er ved at drive os til vanvid.

For det er ikke sådan nogen standart "for alderen" spørgsmål....Nej, det er sådan nogen spørgsmål hvor man tænker : Hvad vil du vide det for ? Nytårsaften opdagede hun at jeg kom med et par strømpebukser. Resultat : Hun skal ikke alene vide om de er nye (Hvilket de var). Hun skal også vide hvor jeg har dem fra (dem har jeg købt). Hvor jeg har købt dem (i en butik). Hvilken butik det var (H&M). Hvilken H&M (den i det lokale center). Om de kostede mange penge (Det gjorde de ikke). Og hvor mange penge det var de kostede.

Da det blev efterår insisterede hun også på at få at vide hvorfor træerne tabte bladene, hvordan de får nogen nye, og hvad der sker med de gamle blade. Hun kan ikke se månen uden at spørge hvor Solen er, og når hun kan se solen vil hun vide hvor månen er.

Og sådan er det hele tiden. Hun skal have en forklaring på ALT. Også de ting som andre mennesker gør. Hvorfor køber damen mælk. Hvorfor går manden den vej. Hvem bor i det hus. Hvem arbejder derinde. Hvor skal vi hen ? Hvorfor skal vi det ? Hvad skal vi lave ? Hvad skal vi så ? Og hvad så bagefter ? Hvad skal vi i morgen ? Og hvad så bagefter ? Og så videre og så videre og så videre. Hun spørger også glad og gerne om de samme ting 5 gange. På forskellige måder. Og hun er fuldstændig døv for "ikke flere spørgsmål nu"

Jeg ved godt at nogen siger "Sikke dog et dejligt videbegærligt barn"....Men det er faktisk ikke så dejligt endda. For hun efterspørger ikke viden hun kan bruge til noget konkret. Hun spurgte f.eks. ikke hvad jeg skulle bruge nylonstrømperne til...Og hun spørger heller ikke hvad vi skal i morgen fordi hun skal finde ud af om det er noget hun gider.....Det er nogen gange som om hun spørger bare for at spørge.

Har vi et helt normalt barn ???? Og kan vi på nogen måde "dæmme" lidt op for spørgetrangen ? Eller må vi bare stå det igennem ?
0
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 3757
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 774
Likede indlæg: 5066

Re: Spørge Jørgen * 10

Indlægaf Bøtte » 19. jan 2016, 19:24

Jeg tænker hun er helt normal :kys:

S, som jo er omkring et halvt år yngre end E og hun spørger også konstant. Hvis vi hører en lyd udefra, spørger hun til hvad det er (en motorcykel), hvor skal den hen (det ved jeg ikke), er det en mand (ja det tror jeg), hvad hedder han (det ved jeg ikke). Hun kører også i ring og spørger igen og igen. Og hun tager gang på gang sin mor på sengen "Mor, hvor går neglelak hen, når det går af?" :lol:

Tror vi er ude i noget "deterenfase, deterenfase, deterenfase" - en gang i mellem kan vi aflede hende ved at snakke om noget andet.
0
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 2431
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 652
Likede indlæg: 8497

Re: Spørge Jørgen * 10

Indlægaf vibbsen » 19. jan 2016, 20:08

Gudskelov :P

Vi kan også tit aflede Emma ved at tale om noget andet. Desværre så er hun i besiddelse af en utrolig evne, til at vende tilbage til et hvilket som helst emne, på et hvilket som helst senere tidspunkt. Det får hun helt sikkert stor glæde af senere i livet. Lige pt. er evnen mest anvendelig til at vende tilbage til eventuelt ubesvarede besvarede spørgsmål fra de seneste 6 måneder :-D
0
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
lulu-p
Indlæg: 1127
Tilmeldt: 20. aug 2015, 08:05
Kort karma: 74
Likede indlæg: 1384

Re: Spørge Jørgen * 10

Indlægaf lulu-p » 21. jan 2016, 12:36

Ha-ha...jeg har haft 3 spørgelystne børn. Den yngste bliver snart 6 og hun har stadig en rem af huden. Jeg tror ikke de bliver mindre nysgerrige eller videbegærlige med alderen, men pludselig er der også en flok veninder man kan spørge, og de lærer hurtigt at finde svar på nettet. Og så er der ingen tvivl om, at der går lidt "leg" i den..og det vokser de også fra. Eller mine har gjort.
1
... Look to the light, Leland, find the light. Into the light, Leland, into the
light. Into the light, Leland... into the light... Don't be afraid. ...

Tilbage til "Børn"