Skærpelse af retningslinjerne for debatten.net pr. 19.01.2016

Brugeravatar
decibell
Moderator
Indlæg: 5760
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
Kort karma: 310
Geografisk sted: Oldtiden
Likede indlæg: 7373

Skærpelse af retningslinjerne for debatten.net pr. 19.01.2016

Indlægaf decibell » 19. jan 2016, 20:17

Hej alle brugere på debatten.net

Det har fra start af været vigtigt for både administrator og alle os fra moderatorteamet, at dette skal være en debat, hvor der hersker en god, rar og omgængelig tone, så alle kan være med, uanset alder, køn og baggrund. Vi har også i løbet af månederne fået masser af tilkendegivelser om, at det er en dejlig debat, vi har fået opbygget, med en rar og hyggelig tone uden negativitet, stikpiller og mobning.

Men på det sidste har den opfattelse desværre ændret sig, for nu er vi begyndt at få en del tilkendegivelser om det modsatte. Flere har givet udtryk for, at de er kede af de tråde, hvor formålet med trådene er at grine af andre. De synes, at trådene også er med til at skabe en dårligere og mere negativ generel tone, fordi adfærden smitter af på resten af debatten.

Samtidig har der bredt sig en tendens til i mange forskellige tråde (inkl. de tidligere nævnte), at benytte screenshots og billeder, der viser og gengiver private brugerprofiler og samtaler fra private brugere på lukkede sites, hvor man skal være medlem for at se det. Selv om de er forholdsvis anonymiserede, ved at ansigter og navne er fjernet, er hjemmesiderne og gruppernes navne oftest også nævnt, og billeder/screenshots øger risikoen for, at de omtalte personer kan genkende sig selv, hvis de læser med. De vil helt sikkert ikke finde det særligt sjovt at se sig selv omtalt i en så negativ tone på en fremmed debat - især ikke med oplysninger, som de troede var helt private eller som det mindste var beregnet for et begrænset publikum.

Vi har efterfølgende erfaret, at det desuden kan ses som et brud på bl.a. Persondataloven, for ud over personlige oplysninger er det faktisk heller ikke tilladt at videregive eller vise andres tekster, billeder m.m. uden samtykke - specielt ikke, hvis det har en krænkende karakter.

Alle os på debatten her kommer mange forskellige steder fra, bl.a. fra mindst to andre debatter, hvor mange af os ofte har været der i flere år. Derfor er det også naturligt, at vi har nogle oplevelser derfra med i bagagen, som vi også gerne vil dele med andre - især med de debattører, som vi kender derfra. Det giver desværre bare nogle problemer fra tid til anden, når omtalen af andre debattører bliver negativ. Selv når det er positiv omtale, kan det have en så afslørende karakter, at det bryder vores regler om ikke at hænge andre ud. Vi har derfor løbende måttet redigere indlæg og fjerne navne/oplysninger, men der går aldrig lang tid, før den er gal igen. Om det skyldes, at man som debattør ikke har læst reglerne, at vi ikke har formuleret reglerne godt nok, eller det er noget helt tredje, kan vi ikke rigtig greje.

Uanset hvad - debatten er langsomt, men sikkert, på vej til at vokse sig større med flere og flere brugere, så med alt dette i tankerne har vi været nødt til at tage retningslinjerne op til revision. Målet har været at præcisere dem, så vi kan forsøge at undgå noget af det negative og måske finde tilbage til en tone og debat, vi alle kan være bekendte og glade for.

Det betyder specifikt, at retningslinjerne er blevet skærpede på flg. punkter (ændringer skrevet med kursiv):

Retningslinjerne for debatten.net pr. 19.01.2016 skrev:
Uddrag (retningslinjerne i helhed kan ses her: viewtopic.php?f=48&t=1734#p93808 ):

Grovere forseelser:
- Dette skal så vidt muligt være en fri debat, men det kræver også, at du som bruger holder en god tone over for andre. Chikane og mobning af andre brugere vil medføre advarsler med senere bortvisning, hvis advarslen ikke efterfølges. Negativ omtale af andre/tidligere debattører fra andre debatter er heller ikke ønsket her på debatten og vil blive redigeret bort fra indlæggene uden forudgående varsel og medføre henstillinger fra moderatorteamet - og siden hen advarsler m.m., hvis henstillingerne ikke bliver fulgt. Trusler på livet eller trusler af anden negativ karakter, uanset om det foregår åbent eller i kort eller pb, bliver IKKE accepteret her og vil føre til øjeblikkelig permanent bortvisning. Så hold en god tone, i trådene så vel som i kort og pb'er.
- Kommentarer/privatbeskeder/kort, hvor en/flere personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering slettes i det øjeblik, det bliver opdaget, og brugeren bag vil modtage én advarsel. Sker det igen inden for et år, vil man blive udelukket permanent.

Privatliv:
- Her på debatten er det altid op til folk selv, om de vil være anonyme eller ej. Det er dog ikke tilladt at hænge andre ud ved at udlevere personlige eller genkendelige oplysninger om dem (herunder også navne, adresser, telefonnumre og e-mailadresser) uden deres samtykke - og specielt ikke, hvis det er af krænkende karakter. Dette gælder OGSÅ screenshots og billeder, der viser og gengiver samtaler med privatpersoner og private brugerprofiler/profiltekster fra/med private brugere på lukkede sites, hvor man skal være medlem for at se det. Sker der alligevel overtrædelser af disse regler, kan indlæggene blive slettet eller redigeret uden varsel. Gentager det sig, på trods af henstillinger fra moderatorteamet, kan det medføre advarsler og/eller udelukkelse fra debatten.


Vi er godt klar over, at de fleste nok ikke har tænkt så langt over, hvordan det kan opfattes af andre. Derfor vælger vi at stramme op på retningslinjerne fra og med i dag først - og samtidig opfordrer vi alle til fremover at tænke over, om man overholder den gældende lovgivning, og over hvordan ens indlæg kan blive opfattet af den person, det måtte omhandle, hvis denne person læser med - specielt hvis det er negativt ladet.

Selv om vi i den næste tid vil redigere løbende i de gamle indlæg, når vi selv finder eller får indberettet noget, der kan ses som overtrædelse af de førnævnte regler, vil det IKKE medføre nogle advarsler til brugerne af de indlæg. Men fremtidige overtrædelser vil selvfølgelig blive behandlet lige som alle andre overtrædelser af retningslinjerne.

Vi håber på, at alle har forståelse for dette og vil bakke op omkring det og debatten, så vi kan fortsætte med at glædes over denne dejlige debatside.

Med venlige hilsener fra

Moderatorteamet
16

Tilbage til "Retningslinjer for debatten.net"