Kage der nægter at blive bagt

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 1727
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 132
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 3339

Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf Hunkat » 29. jan 2016, 09:34

Håber I kan komme med lidt gode råd om en kage der slet ikke arter sig som den burde.

Jeg har haft fødselsdag og skal derfor have kage med på arbejde. Jeg vælge denne blondie http://anneauchocolat.dk/2013/08/16/blondies-med-lime-og-hindbaer/ dog uden mandler om jeg ikke selv bryder mig om.

Jeg bagte den i går i alt ca. 50 minutter hvorefter den var så brun på toppen at jeg helst ikke ville give den mere varme. På det tidspunkt var den ret blød men brownie typerne må jo gerne sætte sig lidt, så det var ok tænkte jeg. Her til morgen skar jeg den over og den er næsten fuldstændig flydende indeni. Helt ubagt.

Vi har heldigvis en oven i vores te køkken på arbejdet så jeg tager den med alligevel og smider den i det. Ca. 1 time på omkring 10o grader under sølvpapir for at skåne toppen.
Det hjalp faktisk lidt, så skruede lidt op for varmen og kiggede til den efter 30 minutter. Resultat: mere flydende end nogensinde før. :panik:

Jamen jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre eller ikke gøre. Er der ikke en kagekyndig som har et godt råd?
0
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
FruDulle
Indlæg: 2696
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:48
Kort karma: 617
Likede indlæg: 3464

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf FruDulle » 29. jan 2016, 09:44

Jeg kan ikke komme med råd, men jeg jar også prøvet at bage den...med samme resultat. Så det er ikke dig
0
Whatever
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7845
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9236

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf Fru Sunshine » 29. jan 2016, 10:08

Det lyder underligt. Jeg har aldrig oplevet det, men jeg har lyst til at afprøve opskriften. Måske er der fejl i den?
Har du brugt frosne eller friske hindbær? For jeg tænker, at der måske er for meget væske i de frosne :gruble:
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
FruDulle
Indlæg: 2696
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:48
Kort karma: 617
Likede indlæg: 3464

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf FruDulle » 29. jan 2016, 10:11

Jeg brugte friske til min
0
Whatever
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 1727
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 132
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 3339

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf Hunkat » 29. jan 2016, 10:11

Jeg brugte friske hindbær.

Jeg har godt nok brugt et stenfad frem for en kageform men jeg varmede det først og gav det som sagt også længere end det skulle have og det har aldrig været et problem med kager i det fad før...

Jeg fatter det ikke.
0
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
In_your_eyes
Indlæg: 387
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:40
Kort karma: 73
Geografisk sted: Midt i Jylland
Likede indlæg: 609

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf In_your_eyes » 29. jan 2016, 10:34

Jeg tror det har noget med dit valg af form at gøre, jeg ville bage den i en alm kageform. Har aldrig haft god erfaring med fade.
0
:pompom:
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2016
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3263

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf DD_81 » 29. jan 2016, 10:41

Nu er i 2 her i tråden der har oplevet det, og jeg kan se at 2 i kommentarsportet har samme problem :)
Mit umiddelbare gæt er at der er for lidt mel i opskriften vs. "væske" fra smør, æg, smelte choko, og hindbærrene. - det er egentligt nok hindbærrene der er synderen.

Hvordan var konsistensen inden bagning? - tænker den skulle være sådan lidt soft-ice agtig i det, altså forholdvsis tyk.
0
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 1727
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 132
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 3339

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf Hunkat » 29. jan 2016, 10:57

DD_81 skrev:Nu er i 2 her i tråden der har oplevet det, og jeg kan se at 2 i kommentarsportet har samme problem :)
Mit umiddelbare gæt er at der er for lidt mel i opskriften vs. "væske" fra smør, æg, smelte choko, og hindbærrene. - det er egentligt nok hindbærrene der er synderen.

Hvordan var konsistensen inden bagning? - tænker den skulle være sådan lidt soft-ice agtig i det, altså forholdvsis tyk.


Jamen den var faktisk sådan rimelig gennemsnitlige kage-konsistens. Jeg studsede godt nok lidt over hvor meget smør/chokolade der skulle i en dej der ellers så ud som om den faktisk var ok, men den optog det meget pænt så jeg tænkte ikke videre over det.

Den var lidt på den tynde side men ikke abnormt. Det kan sagtens være mangel på mel... og det ændre alverdens bagning jo ikke rigtig på..

Suk, så må jeg jo nok ud i noget med plan b
0
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2016
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3263

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf DD_81 » 29. jan 2016, 13:55

Hunkat skrev:
DD_81 skrev:Nu er i 2 her i tråden der har oplevet det, og jeg kan se at 2 i kommentarsportet har samme problem :)
Mit umiddelbare gæt er at der er for lidt mel i opskriften vs. "væske" fra smør, æg, smelte choko, og hindbærrene. - det er egentligt nok hindbærrene der er synderen.

Hvordan var konsistensen inden bagning? - tænker den skulle være sådan lidt soft-ice agtig i det, altså forholdvsis tyk.


Jamen den var faktisk sådan rimelig gennemsnitlige kage-konsistens. Jeg studsede godt nok lidt over hvor meget smør/chokolade der skulle i en dej der ellers så ud som om den faktisk var ok, men den optog det meget pænt så jeg tænkte ikke videre over det.

Den var lidt på den tynde side men ikke abnormt. Det kan sagtens være mangel på mel... og det ændre alverdens bagning jo ikke rigtig på..

Suk, så må jeg jo nok ud i noget med plan b



Jeg sammenholdt opskriften med andre brownies og blondies, og egentligt så det ud til at stemme nogelunde overens. Men måske alligevel lige lidt nok af melet. Men kunne stadig godt mistænke hindbærrene for at være den store synder i ligningen.
0
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 1727
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 132
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 3339

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf Hunkat » 29. jan 2016, 14:26

Jeg endte med at smide den i mikroen efter råd fra en kollega. Det to ganske rigtig det værste væde....

Til gengæld var bunden total karmaliseret og stenhård :lol:

Det er den mest kiksede kage jeg nogensinde har bagt. Jeg har omdøbt den til cirkuskage i mit hoved.
0
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 703
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 70
Likede indlæg: 813

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf Maoam » 29. jan 2016, 16:55

Jeg har ikke brugt den opskrift, men jeg bagte engang en blondie med rabarber og havde samme problem som dig.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Fræksak
Indlæg: 299
Tilmeldt: 5. nov 2015, 19:06
Kort karma: 44
Likede indlæg: 336

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf Fræksak » 29. jan 2016, 17:08

Jeg har heller ikke prøvet den opskrift, men jeg har flere gange prøvet at bage blondie med appelsin (fra samme blog i øvrigt - her:
http://anneauchocolat.dk/2011/09/14/blo ... chokolade/) og haft fuldstændigt samme problem. Efter at have bagt den i 100 år tænkte jeg nå ja, det må også godt være sådan lidt klægt, men det smagte simpelthen som stort set ubagt kagedej inde i midten (og dejen smager godt, det er ikke det, men altså .... :genert:).

Måske har det noget med den hvide chokolade at gøre?
0
Muspel
Indlæg: 655
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1200

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf Muspel » 29. jan 2016, 19:14

Jeg har bagt den flere gange uden andre problemer, end at den bliver lidt for brun, hvis jeg ikke lægger et stykke bagepapir over til sidst.

Lige når den er færdig, skal den være ret flydende, fordi chokoladen jo smeltet. Kan det være sådan, at mandlerne normalt suger lidt væske?

Jeg ville prøve med lidt mere mel, og så en fladere form, så stykkerne bliver fladere.
0
HappyHippo
Indlæg: 618
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 48
Likede indlæg: 716

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf HappyHippo » 29. jan 2016, 21:02

Jeg har bagt masser af blondies uden problemer. Smeltet smør og chokolade er jo flydende indtil det bliver kølet, så jeg stiller dem i køleskabet, så bliver den fin fast.
0
HappyHippo
Indlæg: 618
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 48
Likede indlæg: 716

Re: Kage der nægter at blive bagt

Indlægaf HappyHippo » 29. jan 2016, 21:03

Og stenfade er noget møg at bage i. Det er som om de aldrig bliver færdige i sådan et
0

Tilbage til "Mad og drikke"