Selleri i kødsovs?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Hvilken selleri?

Bladselleri
24
40%
Knoldselleri
9
15%
Selleri? Prøver du at dræbe mig!
18
30%
Bruger ikke selleri men derimod... (forklar i tråden)
5
8%
Jeg er nysgerrig efter hvad andre har valgt/lyserød rumgorilla
4
7%
 
Afgivne stemmer: 60
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3214
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 265
Likede indlæg: 4471

Selleri i kødsovs?

Indlægaf Persnikedy » 1. feb 2016, 12:57

Jeg er igang ligeså stille og roligt med mit nytårsforsæt, at lære at lave kødsovs.
Første forsøg gik nogenlunde, ikke godt, men spiseligt.

Jeg snakkede med en ven som er køkkenuddannet og ligeså stor madelsker som jeg selv om opskriften og hvorfor den ikke var blevet god. Vi smagte og diskuterede og smagte lidt mere.

Ham og jeg var dog uenig i en ting som jeg ikke havde tænkt over før. Hver gang jeg har set andre lave kødsovs så har de brugt bladselleri, han mener så at det eneste rigtige er knoldselleri og det kunne havde påvirkede min kødsovs.

Jeg bryder mig faktisk ikke om selleri, men når jeg følger en opskrift så følges den slavisk for at søger for at jeg i hvert fald ikke ødelægger den med gode intentioner og gode ideer.

Hvad bruger i?
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
2SHY
Indlæg: 7268
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
Kort karma: 980
Geografisk sted: Aalborg
Likede indlæg: 8995

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf 2SHY » 1. feb 2016, 13:02

Der skal da ikke selleri af nogen art i kødsovs? :gruble: Ikke som vi laver den i hvert fald (hakket oksekød, løg, hvidløg, salt, peber, oregano, tomatpure, hakkede tomater og evt en bouillon terning hvis man er til den slags)
3
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm

Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself

Tak fordi du trimmer indlæg med mange citater :blomst:
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1790
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 125
Likede indlæg: 2295

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf sigge » 1. feb 2016, 13:03

Altså i udgangspunktet bruger jeg ikke selleri, fordi jeg ikke bryder mig ret meget om det og derfor ikke ville få brugt resten af det i andre sammenhænge. Men en gang om året køber jeg bladselleri for at lave waldorfsalat, og så bruger jeg også noget af det overskydende bladselleri i en kødsovs (det smager slet ikke af selleri, når det har kogt i min. 2 timer).
Efter min bedste overbevisning er det også bladselleri, italienerne bruger. De bruger meget den der "tricolore" som basis i gryderetter: Løg, bladselleri og gulerod, som med lidt god vilje repræsenterer farverne i det italienske flag (hvis altså gulerødder var røde, ik'). Og jeg har slået en opskrift på bolognese op i den italienske madbibel "Sølvskeen", og der bruges også bladselleri.

Forøvrigt bruger jeg både tomatkoncentrat (som lige skal steges af for at tage syren) og flåede tomater.
2
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3214
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 265
Likede indlæg: 4471

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Persnikedy » 1. feb 2016, 13:05

sigge skrev:Altså i udgangspunktet bruger jeg ikke selleri, fordi jeg ikke bryder mig ret meget om det og derfor ikke ville få brugt resten af det i andre sammenhænge. Men en gang om året køber jeg bladselleri for at lave waldorfsalat, og så bruger jeg også noget af det overskydende bladselleri i en kødsovs (det smager slet ikke af selleri, når det har kogt i min. 2 timer).
Efter min bedste overbevisning er det også bladselleri, italienerne bruger. De bruger meget den der "tricolore" som basis i gryderetter: Løg, bladselleri og gulerod, som med lidt god vilje repræsenterer farverne i det italienske flag (hvis altså gulerødder var røde, ik'). Og jeg har slået en opskrift på bolognese op i den italienske madbibel "Sølvskeen", og der bruges også bladselleri.



Det er italiensk opskrift jeg forsøgte mig med og netop med en tricolore som basis.
2
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3214
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 265
Likede indlæg: 4471

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Persnikedy » 1. feb 2016, 13:06

2SHY skrev:Der skal da ikke selleri af nogen art i kødsovs? :gruble: Ikke som vi laver den i hvert fald (hakket oksekød, løg, hvidløg, salt, peber, oregano, tomatpure, hakkede tomater og evt en bouillon terning hvis man er til den slags)


Jeg adlyder bare opskriften :-D

Min mor kom vist altid selleri i sin kødsovs, men jeg spiste altid udenom dem :genert:
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
2SHY
Indlæg: 7268
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:22
Kort karma: 980
Geografisk sted: Aalborg
Likede indlæg: 8995

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf 2SHY » 1. feb 2016, 13:08

Persnikedy skrev:
2SHY skrev:Der skal da ikke selleri af nogen art i kødsovs? :gruble: Ikke som vi laver den i hvert fald (hakket oksekød, løg, hvidløg, salt, peber, oregano, tomatpure, hakkede tomater og evt en bouillon terning hvis man er til den slags)


Jeg adlyder bare opskriften :-D

Min mor kom vist altid selleri i sin kødsovs, men jeg spiste altid udenom dem :genert:

Jeg har aldrig hørt om det :genert: Ja ja men det kan da være det skal prøves af på et tidspunkt :) Jeg har ikke selleri issues men foretrækker dem i waldorfsalat :ivrig:
0
Intet dør langsommere og mere smertefuldt end en drøm

Don't wait for a light to appear at the end of the tunnel, stride down there and light the bloody thing yourself

Tak fordi du trimmer indlæg med mange citater :blomst:
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2709
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 276
Likede indlæg: 3869

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Lemonella » 1. feb 2016, 13:10

Jeg putter også småtskåret bladselleri i min kødsovs. Det mener jeg der skal i i en ægte Italiensk kødsovs.
Jeg bruger det også, hvis jeg bare laver en tomatsovs, som er helt uden kød.
Nu er jeg så også ret vild med bladselleri. :D
3
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1834
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 298
Likede indlæg: 2744
Kontakt:

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Annione » 1. feb 2016, 13:14

Jeg hader selleri af et ondt hjerte, så det kommer ikke i min kødsovs.
Jeg bruger løg, hvidløg, friske tomater, chili og peberfrugt. Og kød og krydderier. Intet andet.
1
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 730
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 32
Likede indlæg: 624

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Stars » 1. feb 2016, 13:14

Persnikedy skrev:
sigge skrev:Altså i udgangspunktet bruger jeg ikke selleri, fordi jeg ikke bryder mig ret meget om det og derfor ikke ville få brugt resten af det i andre sammenhænge. Men en gang om året køber jeg bladselleri for at lave waldorfsalat, og så bruger jeg også noget af det overskydende bladselleri i en kødsovs (det smager slet ikke af selleri, når det har kogt i min. 2 timer).
Efter min bedste overbevisning er det også bladselleri, italienerne bruger. De bruger meget den der "tricolore" som basis i gryderetter: Løg, bladselleri og gulerod, som med lidt god vilje repræsenterer farverne i det italienske flag (hvis altså gulerødder var røde, ik'). Og jeg har slået en opskrift på bolognese op i den italienske madbibel "Sølvskeen", og der bruges også bladselleri.



Det er italiensk opskrift jeg forsøgte mig med og netop med en tricolore som basis.


Når jeg laver den som JEG kan lide den (ikke pigerne :genert: ), er det med løg, suppeurter fra frost ( = porre, gulerod og knoldselleri) samt rødvin.
Den får dog en tur med stavblenderen, så der ikke er gulerods- eller selleri stykker i.
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3214
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 265
Likede indlæg: 4471

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Persnikedy » 1. feb 2016, 13:18

Stars skrev:
Persnikedy skrev:
sigge skrev:Altså i udgangspunktet bruger jeg ikke selleri, fordi jeg ikke bryder mig ret meget om det og derfor ikke ville få brugt resten af det i andre sammenhænge. Men en gang om året køber jeg bladselleri for at lave waldorfsalat, og så bruger jeg også noget af det overskydende bladselleri i en kødsovs (det smager slet ikke af selleri, når det har kogt i min. 2 timer).
Efter min bedste overbevisning er det også bladselleri, italienerne bruger. De bruger meget den der "tricolore" som basis i gryderetter: Løg, bladselleri og gulerod, som med lidt god vilje repræsenterer farverne i det italienske flag (hvis altså gulerødder var røde, ik'). Og jeg har slået en opskrift på bolognese op i den italienske madbibel "Sølvskeen", og der bruges også bladselleri.



Det er italiensk opskrift jeg forsøgte mig med og netop med en tricolore som basis.


Når jeg laver den som JEG kan lide den (ikke pigerne :genert: ), er det med løg, suppeurter fra frost ( = porre, gulerod og knoldselleri) samt rødvin.
Den får dog en tur med stavblenderen, så der ikke er gulerods- eller selleri stykker i.


Jeg havde slet ikke tænkt på at bruge suppeurter fra frost, det vil jeg da lige skrive bag øret og forsøge med for det gør det da en del nemmere når alle ingredienserne så bliver noget man kan have i skabet og i fryseren.
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5268
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 277
Likede indlæg: 4819

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Flora » 1. feb 2016, 13:19

Jeg bruger ikke selleri i kødsovs. Laver den som regel nogenlunde som 2SHY beskriver. Men hvis jeg skulle blande selleri i, så ville jeg helt klart vælge bladselleri. Hvis du ikke bryder dig om stykker af bladselleri, så kan du jo eventuelt rive den fint. Så "opdager" man ikke rigtig det er i, men det giver formentlig et eller andet "touch" til smagen.
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3214
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 265
Likede indlæg: 4471

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Persnikedy » 1. feb 2016, 13:21

Flora skrev:Jeg bruger ikke selleri i kødsovs. Laver den som regel nogenlunde som 2SHY beskriver. Men hvis jeg skulle blande selleri i, så ville jeg helt klart vælge bladselleri. Hvis du ikke bryder dig om stykker af bladselleri, så kan du jo eventuelt rive den fint. Så "opdager" man ikke rigtig det er i, men det giver formentlig et eller andet "touch" til smagen.


Bladsellerien var i så små stykker at det kunne forvæksles med sære grønne ris :-D
0
Fab-Yule-Ous
Lykke
Indlæg: 1185
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 49
Likede indlæg: 768

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Lykke » 1. feb 2016, 13:29

Ja der kommer bladselleri i vores.
Vi bruger den det bologneseopskrift fra Politiken. Den er god!
1
Brugeravatar
Whoosh
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2944

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Whoosh » 1. feb 2016, 13:29

Jeg bruger altid denne opskrift.
Jeg kan ikke forestille mig en ragu uden bladselleri.

http://www.minmandsitalienskekoekken.dk ... krifterne/

http://www.minmandsitalienskekoekken.dk ... soffritto/
2
Brugeravatar
ShuruQ
Indlæg: 7573
Tilmeldt: 24. aug 2015, 00:54
Kort karma: 1068
Likede indlæg: 7803

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf ShuruQ » 1. feb 2016, 13:29

Jeg har for at være sikker, siddet og pløjet italienske opskrifter igennem på traditionel bolognese og i alle dem jeg har fundet, nævner de udelukkende knoldselleri og intet om bladselleri.

Det var den ene del, men privat putter jeg hverken det ene eller andet i en kødsovs, son udgabgspunkt, men jeg har før puttet bladselleri i :).
0
I have a dream called Palestine, Israel called a nightmare. Alas, the reality is a nightmare for those who dream.

Tilbage til "Mad og drikke"