Selleri i kødsovs?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Hvilken selleri?

Bladselleri
24
40%
Knoldselleri
9
15%
Selleri? Prøver du at dræbe mig!
18
30%
Bruger ikke selleri men derimod... (forklar i tråden)
5
8%
Jeg er nysgerrig efter hvad andre har valgt/lyserød rumgorilla
4
7%
 
Afgivne stemmer: 60
Brugeravatar
Whoosh
Indlæg: 2160
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2956

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Whoosh » 1. feb 2016, 15:26

Lurende Peber skrev:
Whoosh skrev:....Et glas? Mine vandglas er på 35 cl, det synes jeg er ret meget mælk, så jeg plejer kun at hælde 2/3 glas i. :blush:
Bare sådan fra sidelinjen regner jeg 25cl.

Så var jeg da ikke helt ved siden af! :dance:
0
Debra1
Indlæg: 60
Tilmeldt: 13. dec 2015, 08:04
Kort karma: 2
Likede indlæg: 22

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Debra1 » 1. feb 2016, 16:23

Jeg har stemt bladselleri. Min mand er halvitaliener, og han har lært mig at lave kødsauce med blegselleri. Inden jeg mødte ham spiste jeg ikke blegselleri, men han har åbnet mine øjne for denne lækre grønsag. Bladselleri bruges ofte i det italienske køkken.
2
Brugeravatar
Orchidea
Indlæg: 309
Tilmeldt: 24. aug 2015, 15:36
Kort karma: 20
Likede indlæg: 545

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Orchidea » 1. feb 2016, 16:34

Her bruger vi blegselleri og vi bruger det ofte.

Jeg bruger det i kødsauce, supper, kyllingefrikadeller, nogle gange i kartoffelmos i sammenkogte retter, risretter , farsbrød og hvor jeg ellers lige kan proppe det i.

I aften skal vi have boller i karry, som jeg laver med gulerødder, porre, selleri, peberfrugt, vandkastanjer, bambusskud, ingefær og hvidløg i karrysovs lavet på kokosmælk. Jeg ville mangle sellerien hvis den ikke var der.
0
Brugeravatar
Daphne
Indlæg: 758
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:19
Kort karma: 174
Likede indlæg: 1024

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Daphne » 1. feb 2016, 22:03

Jeg har stemt bladselleri. Det kommer ikke i hver gang jeg skal lave kødsauce (det gør gulerødder heller ikke), men hvis det skal være ekstra godt, så skal der altså både revet gulerod og bladselleri i. Og jeg kan ellers ikke lide bladselleri for godt - heller ikke knoldselleri, men det giver en helt specielt dybde i kødsaucen - det er bare vigtigt, at det er hakket fint/revet, og kogt godt med. Min far har altid brugt knoldselleri sin kødsauce og det smager også skønt.
2
Brugeravatar
Krølle
Indlæg: 1353
Tilmeldt: 16. aug 2015, 02:48
Kort karma: 530
Likede indlæg: 4177

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Krølle » 1. feb 2016, 22:29

Persnikedy skrev:
2SHY skrev:Der skal da ikke selleri af nogen art i kødsovs? :gruble: Ikke som vi laver den i hvert fald (hakket oksekød, løg, hvidløg, salt, peber, oregano, tomatpure, hakkede tomater og evt en bouillon terning hvis man er til den slags)


Jeg adlyder bare opskriften :-D

Min mor kom vist altid selleri i sin kødsovs, men jeg spiste altid udenom dem :genert:


Det er ikke meningen, du skal kunne "spise udenom" - det skal snittes fint og koges/smattes så godt, at det ikke rigtig er identificerbart længere. Det samme gælder gulerødderne.

Brug evt trykkoger for at undgå at simrekoge i flere timer.
1
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3957
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 338
Likede indlæg: 5399

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Persnikedy » 1. feb 2016, 22:45

Krølle skrev:
Persnikedy skrev:
2SHY skrev:Der skal da ikke selleri af nogen art i kødsovs? :gruble: Ikke som vi laver den i hvert fald (hakket oksekød, løg, hvidløg, salt, peber, oregano, tomatpure, hakkede tomater og evt en bouillon terning hvis man er til den slags)


Jeg adlyder bare opskriften :-D

Min mor kom vist altid selleri i sin kødsovs, men jeg spiste altid udenom dem :genert:


Det er ikke meningen, du skal kunne "spise udenom" - det skal snittes fint og koges/smattes så godt, at det ikke rigtig er identificerbart længere. Det samme gælder gulerødderne.

Brug evt trykkoger for at undgå at simrekoge i flere timer.


Som jeg nævner tidligere i tråden var sellerien i min kødsovs skåret så fint at det kunne forvæksles med grønne riskorn. Jeg kan så tilføje at den kogte i 4½ time.
Min mor gad ikke bruge tid på det og fik spiste udenom dengang side de var på størrelse med en 5´er, hvilket er grunden til at jeg spiste udenom. Selleri skal bare ikke være i så store stykker, men min mor mener noget andet
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Krølle
Indlæg: 1353
Tilmeldt: 16. aug 2015, 02:48
Kort karma: 530
Likede indlæg: 4177

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Krølle » 1. feb 2016, 22:56

Min erfaring er, at det er ligemeget hvor små stykker, det er skåret i, hvis man ikke starter med at få lavet en godt sammenkogt grøntsagsblanding og sørger for at arbejde den samlede masse godt igennem undervejs. Kogetid gør det ikke alene, smagen kan sagtens blive flad og ligegyldig, hvis man ikke lægger arbejde i at tæve den temmelig meget undervejs :genert:
1
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8664
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1113
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10479

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Fru Sunshine » 2. feb 2016, 20:08

Selleri er noget fanden har skabt i arrigskab, og det skal ikke i nærheden af min kødsovs.
J
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Pyjamas
Indlæg: 182
Tilmeldt: 25. dec 2015, 23:15
Kort karma: 21
Likede indlæg: 273

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf Pyjamas » 2. feb 2016, 21:55

Hvis jeg alligevel har selleri hjemme, putter jeg det gerne i, og jeg er både til knold- og bladselleri.
Oftest laver jeg kødsovs af løg, hvidløg, gulerødder, peberfrugt og hakkede tomater. Plus resten :deer:
0
HappyHippo
Indlæg: 674
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 53
Likede indlæg: 809

Re: Selleri i kødsovs?

Indlægaf HappyHippo » 2. feb 2016, 22:34

Bladselleri hvis jeg har det, ellers en tsk sellerisalt
0

Tilbage til "Mad og drikke"