Hvad skal du/I have til aften?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 7118
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 547
Likede indlæg: 10404

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Persnikedy » 17. maj 2016, 18:38

spaghetti bolognese... jeg må indrømme, min kødsovs er ved at blive helt acceptabel
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 12808
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1647
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 16816

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Daine » 17. maj 2016, 19:22

Persnikedy skrev:spaghetti bolognese... jeg må indrømme, min kødsovs er ved at blive helt acceptabel

Kan du give tips fra dig? Jeg har altid været glad for den måde jeg lavede kødsovs på, men enten er jeg ved at miste grebet eller også har mine smagsløg ændret sig, for jeg kan ikke få smag nok frem i den.
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 2648
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 360
Likede indlæg: 1865

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf MyGirl » 17. maj 2016, 19:27

Jungletiger skrev:Stærke kyllingelår med flødekartofler fra den lokale French Chicken :savl:


Åh Gud, jeg savner min French Chiken og deres kyllingesalat :dåne:
0
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 2648
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 360
Likede indlæg: 1865

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf MyGirl » 17. maj 2016, 19:28

Vi har fået tomatsuppe med asparges og gulerod og et par stk. Knækbrød til.
0
HappyHippo
Indlæg: 839
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 66
Likede indlæg: 1043

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf HappyHippo » 17. maj 2016, 19:47

Chili sin carne med guacamole
1
Brugeravatar
MissBailey
Indlæg: 688
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
Kort karma: 40
Likede indlæg: 655

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf MissBailey » 17. maj 2016, 20:03

Mormor inviterede på flæskesteg med det hele :lun:
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 9978
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1138
Likede indlæg: 21558

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf DetSorteCirkus » 18. maj 2016, 06:09

DetSorteCirkus skrev:Spagetti med kødsovs og ost.


Eller næ, det skulle jeg da ikke ifg. madplanen. Jeg skulle i stedet have "asparges, rejer og æg", som så blev til dampede asparges, røget hellefisk, smilende æg og dild/hvidløgsdressing med et glas Prosecco til.

I aften er det derimod blevet tid til spaghetti med kødsovs og ost.
1
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 12808
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 1647
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 16816

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Daine » 18. maj 2016, 06:11

Det må vist blive tomatsuppe, jeg skal have noget varmt at dulme sygdom med :)
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 5609
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 486
Likede indlæg: 7956

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Lemonella » 18. maj 2016, 06:23

Jeg aner et pølse-tema her. :D Vi skal have hjemmelavede hottere med hjemmelavet agurkesalat med masser af rødløg i.
Min undskyldning er, at vores slagter havde tilbud på forskellige pølser... og det smager jo dejligt. :)
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Sjo
Indlæg: 455
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1022

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Sjo » 18. maj 2016, 07:11

Vi har bryllupsdag, så vi skal have et eller andet nemt, som man kan drikke bobler til.
2
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 4199
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 862
Likede indlæg: 7447

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Rapfisk » 18. maj 2016, 08:00

Jeg fylder gårsdagens tomatsuppe med skaldyrsmix og pasta.
1
#TeamFrederiksberg
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1549
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 174
Likede indlæg: 2373

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf dykkersild » 18. maj 2016, 08:11

I dag får vi mexicanske pandekager - med blandet grønt, oksekød og kylling (en rest stegt fra fryseren).
I morgen - rester fra fryseren - elggryde og kartoffelmos som bliver stegt.
Fredag - rester fra fryseren - noget kyllingegryde med ris til
Lørdag - alene-hjemme-hov-jeg-kom-til-at-spise-i-torvehallerne
Søndag - til børnefødselsdag hvor der også serveres aftensmad.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 4515
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 546
Likede indlæg: 5522

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Pandesteg » 18. maj 2016, 09:02

Rugbrød med spegepølse, tun, sommersalat, roastbeef og hvis der ellers er nogle pålægsrester i køleren.
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
gumle43
Bortvist
Indlæg: 7
Tilmeldt: 30. mar 2016, 10:34
Kort karma: 0

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf gumle43 » 18. maj 2016, 09:39

Aftensmaden idag : "lørdags kylling" med en lækker salat :-)
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 7118
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 547
Likede indlæg: 10404

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Persnikedy » 18. maj 2016, 09:44

Daine skrev:
Persnikedy skrev:spaghetti bolognese... jeg må indrømme, min kødsovs er ved at blive helt acceptabel

Kan du give tips fra dig? Jeg har altid været glad for den måde jeg lavede kødsovs på, men enten er jeg ved at miste grebet eller også har mine smagsløg ændret sig, for jeg kan ikke få smag nok frem i den.


Du kan få den opskrift jeg ind til videre arbejder med. Den er et forsøg på at kopier en italiensk vens sovs (som har den fra en italiensk ven som fik den af bedstemor... osv). Real stuff :-D

Min forsøg på at aflure en italieners kødsovs:

en pakke bacon

1-3 fed hvidløg, hakket fint eller hele som du så kan fiske op til sidst hvis du heller vil det. Jeg hakker - italienerne fisker

et glas rødvin, drikker du ikke rødvin så kan man heldigvis købe ganske små flasker

500 g hakket oksekød (3-7%) (mere eller mindre kan bruges efter smag. sidst lavede jeg med 800g og det giver en god ratio imellem kød og grønt)

gulerødder, knoldselleri, løg - alle sammen skåret i tern på ca ½x½cm eller deromkring. Ca så der er omkring ½kilo af hver. Kan også skære mindre hvis du foretrækker det. Eller bruge bladselleri men jeg er en af dem som hader den grønne satan så her bruges knold. (se Edit i bunden)

3-4 dåser blomme tomater (alt efter smag), det er vist det de hedder de der dåser med hele tomater i :gruble:


Tag en stor gryde og en dag med massere af tid.
Kom lidt oliven olie i en gryde og varm op. I gryden kommer du en pakket bacon som du har skåret i mindre stykker. Det brunes af og oveni det kommer du oksekødet og bruner det godt af i baconfedtet og olien. Det skal brune til det siger de der "rijsh rijsh" lyde når du vender rundt i det. Alt væske skal væk.
Kom så grøntsagerne i + hvidløgene. De skal også lige brunes af og væske skal væk til det igen siger "rijsh" lyde når du røre rundt.
Så kommer du et stort glas rødvin deri. Og det skal gerne fordampe helt. Så får det ikek sådan en tung blå tænder smag. Bare lad væske forsvinde så meget som du nu kan/lyster.
Imens væsken damper væk (igen igen) så tager du og kommer 3-4 dåser tomater i en skål og maser dem imellem fingrene så de store tomater bliver i mindre stykker. Åbenbart er det, ifølge italienerne, det eneste rigtige. Atså at smatte med sine egne hele tomater på dåse siden de har mest tomat. Jeg giver dem dog bare en tur med stavblenderen efter at have fisket stilken af tomaten ud.
Anyway, tomaterne som nu er smattet kommes i gryden til alt det andet. Og nu venter du så bare. Vente vente vente, i minimum 1 time men gerne +3timer.
Når du ikke kan vente længere så prøvesmager du og tilsætter salt, peber, oregano, basilikum efter smag og har du fået fat i et par dåser med tomat som er lidt sure så et nip sukker

Sidst jeg lavede det var der til aftenmad til 1 person i hvert fald 8 gange. Jeg håber at du kan finde noget i denne her opskrift som kan give lidt mere smag i din.

Edit: jeg kom da lige i tanke om at sidst jeg lavede denne her så købte jeg sådan en pose blandede rodfrugter hos kvickly og bare fjernede rødbederne og tilsatte løg.
Gulerødder, persillerod, og pastainak ftw.
Senest rettet af Persnikedy 18. maj 2016, 11:28, rettet i alt 3 gange.
2
Fab-Yule-Ous

Tilbage til "Mad og drikke"