Hvad skal du/I have til aften?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 2783
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 538
Likede indlæg: 4820

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Viskelæder » 11. maj 2016, 19:58

Jeg fik massaman curry med ris
0
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 3750
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 699
Likede indlæg: 5705

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf ManicNinja » 11. maj 2016, 20:05

Pandesteg skrev:
ManicNinja skrev:Skulle nogen kaste sig ud i at prøve ovennævnte tærte, kan jeg rapportere, at I skal bruge en hel del mere mel, end der står - og jeg kom endda kun 4 spsk olie i.

Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.

Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. :) Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.


Blev den god? :) (synes det er lidt sjovt at kalde den fedtfattig, når der er næsten 1 dl olie i den oprindelige opskrift :-D)


Er 6 spsk ikke ca ½ dl? Nå, anyway. I forhold til den pakke smør, som jeg - næsten - plejer at ekspedere i en madtærte, såe ... :fløjt: Og der skal som sagt meget mere mel i og helt klart mindre olie. Så resultatet er alt i alt en tærte med en anstændig mængde fedt i forhold til dejens fylde. :)

Og ja, den blev god. Jeg spiste den som tilbehør til en hakkebøf. Fik også gulerodsråkost og en klat hummus til. Vil nok foretrække den som tilbehør i stedet for som grundstenen i måltidet. Og så skal man skal være lidt ekstra obs på at "fylde" tærten helt op, synes jeg. Kanterne bliver nemt tørre ellers. Men et godt bud.
0
"Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying".
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2848
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 325
Likede indlæg: 3340

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Pandesteg » 11. maj 2016, 20:10

ManicNinja skrev:
Pandesteg skrev:
ManicNinja skrev:Skulle nogen kaste sig ud i at prøve ovennævnte tærte, kan jeg rapportere, at I skal bruge en hel del mere mel, end der står - og jeg kom endda kun 4 spsk olie i.

Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.

Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. :) Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.


Blev den god? :) (synes det er lidt sjovt at kalde den fedtfattig, når der er næsten 1 dl olie i den oprindelige opskrift :-D)


Er 6 spsk ikke ca ½ dl? Nå, anyway. I forhold til den pakke smør, som jeg - næsten - plejer at ekspedere i en madtærte, såe ... :fløjt: Og der skal som sagt meget mere mel i og helt klart mindre olie. Så resultatet er alt i alt en tærte med en anstændig mængde fedt i forhold til dejens fylde. :)

Og ja, den blev god. Jeg spiste den som tilbehør til en hakkebøf. Fik også gulerodsråkost og en klat hummus til. Vil nok foretrække den som tilbehør i stedet for som grundstenen i måltidet. Og så skal man skal være lidt ekstra obs på at "fylde" tærten helt op, synes jeg. Kanterne bliver nemt tørre ellers. Men et godt bud.


En spiseske er 15 ml :) Synes det lyder ret vildt med 1 hel pakke smør til en tærtedej, så ja i forhold til dét er det da klart en forbedring!
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 3750
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 699
Likede indlæg: 5705

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf ManicNinja » 11. maj 2016, 20:23

Pandesteg skrev:
ManicNinja skrev:
Pandesteg skrev:
ManicNinja skrev:Skulle nogen kaste sig ud i at prøve ovennævnte tærte, kan jeg rapportere, at I skal bruge en hel del mere mel, end der står - og jeg kom endda kun 4 spsk olie i.

Ooooog - forbagning forløber bedst med et stykke bagepapir over og så ris eller lignende i, sådan at tærten holder formen. Kvark kan desuden udskiftes med skyr.

Min er ved at være færdig nu - og altså, nu ved jeg jo ikke, hvordan den smager. Men den ligner en (lækker) tærte, vil jeg sige. :) Har lavet fyld af friske, grønne asparges og et bdt porrer svitset med et par fed hvidløg og timian. Hen over kom en sammenpiskning af: Skyr, et par æg, parmasan, muskat, salt og peber.


Blev den god? :) (synes det er lidt sjovt at kalde den fedtfattig, når der er næsten 1 dl olie i den oprindelige opskrift :-D)


Er 6 spsk ikke ca ½ dl? Nå, anyway. I forhold til den pakke smør, som jeg - næsten - plejer at ekspedere i en madtærte, såe ... :fløjt: Og der skal som sagt meget mere mel i og helt klart mindre olie. Så resultatet er alt i alt en tærte med en anstændig mængde fedt i forhold til dejens fylde. :)

Og ja, den blev god. Jeg spiste den som tilbehør til en hakkebøf. Fik også gulerodsråkost og en klat hummus til. Vil nok foretrække den som tilbehør i stedet for som grundstenen i måltidet. Og så skal man skal være lidt ekstra obs på at "fylde" tærten helt op, synes jeg. Kanterne bliver nemt tørre ellers. Men et godt bud.


En spiseske er 15 ml :) Synes det lyder ret vildt med 1 hel pakke smør til en tærtedej, så ja i forhold til dét er det da klart en forbedring!



Ja, der er en grund til, at jeg ikke spiser tærte mere end et par gange om året. Well, ål rajt - jeg overdriver :P Men der er ofte røget 150 gram - en mørdej er en mørdej ... Ligesom butterdej skal den være smækfuld af smør. Den dér udrulningsbutterdej, man kan købe (som ikke er i plader) fungerer okay. Har bare intet med butterdej at gøre og er efter min mening noget af en flad fornemmele, hvis man har set frem til lækre dejflager og den typiske "butterdejsfornemmelse".

15 ml, så lærte jeg den præcise måleangivelse. :) Ja, så kan jeg da sagtens se din pointe mht ordet fedtfattig. :D Jeg har nok snarere brugt 3 spsk olie så ... Min madlavning foregår normalt meget på fornemmelsen og slump, så tog bare en almindelig spiseske. Det plejer at fungere fint.

Nå, vil ikke smadre tråden mere ...
Senest rettet af ManicNinja 11. maj 2016, 20:28, rettet i alt 2 gange.
0
"Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying".
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 153
Likede indlæg: 1762

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Badesandalen » 11. maj 2016, 20:27

Kylling og nogle helt tynde rösti.
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 2079
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 317
Likede indlæg: 1463

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf MyGirl » 12. maj 2016, 07:58

Vi griller det, vi nu har (formentlig bare et par pølser og måske et par spareribs, hvis vi går all in). Laver en pastasalat til og så varmer vi nok lige de sidste grovpitaer fra i går.

... vi har faktisk også majskolber! Kan være, de også ryger på grillen.
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3075
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 305
Likede indlæg: 4284

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Lemonella » 12. maj 2016, 08:21

Vi får lavet køkken i dag, så jeg benytter mig lige af, at jeg ikke bare kan komme til, at kokkerere :D og bestiller nok en grill-kylling og pomfritter.
Når det er verdens bedste grill-kylling der bare har roteret på grillen i laang tid og ikke friture, så går det nok. :)
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
HappyQ
Indlæg: 974
Tilmeldt: 12. aug 2015, 09:37
Kort karma: 132
Geografisk sted: Helsingør
Likede indlæg: 938

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf HappyQ » 12. maj 2016, 08:41

Stegt flæsk med nye kartofler og persillesovs.
2
23-06-16 :love2:
Lykke
Indlæg: 1488
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 69
Likede indlæg: 1022

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Lykke » 12. maj 2016, 10:52

Pandekager med noget syltet grønt og stegt svinekød.
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5900
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 316
Likede indlæg: 5592

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Flora » 12. maj 2016, 11:06

En rød bøf, ovnkartofler, en dressing af creme fraiche og krydderurter og salat.
2
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
MissBailey
Indlæg: 665
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
Kort karma: 39
Likede indlæg: 636

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf MissBailey » 12. maj 2016, 13:16

Bøf :savl: Med salat (babyleaves, squash, feta, pesto, ærter) og tzatziki
1
Brugeravatar
Jungletiger
Indlæg: 365
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:54
Kort karma: 32
Geografisk sted: Søborg
Likede indlæg: 293

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Jungletiger » 12. maj 2016, 15:44

Hakkebøffer med pebersauce
0
Brugeravatar
ShuruQ
Indlæg: 7574
Tilmeldt: 24. aug 2015, 00:54
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 7837

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf ShuruQ » 12. maj 2016, 16:16

Jeg fik stegte ris med kylling i mangosovs, godt med soja og mangochutney :cool2:.
0
I have a dream called Palestine, Israel called a nightmare. Alas, the reality is a nightmare for those who dream.
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 730
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 93
Likede indlæg: 839

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf flicka » 12. maj 2016, 16:21

Nye danske kartofler - De første i år for mit vedkommende :love: :dåne:
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 153
Likede indlæg: 1762

Re: Hvad skal du/I have til aften?

Indlægaf Badesandalen » 12. maj 2016, 18:51

Franskbrød med ost og peberfrugt. :savl:
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell

Tilbage til "Mad og drikke"