Medister på 100 måder?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 545
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 612

Medister på 100 måder?

Indlægaf flicka » 28. mar 2016, 15:43

Jeg har 3 kilo af slagterens hjemmelavede medister i fryseren - pakket i portioner á ca. 250 g. Jeg er træt af den klassiske stegte medister med kogte kartofler, brun såvs og surt, så denne tråd er ment som en medister-inspirations-tråd ;)

Kom gerne med gode forslag til hvordan vi kan få spist medister på nye måder.
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 545
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 612

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf flicka » 28. mar 2016, 15:44

Jeg googlede lige og faldt over denne opskrift fra Aarstiderne som ser lækker ud. Den må afprøves :savl:

https://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Opskrift/braiseret-medisterpoelse-med-urter-og-oel1

Billede
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2021
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3278

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf DD_81 » 28. mar 2016, 15:46

Vi bruger det indimellem som erstatning for almindelige pølser.

En gang medister på grillen, og med frisk salat, o.l. til
1
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 545
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 612

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf flicka » 28. mar 2016, 15:46

Kæresten havde set det her på grillguru.dk og synes at det skal afprøves før eller siden. Jeg er ikke afvisende - det kunne faktisk være ret syndigt med kartoffelbåde og coleslaw :slem:

Baconindsvøbt medister penslet med BBQ-sauce:
Billede
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2021
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3278

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf DD_81 » 28. mar 2016, 15:49

Farsen i medister gør sig altså også glimrende kogt som kødboller til boller i karry, eller stegt på panden, som frikadeller.
Og forskellen er jo ikke ligefrem stor, med eller uden skind, men det gør nu alligevel en forskel.
Og hvis man nu stod der og havde lyst til frikadeller, eller boller i karry, så er det jo nemt klaret :)
5
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)
Brugeravatar
gossip
Indlæg: 61
Tilmeldt: 22. aug 2015, 21:37
Kort karma: 6
Likede indlæg: 90

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf gossip » 28. mar 2016, 15:53

Jeg bruger nogle gange medisterfars som kødboller til boller i karry, når jeg er lidt doven. Så slipper man også for at forme bollerne - de former sig selv, når man trækker den ud af tarmen :wink3:
1
Brugeravatar
gossip
Indlæg: 61
Tilmeldt: 22. aug 2015, 21:37
Kort karma: 6
Likede indlæg: 90

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf gossip » 28. mar 2016, 15:54

DD_81 skrev:Farsen i medister gør sig altså også glimrende kogt som kødboller til boller i karry, eller stegt på panden, som frikadeller.
Og forskellen er jo ikke ligefrem stor, med eller uden skind, men det gør nu alligevel en forskel.
Og hvis man nu stod der og havde lyst til frikadeller, eller boller i karry, så er det jo nemt klaret :)



hov, der var du hurtigere end mig!
0
Brugeravatar
Marichen12
Indlæg: 802
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:14
Kort karma: 289
Likede indlæg: 2038

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf Marichen12 » 28. mar 2016, 15:57

DD_81 skrev:Farsen i medister gør sig altså også glimrende kogt som kødboller til boller i karry, eller stegt på panden, som frikadeller.
Og forskellen er jo ikke ligefrem stor, med eller uden skind, men det gør nu alligevel en forskel.
Og hvis man nu stod der og havde lyst til frikadeller, eller boller i karry, så er det jo nemt klaret :)


Den løsning bruger jeg også ind i mellem :gogo: Giver ganske gode boller i karry!
0
Mor til 4... :pompom: :preggo1:
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 545
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 612

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf flicka » 28. mar 2016, 15:57

Er der ikke også et eller andet med at man spiser (krydrede) pølser i Asien?
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Daphne
Indlæg: 641
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:19
Kort karma: 161
Likede indlæg: 853

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf Daphne » 28. mar 2016, 16:06

En mindre variation er medister med stuvet spinat og brunede kartofler/evt. hvide.

Ellers kan vi finde på at bruge dem til brunch, svensk pølseret, biksemad og pølsemix. Eller som grill-pølse med salatbar til og hvad man nu ellers har lyst til af grill-tilbehør (bagekartofler, hvidløgsflutes osv.).
1
SofieP
Indlæg: 65
Tilmeldt: 11. jan 2016, 12:12
Kort karma: 8
Likede indlæg: 66

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf SofieP » 28. mar 2016, 16:22

Vi plejer at tage et lidt højt ildfast fad, lægge syrlige æbler i både i bunden, drysse med lidt brun farin, lægge medisteren ovenpå, bacon henover og så ind i ovnen i ca. 45 min. Serveres med kartofler og broccoli :savl:
2
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6116
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1167
Likede indlæg: 6836

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf Wizzze » 28. mar 2016, 16:25

Du kan godt lave Cassoulet med medister, eller en gumbo hvor medisteren erstatter den traditionelle pølse.
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 545
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 612

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf flicka » 28. mar 2016, 16:31

Wizzze skrev:Du kan godt lave Cassoulet med medister, eller en gumbo hvor medisteren erstatter den traditionelle pølse.


Orh. Det lyder ret godt. Tak for inspiration :savl:

Jeg overvejer også lidt om man kunne forme boller ud af medisterfarsen og pensle dem med et eller andet og bruge dem i Banh Mi :gruble:
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 550
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 59
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 473

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf Santopia » 28. mar 2016, 16:35

flicka skrev:Er der ikke også et eller andet med at man spiser (krydrede) pølser i Asien?


Det gør man nemlig. Du kan skære den i skiver og stege den på panden. Evt med lidt chili på, og så servere den med ris og sursød-sauce.

Du kan også skære den i skiver og stege den sammen med andre grøntsager i wok.
1
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1720
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2104

Re: Medister på 100 måder?

Indlægaf Pjeps » 28. mar 2016, 17:05

Jeg kan finde på at stege sådan en fætter og skære den ud i mundrette stykker, smide den i en god hjemmelavet grov tomatsovs og servere den med pasta til.
2
:ninja:

Tilbage til "Mad og drikke"