Må ikke møde svigerfamilie.

Her kan du snage løs i dine meddebattørers parforhold eller singleliv, og alt hvad der følger med.
Malina22
Indlæg: 20
Tilmeldt: 21. mar 2016, 23:20
Kort karma: 0
Likede indlæg: 7

Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Malina22 » 5. apr 2016, 23:49

Hej alle.
Jeg har været sammen med min kæreste i snart 1,5 år, og da han er tyrker og jeg er dansker, er jeg endnu ikke blevet præsenteret for hans familie. Det er noget vi har drøftet/diskuteret hele vejen igennem, men her på det sidste føler jeg at det gnaver i min mave, mere end normalt. Jeg forstår godt hans dilemma omkring det her med at gå til højre mens alle andre går til venstre, og som han selv beskriver det:"at skulle stille sig op på en scene, og stå for skud med alle de negative kommentarer som han evt. kan få smidt i hovedet. Han siger at han gerne vil, men det skal være når han føler sig klar. Spørgsmålet jeg så bare stiller er; bliver han nogensinde klar, medmindre han er tvunget?
Jeg kan mærke at jeg så småt ser min stolthed smuldre. Jeg skammer mig over, at være hemmelig - føler mig ikke god nok, ligesom en tyrkisk pige ville anses at være. Jeg vil så gerne være en del af hans familie. Han har fødselsdag i dag, og der har han valgt at være hos familien. Ja det er bare en fødselsdag, men da vi i forvejen kun ser hinanden to gange i ugen, så betyder sådan en dum fødselsdag sku alligevel noget!
Jeg har prøvet at tage snakken om alt det her, men det nytter ikke noget at presse på. Vi rejser 2-3 gange om året, og bare sådan en ting som at hans familie ved at han er afsted med mig, og ikke tror han er på horerferie, det betyder pludselig også rigtig meget for mig.
Nogen der kender til en lignende situation, hvor tingene løste sig? Hvis ja, hvordan??
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2735
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 356
Likede indlæg: 6658

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf HappyPaww » 6. apr 2016, 04:31

Jeg har en veninde der var sammen med en udenlandsk fyr i flere år - og hun mødte aldrig hos familie og blev aldrig rigtig helt anerkendt som kæreste. Først var det "det kommer når tiden er til det", men til sidst måtte hun erkende at de aldrig ville acceptere hende med mindre hun konverterede til islam. Få måneder efter de endeligt brød op blev han gift med en anden pige...

Jeg tror ærlig talt ikke det er realistisk at du bliver accepteret når de efter så lang tid ikke engang kender til dig. Hvor gamle er i?
3
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 9975
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1138
Likede indlæg: 21541

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf DetSorteCirkus » 6. apr 2016, 05:42

En kvindelig, muslimsk bekendt af en af mine veninder var også i et hemmeligt forhold i to år, før det ved et tilfælde halvt om halvt blev opdaget. Hendes familie tog det meget afslappet, men jeg ved ikke, hvad de ville have sagt, hvis ikke hun meget kort tid efter var blevet forlovet med sin kæreste, der forud for brylluppet konverterede til islam. Hun gjorde det fra starten klart for ham, at hun ikke ville have sex før ægteskabet, og at forholdet måtte være hemmeligt, indtil det var sikkert, at de skulle giftes.
Denne kvinde har en typisk indvandrerbaggrund; hun er vokset op i et område med høj koncentration af muslimer i en familie, der i nogen grad har holdt fast i deres hjemlands traditioner, men uden at leve i et parallelsamfund. Hun er veluddannet og i arbejde og har eksempelvis aldrig båret tørklæde.

Der findes selvfølgelig ikke én måde at gribe det her an på, men jeg tror, at når nu din kæreste finder det nødvendigt at holde jeres forhold hemmeligt, og her skal du tænke på, at det netop ikke "kun" er dig, han ikke kan fortælle sin familie om, men alt hvad I har sammen, hvilket helt sikkert også er hårdt for ham, så er det meget sandsynligt, at han opfatter kærlighed og forhold på samme måde som min venindes bekendt, dvs. at han nok ikke ser det som en mulighed at præsentere dig, før det ligger fast, at I skal giftes, og du har besluttet at konvertere.
Jeg vil ikke forholde mig til, om det er ret og rimeligt, for vi har alle forskellige grundlæggende værdier og synspunkter her i tilværelsen, men det er problematisk, hvis din kæreste ikke utvetydigt har informeret dig om, hvordan vilkårene er, så du selv har kunne vælge til og fra. Det virker, som om han her nøler og kommer med halvdårlige undskyldninger, hvilket desværre, vil jeg mene, også kan være et tegn på, at han i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt vil gifte sig med dig. Det er for såvidt ikke usædvanligt at være i forhold med et menneske, man endnu ikke ved, om man vil dele resten af livet med, men i jeres kontekst har det bare en helt anden betydning, end du har været vant til.
5
Brugeravatar
Purple Haze
Indlæg: 2123
Tilmeldt: 3. jan 2016, 16:04
Kort karma: 242
Geografisk sted: Kbh. Østerport
Likede indlæg: 4138

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Purple Haze » 6. apr 2016, 10:47

Personligt ville jeg ikke have et problem med ikke at se hans familie, hvis han ikke så familien heller.
Men er forhold hvor man ikke må møde den, og skal holdes hemmelig, det ville ikke være noget for mig.

TS har han sagt hvad der skak til før du kan gå fra at være hemmelig til at være accepteret?
1
Hello to all intelligent lifeforms everywhere!
And to everybody else out there, the secret is to bang the rocks together guys.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 8039
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1933
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 18779

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf kidkomb » 6. apr 2016, 10:51

De eksempler jeg kender, der betyder det, at det ikke er dig han skal giftes med. Hverken i hans eller familiens hovede.
Men det kan vi jo af gode grunde ikke vide.
Men mange mennesker har jo kærester, som de egentlig godt ved de ikke skal bruge resten af livet sammen med.
Det har jeg i hvert fald haft.
Og som tyrker, så er det altså kun den man skal giftes med, der kommer med hjem til familien.
Sådan overordnet generaliseret set.
Er det ok med dig, at I "bare" er kærester eller er du sikker på, at han er den du vil bruge livet med?
0
Walk tall and cry with dignity.
Lord Bendtner og Kong Christian :sol:
Akehurst2
Indlæg: 5245
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 527
Likede indlæg: 11281

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Akehurst2 » 6. apr 2016, 10:59

Det behøver ikke i sig selv være problematisk, at han ikke er klar til at præsentere dig for familien endnu, men jeg synes, det er et problem, når I samtidig har haft tillidsproblemer, hvor du har haft svært ved at stole på ham i forbindelse med at han har skrevet til andre.

I et forhold, der vanskeliggøres af forskellig kulturel baggrund, er det nødvendigt at tilliden imellem jer er til stede. Ellers vil de issues der er i forhold til hans familie blive endnu større.
0
Malina22
Indlæg: 20
Tilmeldt: 21. mar 2016, 23:20
Kort karma: 0
Likede indlæg: 7

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Malina22 » 6. apr 2016, 12:04

Tak for alle svar.
Vi er begge 22 år.
Jeg ønsker at det er ham jeg skal være sammen med resten af mit liv. Hans livsstil virker ikke sønderligt præget af det at være muslim. Han spiser selvfølgelig ikke svinekød. Jeg har spurgt mange gange, om der på noget tidspunkt kunne blive stillet krav om at jeg konverterer, men han siger at det må jeg ikke for ham. Han har jo forelsket sig i mig, og det at jeg ikke er muslim. Han forventer ikke at jeg lærer tyrkisk eller tager tørklæde på.
Han siger selv, at det er mig han vil være sammen med. Vi snakker om en fremtid i hus, med børn og alt hvad der hører sig til. Jeg har bare stadig min tvivl om han gør det en dag?:-( selvom han forsikrer mig om at det gør han. Kunne godt forestille mig at det har noget med ægteskab at gøre som DrtSorteCirkus skriver. Jeg tror også at det er fordi så der forventes at vi bliver forlovet og gift kort efter.

Jeg prøver at nyde det vi har. Se det positive i, at vi lige nu har rigtig meget tid til tosomhed og hygge, fordi vi ikke har nogen forpligtiglser til hans familie. Men jeg er bange for at han holder mig for nar - nok fordi tilliden efter hans 'sidespring' er lidt ødelagt.
Jeg er villig til mange ting når det kommer til ham, for vi har det fantastisk sammen, men som sagt er det svært at blive holdt hemmelig. Han gør meget for at vise, at han gerne vil. F.eks. kommer han når min famile holder noget. Vi holder nytårsaftener sammen, og rejser. Noget som giver mig lidt tro på, at han nok skal komme dertil en dag. Men jeg har stadig min tvivl.
0
Brugeravatar
Advocatus-Diaboli
Bortvist
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 8. mar 2016, 15:10
Kort karma: 238
Likede indlæg: 2224

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Advocatus-Diaboli » 6. apr 2016, 12:26

Malina22 skrev:Nogen der kender til en lignende situation, hvor tingene løste sig? Hvis ja, hvordan??


Jeg har set en del lignende situationer, men de er alle endt med det samme. Gutten har datet en dansk kvinde hemmeligt, fordi der var prestige i det, og måske også holdt hende hen med kommentarer om at det nok skal gå senere. Men i sidste ende er de blevet gift med en kvinde med samme etniske baggrund relativt kort efter, at den danske kvinde endelig har fået nok og er skredet.
5
Listen, I'm a nice person - so if I'm an asshole to you, you need to ask yourself why.
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 4287
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 305
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 10119

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Hunkat » 6. apr 2016, 12:28

Hvis jeg nu tager min lidt paranoide hat på så kan jeg ikke lade være med at tænke at han prøver at lave en 'luder i seng - madonna i gaderne' finte.

Altså du ikke skal ændre dig eller blive muslim fordi du skal være hans sjov og ballade men når det bliver alvor og det skal vises frem (for familien) så skal han bruge en madonna, en pige med den 'rigtige' baggrund og tro.
Måske tager jeg helt fejl, det håber jeg da for dig. Men det er altså min første tanke når jeg læser dine indlæg.

Uanset hvad så er det ikke for meget at forlange at han giver dig en rimelig horisont for hvornår han mener han har samlet mod nok. Det der med at holde dig hen for evigt dur jo ikke for dig kan vi konstaterer.
1
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Akehurst2
Indlæg: 5245
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 527
Likede indlæg: 11281

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Akehurst2 » 6. apr 2016, 12:31

Malina22 skrev:Jeg har prøvet at tage snakken om alt det her, men det nytter ikke noget at presse på. Vi rejser 2-3 gange om året, og bare sådan en ting som at hans familie ved at han er afsted med mig, og ikke tror han er på horerferie, det betyder pludselig også rigtig meget for mig.


Det her forstår jeg ikke helt. Vil hans familie være helt okay med at han er på "hore-ferie"? Det betyder vel så, at familien accepterer løse forhold før ægteskabet med en forudsætning om at det så ikke er andet end det, og så synes jeg også det er et meget klart signal, at du ikke får lov at møde dem.
0
Malina22
Indlæg: 20
Tilmeldt: 21. mar 2016, 23:20
Kort karma: 0
Likede indlæg: 7

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Malina22 » 6. apr 2016, 12:50

Akehurst2
Jeg smed den kommentar efter ham i går, hvor han blev vred og sagde at det var overhovedet ikke sådan hans familie kiggede på ham. Det gør de ikke sådan noget.
1
Akehurst2
Indlæg: 5245
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 527
Likede indlæg: 11281

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Akehurst2 » 6. apr 2016, 12:59

Malina22 skrev:Akehurst2
Jeg smed den kommentar efter ham i går, hvor han blev vred og sagde at det var overhovedet ikke sådan hans familie kiggede på ham. Det gør de ikke sådan noget.


Det er jo positivt. Men hvorfor fik du egentlig overhovedet den tanke?

Jeg mener, det kan måske sige noget om dit syn på ham, at du regner med, at det er det, de vil tænke.
0
Malina22
Indlæg: 20
Tilmeldt: 21. mar 2016, 23:20
Kort karma: 0
Likede indlæg: 7

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf Malina22 » 6. apr 2016, 13:04

Jeg ved ikke hvad jeg skal sige.. Jeg håber da heller ikke du har ret Hunkat.. Jeg har bare svært ved at se, hvordan han kan have samvittighed til det, hvis det er det han gør, når vi har været kærester i over et år, rejser og ja.. Alle de der ting:-(
0
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 8039
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1933
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 18779

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf kidkomb » 6. apr 2016, 13:15

Jeg føler med dig, Malina og fordi det går dig sådan på, så er det måske bedst rent faktisk at få det afklaret?
Hvis det vitterligt føles som om det er ham du skal blive gammel med, så er det bedre nu, at finde ud af, hvis han holder dig for nar (det siger jeg ikke at han gør, bare fordi han er kæreste med dig, men ikke føler at du er hans livspartner. Nogle gange føler man bare ikke ens).
Forklar ham at du ser en fremtid med ham og at det altså kræver at du møder hans familie, så du ikke føler dig uønsket og forkert.
Det er ikke fordi jeg er tilhænger at "kræve" og "hvis ikke, så..." men man er altså også nødt til, at passe på sig selv.
Her er der faresignaler og dem bør du, for din egen skyld, tage op.
3
Walk tall and cry with dignity.
Lord Bendtner og Kong Christian :sol:
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 9975
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1138
Likede indlæg: 21541

Re: Må ikke møde svigerfamilie.

Indlægaf DetSorteCirkus » 6. apr 2016, 13:39

Jeg ser ud fra det beskrevne ikke tegn på, at han tænker i "Luder-Madonna", men de regler og værdier, han lever efter, kaldes jo ofte sådan i Vesten. Det er måske i virkeligheden her, at det største problem ligger. At I ikke deler værdier. For en del unge kvinder med tyrkisk baggrund ville det sandsynligvis være fuldt forståeligt, at forholdet skulle holdes hemmeligt, indtil det lå fast, at man skulle giftes. Det er det ikke for dig, men det er de rammer, du må forholde dig til. Ligesom han må forholde sig til, at det i din kultur er en fornærmelse ikke at blive præsenteret for familien.

Din kæreste virker forvirret, og han har da sikkert et kritisk syn på de værdier, han er vokset op med på dette område, men det er jo så tydeligvis en kritik, han i langt overvejende grad har i munden. Faktum er, at han i sin adfærd og sine valg praktiserer et, i nutidig vestlig optik, gammeldags syn på kærlighed og ægteskab, hvor det grundlæggende ikke er to mennesker, der finder sammen, men to slægter.
5

Tilbage til "Forhold og sex"