Gode Risotto opskrifter?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Rakel
Indlæg: 2991
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 422
Likede indlæg: 3111

Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf Rakel » 24. aug 2015, 19:52

Jeg lavede en virkelig ringe risotto i dag med svampe i dag. Never again! (Den blev høfligt spist, dog).

SÅ! Smid Jeres bedste opskrifter - så vi kan bruge risottorisposen! :cool2:
0
Brugeravatar
decibell
Moderator
Indlæg: 3207
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
Kort karma: 188
Geografisk sted: Oldtiden
Likede indlæg: 4157

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf decibell » 24. aug 2015, 20:00

Hvis Risotto bare er ris med en masse forskelligt blandet i, kan jeg godt bidrage med et par gode, selvopfundne opskrifter. Hvis det er rigtig risotto, må jeg melde pas. :gruble:
1
"Don't do what you can't undo, until you've considered
what you can't do once you've done it." King Shrewd


Intet er for evigt (en stilstand)!

"Don't cry about it, girl, learn from it."
Rakel
Indlæg: 2991
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 422
Likede indlæg: 3111

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf Rakel » 24. aug 2015, 20:10

Jeg havde egentlig en ide om rigtig risotto - men ris med en masse blandet i skal man ikke kimse af.

Og konceptet er vel det samme langt hen af vejen - selvom der er brugt forskellige ristyper - det må være blandt andet konsistensen, der bliver forskellig.

Det var en risottoopskrift, jeg brugte i dag - meeeen succes? Nej. En ommer!
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 2053
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 493
Likede indlæg: 1602

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf Spjaerten » 24. aug 2015, 20:13

Jamie olivier
Med pesto

Har kun bogen så måtte Google et indlæg med opskriften

http://sarahwithanh-joy.blogspot.dk/201 ... e.html?m=1
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7846
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9237

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf Fru Sunshine » 24. aug 2015, 20:25

Jeg plejer at lave det nogenlunde sådan her:
Et fed hvidløg hakkes og steges klart i bunden af en gryde.
Risene hældes i og varmes under omrøring til de også har ændret farve.
En sjat hvidvin hældes i og det hele koges ind.
Herefter tilsættes bouillon i intervaller, så risene kan nå at absorbere det. Når man har den konsistens man ønsker og risene er møre, tilsættes friskrevet parmesan.
Bagefter smager til med peber og evt. lidt salt.

Så kan man putte alverdens ting i efter smag. F.eks. fisk, diverse grøntsager, skaldyr, bacon (men så skal man holde lidt igen med parmesanen), småkød, alt muligt...
3
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
decibell
Moderator
Indlæg: 3207
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
Kort karma: 188
Geografisk sted: Oldtiden
Likede indlæg: 4157

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf decibell » 24. aug 2015, 20:29

Rakel skrev:Jeg havde egentlig en ide om rigtig risotto - men ris med en masse blandet i skal man ikke kimse af.

Og konceptet er vel det samme langt hen af vejen - selvom der er brugt forskellige ristyper - det må være blandt andet konsistensen, der bliver forskellig.

Det var en risottoopskrift, jeg brugte i dag - meeeen succes? Nej. En ommer!


Hmmm, jeg kigger med i starten så. For jeg bruger basmatiris.
0
"Don't do what you can't undo, until you've considered
what you can't do once you've done it." King Shrewd


Intet er for evigt (en stilstand)!

"Don't cry about it, girl, learn from it."
Rakel
Indlæg: 2991
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 422
Likede indlæg: 3111

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf Rakel » 24. aug 2015, 20:37

decibell skrev:
Rakel skrev:Jeg havde egentlig en ide om rigtig risotto - men ris med en masse blandet i skal man ikke kimse af.

Og konceptet er vel det samme langt hen af vejen - selvom der er brugt forskellige ristyper - det må være blandt andet konsistensen, der bliver forskellig.

Det var en risottoopskrift, jeg brugte i dag - meeeen succes? Nej. En ommer!


Hmmm, jeg kigger med i starten så. For jeg bruger basmatiris.

Det har jeg også gjort til nu. Så var der tilbud på 3 kg risottoris -- så jeg har lidt at øve mig på! :lol:
1
Brugeravatar
decibell
Moderator
Indlæg: 3207
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
Kort karma: 188
Geografisk sted: Oldtiden
Likede indlæg: 4157

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf decibell » 24. aug 2015, 20:58

Det må jeg også prøve. Vi går og gør i stand lige for tiden, og jeg er lidt træt af hjemmelavet pizza. :lol:
1
"Don't do what you can't undo, until you've considered
what you can't do once you've done it." King Shrewd


Intet er for evigt (en stilstand)!

"Don't cry about it, girl, learn from it."
Akehurst2
Indlæg: 2515
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 274
Likede indlæg: 4567

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf Akehurst2 » 25. aug 2015, 09:11

Jeg har lagt denne opskrift ind før - men det er den bedste risotto ever: http://www.food.com/recipe/gordon-ramsa ... ops-354420 (Man kan bare droppe kammuslingerne)

Ellers har jeg flere gange lavet denne fra brødrene Price - med stor succes: http://www1.dr.dk/Mad/opskrifter/spise- ... rchar(8000
1
Brugeravatar
decibell
Moderator
Indlæg: 3207
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
Kort karma: 188
Geografisk sted: Oldtiden
Likede indlæg: 4157

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf decibell » 25. aug 2015, 09:26

Skal der være hvidvin i? Eller kan man bruge fx bouillon fuldt ud?
0
"Don't do what you can't undo, until you've considered
what you can't do once you've done it." King Shrewd


Intet er for evigt (en stilstand)!

"Don't cry about it, girl, learn from it."
Livica
Indlæg: 2
Tilmeldt: 13. aug 2015, 07:53
Kort karma: 0

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf Livica » 2. sep 2015, 14:45

Du behøver ikke hvidvin overhovedet, men det giver en karakteristisk smag :)
0
Brugeravatar
Orchidea
Indlæg: 240
Tilmeldt: 24. aug 2015, 15:36
Kort karma: 17
Likede indlæg: 427

Re: Gode Risotto opskrifter?

Indlægaf Orchidea » 2. sep 2015, 15:51

Jeg er helt pjattet med risotto med nye grønne asparges og parmesanost - ved godt at sæsonen er slut, desværre.

Skær asparges i skiver og forkog dem, kog ris og asparges med en tør hvidvin og hønsebouillon, når det er færdigt vend friskrevet parmesan i og krydr med salt og peber. Mums.

Jeg har desværre ikke mål, for laver det på slum - men det skal selvfølgelig være risottoris :)
1

Tilbage til "Mad og drikke"