Hjemmelavet marmelade - holdbarhed?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 1304
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 356
Likede indlæg: 2714

Hjemmelavet marmelade - holdbarhed?

Indlægaf Urtekussen » 26. aug 2015, 14:39

Jeg har lavet marmelade.
Det er kogt med sukker, stivnet med rød melatin og hældt på atamonskyllede glas, som ikke har været åbnet.

Fandt et par glas udenårstal på (plejer jeg ellers at komme på), men de er enten fra 2013 eller 2014.

Min kæreste og søn spiser af dem nu - vil de overleve?
0
200 kg i bænkpres?
Prøv med 4,8 kg i kussepres :deer:
Rakel
Indlæg: 2991
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 422
Likede indlæg: 3112

Re: Hjemmelavet marmelade - holdbarhed?

Indlægaf Rakel » 26. aug 2015, 14:44

Ja! (Beklager, hvis du helst ville ha' et nej!).
1
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 1304
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 356
Likede indlæg: 2714

Re: Hjemmelavet marmelade - holdbarhed?

Indlægaf Urtekussen » 26. aug 2015, 14:45

Det fejler vist ikke noget - smager, lugter og ser fint ud.

Rallede manden
1
200 kg i bænkpres?
Prøv med 4,8 kg i kussepres :deer:
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1718
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 240
Likede indlæg: 2522
Kontakt:

Re: Hjemmelavet marmelade - holdbarhed?

Indlægaf Annione » 27. aug 2015, 23:39

Største problem ved marmelade (som jeg går ud fra er kogt godt igennem) er skimmel. Og er der skimmel, så kan man se det. Det kommer ikke pludselig efter 1-2 år, det kan tydeligt ses efter bare en uge.

Min mormor kogte en gang gelé, som min mor åbnede og spiste efter 40 år. Var ikke klar rød i farven, men smagte fint. Med nok sukker kan det nærmest holde evigt.
4
At rejse er at leve :love2:
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2016
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3263

Re: Hjemmelavet marmelade - holdbarhed?

Indlægaf DD_81 » 28. aug 2015, 05:57

Hvis bare sukkerindholdet er højt nok, og glasset behandlet efter forskrifterne, og opbevaret mørkt og ikke for varmt, så er holdbarheden virkelig lang!
0
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)

Tilbage til "Mad og drikke"