Om forholdet til dit onlineliv

Stedet du kan bruge til at snakke om alle de store og små ting der påvirker dit liv.
Brugeravatar
Precaseptica
Indlæg: 605
Tilmeldt: 27. aug 2015, 10:07
Kort karma: 100
Likede indlæg: 895

Om forholdet til dit onlineliv

Indlægaf Precaseptica » 25. maj 2016, 13:47

Hej debatten!

Jeg kunne godt tænke mig at høre hvor ofte I tjekker jeres forskellige onlineprofiler. Både datingprofiler, debatprofiler, facebookprofiler, instagramprofiler osv.

Nysgerrigheden kommer sig af, at jeg for nyligt bemærkede at jeg som regel altid har en facebook-fane åbent i min browser. Jeg arbejder meget hjemmefra og sidder som regel foran computeren. Jeg er glad for mit keyboard og kan slet ikke forlige mig med den nedsatte effektivitet jeg har på en touch screen. Det betyder at jeg ikke gider sidde med min telefon i hånden mere end højest nødvendigt. Det betyder også at jeg virkelig ikke hiver den op ad lommen særligt ofte når jeg er ude. Jeg har prøvet at gøre det til en ting at jeg fokuserer på hvad der foregår omkring mig i stedet for straks at tjekke hvem der vil mig noget eller om der er noget at kommentere på online når jeg er ude. Jeg er slem nok til at holde fingeren på pulsen non-stop når jeg er hjemme. Jeg har i øvrigt altid min netforbindelse, både wifi og 4g, slået fra på min telefon når ikke jeg bruger den aktivt.

Jeg synes egentlig det er et meget balanceret forhold at have til mit onlineliv, trods jeg nok godt kunne blænde lidt mere ned for det når jeg er hjemme. Men for nyligt snakkede jeg med min bror om det, fordi vi kom ind på hvordan vores mor synes ALT skal dokumenteres med billeder og statusopdateringer. Hun kan slet ikke lægge det fra sig. Hun ignorerer os totalt når vi takker nej til at få taget billeder og hun kan ikke forstå, at vi ikke gider foreviges hver eneste gang vi er ude, hvadend vi er på café, restaurant eller hjemme.

Tilføj til dette at min bror så siger, at han engang har taget sig selv i at sidde på facebook på computeren, hvor han så hev telefonen op af lommen for at tjekke facebook. Så der er jo ingen tvivl om at man smitter hinanden med ideen om konstant at tjekke profilerne. Ikke engang fordi man rent faktisk har behov for at se om der foregår noget - hvorfor så ellers gøre det på et medie, når man er i gang på et andet medie samtidigt - men nok mere af vane.

Derudover hører jeg også om at folk på dates skal slås med at være mere interessante end modpartens telefon. Den kommer med sikkerhed op, hvis man render på toilettet i løbet af daten, men den er faktisk også i farezonen for lige at blive inviteret ind i samtalen, hvis ikke man er meget engageret.

Så hvordan ser I på problemet og hvad er jeres forhold til det? Vil I mene I har et sundt forhold til jeres onlineliv, og hvad kunne I eventuelt tænke jer der blev ændret på?
0
superboa
Indlæg: 764
Tilmeldt: 14. aug 2015, 22:02
Kort karma: 58
Likede indlæg: 514

Re: Om forholdet til dit onlineliv

Indlægaf superboa » 25. maj 2016, 20:41

Det irriterer mig grusomt, når folk ikke kan lægge deres online liv fra sig, når de er sammen med mig. Jeg magter ikke at skulle konkurrere med mobilen :/

Jeg har taget et valg om, at jeg kun har et online liv på min pc derhjemme, og det foregår oftest kun om aften. Jeg tjekker hverken Facebook, mails eller debatten fra min smartphone :)
0
Brugeravatar
Elvispop
Indlæg: 1524
Tilmeldt: 14. aug 2015, 16:37
Kort karma: 185
Geografisk sted: 4681
Likede indlæg: 2132

Re: Om forholdet til dit onlineliv

Indlægaf Elvispop » 25. maj 2016, 20:59

Når jeg er hjemme er jeg online det meste af tiden.
Når jeg er ude, tjekker jeg kun for at fordrive transporttid i offentlig transport.
Min telefon er osse så gammel og langsom, så jeg ikke gider andet end at glo lidt facebook, i bussen.
0
Når du er ung kan du vælge og vrage.
Når du blive ældre, kan vælge mellem vragene.
Brugeravatar
NejJegErIkkeAsiat
Indlæg: 1080
Tilmeldt: 11. maj 2016, 10:08
Kort karma: 130
Geografisk sted: Hafnia
Likede indlæg: 2058

Re: Om forholdet til dit onlineliv

Indlægaf NejJegErIkkeAsiat » 27. maj 2016, 07:12

Jeg har slet ikke en PC og bruger nærmest aldrig vores iPad, så alt kører fra mobil. Der kan man jo så sige at tingene altid er åbne når man bare skal trykke på en app.
På min arbejds PC kunne jeg aldrig finde på at åbne Fb. Synes det virker for useriøst hvis kolleger m.m. ser det. Men i det hele taget så tjekker jeg ikke Facebook voldsomt meget. Hvis jeg står i elevatoren og venter kan jeg lige finde på det. Eller på vej hjem i bussen.
Men ellers er det mest derhjemme om aftenen.
0
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 2444
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 658
Likede indlæg: 8612

Re: Om forholdet til dit onlineliv

Indlægaf vibbsen » 27. maj 2016, 09:55

Jeg har altid en browser med facebook og en med debatten åben når jeg er hjemme.....Og min mailbox er også altid åben.

Jeg har en mægtig avanceret mobiltelefon der kan alle mulige tricks...Og et super avanceret og sejt smart watch som hører til....Begge dele er faktisk lidt spildt på mig..Altså udover at jeg ser mægtig cool ud.....For min telefon kan uden problemer ligge en hel dag i bunden af min taske uden at jeg rører den og jeg glemmer tit at oplade uret......Så det er altså IKKE mig man skal sende en SMS til hvis ens hus brænder og man er i tvivl om nummeret til alarmcentralen....Og det er nærmest formåls løst at kontakte mig på messenger og mail hvis jeg ikke er hjemme. For jeg svarer ikke før jeg kommer hjem.

Når jeg har et job, så er jeg der for at arbejde. Og så er FB og Debatten slet ikke aktuelt. Måske til og fra hvis det sker med offentlig transport. Men ellers ikke...
1
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
Krølle
Indlæg: 2538
Tilmeldt: 16. aug 2015, 02:48
Kort karma: 1187
Likede indlæg: 8652

Re: Om forholdet til dit onlineliv

Indlægaf Krølle » 28. maj 2016, 15:06

Jeg er meget lidt online ift tidligere, men debatten ligger fast som fane på min telefon. Jeg her været lidt underdrejet energimæssigt, så de seneste måneder er det mest blevet til lureri, men det er stadig mit førstevalg ift "jeg har tid til overs og er nysgerrig".

FB er for mig ikke et sted, jeg deltager aktivt, men jeg bruger det til at følge med ift fritidsaktivitet og opdateringer på bekendtes liv :)
0

Tilbage til "Livets forhold"