Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
OberstNasig
Indlæg: 314
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 43
Likede indlæg: 398

Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration

Indlægaf OberstNasig » 15. aug 2016, 20:00

Vi spiser kød 2-3 gange om ugen og har gjort det længe.

Jeg synes egentlig at det vigtigste er at skrue op for fx krydderier og forskellige konsistenser for at gøre det interessant.
Fx supper på purerede grøntsager med grønt drys og ristede græskarkerner, nødder eller crutoner.

Så laver jeg ret ofte frikadeller af forskellige rodfrugter eller quinoa. Sidstnævnte kan smage meget umami-ish.
Det kan betale sig at undersøge det indiske køkken, hvor der er en del vegetariske retter og der er saftsuema smæk på smagen.

Vi lader det primære i måltidet være fx quinoa, perlespelt, ris, amarant, perlebyg og forskellige bønner. Det smager fx rigtig godt og er meget nemt at lave en ret i ovnen med auberginer, kanelstænger og kikærter. Vi laver også ofte sammenkogte retter med vin, grøntsager og bønner.

Postejer i ovnen med ris og grøntsager er også rigtig lækkert. Samme med gratin. Kan varmt anbefale den postej, der indeholder nødder, champignon og ris.
0
Brugeravatar
FruDulle
Indlæg: 2696
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:48
Kort karma: 617
Likede indlæg: 3464

Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration

Indlægaf FruDulle » 15. aug 2016, 20:03

OberstNasig skrev:Vi spiser kød 2-3 gange om ugen og har gjort det længe.

Jeg synes egentlig at det vigtigste er at skrue op for fx krydderier og forskellige konsistenser for at gøre det interessant.
Fx supper på purerede grøntsager med grønt drys og ristede græskarkerner, nødder eller crutoner.

Så laver jeg ret ofte frikadeller af forskellige rodfrugter eller quinoa. Sidstnævnte kan smage meget umami-ish.
Det kan betale sig at undersøge det indiske køkken, hvor der er en del vegetariske retter og der er saftsuema smæk på smagen.

Vi lader det primære i måltidet være fx quinoa, perlespelt, ris, amarant, perlebyg og forskellige bønner. Det smager fx rigtig godt og er meget nemt at lave en ret i ovnen med auberginer, kanelstænger og kikærter. Vi laver også ofte sammenkogte retter med vin, grøntsager og bønner.

Postejer i ovnen med ris og grøntsager er også rigtig lækkert. Samme med gratin. Kan varmt anbefale den postej, der indeholder nødder, champignon og ris.


Har du et link til postejer?
0
Whatever
OberstNasig
Indlæg: 314
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 43
Likede indlæg: 398

Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration

Indlægaf OberstNasig » 15. aug 2016, 20:09

FruDulle skrev:
OberstNasig skrev:Vi spiser kød 2-3 gange om ugen og har gjort det længe.

Jeg synes egentlig at det vigtigste er at skrue op for fx krydderier og forskellige konsistenser for at gøre det interessant.
Fx supper på purerede grøntsager med grønt drys og ristede græskarkerner, nødder eller crutoner.

Så laver jeg ret ofte frikadeller af forskellige rodfrugter eller quinoa. Sidstnævnte kan smage meget umami-ish.
Det kan betale sig at undersøge det indiske køkken, hvor der er en del vegetariske retter og der er saftsuema smæk på smagen.

Vi lader det primære i måltidet være fx quinoa, perlespelt, ris, amarant, perlebyg og forskellige bønner. Det smager fx rigtig godt og er meget nemt at lave en ret i ovnen med auberginer, kanelstænger og kikærter. Vi laver også ofte sammenkogte retter med vin, grøntsager og bønner.

Postejer i ovnen med ris og grøntsager er også rigtig lækkert. Samme med gratin. Kan varmt anbefale den postej, der indeholder nødder, champignon og ris.


Har du et link til postejer?


Jeg plejer at bruge denne opskrift-->http://ensdtand.bloggersdelight.dk/2013/10/champignonpate-med-ris-og-hasselnodder/
1
Muspel
Indlæg: 655
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1200

Re: Vegetar/ kød ud af fokus - inspiration

Indlægaf Muspel » 15. aug 2016, 20:22

Torn skrev:
Pandesteg skrev:
Torn skrev:Hvordan undgår I kødpålæg til jeres rugbrød? Jeg spiser næsten altid hamburgerryg som pålæg, men jeg vil gerne spise mindre af det forarbejdede kød. Jeg bryder mig ikke om nøddepostej, avocado eller tomat og kartoffel som pålæg. Derimod er jeg rigtig glad for flødeost, men ved ikke om det er så meget bedre end forarbejdet kød.


Om flødeost er bedre kommer vel an på, hvad årsagen er til at du gerne vil undgå forarbejdet kød? :)
Jeg spiser tit hummus på rugbrød - det kan man også toppe med peberfrugt/tomat/agurk og evt. nogle syltede rødløg eller grillede peberfrugter eller hvad man nu føler for.


Jeg vil gerne spise mindre af det forarbejdede kød, fordi jeg gerne vil spise mindre salt, mættet fedt, nitrit og for at spise mindre kød. Det er ikke af etiske overvejelser. Jeg tænker, at jeg vil erstatte noget af svinkødpålægget med fugl, men jeg vil gerne spise mindre kød, så der mangler jeg ideer. Hummus elsker jeg, så det var et godt bud.


Jeg ved godt, det er længe siden du spurgte, men ville da alligevel dele mine ideer;

Flødeost med stegte Championer med salt og peber er fantastisk.
Rødebedebøffer klarer sig fint i fryser, så tager jeg en op af gangen
Falaffel på rugbrød. Gerne med noget snask dog
0

Tilbage til "Mad og drikke"