Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Her kan du snage løs i dine meddebattørers parforhold eller singleliv, og alt hvad der følger med.
OberstNasig
Indlæg: 410
Tilmeldt: 19. feb 2016, 21:10
Kort karma: 53
Likede indlæg: 545

Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf OberstNasig » 18. jun 2016, 09:28

Min kæreste igennem 5 år er en dejlig mand, men vi er som modsatte poler, når det angår alkohol.

Bevares, jeg elsker også at drikke mig småfuld og indimellem ligefrem meget fuld. Jeg har en stopklods, når jeg kan mærke, at jeg har det tilpas.

Men kæreste derimod....... :nerve:
Han drikker og drikker. Han er snart 30 år. Når han er ude at gå i byen, så drikker han så meget, at når jeg modtager ham, så kan han knap sige et tydeligt ord eller sige en længere sætning og han kan knap stå på sine ben, men står og svajer frem og tilbage. En enkelt gang formåede han også at kaste op udover soveværelses gulvet. Det er ikke hver gang, han er i byen, at det forekommer, men det sker vel hver 2 eller 3 gang.

Jeg er effin´træt af hans alkoholindtag. Hvor skal jeg starte? Det er vammelt, pinligt, umodent og taber-agtigt at være næsten 30 og så konsekvent drikker sig så fuld, omend det kun sker nogle gange om året. Jeg er bange for at han kommer galt afsted.
Jeg kan ikke lide meget fulde mennesker og det er uanset om det er min mor, min kæreste eller en fremmed på gaden. De ændrer karakter og det er sjældent til det bedre.

Så skændtes vi her til morgen, fordi jeg synes, at han har et alkoholproblem. Jeg var også streng nok, da jeg sagde det, men havde vi været mindre ophidsede, ville jeg også sige, at han burde finde ud af, hvorfor han ikke kan stoppe.

Men har man overhovedet lov til at blande sig i sin partners alkoholvaner? Og måske endda kræve forandringer? :gruble:

Jeg er kommet meget i tvivl og derfor spørger jeg her.
0
JoyNips
Indlæg: 2259
Tilmeldt: 21. dec 2015, 12:25
Kort karma: 336
Likede indlæg: 4285

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf JoyNips » 18. jun 2016, 09:33

Ja, det synes jeg godt man kan tillade sig.
0
Brugeravatar
achillaxedprune
Indlæg: 1237
Tilmeldt: 4. jan 2016, 18:38
Kort karma: 415
Likede indlæg: 2828

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf achillaxedprune » 18. jun 2016, 09:41

Ja, man må gerne blande sig.

Jeg ved desværre ikke, hvad man kan gøre ved det... Vel kun håbe på, at han selv forstår det ucharmerende i at blive SÅ fuld, så han selv begynder at stoppe lidt før.
0
Hvis man vil behandle folk ens, skal man behandle dem forskelligt.
Citat: Ukendt morfar.
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 1995
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 177
Likede indlæg: 3314

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Sangius » 18. jun 2016, 09:45

Måske er det også lidt voldsomt at lægge ud med at sige, at han har et alkoholproblem. Det tror jeg vil få de fleste til at gå i forsvarsposition, specielt når det jo ikke er ofte han drikker sig så fuld, som han gør.

Har du forsøgt at snakke stille og roligt med ham om det? Måske få en forklaring på, hvorfor han drikker sig så patte stiv, som han gør?
7
Brugeravatar
Angelina
Indlæg: 2596
Tilmeldt: 11. aug 2015, 05:42
Kort karma: 380
Likede indlæg: 5349

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Angelina » 18. jun 2016, 09:46

Man kan kræve / blande sig i alt - i sidste ende, så er det jo op til en selv om det er ultimative krav eller forslag - og op til partneren om de vil acceptere kravene / efterkomme forslag.

Ved mig ville det være et ultimativt krav, at kan man ikke styre sit alkoholindtag, så må man lade være med at drikke - i øvrigt uanset om det var et par gange om året eller hver weekend. Jeg hverken kan eller vil leve med en der ikke kan styre sin brandert.

Og så måtte det jo så være op til ham om han ville / kunne styre sin brandert, eller være single.
13
~indsæt smart signatur her~
Mocca
Indlæg: 251
Tilmeldt: 23. sep 2015, 08:37
Kort karma: 19
Likede indlæg: 425

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Mocca » 18. jun 2016, 09:56

Jeg er tilhænger af, at man ikke laver om på hinanden.
Især, hvis han ikke selv synes, at det er et problem.

Derimod kan du fortælle ham, at du faktisk mister respekt for ham som person, når han ikke kan styre sit alkoholindtag. At det bekymrer dig, irriterer dig og gør dig ked af det at se ham sådan.

Så er det egentlig op til ham selv, om han vil gøre en indsats for, at du respekterer ham som menneske og partner.
4
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 3642
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 453
Likede indlæg: 8077

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Animi » 18. jun 2016, 09:57

At du ikke bryder dig om fulde mennesker, betyder altså ikke at han har et alkoholproblem. Det lyder ret overdrevet at komme til den konklusion, især hvis det kun er et par gange om året vi taler om.

Selvfølgelig bør du kunne tale med ham om det, og fortælle ham hvad du synes om det. Men gør det stille og roligt, og uden at begynde at beskylde ham for at have et problem.
I sidste ende er det som Angelina skriver op til dig om det er noget du kræver, og op til ham om det er noget han har lyst til at lave om på.

Kunne der måske være andre løsninger på det? At hvis han ved at han skal noget, hvor han kommer til at give den lidt mere gas, så kunne han evt på forhånd finde et andet sted at være og sove branderten ud?
9
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Firebird
Indlæg: 992
Tilmeldt: 11. nov 2015, 11:19
Kort karma: 159
Geografisk sted: Pladderpaddelandsby
Likede indlæg: 1284

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Firebird » 18. jun 2016, 10:03

HÆ. Den lavede jeg også da jeg var yngere. Verbaltæsk fik jeg også. Henover årene har jeg set den nogen gange hos andre mænd. UH hvor fik de truntetæsk. Vi mænd gør sådan noget. Desværre kan jeg ikke give dig en god forklaring på hvorfor vi gør det. Dvs, jeg aner den dag idag ikke hvorfor jeg gjorde det, men det er ganske normalt. Jeg blev en 37 38 stykker før jeg holdt op med det pjat. Tricket var at jeg indså at jeg ikke kunne drikke sprit OG slippe for verbalprygl. Så skiftede jeg til øl på en god aften og holdt mig til det. Problem solved. :D
0
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1855
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 243
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 4175

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf HappyPaww » 18. jun 2016, 10:04

Må sige at jeg kender det... :( Det er super svært, men det der hedder virket for mig, har været at udtrykke hvorfor jeg bliver sur og skuffet over det. For mig har det meget at gøre med, at vores weekender er så korte - og det er der jeg synes vi skal have familie- og partid (vi har en søn på snart 3). Det bliver ødelagt af at min kæreste har tømmermænd og sover langt op ad dagen... jeg gider ikke være den sure kæreste, men det ender bare tit med det.

Det er bedst at snakke om det når man ikke står i situationen (dvs fx ikke søndag formiddag fx når man er sur og manden er bagstiv). Og så bør der kunne findes et kompromis. Hos os er det fx at han måske ikke skal være ude til kl 5, at han ringer eller skriver en besked i løbet af aftenen (især hvis det er en af dem med 1 øl og en fodboldkamp der pludselig er gået i druk), at han ikke går i byen hver weekend men max hver 2-3. Uge, og ikke på hverdage (han er studerende), - og han må vælge hvad han vil prioritere af de ting han inviteres til, og ikke bare sige ja til alle mulige random fester.

Vi har en aldersforskel på 6 år og jeg er kommet rimelig meget over det med druk og byture - plus jeg jo er mor nu, og han har mange jævnaldrende venner og er som nævnt studerende, så det giver lidt issues indimellem. Vi prøver at give hinanden plads (jeg har fx været på to weekendture med veninder i foråret - og han tager så på Roskilde), men kommunikation er nøglen... Det bliver kun værre af at man til sidst er blevet helt indebrændt.
2
Brugeravatar
Ballademager
Indlæg: 3459
Tilmeldt: 4. sep 2015, 20:17
Kort karma: 480
Likede indlæg: 4878

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Ballademager » 18. jun 2016, 10:43

Synes, den er svær... Men jeg vil bare sige, at jeg virkelig godt kan forstå dig :ae:

Jeg ville heller ikke kunne have med det der at gøre. Var han 22, så fair nok, men at fortsætte stilen som 30-årig, det virker for mig lidt voldsomt. Jeg har heller ikke noget imod hyggefulde mennesker, men stangstive mennesker finder jeg decideret frastødende :genert:

Når det så er sagt, så tænker jeg, at når det "kun" sker nogle gange om året, så må du måske æde den skrive den på "ting, jeg lever med"-kontoen? Forudsat, selvfølgelig, at det ikke udvikler sig og begynder at være hele tiden. Det er helt fair at sige, at du ikke har det godt med det, så han ved, hvorfor du måske bliver lidt stille de dage, hvor han skejer ud.

Håber, at I kan få snakket ordentligt om det, når I får i dag lidt på afstand.
0
Forstadskedelig :love:

I won't let it die
I can feel you when you're not around
When the night gets cold
We won't be alone
Brugeravatar
Anne Droid
Indlæg: 700
Tilmeldt: 28. sep 2015, 07:28
Kort karma: 45
Likede indlæg: 1286

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Anne Droid » 18. jun 2016, 11:24

Firebird skrev:HÆ. Den lavede jeg også da jeg var yngere. Verbaltæsk fik jeg også. Henover årene har jeg set den nogen gange hos andre mænd. UH hvor fik de truntetæsk. Vi mænd gør sådan noget. Desværre kan jeg ikke give dig en god forklaring på hvorfor vi gør det. Dvs, jeg aner den dag idag ikke hvorfor jeg gjorde det, men det er ganske normalt. Jeg blev en 37 38 stykker før jeg holdt op med det pjat. Tricket var at jeg indså at jeg ikke kunne drikke sprit OG slippe for verbalprygl. Så skiftede jeg til øl på en god aften og holdt mig til det. Problem solved. :D


Hold nu kæft, en omgang bullshit. Det er jo bare en lam undskyldning for ikke at tage ansvar for egne handlinger.
22
My hovercraft is full of eels
Brugeravatar
Advocatus-Diaboli
Bortvist
Indlæg: 1627
Tilmeldt: 8. mar 2016, 15:10
Kort karma: 238
Likede indlæg: 2253

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Advocatus-Diaboli » 18. jun 2016, 11:28

OberstNasig skrev:Men har man overhovedet lov til at blande sig i sin partners alkoholvaner?


Ja.

OberstNasig skrev:Og måske endda kræve forandringer? :gruble:


Du kan ikke kræve hvad HAN skal gøre, men du kan fortælle ham hvad DU vil gøre, hvis det ikke ændrer sig - skride. Så må han jo beslutte med sig selv, hvad der skal prioriteres.
2
Listen, I'm a nice person - so if I'm an asshole to you, you need to ask yourself why.
Brugeravatar
Angelina
Indlæg: 2596
Tilmeldt: 11. aug 2015, 05:42
Kort karma: 380
Likede indlæg: 5349

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Angelina » 18. jun 2016, 11:30

Firebird skrev:HÆ. Den lavede jeg også da jeg var yngere. Verbaltæsk fik jeg også. Henover årene har jeg set den nogen gange hos andre mænd. UH hvor fik de truntetæsk. Vi mænd gør sådan noget. Desværre kan jeg ikke give dig en god forklaring på hvorfor vi gør det. Dvs, jeg aner den dag idag ikke hvorfor jeg gjorde det, men det er ganske normalt. Jeg blev en 37 38 stykker før jeg holdt op med det pjat. Tricket var at jeg indså at jeg ikke kunne drikke sprit OG slippe for verbalprygl. Så skiftede jeg til øl på en god aften og holdt mig til det. Problem solved. :D


Nej, det er altså ikke noget "I mænd gør" - det er noget nogle mænd gør - og nogle kvinder for den sags skyld - og noget nogle er helt ok med. Jeg gad ikke give en voksen mand verbalprygl, ever, jeg ville blot konstatere vi ikke skulle være i parforhold, hvis han mente det var helt acceptabel opførsel.
11
~indsæt smart signatur her~
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1239
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 76
Likede indlæg: 1306

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Torn » 18. jun 2016, 11:38

Problemet kommer måske især til udtryk, fordi I har så forskelligt forhold til alkohol. At være døddrukken "nogle gange om året" er ret almindeligt i min omgangskreds og ikke noget, vi tilskriver et alkoholproblem. Måske tænker din kæreste det samme?

Jeg ville godt forstå problemet, hvis det var flere gange i måneden. Men et par fester i løbet af året, der stikker af, ser jeg faktisk som ret normalt. Også som 30 årige.

Ved han, hvorfor det går dig på? At du bekymrer dig? Jeg tror ikke, skæld ud eller krav hjælper på jeres uoverensstemmelse. Men at du får kommunikeret, under gode rammer, hvad der går dig på. Og at du måske også møder hans opfattelse, hvor enkelte døddruksture i løbet af året ikke er et alkoholproblem.
7
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1802
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 284
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2348

Re: Hvor meget kan man blande sig i hinandens alkoholvaner?

Indlægaf Pjeps » 18. jun 2016, 11:45

Jeg synes det er orden at du siger din mening om det, så han ved hvordan du har det med det. Men så længe det kun sker nogle få gange om året er det nok lige overdrevet nok at beskrive det som et alkoholproblem.

Og så må man jo gøre op med sig selv om det er et så stort issue at man ikke kan leve med det.
2
:ninja:

Tilbage til "Forhold og sex"