AAArrgghh Hvorfor er Journalister og politikere så uvidende??

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 11821
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2429
Likede indlæg: 14863

AAArrgghh Hvorfor er Journalister og politikere så uvidende??

Indlægaf Wizzze » 29. jun 2016, 14:50

Den europæiske menneskerettigheds domstol har kendt den danske håndtering af 26års reglen i strid med den europæiske menneskerettighedskonvention.

Den historie har den danske journaliststand kastet sig over ex. her hvor tv2 brygger på en Ritzau historie http://nyheder.tv2.dk/politik/2016-06-2 ... re-stramme
Og politikerne er i studierne for at give deres besyv med. Fint nok vel, bortset fra at alle taler om EU-dom og nu har EU igen blandet sig osv. osv.
UDEN EN ENESTE nævner eller korrekser at Menneskerettighedskonventionen eller den europæiske menneskerettighedsdomstol IKKE har noget som helst med EU at gøre !!!! :evil:

Menneskerettighedskonventionen er fra 1950 og vedtaget af Europarådet, som er ALLE 47 europæiske lande, ikke kun de nu 27 EU lande !!
Og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er nedsat for at overvåge konventionen. Domstolen har i øvrigt ingen myndighed, den kan kun sige om noget er i strid med konventionen, så er det op til landet om man vil efterleve konventionen, eller leve med pegefingren I efterlever ikke menneskerettighederne.

EU-domstolen er en helt anden ting, men for journalister og politikere er alt Europa åbenbart det sammen som EU, så tror fanden at EU får på puklen for alt :rulle:


aaarrhh det lettede
5
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Advocatus-Diaboli
Bortvist
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 8. mar 2016, 15:10
Kort karma: 238
Likede indlæg: 2224

Re: AAArrgghh Hvorfor er Journalister og politikere så uvidende??

Indlægaf Advocatus-Diaboli » 29. jun 2016, 15:35

Wizzze skrev:Hvorfor er Journalister og politikere så uvidende??


Fordi at internettet blev opfundet, og da der ikke længere kun var aviser, radioaviser og tv-aviser med faste deadlines, kastede man tidskrævende ting såsom korrektur, kildekritik og umage over bord. Det handler om at vise fællesmailen fra Ritzau som den første!
1
Listen, I'm a nice person - so if I'm an asshole to you, you need to ask yourself why.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 11821
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2429
Likede indlæg: 14863

Re: AAArrgghh Hvorfor er Journalister og politikere så uvidende??

Indlægaf Wizzze » 29. jun 2016, 17:03

Culpøs skrev:"UDEN EN ENESTE nævner eller korrekser at Menneskerettighedskonventionen eller den europæiske menneskerettighedsdomstol IKKE har noget som helst med EU at gøre !!!! :evil:"


Det passer ikke helt, at EMRK og EU ikke har noget som helst med hinanden at gøre.

Siden 1969 har EUD (dengang EFD) anerkendt EMRK, hvorfor de anses som generelle retsprincipper i EU-retten. I bestræbelsen på at danne en europæisk føderalstat proklamerede medlemsstaterne i 2000 EU's Charter om grundlæggende rettigheder (EUC) - dette Chartret indeholder mange af de samme rettigheder som findes i EMRK, men det beskytter sågar yderligere. EUC artikel 52 fastslår bl.a., at de rettigheder Chartret, som svarer til EMRK's rettigheder, har samme betydning og omfang som rettighederne i EMRK. EU underkaster sig således EMRK og EMD's fortolkning.

Endvidere med Lissabon-traktaten fra 2007 (som dog først trådte i kraft 2009) blev det besluttet, at EU skal tiltræde EMRK, jf. TEU artikel 6(2), således at EU bliver forpligtet til at overholde EMRK på lige fod som staterne.


"Lissabontraktaten lagde oprindeligt op til, at EU skulle tiltræde Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. EU-domstolen udtalte imidlertid i december 2014, at det ikke er muligt for EU at tiltræde Den Europæiske Menneskerettighedskonvention på det grundlag, som Kommissionen havde forelagt Domstolen. Det skyldes, at Den Europæiske Menneskerettighedskonvention ikke er forenelig med EU’s traktater. EU’s tiltrædelse til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention kommer altså ikke til at ske lige foreløbig."
http://www.eu.dk/da/spoergsmaal-og-svar ... u_systemet
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 12024
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 669
Likede indlæg: 9523

Re: AAArrgghh Hvorfor er Journalister og politikere så uvidende??

Indlægaf dgd2007 » 4. jul 2016, 09:38

Culpøs skrev:Mener du stadig de INTET har med hinanden at gøre?

Selvom: EU er i midten af en proces, hvor EU tilslutter sig EMRK og EMD, når dette anses som foreneligt?

Selvom: I bestræbelsen på at danne en europæisk føderalstat proklamerede medlemsstaterne i 2000 EU's Charter om grundlæggende rettigheder (EUC) - dette Chartret indeholder mange af de samme rettigheder som findes i EMRK, men det beskytter sågar yderligere. EUC artikel 52 fastslår bl.a., at de rettigheder Chartret, som svarer til EMRK's rettigheder, har samme betydning og omfang som rettighederne i EMRK.

Selvom: EUD siden 1969 har anerkendt EMRK, således sin de garanteres i EMRK og følger af medlemsstaternes fælles forfatningsretlige traditioner, som generelle retsprincipper i EU-retten

Jeg er enig med TS i, at det forleden blev fremstillet (i News i hvert fald), som om det var en EU-instans, der havde sagt, at vi ikke måtte det der.
Jeg syntes faktisk også, det lød lidt mærkeligt, men undersøgte det ikke nærmere.
0

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"