Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Stedet du kan bruge til at snakke om alle de store og små ting der påvirker dit liv.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 1915
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 165
Likede indlæg: 2192

Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Juki » 16. jul 2016, 18:48

Hej :wave:

Der har tidligere været forskellige, gode tråde på den gamle debat om dette emne, så jeg mangler lidt en tråd her, hvor man kan søge råd, vejledning, støtte eller bare læsse af :)

Tråden er for alle der har brug for den, hvad end man har en eller flere diagnoser, er pårørende, er kommet sig helt/delvist eller går igennem en svær tid. Her er plads til alle med ondt i psyken :kram:

Jeg håber tråden vil blive holdt i en ordentlig tone og at vi kan hjælpe/støtte hinanden.
6
I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 1915
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 165
Likede indlæg: 2192

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Juki » 16. jul 2016, 19:10

Jeg har diagnosen Skizofreni, der bl.a. gør at jeg let bliver stresset, men ellers er det helt klart angst jeg døjer mest med så længe jeg sørger for at tage min medicin for skizofrenien.

Min angst handler især om at jeg er bange for at miste. Bange for at en eller flere tæt på mig skal komme til skade eller dø. Heldigvis går jeg ved en rigtig god psykolog, med speciale i angst, der arbejder på en hel anden måde end jeg tidligere har været vant til. Desværre har jeg ikke så mange gange tilbage af de 12 gange jeg har fået bevilget (har fået det forlænget én gang) og det stresser mig ret meget, kan jeg mærke.. Selvom jeg fortsat vil blive ved med at gå ved psykologen, det bliver bare dyrere for mig pr. gang, men jeg vil få noget tilbage fra Sygeforsikringen Danmark (regner jeg med??)

Jeg ved desværre ikke altid hvad der trigger min angst, og det gør det svært at arbejde forebyggende med den, synes jeg. Min psykolog har lært mig nogle strategier til når jeg har angst, og det virker rigtig godt, men som skrevet så er det svært at forudse en ulykke der fx. kan trigge min angst.

Normalt er jeg enormt meget sådan at alting skal have et facit, der er en årsag til at ting sker. Fx. hvis jeg støder lilletåen mod et bordben = Smerte. Men den logik virker ikke på angst. Det kan (for mig i hvert fald) komme ud af det blå, og det gør det svært at finde løsninger og komme det i forkøbet, så at sige.

Det er lidt svært at forklare, så jeg ved ikke om der er nogen der kan følge mig? Og måske forklare det bedre :genert:
0
I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
ina
Indlæg: 458
Tilmeldt: 9. sep 2015, 12:01
Kort karma: 119
Likede indlæg: 578

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf ina » 16. jul 2016, 19:27

Måske jeg gerne vil være med. :genert: Kan ikke lige finde ud af om jeg hører hjemme her. Sidste år havde jeg en mild til moderat depression med stress-symptomer og angst. Men der er aldrig nogen der har sagt "du har diagnosen angst" til mig, så derfor føler jeg ikke at jeg kan "tillade" mig, at sige, at jeg lider af angst. Giver det mening? :genert: Samtidig er det meget personligt og privat for mig.

Jeg er ovre depressionen. Gik til psykolog sidste år, men kun 5-6 gange, og så droppede jeg det. Synes ikke helt jeg kunne finde mig til rette i det - måske det var en forkert psykolog?

Jeg bliver nemt bange. Som sagt mærker jeg ikke rigtig noget til det i perioder, mens jeg i andre perioder ikke kan sove, har det skidt og ikke kan lægge katastrofetankerne fra mig. Synes jeg ser et mønster i, at angsten er størst, når overskuddet er lavt eller ikke-eksisterende.

Jeg har altid været bekymret og bange for ting. Også da jeg var barn/ung. Da jeg blev gravid med min første, var jeg rigtig bange for at miste, bange for at få et handikappet barn osv. Jeg kunne ikke styre tankerne, og hvis jeg fx kom til at spise noget, som Sundhedsstyrelsen anbefalede at gravide holdte sig fra, blev jeg ked af det og sindssygt bange. Jeg gik dengang til samtaler ved egen lægen, og det hjalp faktisk.

Nu handler det meget om mine børn. Når jeg er i en periode, hvor jeg mærker meget til angsten, er jeg bange for at miste dem, bange for ikke at være en god mor, bange for at der sker dem noget, bange for at de som voksne vil se tilbage på deres barndom og synes den var træls. :genert: Jeg kan godt sige til mig selv, at det er dumt, men det hjælper ikke.

Puha, jeg bliver helt ked af at skrive det her, det er godt nok personligt for mig. :( På den anden side er det nok godt nok med noget sparring.
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 1915
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 165
Likede indlæg: 2192

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Juki » 16. jul 2016, 19:31

ina skrev:...

Jeg fik også lige en klump i maven da jeg skrev mit indlæg. Det ER ret grænseoverskridende :genert:

Tidligere fik jeg enorm dårlig samvittighed hvis jeg delte hvordan jeg gik og havde det, så det kæmper jeg stadig med, at det er okay ikke at være på toppen altid. Og så har jeg lige så stille fundet ud af at det at dele hvordan jeg har det, at få sat ord på, hjælper mig rigtig meget og letter det hele lidt :)
1
I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
ina
Indlæg: 458
Tilmeldt: 9. sep 2015, 12:01
Kort karma: 119
Likede indlæg: 578

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf ina » 16. jul 2016, 19:35

Jeg øver mig også i at sætte ord på. Det gør det ligesom lidt nemmere, men nogen gange er det bare grænseoverskridende.

Mht. at komme det i forkøbet, så har jeg heller ikke regnet det ud. Som skrevet, synes jeg at jeg kan se et mønster i, at de perioder kommer, når jeg også har meget at se til og overskuddet er i bund. Jeg prøver virkelig ikke at lade det styre noget, men indimellem er det godt nok svært.
1
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 1915
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 165
Likede indlæg: 2192

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Juki » 17. jul 2016, 16:43

ina skrev:...

:kram:

Jeg synes også mine angstanfald kommer oftere, eller rettere at jeg lader mig mere påvirke af det, hvis jeg fx er stresset/presset eller jeg er i underskud af energi og overskud, som du nævner.
1
I like big beards and I cannot lie
Billede
Frk._Strawberry
Indlæg: 278
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:45
Kort karma: 48
Likede indlæg: 312

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Frk._Strawberry » 20. jul 2016, 18:19

Jeg kan vidst også godt melde mig under fanerne her :wave:

Jeg er vidst lidt af en blandet landhandel, hvad angår det der med psykisk sårbarhed.. Jeg har gået i behandling siden jeg var 9-10 år gammel, dengang handlede det primært om angst og retrospektivt også Aspergers, som jeg fik konstateret som 20-årig. Jeg blev sidenhen syg med anoreksi i mere eller mindre alvorlig grad fra jeg var 15 til jeg blev 23 år (er 28 idag). Som før nævnt har jeg diagnosen Aspergers Syndrom og lider af periodevise depressioner eller depressionslignende tilstande.

Selve spiseforstyrrelsen er jeg rask fra idag, ligesom jeg ikke mærker særlig meget til Aspergers - med tilpas mange redskaber har jeg lært at leve et næsten normalt liv..

Depressionerne går det lidt op og ned med - de sidste par år har jeg kun kunnet mærke det i vinterperioden, men indenfor de sidste par uger er jeg begyndt at mærke nogle tegn - og midt i juli kan man ikke ligefrem kalde vintertid (selvom vejret engang imellem godt kunne ligne det). Denne gang er jeg vidst mest frustreret over, at jeg ikke ved, hvad det kommer af, og jeg derfor ikke kan tage fat ved sagens kerne.. Suk.
0
Brugeravatar
Mangoness
Indlæg: 484
Tilmeldt: 10. jan 2016, 18:04
Kort karma: 56
Likede indlæg: 654

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Mangoness » 20. jul 2016, 18:29

Frk._Strawberry skrev:Depressionerne går det lidt op og ned med - de sidste par år har jeg kun kunnet mærke det i vinterperioden, men indenfor de sidste par uger er jeg begyndt at mærke nogle tegn - og midt i juli kan man ikke ligefrem kalde vintertid (selvom vejret engang imellem godt kunne ligne det). Denne gang er jeg vidst mest frustreret over, at jeg ikke ved, hvad det kommer af, og jeg derfor ikke kan tage fat ved sagens kerne.. Suk.


Motionerer du? :)
0
Jeg elsker dig lille sølvpapirshat-smiley :love:

Billede

Persnikedy skrev:Hvis jeg en dag føler at mine fødder er løg så skal de da være løg :lol:
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 3574
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 376
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 5008

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf LadyFox » 20. jul 2016, 18:50

Hej :wave:

Jeg lider af paranoid skizofreni og har gjort det stort set hele mit liv, hvis ikke hele mit liv - jeg kan ikke huske jeg nogensinde ikke har haft en eller anden form for symptomer. Derudover døjer jeg med lidt socialangst og tendens til vinterdespression. Jeg har efter mange år på medicin valgt at leve umedicineret og så tage den dårligdom der høre med, det kom aldrig til at fungere godt nok, og tage nok af mine symptomer til at det var bivirkningerne værd. Et eller andet sted gav det mig flere problemer end det løste, til sidst endte medicinen med at tage min livskvalitet og knuse alt håb og drømme for mig, og det kunne jeg ikke leve med. Ikke at det er en drøm at leve uden, men jeg synes det går. Mine psykoser kan jeg godt leve med, det er mere det rundt om jeg kæmper med, især humørsvingninger, let til stress, og manglende overskud, det synes jeg er svært, også at jeg har let til at blive paranoid.

Vinterdepressionen er helt klart det værste, skizofrenien og social angsten føler jeg at jeg kan navigerer rundt i, og jeg kan aflede mig selv fra det -depressionen synes jeg er helt håbløst, og jeg kan ikke se mig ud af det når det står på, jeg er helt handlingslammet når jeg er i det. Heldigvis har jeg fundet ud af det hjælper at rejse ned til solen i løbet af vinteren, så enten slipper jeg, eller det når ikke at blive så slemt som ellers, så det gør jeg :)
0
I don't mean to be a diva, but some days you wake up and you're Barbara Streisand.
Frk._Strawberry
Indlæg: 278
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:45
Kort karma: 48
Likede indlæg: 312

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Frk._Strawberry » 20. jul 2016, 18:50

Mangoness skrev:
Motionerer du? :)


Ikke mere end de 10-12.000 skridt jeg går på arbejdet, nej..
0
Brugeravatar
Prosperity74
Indlæg: 247
Tilmeldt: 30. apr 2016, 17:08
Kort karma: 26
Likede indlæg: 221

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Prosperity74 » 21. jul 2016, 08:56

Jeg har døjet med depression i mange år. Jeg har ængstelige personligheds træk. Jeg har meget svært ved at sige fra ( især overfor dem der står mig nærmest ). Jeg har rigtig svært ved at falde i søvn om aftenen, da jeg har tankemylder.
Jeg får medicin for min depression
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 2561
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 206
Likede indlæg: 3453

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Persnikedy » 21. jul 2016, 09:08

Jeg har skizofreni, angst, og ocd. Skizofreni som hoved diagnose. Og jeg har især mærket her på det sidste at jeg har været mere stresset.

Jeg havde inden ikke haft et angstanfald i et par år og tænkte at jeg da snart så kunne strege den af listen ligesom jeg heller ikke mener at jeg længere ville kunne kvalificeres til at være ocd, nu er det mere særheder.
Men nej, indenfor de sidste 3 md har jeg haft 3 mindre angst anfald, mindre som i ikke endt med at ligge i sengen i flere dage, men nok til at jeg er drænet i flere dage hvilket får skizofrenien til at skruge op for stemmerne.

Jeg syndes det er pisse irriterende at alt kan se ud til at gå så godt (skizofrenien er også på et mere eller mindre håndterligt niveau) også knækker psyken lige... Kunne det da for helved ikke være konsekvent i hvordan det føles istedet for det her op og ned idioti.
0
I am a fruitloop in a world full of cheerios
Buffy
Indlæg: 95
Tilmeldt: 29. jun 2016, 11:48
Kort karma: 16
Likede indlæg: 123

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Buffy » 21. jul 2016, 11:25

Jeg hører også til her, ADHD og en ængstelig, tvangspæget og depressiv-personlighedsforstyrrelse og de spiller ikke så godt sammen, så jeg er også mere eller mindre kronisk stresset. Der skal i hvertfald ikke så meget til før jeg stresser helt ud. Men jeg fik FP april 2015 og det har hjulpet meget, mere end nogen medicin eller terapi nogensinde har gjort, jeg får heller ingen behandling nu.
0
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 673
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 68
Likede indlæg: 755

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Maoam » 21. jul 2016, 12:00

Jeg sidder i et venteværelse lige ved siden af et legeland, og mit hoved kan slet ikke håndtere det. Jeg har det svært med støj, især stemmer. Jeg har bipolar, men mærker mest til stressfølsomhed og kognetive vanskeligheder.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 1915
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 165
Likede indlæg: 2192

Re: Sparringstråd for psykisk sårbare og pårørende.

Indlægaf Juki » 22. jul 2016, 14:55

Maoam skrev:Jeg sidder i et venteværelse lige ved siden af et legeland, og mit hoved kan slet ikke håndtere det. Jeg har det svært med støj, især stemmer. Jeg har bipolar, men mærker mest til stressfølsomhed og kognetive vanskeligheder.

Åh, hvor irriterende!

Sad du ved lægen eller hvor var det?
0
I like big beards and I cannot lie
Billede

Tilbage til "Livets forhold"