Madbudget

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Ficus
Indlæg: 1398
Tilmeldt: 17. jul 2016, 06:49
Kort karma: 115
Likede indlæg: 1640

Re: Madbudget

Indlægaf Ficus » 26. jul 2016, 09:28

Vi overfører 6000 til husholdnings- og madkontoen.
Nogle ting er ikke inkluderet, fx kærestens frokostordning, min frokost(som dog tit er rester fra aftensmad) og heller ikke min shampoo og den slags.

Man skal være velkommen til at være både forundret og forarget. Nogle gange synes jeg selv at det lyder som helt vildt mange penge.

Før vi flyttede sammen lå jeg rimelig stabilt på 12-1300 kr pr måned. Min kæreste havde aldrig brugt sit køkken til andet end at lave kaffe, så hans budget lignede meget vores for 2 nu.

Vi handler ind stort 1 gang om ugen, spiser ikke voldsomt meget kød, mere rettet mod grønt. Køber gladeligt datovarer eller tilbud, hvis det lige passer ind i madplanen. Og vi har næsten ingen madspild, "tøm køleskabet"retter bliver brugt flittigt.
Det der helt klart trækker vore budget op er god sushi et par gange om måneden, typisk også et par restaurantbesøg og en biograftur med det hele. Og så har vi også spisende gæster måske hver anden uge eller sådan noget i snit :P

Skulle vi trække det fra, så ligger vi nok på omkring de 2000 vil jeg skyde på. Vi handler i hvert fald for mellem 4 og 500 om ugen :gruble:
0
fisken80
Indlæg: 2422
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 152
Likede indlæg: 4462

Re: Madbudget

Indlægaf fisken80 » 26. jul 2016, 09:52

Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 960
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 43
Likede indlæg: 940

Re: Madbudget

Indlægaf Stars » 26. jul 2016, 10:33

fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.
0
fisken80
Indlæg: 2422
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 152
Likede indlæg: 4462

Re: Madbudget

Indlægaf fisken80 » 26. jul 2016, 11:55

Wizzze skrev:
avdotja skrev:og selv om jeg bruger en del mere end 300 kr/ugen på trods af at jeg kun er en, synes jeg nu ikke der er SÅ odiøst i at leve for 300 kr om måneden :) Ja det er lavt og ja, det kræver billige vaner; men helt umuligt er det altså ikke. Jeg lavede lige et hurtigt overslag i excel og hvis man f.eks. spiser havregryn med ikke-øko mælk så står morgenmaden vel i 1xhavregryn og 4xmælk, hvilket er hvad, 30 kr? Hvis frokosten på samme måde er rugbrød med ikke-øko/mærkevare pålæg kan 2xrugbrød, 4xpålæg + ½smør formentlig gøres for 65 kr og så måske 20 kr til frugt oveni.

Så er der 185 kr tilbage til aftensmad og f.eks. 2 kg kartofler, 1 pose pasta, 2 kg gulerødder, 1 kål, 1 kg løg, 2 dåser hakkede tomat og 1,5 kg ikke-økodatokød burde være nok til at mætte 3 mennesker og løber op i 100 kr (?) og så er der stadig 85 kr til sæbe/shampoo/toiletpapir/krydderier


Jeg tror de fleste af os har levet på SU engang og kan huske alle de måder man brugte til at strække budgettet, jeg huske både dåse ravioli til 3,95 og Aldi's røgede medister til en tier, der nok var det billigste "kød" man kunne få, og som rakte 2-3 dage, og kunne bruges til pasta, på panden, i gryderetter, i wok osv.
Alligevel tror jeg aldrig jeg er kommet ned på 300kr om måneden :8: det er 10kr om dagen til alle måltider, det godt nok ikke møj'


Jeg har også været på SU og levet for 300 kroner om ugen, og jeg har ALDRIG spist de ting du nævner. Med omtanke kan man komme langt og samtidig få udmærket mad.
2
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
fisken80
Indlæg: 2422
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 152
Likede indlæg: 4462

Re: Madbudget

Indlægaf fisken80 » 26. jul 2016, 11:56

Stars skrev:
fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.


Nej ikke her. Det er meget sjældent der er andet en kartofler og lidt grøntsager til. Jeg spiser selv lidt salat, da jeg ikke kan lide kartofler. brød får vi aldrig til.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Karkluden
Indlæg: 1745
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 255
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2494

Re: Madbudget

Indlægaf Karkluden » 26. jul 2016, 15:28

fisken80 skrev:
Stars skrev:
fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.


Nej ikke her. Det er meget sjældent der er andet en kartofler og lidt grøntsager til. Jeg spiser selv lidt salat, da jeg ikke kan lide kartofler. brød får vi aldrig til.

Men det handler jo også om hvad ens krop har det godt med. Min krop reagerer ret kraftigt, hvis jeg spiser meget kartoffel, pasta, ris, brød osv. Den kører klart bedst på primært kød og grønt, lidt fedt og lidt kulhydrat. Uagtet at vi spiser grove grøntsager, så holder jeg mig ikke mæt på 50-100 gram frikadelle, men nærmere 150-175 gram..
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
fisken80
Indlæg: 2422
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 152
Likede indlæg: 4462

Re: Madbudget

Indlægaf fisken80 » 26. jul 2016, 15:45

Karkluden skrev:
fisken80 skrev:
Stars skrev:
fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.


Nej ikke her. Det er meget sjældent der er andet en kartofler og lidt grøntsager til. Jeg spiser selv lidt salat, da jeg ikke kan lide kartofler. brød får vi aldrig til.

Men det handler jo også om hvad ens krop har det godt med. Min krop reagerer ret kraftigt, hvis jeg spiser meget kartoffel, pasta, ris, brød osv. Den kører klart bedst på primært kød og grønt, lidt fedt og lidt kulhydrat. Uagtet at vi spiser grove grøntsager, så holder jeg mig ikke mæt på 50-100 gram frikadelle, men nærmere 150-175 gram..


Men det passer da også meget godt med det vi spiser. Jeg vil umiddelbart tro, at der ud af ½kg fars bliver cirka 8-900 gram frikadelle, da der både er godt med løg og godt med rasp i, samt et stort æg og lidt vand. Hvis vi spiser 175 gram hver to dage er det 700 gram i alt og så er der altid lidt rester til pålæg.
0
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Karkluden
Indlæg: 1745
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 255
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2494

Re: Madbudget

Indlægaf Karkluden » 26. jul 2016, 16:43

fisken80 skrev:
Karkluden skrev:
fisken80 skrev:
Stars skrev:
fisken80 skrev:
Akehurst2 skrev:
Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:


Det kan jeg så sagtens forstå. Vi er to mennesker og min kæreste har fysisk hårdt arbejde, men når jeg laver frikadeller af ½ kg fars så er der til to måltider og pålæg. Jeg kan ikke forstå, hvordan to mennesker kan æde frikadeller af ½ kg fars til et måltid, det lyder sindsygt.


Kommer det ikke også an på tilbehøret?
Altså - man spiser flere frikadeller, hvis der kun er sovs og kartofler til, end hvis der derudover også er bagte gulerødder, lynstegt savoykål og et godt madbrød.


Nej ikke her. Det er meget sjældent der er andet en kartofler og lidt grøntsager til. Jeg spiser selv lidt salat, da jeg ikke kan lide kartofler. brød får vi aldrig til.

Men det handler jo også om hvad ens krop har det godt med. Min krop reagerer ret kraftigt, hvis jeg spiser meget kartoffel, pasta, ris, brød osv. Den kører klart bedst på primært kød og grønt, lidt fedt og lidt kulhydrat. Uagtet at vi spiser grove grøntsager, så holder jeg mig ikke mæt på 50-100 gram frikadelle, men nærmere 150-175 gram..


Men det passer da også meget godt med det vi spiser. Jeg vil umiddelbart tro, at der ud af ½kg fars bliver cirka 8-900 gram frikadelle, da der både er godt med løg og godt med rasp i, samt et stort æg og lidt vand. Hvis vi spiser 175 gram hver to dage er det 700 gram i alt og så er der altid lidt rester til pålæg.

Ja, men jeg putter netop ikke rasp, mel og lignende i da min mave reagerer dårligt på det, og jeg hellere vil spise det jeg "må"/kan i reelt brød/knækbrød/kartoffel.
Så her rækker 400 gram svinefars (som pakkestr på det hakkede øko-kød vi køber, er) til 2 personer til aften og et par stykker til frokost. I gryderetter, kødsovs osv rækker fars så væsentligt længere, da vi loader det med grøntsager. 400 gram hakket okse rækker til 3-4 aftensmåltider til to personer her, hvis det laves til kødsovs, chili etc.
Vi bryder os bare ikke om store mængder grønt i frikadeller, men spiser det til.

Men smag og behag, heldigvis, men det er da spændende hvor forskelligt folk lever.
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
godtnavn
Indlæg: 3313
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 327
Likede indlæg: 2172

Re: Madbudget

Indlægaf godtnavn » 27. jul 2016, 09:17

Frk._Strawberry skrev:Jeg er nok egentlig mere "forarget" over hvor mange penge nogen af jer bruger på mad - jeg mener, selvom jeg forsøgte (og vi lever i forvejen 75% øko), så vil jeg på ingen måde kunne bruge 5-10000 kr på mad om måneden - heller ikke selvom jeg gjorde mig umage..
Men vi er nok meget forskellige som mennesker og vi har f.eks. utrolig lidt madspild, hvilket nok også hjælper til på budgettet.


Men hvis man spiser ude 5 gange om måneden bliver det vel en del dyrere, selv for dig? Jeg behøvede ikke gøre mig særligt umage for at vi brugte 5.000 kr, det ville bare betyde flere restaurant besøg og flere gæster som jo altid bliver dyrere end hverdagen.
0
Akehurst2
Indlæg: 4493
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 470
Likede indlæg: 9108

Re: Madbudget

Indlægaf Akehurst2 » 27. jul 2016, 09:25

godtnavn skrev:
Frk._Strawberry skrev:Jeg er nok egentlig mere "forarget" over hvor mange penge nogen af jer bruger på mad - jeg mener, selvom jeg forsøgte (og vi lever i forvejen 75% øko), så vil jeg på ingen måde kunne bruge 5-10000 kr på mad om måneden - heller ikke selvom jeg gjorde mig umage..
Men vi er nok meget forskellige som mennesker og vi har f.eks. utrolig lidt madspild, hvilket nok også hjælper til på budgettet.


Men hvis man spiser ude 5 gange om måneden bliver det vel en del dyrere, selv for dig? Jeg behøvede ikke gøre mig særligt umage for at vi brugte 5.000 kr, det ville bare betyde flere restaurant besøg og flere gæster som jo altid bliver dyrere end hverdagen.


Ja, de der meget lave budgetter levner i hvert fald ikke plads til meget udskejelse til gæster. Og hvor jeg med stor fornøjelse drikker vand og spiser havregryn til aftensmad vil jeg gerne gøre det lidt mere spændende, når der kommer gæster :-D
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 8277
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 988
Likede indlæg: 16807

Re: Madbudget

Indlægaf DetSorteCirkus » 27. jul 2016, 09:35

Akehurst2 skrev:Ja, de der meget lave budgetter levner i hvert fald ikke plads til meget udskejelse til gæster. Og hvor jeg med stor fornøjelse drikker vand og spiser havregryn til aftensmad vil jeg gerne gøre det lidt mere spændende, når der kommer gæster :-D


Taget i betragtning at du selv blev irriteret over et indlæg, som du opfattede som underforstået kritik af din måde at leve på, undrer det mig, at du nu skriver det her.
For det første har vi (forstået som vi debattører generelt) sandsynligvis også forskellige opfattelser af såkaldt "fin mad", men samtidig sikkert allesammen et ønske om at servere noget godt for vores gæster; for det andet er et madbudget jo altså ikke altid bare et spørgsmål om prioritering, men også om hvad der overhovedet er penge til i den enkeltes indkomst.
0
"For det første er jeg ikke dyretæmmer, og for det andet står jeg MIDT i en opvask!!!"
Akehurst2
Indlæg: 4493
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 470
Likede indlæg: 9108

Re: Madbudget

Indlægaf Akehurst2 » 27. jul 2016, 09:48

DetSorteCirkus skrev:
Akehurst2 skrev:Ja, de der meget lave budgetter levner i hvert fald ikke plads til meget udskejelse til gæster. Og hvor jeg med stor fornøjelse drikker vand og spiser havregryn til aftensmad vil jeg gerne gøre det lidt mere spændende, når der kommer gæster :-D


Taget i betragtning at du selv blev irriteret over et indlæg, som du opfattede som underforstået kritik af din måde at leve på, undrer det mig, at du nu skriver det her.
For det første har vi (forstået som vi debattører generelt) sandsynligvis også forskellige opfattelser af såkaldt "fin mad", men samtidig sikkert allesammen et ønske om at servere noget godt for vores gæster; for det andet er et madbudget jo altså ikke altid bare et spørgsmål om prioritering, men også om hvad der overhovedet er penge til i den enkeltes indkomst.


Jeg forstår simpelthen ikke din kritik her. Jeg skriver da ikke noget om fin mad, eller hvad man skal og kan. Konstaterer bare, at man kan have meget lave madbudgetter, men at det jo ikke levner plads til at man har gæster i større omfang.

Hvis det blev opfattet nedladende, så var det i hvert fald ikke sådan ment.

EDIT: Og det var jo ikke just en underforstået kritik af at bruge mange penge på mad, når ordet var forarget. Det er da en værdidom, der vil noget.
2
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 8277
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 988
Likede indlæg: 16807

Re: Madbudget

Indlægaf DetSorteCirkus » 27. jul 2016, 10:03

Akehurst2 skrev:Jeg forstår simpelthen ikke din kritik her. Jeg skriver da ikke noget om fin mad, eller hvad man skal og kan. Konstaterer bare, at man kan have meget lave madbudgetter, men at det jo ikke levner plads til at man har gæster i større omfang.

Hvis det blev opfattet nedladende, så var det i hvert fald ikke sådan ment.


Godtnavn kommenterede på Frk Strawberrys indlæg og vaner, og det forstod jeg som, at du indberegner Frk. Strawberrys budget som et af "de der meget lave budgetter". Det pågældende budget er på 3000-3200 kr. om måneden, og der burde der efter min mening være plads til at have gæster engang imellem. Jeg er dog godt klar over, at i og med vi herinde sikkert også har forskellige opfattelser af "fin mad", altså den mad vi serverer, når det skal være lidt ekstra godt, fx. ved gæstebud, vil nogen mene, at de personligt ikke ville have plads til at have gæster i et budget på 3000 kr. Og den holdning respekterer jeg selvfølgelig.

Jeg synes bare, at du fik det til at lyde, som om ingen kan have gæster til mad, hvis deres budget er væsentligt lavere end dit, for så bliver man nødt til at servere havregryn med mælk, og hvis det var din holdning, syntes jeg, at det var en lidt ufølsom måde at udtrykke det på, fordi det ikke er alle, der kan vælge at bruge mange penge på mad.
Men jeg er da glad for at høre, at jeg misforstod dig :)

Edit: Og med "underforstået" mener jeg, at "forarget" var sat i citationstegn, hvilket plejer at betyde, at man enten ikke bruger ordet i dets oprindelige betydning eller ikke rigtig vil stå ved det, man giver udtryk for. For mig er "underforstået" ikke nødvendigvis lig med "mindre alvorligt".
0
"For det første er jeg ikke dyretæmmer, og for det andet står jeg MIDT i en opvask!!!"
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1252
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 79
Likede indlæg: 1378

Re: Madbudget

Indlægaf Torn » 27. jul 2016, 10:28

Akehurst2 skrev:
Ja, de der meget lave budgetter levner i hvert fald ikke plads til meget udskejelse til gæster. Og hvor jeg med stor fornøjelse drikker vand og spiser havregryn til aftensmad vil jeg gerne gøre det lidt mere spændende, når der kommer gæster :-D


Jeg gør også gerne maden spændende til mine gæster (og til mig selv). Et lavt budget behøver ikke at betyde havregryn med mælk.
0
Akehurst2
Indlæg: 4493
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 470
Likede indlæg: 9108

Re: Madbudget

Indlægaf Akehurst2 » 27. jul 2016, 10:47

DetSorteCirkus skrev:
Akehurst2 skrev:Jeg forstår simpelthen ikke din kritik her. Jeg skriver da ikke noget om fin mad, eller hvad man skal og kan. Konstaterer bare, at man kan have meget lave madbudgetter, men at det jo ikke levner plads til at man har gæster i større omfang.

Hvis det blev opfattet nedladende, så var det i hvert fald ikke sådan ment.


Godtnavn kommenterede på Frk Strawberrys indlæg og vaner, og det forstod jeg som, at du indberegner Frk. Strawberrys budget som et af "de der meget lave budgetter". Det pågældende budget er på 3000-3200 kr. om måneden, og der burde der efter min mening være plads til at have gæster engang imellem. Jeg er dog godt klar over, at i og med vi herinde sikkert også har forskellige opfattelser af "fin mad", altså den mad vi serverer, når det skal være lidt ekstra godt, fx. ved gæstebud, vil nogen mene, at de personligt ikke ville have plads til at have gæster i et budget på 3000 kr. Og den holdning respekterer jeg selvfølgelig.

Jeg synes bare, at du fik det til at lyde, som om ingen kan have gæster til mad, hvis deres budget er væsentligt lavere end dit, for så bliver man nødt til at servere havregryn med mælk, og hvis det var din holdning, syntes jeg, at det var en lidt ufølsom måde at udtrykke det på, fordi det ikke er alle, der kan vælge at bruge mange penge på mad.
Men jeg er da glad for at høre, at jeg misforstod dig :)

Edit: Og med "underforstået" mener jeg, at "forarget" var sat i citationstegn, hvilket plejer at betyde, at man enten ikke bruger ordet i dets oprindelige betydning eller ikke rigtig vil stå ved det, man giver udtryk for. For mig er "underforstået" ikke nødvendigvis lig med "mindre alvorligt".


Næ - jeg havde ikke forholdt mig konkret til Frk. Strawberryes budget, kun til hendes bemærkning om forargelse over høje madbugetter.

Når jeg skriver havregryn, så handler det helt konkret om mig, for det er det, jeg oftest spiser til aftensmad til hverdag. Det handler ikke om nogen andre.
0

Tilbage til "Mad og drikke"