Madbudget

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Akehurst2
Indlæg: 2485
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 270
Likede indlæg: 4507

Re: Madbudget

Indlægaf Akehurst2 » 20. jul 2016, 09:10

Smiling_Goat skrev:Vi bruger også sært få penge. Jeg forstår det heller ikke.

Vi er tre voksne mennesker, og lægger 500 kr. i en kuvert til hver uge. Når ugen er slut lægger jeg 200 kr. fra kuverten i en overskudskuvert, fordi vi ikke fik brugt dem.

Jeg forstår det simpelthen ikke. Vi lever sundt og varieret med en masse grønsager osv. Jeg er god til at få brugt alt i køleskabet, jovist, og jeg har også nogle regler for, hvor meget jeg vil betale for de forskellige ting, men jeg vidste ikke, at man kunne leve for så lidt. Ingen sulter, og alle synes maden er god og varieret. Jeg forstår det ikke, og det er noget vi jævnligt undrer os over herhjemme.


Er det virkelig til tre måltider om dagen? :8:

Jeg ved ikke, hvad vores madbudget er. Jeg spiser frokost på arbejde, og det koster 28 kr. om dagen, og det er ca. det eneste, jeg har helt styr på i forhold til penge brugt på mad.
0
D.itsen
Indlæg: 775
Tilmeldt: 11. aug 2015, 15:23
Kort karma: 171
Geografisk sted: Vest-Sjælland
Likede indlæg: 1375

Re: Madbudget

Indlægaf D.itsen » 20. jul 2016, 09:26

Vi overfører 4500 til madkontoen om måneden. Jeg synes det er mange penge, men jeg har det fint med det er sådan, vi kan skrue på den hvis det en dag skulle være nødvendigt
Vi er to voksne og vores "laster" er især proreinpulver og barer (jeg vil slet ikke regne på hvad vi bruger på det om året), saft og sodavand, kød fra slagteren og at spise ude. Vi har ret begrænset madspil.
Vi har frokostordning på jobbet
0
UH UH UH UH KORT :love:
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 135
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 17
Likede indlæg: 323

Re: Madbudget

Indlægaf PaleSeptember » 20. jul 2016, 09:41

Vi er 2 voksne og overfører 3500 til vores husholdningskonto om måneden. I realiteten bruger vi dog nok 4000 kr. på mad og husholdning om måneden, for vi overfører tit ekstra sidst på måneden. Café og restaurantbesøg er ikke inkluderet.
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4779
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4228

Re: Madbudget

Indlægaf Flora » 20. jul 2016, 10:20

Jeg har ikke helt overblik over hvor meget jeg bruger til mad, men jeg vil skyde på ca. 2000 kr om måneden bare til mig selv.

Den der netbankfunktion I skriver om som opgør det, er det nogen der ved om den findes hos Nordea? Synes ikke jeg kan finde den i netbank :gruble:.
0
Debattens sødeste :engel:
Smiling_Goat
Indlæg: 2038
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
Kort karma: 460
Likede indlæg: 5862

Re: Madbudget

Indlægaf Smiling_Goat » 20. jul 2016, 10:44

Akehurst2 skrev:
Smiling_Goat skrev:Vi bruger også sært få penge. Jeg forstår det heller ikke.

Vi er tre voksne mennesker, og lægger 500 kr. i en kuvert til hver uge. Når ugen er slut lægger jeg 200 kr. fra kuverten i en overskudskuvert, fordi vi ikke fik brugt dem.

Jeg forstår det simpelthen ikke. Vi lever sundt og varieret med en masse grønsager osv. Jeg er god til at få brugt alt i køleskabet, jovist, og jeg har også nogle regler for, hvor meget jeg vil betale for de forskellige ting, men jeg vidste ikke, at man kunne leve for så lidt. Ingen sulter, og alle synes maden er god og varieret. Jeg forstår det ikke, og det er noget vi jævnligt undrer os over herhjemme.


Er det virkelig til tre måltider om dagen? :8:

Jeg ved ikke, hvad vores madbudget er. Jeg spiser frokost på arbejde, og det koster 28 kr. om dagen, og det er ca. det eneste, jeg har helt styr på i forhold til penge brugt på mad.


Min kæreste er med i en frokostordning på sit arbejde, men alt andet spiser han herhjemme - og han spiser ikke ligefrem lidt. Vi andre to spiser alle måltider i hjemmet (tre eller flere.)

Jeg synes, det lyder fuldstændigt umuligt at leve for så lidt.
0
Akehurst2
Indlæg: 2485
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 270
Likede indlæg: 4507

Re: Madbudget

Indlægaf Akehurst2 » 20. jul 2016, 11:00

Smiling_Goat skrev:
Akehurst2 skrev:
Smiling_Goat skrev:Vi bruger også sært få penge. Jeg forstår det heller ikke.

Vi er tre voksne mennesker, og lægger 500 kr. i en kuvert til hver uge. Når ugen er slut lægger jeg 200 kr. fra kuverten i en overskudskuvert, fordi vi ikke fik brugt dem.

Jeg forstår det simpelthen ikke. Vi lever sundt og varieret med en masse grønsager osv. Jeg er god til at få brugt alt i køleskabet, jovist, og jeg har også nogle regler for, hvor meget jeg vil betale for de forskellige ting, men jeg vidste ikke, at man kunne leve for så lidt. Ingen sulter, og alle synes maden er god og varieret. Jeg forstår det ikke, og det er noget vi jævnligt undrer os over herhjemme.


Er det virkelig til tre måltider om dagen? :8:

Jeg ved ikke, hvad vores madbudget er. Jeg spiser frokost på arbejde, og det koster 28 kr. om dagen, og det er ca. det eneste, jeg har helt styr på i forhold til penge brugt på mad.


Min kæreste er med i en frokostordning på sit arbejde, men alt andet spiser han herhjemme - og han spiser ikke ligefrem lidt. Vi andre to spiser alle måltider i hjemmet (tre eller flere.)

Jeg synes, det lyder fuldstændigt umuligt at leve for så lidt.


Men så er det jo minimum 46 måltider til voksne mennesker om ugen - for 300 kr. Det kan jo ikke lade sig gøre at holde alle måltider under 7 kr. pr. måltid pr. person i gennemsnit, medmindre man har stor køkkenhave eller på anden måde er selvforsynende, og det ikke indregnes, eller man lever af havregrød kogt på vand og pasta uden ketchup.
0
Brugeravatar
mariannaa
Indlæg: 227
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:11
Kort karma: 71
Likede indlæg: 361

Re: Madbudget

Indlægaf mariannaa » 20. jul 2016, 11:08

Jeg bruger vel en 3500,- om mdr. (jeg har så også et misbrug af sushi, så det tæller op i budgettet).
0
Smiling_Goat
Indlæg: 2038
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
Kort karma: 460
Likede indlæg: 5862

Re: Madbudget

Indlægaf Smiling_Goat » 20. jul 2016, 11:11

Akehurst2 skrev:
Smiling_Goat skrev:
Akehurst2 skrev:
Smiling_Goat skrev:Vi bruger også sært få penge. Jeg forstår det heller ikke.

Vi er tre voksne mennesker, og lægger 500 kr. i en kuvert til hver uge. Når ugen er slut lægger jeg 200 kr. fra kuverten i en overskudskuvert, fordi vi ikke fik brugt dem.

Jeg forstår det simpelthen ikke. Vi lever sundt og varieret med en masse grønsager osv. Jeg er god til at få brugt alt i køleskabet, jovist, og jeg har også nogle regler for, hvor meget jeg vil betale for de forskellige ting, men jeg vidste ikke, at man kunne leve for så lidt. Ingen sulter, og alle synes maden er god og varieret. Jeg forstår det ikke, og det er noget vi jævnligt undrer os over herhjemme.


Er det virkelig til tre måltider om dagen? :8:

Jeg ved ikke, hvad vores madbudget er. Jeg spiser frokost på arbejde, og det koster 28 kr. om dagen, og det er ca. det eneste, jeg har helt styr på i forhold til penge brugt på mad.


Min kæreste er med i en frokostordning på sit arbejde, men alt andet spiser han herhjemme - og han spiser ikke ligefrem lidt. Vi andre to spiser alle måltider i hjemmet (tre eller flere.)

Jeg synes, det lyder fuldstændigt umuligt at leve for så lidt.


Men så er det jo minimum 46 måltider til voksne mennesker om ugen - for 300 kr. Det kan jo ikke lade sig gøre at holde alle måltider under 7 kr. pr. måltid pr. person i gennemsnit, medmindre man har stor køkkenhave eller på anden måde er selvforsynende, og det ikke indregnes, eller man lever af havregrød kogt på vand og pasta uden ketchup.


Jamen jeg ved heller ikke, hvordan vi bærer os ad. Jeg ved, at jeg den første i måneden hæver 2000 kr, og lægger 500 kr. i fire kuverter. Om mandagen tager jeg den ene 200-kroneseddel og den varer til onsdag/torsdag/fredag, hvor jeg så tager en 100-kroneseddel, som varer weekenden over. Mandag tager jeg de resterende 200 kr. og lægger i en kuvert med penge, der var i overskud for den passerede uge.

Jeg står for indkøb og madlavning, og kan se, at der ikke dukker madvarer op, jeg ikke er klar over, vi havde. Jeg kan ikke forklare det. Det der kommer tættest en forklaring er, at jeg virkelig får brugt nærmest alt i køleskabet. Når vi har grønsager til overs, finder jeg en opskrift, hvor de kan bruges, og så spæder jeg løbende til, så der er lidt udskiftning et par gange om ugen. Kødet har jeg regler om, at jeg ikke betaler over 50 kr./kg. for kylling, 40 kr./kg. for oksekød og 30 kr./kg. for svinefars. Når jeg finder dem til den rigtige pris, køber jeg så adskillige kilo. På den måde er der nogle uger, hvor vi betaler lidt for kød, men flere uger, hvor vi ikke gør.
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6036
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1141
Likede indlæg: 6706

Re: Madbudget

Indlægaf Wizzze » 20. jul 2016, 11:18

Smiling_Goat skrev:
Akehurst2 skrev:
Smiling_Goat skrev:
Akehurst2 skrev:
Smiling_Goat skrev:Vi bruger også sært få penge. Jeg forstår det heller ikke.

Vi er tre voksne mennesker, og lægger 500 kr. i en kuvert til hver uge. Når ugen er slut lægger jeg 200 kr. fra kuverten i en overskudskuvert, fordi vi ikke fik brugt dem.

Jeg forstår det simpelthen ikke. Vi lever sundt og varieret med en masse grønsager osv. Jeg er god til at få brugt alt i køleskabet, jovist, og jeg har også nogle regler for, hvor meget jeg vil betale for de forskellige ting, men jeg vidste ikke, at man kunne leve for så lidt. Ingen sulter, og alle synes maden er god og varieret. Jeg forstår det ikke, og det er noget vi jævnligt undrer os over herhjemme.


Er det virkelig til tre måltider om dagen? :8:

Jeg ved ikke, hvad vores madbudget er. Jeg spiser frokost på arbejde, og det koster 28 kr. om dagen, og det er ca. det eneste, jeg har helt styr på i forhold til penge brugt på mad.


Min kæreste er med i en frokostordning på sit arbejde, men alt andet spiser han herhjemme - og han spiser ikke ligefrem lidt. Vi andre to spiser alle måltider i hjemmet (tre eller flere.)

Jeg synes, det lyder fuldstændigt umuligt at leve for så lidt.


Men så er det jo minimum 46 måltider til voksne mennesker om ugen - for 300 kr. Det kan jo ikke lade sig gøre at holde alle måltider under 7 kr. pr. måltid pr. person i gennemsnit, medmindre man har stor køkkenhave eller på anden måde er selvforsynende, og det ikke indregnes, eller man lever af havregrød kogt på vand og pasta uden ketchup.


Jamen jeg ved heller ikke, hvordan vi bærer os ad. Jeg ved, at jeg den første i måneden hæver 2000 kr, og lægger 500 kr. i fire kuverter. Om mandagen tager jeg den ene 200-kroneseddel og den varer til onsdag/torsdag/fredag, hvor jeg så tager en 100-kroneseddel, som varer weekenden over. Mandag tager jeg de resterende 200 kr. og lægger i en kuvert med penge, der var i overskud for den passerede uge.

Jeg står for indkøb og madlavning, og kan se, at der ikke dukker madvarer op, jeg ikke er klar over, vi havde. Jeg kan ikke forklare det. Det der kommer tættest en forklaring er, at jeg virkelig får brugt nærmest alt i køleskabet. Når vi har grønsager til overs, finder jeg en opskrift, hvor de kan bruges, og så spæder jeg løbende til, så der er lidt udskiftning et par gange om ugen. Kødet har jeg regler om, at jeg ikke betaler over 50 kr./kg. for kylling, 40 kr./kg. for oksekød og 30 kr./kg. for svinefars. Når jeg finder dem til den rigtige pris, køber jeg så adskillige kilo. På den måde er der nogle uger, hvor vi betaler lidt for kød, men flere uger, hvor vi ikke gør.


Jeg bliver lidt nysgerrig, hvad består et måltid så typisk af?
Når I f.eks. køber svinefars, hvad bliver der så af sådan et ½ kilo? Bliver det til eet måltid (for 2), eller er der til flere dage?
1
Do as I say! :whip:
Smiling_Goat
Indlæg: 2038
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
Kort karma: 460
Likede indlæg: 5862

Re: Madbudget

Indlægaf Smiling_Goat » 20. jul 2016, 11:44

Wizzze skrev:
Jeg bliver lidt nysgerrig, hvad består et måltid så typisk af?
Når I f.eks. køber svinefars, hvad bliver der så af sådan et ½ kilo? Bliver det til eet måltid (for 2), eller er der til flere dage?


Det er jo ret forskelligt, og det afhænger af tilbehøret. Nu har jeg fx et halvt hvidkålshoved i køleskabet, så måske jeg ville lave frikadeller og stuvet hvidkål - og det ville i så fald være første gang, jeg lavede det. Der ville være mad til os alle tre en aften formoder jeg, og så ville vi kunne bruge de resterende frikadeller som pålæg eller fryse dem ned.

Med sådan en ret ville jeg slet ikke behøve handle. Vi har det hele hjemme.

Til i aften har jeg kun handlet cherrytomater og ingefær. Jeg har noget mangochutney, der skal bruges, så jeg har fundet en opskrift, hvor jeg kan bruge det.

Vi har samtidig en masse grønsager, som jeg kan putte i. Foruden det har vi kylling i fryseren, som jeg har taget op (ca. 450 gram.) Pasta har vi også, og det er også en glimrende mulighed for at få brugt den sidste rest creme fraiche.

Jeg ved ikke, hvor langt den ret vil række, men i hvert fald i aften - og måske i morgen med hvis vi er rigtig heldige.
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6036
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1141
Likede indlæg: 6706

Re: Madbudget

Indlægaf Wizzze » 20. jul 2016, 11:55

Smiling_Goat skrev:
Wizzze skrev:
Jeg bliver lidt nysgerrig, hvad består et måltid så typisk af?
Når I f.eks. køber svinefars, hvad bliver der så af sådan et ½ kilo? Bliver det til eet måltid (for 2), eller er der til flere dage?


Det er jo ret forskelligt, og det afhænger af tilbehøret. Nu har jeg fx et halvt hvidkålshoved i køleskabet, så måske jeg ville lave frikadeller og stuvet hvidkål - og det ville i så fald være første gang, jeg lavede det. Der ville være mad til os alle tre en aften formoder jeg, og så ville vi kunne bruge de resterende frikadeller som pålæg eller fryse dem ned.

Med sådan en ret ville jeg slet ikke behøve handle. Vi har det hele hjemme.

Til i aften har jeg kun handlet cherrytomater og ingefær. Jeg har noget mangochutney, der skal bruges, så jeg har fundet en opskrift, hvor jeg kan bruge det.

Vi har samtidig en masse grønsager, som jeg kan putte i. Foruden det har vi kylling i fryseren, som jeg har taget op (ca. 450 gram.) Pasta har vi også, og det er også en glimrende mulighed for at få brugt den sidste rest creme fraiche.

Jeg ved ikke, hvor langt den ret vil række, men i hvert fald i aften - og måske i morgen med hvis vi er rigtig heldige.


Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.
0
Do as I say! :whip:
Akehurst2
Indlæg: 2485
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 270
Likede indlæg: 4507

Re: Madbudget

Indlægaf Akehurst2 » 20. jul 2016, 11:58

Wizzze skrev:Det er præcist den slags jeg efterlyste, for hvis vi lavede frikadeller af et ½kilo fars, så ville der ikke være nogen resterende frikadeller :genert: også selvom der er tilbehør som stuvet hvidkål, kartoffelsalat eller lign. Der ville så være tilbehør i overskud til senere på ugen, hvor der så ville blive købt noget nyt kød (eller taget noget fra fryseren), og det forklarer jo også meget godt hvorfor forbrug/indkøb kan være så forskellige.
Typisk når vi laver frikadeller, og der også skal være til køleskab/fryser, så er det noget med flere kilo fars, og noget ala en "fabrik" i køkkenet, hvor der både steges deller og koges kødboller.


Jeg kan heller ikke forstå, at frikadeller af ½ kg fars er mad til tre voksne, hvor den ene endda beskrives som en der spiser godt til, og der så stadig er frikadeller i flertal til overs.

Ej, jeg føler mig som en grovæder af det her :genert:
5
Smiling_Goat
Indlæg: 2038
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
Kort karma: 460
Likede indlæg: 5862

Re: Madbudget

Indlægaf Smiling_Goat » 20. jul 2016, 12:08

Ja, okay hehe.. Det er heller ikke altid, der er frikadeller til overs, når vi har spist. Vi er heller ikke ret store/høje mennesker, så det spiller nok også ind. Jeg er 158 cm høj, og min kæreste er vist 172 cm, så det er jo nærmest et hobbitbo :P - og så har vi stillesiddende arbejde.

Vi forsøger også i vid udstrækning at blive mætte af tilbehøret og bare supplere med kødet (for at få nok grønt,) så derfor ryger der jo heller ikke en masse af det ved hvert måltid.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5691
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 769
Likede indlæg: 10149

Re: Madbudget

Indlægaf DetSorteCirkus » 20. jul 2016, 12:11

Mine forældre og jeg fik forleden en gryderet, som jeg ofte laver, og de gloede også noget, da jeg af kød «kun» puttede et pund hakket svin og en pakke chorizo i kurven. Af sidstnævnte skulle cirka 50 g. bruges. Derudover tilsatte jeg en dåse flåede tomater, en aubergine og en halv peberfrugt samt lidt løg, og vi fik ris til plus en skål græsk salat. Alle fik, hvad de skulle bruge, og hverken min far eller jeg kan kaldes småtspisende, og der var en ekstra portion tilbage, da vi var færdige.

At tre voksne fint kan blive mætte af frikadeller af et pund svin samt en solid gang kål, undrer mig derfor ikke. Selv putter jeg gerne fx.gulerødder i mine frikadeller, og så er der altså fars til en hel del.
Senest rettet af DetSorteCirkus 20. jul 2016, 12:14, rettet i alt 1 gang.
2
Je suis un tableau noir.
godtnavn
Indlæg: 1960
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 211
Likede indlæg: 1211

Re: Madbudget

Indlægaf godtnavn » 20. jul 2016, 12:12

Vi bruger 3500, eller det har vi sat af, for det meste holder vi os et par hundrede under, nogle måneder (december da vi holder juleaften hjemme, samt en sommermåned vi begge har fødselsdag) er madbudgettet højere, men det er stadig fastsat på forhånd, vi går meget sjældent over. Vi har i hvert fald gæster hver anden måned hvor der kommer mange (5-15 mennesker) samt små vennebesøg hver måned. Det går en del af pengene til. Take away og restaurantbesøg vi tager på sammen er for det meste med i budgettet, nogle gange kan vi dog godt finde på at holde det udenfor hvis vi tager ud og spiser dyrt.

Derudover handler vi 90% økologisk, alt fra dyr er øko og det meste andet er også, der er vi dog ikke så konsekvente og kan godt tage en konventionel agurk hvis der ikke er en øko, hvor produkter fra dyr undvære vi hellere end at tage konventionelt.

Så får man ikke mange gæster, handler ikke øko og tager ikke ud og spise kan jeg ikke se jeres budget er meget lavt :)
0

Tilbage til "Mad og drikke"