Aftagende menstruation - dobbelt dosis p-piller

Hvis din krop gør ting den ikke burde, er dette stedet du kan snakke om det.
Brugeravatar
Anigav
Indlæg: 77
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:55
Kort karma: 20
Likede indlæg: 143

Aftagende menstruation - dobbelt dosis p-piller

Indlægaf Anigav » 19. aug 2016, 13:01

Jeg har lige været en tur ved lægen fordi at jeg har haft mindre og mindre blødninger under min menstruation det sidste halve års tid, til nu hvor det nærmest ikke engang er pletblødninger. Denne her gang er der så efterfølgende kommet noget størknet blod ud også. Det var i hvert fald hvad han sagde at det lød til at være. Han sagde at jeg skulle tage dobbelt dosis af mine p-piller indtil næste menstruation, for at se om det kunne "sætte skub i det" og hvis det ikke virkede, ville han lave en henvisning til sygehuset. Han sagde at der ikke var noget farligt i at tage dobbelt dosis i en måned, og det må jeg jo så stole på, selvom jeg er lidt utryg ved det.

Jeg har prøvet at google det, men synes ikke rigtig jeg kan finde noget om det, selvom han sagde at det var meget normalt at prøve med den dobbelt dosis for at se om det kunne hjælpe. Jeg er nok også lidt utryg, fordi at han ikke undersøgte mig, vi snakkede bare om det. Jeg har PCO og har egentlig bare troet at det kunne være grunden, til den aftagende menstruation, men blev alligevel lidt bekymret over det størknede blod.

Lidt lang smøre :genert: Men ville høre om der var andre der har prøvet at skulle tage dobbelt dosis p-piller? Eller måske har prøvet det med aftagende/ingen menstruation?
Senest rettet af Anigav 19. aug 2016, 14:18, rettet i alt 1 gang.
0
Brugeravatar
Luffegås
Indlæg: 1210
Tilmeldt: 18. dec 2015, 09:17
Kort karma: 103
Geografisk sted: Fyn
Likede indlæg: 1885

Re: Aftagende menstruation - dobbelt dosis p-piller

Indlægaf Luffegås » 19. aug 2016, 13:40

Har ikke prøvet selv - men ville overhovedet ikke være utryg :) Som i slet ikke.. Måske du emotionelt bliver lidt groggy, får ømme bryster eller noget, men jeg ville stole på lægen her, og prøve ad.
1
Straniera
Indlæg: 247
Tilmeldt: 6. aug 2016, 21:46
Kort karma: 8
Likede indlæg: 633

Re: Aftagende menstruation - dobbelt dosis p-piller

Indlægaf Straniera » 19. aug 2016, 13:41

Jeg har ikke prøvet at skulle tage dobbeltdosis, men svag og aftagende menses sker engang i mellem for mig i forbindelse med længerevarende, hård træning, lav fedtprocent og stress.

Jeg kender flere med PCO, som ikke rigtig får menstruation, så det lyder da oplagt, at det kan være derfor?
1
Brugeravatar
Anigav
Indlæg: 77
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:55
Kort karma: 20
Likede indlæg: 143

Re: Aftagende menstruation - dobbelt dosis p-piller

Indlægaf Anigav » 19. aug 2016, 14:16

Straniera skrev:Jeg har ikke prøvet at skulle tage dobbeltdosis, men svag og aftagende menses sker engang i mellem for mig i forbindelse med længerevarende, hård træning, lav fedtprocent og stress.

Jeg kender flere med PCO, som ikke rigtig får menstruation, så det lyder da oplagt, at det kan være derfor?


Det var også min tanke, og derfor jeg ikke har snakket med lægen om det tidligere, men det var jo så det med det størknede blod, der fik mig afsted, og det var vist også derfor at han mente at der skulle gøres noget.
0
psr88
Indlæg: 1
Tilmeldt: 23. aug 2016, 15:46
Kort karma: 0

Re: Aftagende menstruation - dobbelt dosis p-piller

Indlægaf psr88 » 23. aug 2016, 18:58

Som udgangspunkt er der ikke noget decideret farligt ved at tage dobbeltdosis p-piller i en periode - jeg har dog aldrig hørt om, at det vil "skubbe gang" i menstruationsblødninger. Tværtimod bruges p-piller til at kontrollere og nedsætte kraftige og langvarige, evt. uregelmæssige menstruationsblødninger.
Hvis du har taget p-piller over en længere periode, kan det være en helt normalt sideeffekt, at menstruationsblødningerne bliver mindre og mindre og måske helt udebliver. Manglende menstruationsblødning er altså en kendt bivirkning til p-piller (og har ikke nødvendigvis nogen relation til den PCOS).

Du kan læse mere om bivirkninger - herunder manglende menstruationsblødning - i denne artikel:
http://doctr.dk/artikler/p-piller-og-bivirkninger/

Derudover vil det være en god idé at få en henvisning til en gynækolog, som er specialist på området.
0

Tilbage til "Helbred"