Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Venus222
Indlæg: 292
Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
Kort karma: 22
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 341

Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Venus222 » 24. aug 2016, 18:41

Jeg kan ikke lave frikadeller, eller jo... Men de bliver som oftest rimelig kedelige. :blush:

Så hvordan laver i almindelige frikadeller?
0
Brugeravatar
Orchidea
Indlæg: 240
Tilmeldt: 24. aug 2015, 15:36
Kort karma: 17
Likede indlæg: 427

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Orchidea » 24. aug 2016, 18:50

500 g. hk. Kalv og flæsk
1 stort løg
Hvedemel (på slum, men ca som 1/4 af kødet)
1 æg
Bouillon
Salt og peber.

Jeg blender løget med kogende vand (ikke særlig meget) og en bouillonterning. Blander det hele sammen og steger frikadellerne. De er altid gode :)
2
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6090
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1159
Likede indlæg: 6814

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Wizzze » 24. aug 2016, 18:58

Min opskrift på perfekte frikadeller:
(Har fået den fra min mor :blush: og som alle ved, er mors frikadeller er de bedste :D )

Du skal bruge:
3/4kg hakket kalv og flæsk (slagter kvalitet med lavt fedt)
ca. 75g rasp, et godt hint er at fjerne 1/4del af farsen, og så fylde hjørnet med rasp, det passer.
2 spsk hvedemel (strøget, ikke med top!)
3 gode fingerspidser salt, salt er meget vigtigt i fars!
godt med paprika (mild, endelig ikke røget)
tilsvarende peber
1 stort løg, finthakket!!
3 hele æg (store XL)
1½ DL danskvand. En lys øl kan også bruges

Det hele røres sammen til farsen har en god konsistens, hvis den en lidt for tør så tilsæt mere danskvand, er den for fugtig så lidt mere rasp, men den skal være en lille smule klistret og fugtig. Smør(rigeligt :D) brunes på panden og dellerne formes med en stor ske (større end en normal spiseske, men ikke grydeske størrelse)

Og så steges dellen til den har en god fast skorpe, og så vendes den en gang, så den anden halvdel får samme tur. Ikke noget med at vende dem tilfældigt en gang i mellem, lang tid på den ene side, og lang tid på den anden side, og så af.

Rasp og danskvand sørger for at de bliver luftige og ikke tunge og kompakte, og derfor er de gode at fryse ned og tø op/genopvarme.

Man kan også rive lidt muskatnød i farsen, og man kan bruge lidt hvidløgspulver, eller man kan bruge forårsløg i stedet for alm. løg, men så er det ikke længere Mors deller :genert:
3
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7845
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9236

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Fru Sunshine » 24. aug 2016, 19:20

500 g. hakket kalv og flæsk
1 lille smadret løg
Mel svarende til 1/4 af farsen
1 æg
1 1/2-2 dl. mælk
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber

Rør farsen sej med saltet, rør resten i.

Lad farsen hvile en halv times tid. Tilsæt evt. mere mel eller mælk, så konsistensen er blød, men ikke for lind.

Steges i smør.
3
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 2075
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 179
Likede indlæg: 2389

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Juki » 24. aug 2016, 19:25

Jeg laver farsen på slump af 500 g. kød, men med følgende ingredienser:

Hakket svinekød/Hakket svin og kalv
Et par store spiseskeer havregryn
Vand (kan ikke tåle mælk, men det kan også bruges)
1-2 æg
1-2 løg
Salt
Peber

Det er "grundopskriften", men så plejer jeg gerne at putte persille i for at give det lidt (mere) smag :) Det kan også erstattes af fx muskatnød. Og så kan man putte diverse grønt i, eks. hakket peberfrugt, men det er en smagssag.

Jeg laver også nogle gange frikadeller af hakket kyllingkød eller oksekød, men det ved jeg ikke om du også vil have opskriften på?
1
I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
Venus222
Indlæg: 292
Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
Kort karma: 22
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 341

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Venus222 » 24. aug 2016, 19:58

Hvor er i gode, mange tak! :D

Og jo jeg vil gerne bede om opskriften på deller med kylling. :)
0
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 1601
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 200
Likede indlæg: 1344

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Sophies-mor » 24. aug 2016, 20:22

500 gr Svinefars. Ikke kalv og flæsk.
1-2 Løg, afhængig af str.
1 æg,
2 spsk mel,
"en slat" mælk - måske ½ dl.?
salt peber.

Til kylling, samme - bare med kyllingefars i stedet for gris.
Nogle gange kommer jeg så krydderier og lidt grøntsager og hvidløg i.
1
Billede SÅ kom bananen!

:sur: Hævnrødbede :-D
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 1125
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 79
Likede indlæg: 441

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Falstria » 24. aug 2016, 22:58

:lun:
2
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 2075
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 179
Likede indlæg: 2389

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Juki » 24. aug 2016, 23:11

Venus222 skrev:Hvor er i gode, mange tak! :D

Og jo jeg vil gerne bede om opskriften på deller med kylling. :)

500 g hakket kyllingekød.
1-2 løg
2 æg
2 gulerødder, revet
½-1 squash, revet
2 spiseskeer havregryn
2 spiseskeer hvedemel
Salt og peber

Jeg bager dem i ovnen (uden at brune dem først) på 180 grader i ca. 25 minutter :) Nu får jeg helt lyst til dem, tror jeg er nødt til at lave dem i morgen/senere :D
1
I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 821
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 79
Likede indlæg: 1148

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf zembra1986 » 24. aug 2016, 23:11

Orchidea skrev:500 g. hk. Kalv og flæsk
1 stort løg
Hvedemel (på slum, men ca som 1/4 af kødet)
1 æg
Bouillon
Salt og peber.

Jeg blender løget med kogende vand (ikke særlig meget) og en bouillonterning. Blander det hele sammen og steger frikadellerne. De er altid gode :)


Ca. det samme her, pånær at jeg ikke blender løget, og jeg lader bouillonterningen opløse i en smule kogt vand og tilsætter det så i farsen.

Mine deller slår heller aldrig fejl :D jeg fatter seriøst ikke behovet for frikalet :gruble:
1
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1701
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 117
Likede indlæg: 2146

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf sigge » 25. aug 2016, 08:31

Jeg trumfer lige med mormors opskrift (det må da slå mors).

500 g hakket kalv/flæsk
1 stort revet løg
1 æg
1 spsk mel
2 spsk rasp
2 tsk salt
sort peber, et godt skud
mælk til passende konsistens, start hellere med en lille smule og tilsæt lidt mere undervejs, så farsen ikke bliver for blød.

Det hele røres sammen og kan steges med det samme, men det bliver kun bedre at lige at hvile ½ time, hvorefter man så kan justere konsistensen med mælk.
1
Brugeravatar
twinkle
Indlæg: 336
Tilmeldt: 14. aug 2015, 06:53
Kort karma: 24
Likede indlæg: 322

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf twinkle » 26. aug 2016, 10:23

Jeg har også en mormor opskrift! Den stammer fra der sønderjyske.

500 g. hakket kalv/flæsk
12 strøgne spsk. rasp
Bouillon af én tern Maggi (giver 2,5 dl. bouillon, og det er dem i den rød/gule emballage)
1 strøgen tsk. salt
½ strøgen tsk. peber

Røres sammen, sættes på køl min. 30 min. Formes og steges i rigeligt med fedtstod, så man får en god stegeskorpe.

Jeg foretrækker helt klar ovenstående opskrift kontra min mors vestjyske opskrift med mel og æg. Synes rasp/bouillon gør dellerne knapt så tunge.
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2494
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3565

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf Lemonella » 26. aug 2016, 10:57

Jeg bruger sjældent opskrift, men lidt i den her stil.

Ca 300 gr kyllingefars (hakker det selv med ca 100 gr bacon)
Ca 100 gr hakket bacon
2 fed hvidløg
2 revne gulerødder
2 tsk paprika
1-2 æg
Groftkværnet peber efter smag
Havregryn. Ca et par håndfulde, eller til farsen er som jeg vil have den.

Sættes på køl en times tid og steges i en god rapsolie.
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 921
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 68
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 774

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf thomassneum » 26. aug 2016, 11:03

500g Kalv og Flæsk
1 stort løg.
1-2 æg
En pøs mælk
Mel/Rasp/Havregryn/Gammel fransbrød - eller andet tørstof som binder. (til farsen bliver klæg til lidt våd)
Salt peber

Ønsker du dem helt luftige og lette, så kan du komme en tsk. bagepulver i.

Pift den evt. op med engelsk sovs, og eller krydderier som du lyster.

Steges i smør evt. men lidt olivenolie i.
1
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 1159
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 112
Likede indlæg: 1104

Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.

Indlægaf girl_beat » 26. aug 2016, 12:07

thomassneum skrev:500g Kalv og Flæsk
1 stort løg.
1-2 æg
En pøs mælk
Mel/Rasp/Havregryn/Gammel fransbrød - eller andet tørstof som binder. (til farsen bliver klæg til lidt våd)
Salt peber

Noget á la ovenstående men med 3 spsk sød chilisauce i stedet for æg - og havregryn for at give lidt fylde :)
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D

Tilbage til "Mad og drikke"