Husmoder-blær-dig-tråden

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Fræksak
Indlæg: 588
Tilmeldt: 5. nov 2015, 19:06
Kort karma: 87
Likede indlæg: 720

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Fræksak » 19. sep 2016, 20:50

Jeg har lavet en kæmpe omgang pæremos i desperation over de hundredevis af pærer på træet, vi dårligt når at få brugt.
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4559
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 390
Likede indlæg: 6665

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Persnikedy » 21. sep 2016, 14:15

Jeg har idag kogt en kylling til perfektion, og hakket ugudeligt mange grøntsager i fine små tern så når jeg sener spiser hønsekødssuppen så falder stykkerne ikke bare af skeen.

Det hele er timet sådan at når suppen er helt færdig skal det langtids hævede og utrolig besværlige brød også ud af ovnen. Hvis det brød gør som det får besked på kan jeg sener spise som kun kongerne kunne før i tiden med den varme suppe og nybagte brød
3
Fab-Yule-Ous
Giraffie
Indlæg: 132
Tilmeldt: 2. jan 2016, 22:55
Kort karma: 7
Likede indlæg: 88

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Giraffie » 21. sep 2016, 18:25

Har lavet rabarber-hindbær marmelade og hindbær-blåbær marmelade og de smager sygt godt.
1
Sjo
Indlæg: 462
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 63
Likede indlæg: 1016

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Sjo » 22. sep 2016, 10:53

kasse.jpg

Jeg har lavet sådan nogle her og solgt dem. Der er alt muligt sjovt i.

Lige præcis denne her indeholder:
Henkogte tomater: Bruges som flåede tomater. Kan med fordel blendes og spises som suppe.
Ketchup: Bruges som ketchup.
Semidried tomater: Bruges i pastasaucer, lasagne, salater og som snacks.
Tomatsovs: Bruges som tomatpasta, i spaghettisovser, lasagne.
Agurkerelish: Bruges på hotdogs, som dyp til fisk, ovenpå leverpostejen. Rørt op med remoulade, mayonnaise eller creme fraiche.
Stærk Sennepspickle: Bruges til lys fisk, fiskefrikadeller eller kylling. Kan finthakkes og blandes med creme fraiche som dip til kartofler.
Syltet peberfrugt: Bruges på leverpostej, hotdogs, til ost, i salat.
Syltede bellis: Mest for sjov, men fine i salat og på mad.
Syltet squash: Bruges, der hvor man normalt ville spise asier eller surt generelt.
Saltsyltet citron: Bruges i nordafrikanske gryderetter. I små tern til salat eller flødelegerede supper. VIGTIGT! Dette glas skal stå i mindst 3 måneder endnu inden citronerne er helt klar til brug.
Syltede grønne hyldebær: Bruges som kapers på en schnitzel, i salater eller på sildemaden.
Tørrede rørhatte: Kan spises som snacks til en aperitif og på suppe som knas.
Jordbæreddike: Bruges til dressinger. Kan bruges uden olie for det lidt søde pift til en salat.
Hindbærrom: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Romtopf: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Ramsløgssalt: Bruges som det er på æggemaden, tomater, god til lam og til drys på hjemmebagte boller og baguettes.
Kirsebærgelé: Bruges på brød, på ost, til dessert. Meget mørk og meget intens smag, som gør sig godt på is. Kan bruges i sovser til vildt i meget små mængder.
Vindruemarmelade: Bruges på brød, på ost, til dessert som trifli med makroner og flødeskum.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
11
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 405
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 42
Likede indlæg: 661

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf PaleSeptember » 22. sep 2016, 16:40

Sjo skrev:
kasse.jpg

Jeg har lavet sådan nogle her og solgt dem. Der er alt muligt sjovt i.

Lige præcis denne her indeholder:
Henkogte tomater: Bruges som flåede tomater. Kan med fordel blendes og spises som suppe.
Ketchup: Bruges som ketchup.
Semidried tomater: Bruges i pastasaucer, lasagne, salater og som snacks.
Tomatsovs: Bruges som tomatpasta, i spaghettisovser, lasagne.
Agurkerelish: Bruges på hotdogs, som dyp til fisk, ovenpå leverpostejen. Rørt op med remoulade, mayonnaise eller creme fraiche.
Stærk Sennepspickle: Bruges til lys fisk, fiskefrikadeller eller kylling. Kan finthakkes og blandes med creme fraiche som dip til kartofler.
Syltet peberfrugt: Bruges på leverpostej, hotdogs, til ost, i salat.
Syltede bellis: Mest for sjov, men fine i salat og på mad.
Syltet squash: Bruges, der hvor man normalt ville spise asier eller surt generelt.
Saltsyltet citron: Bruges i nordafrikanske gryderetter. I små tern til salat eller flødelegerede supper. VIGTIGT! Dette glas skal stå i mindst 3 måneder endnu inden citronerne er helt klar til brug.
Syltede grønne hyldebær: Bruges som kapers på en schnitzel, i salater eller på sildemaden.
Tørrede rørhatte: Kan spises som snacks til en aperitif og på suppe som knas.
Jordbæreddike: Bruges til dressinger. Kan bruges uden olie for det lidt søde pift til en salat.
Hindbærrom: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Romtopf: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Ramsløgssalt: Bruges som det er på æggemaden, tomater, god til lam og til drys på hjemmebagte boller og baguettes.
Kirsebærgelé: Bruges på brød, på ost, til dessert. Meget mørk og meget intens smag, som gør sig godt på is. Kan bruges i sovser til vildt i meget små mængder.
Vindruemarmelade: Bruges på brød, på ost, til dessert som trifli med makroner og flødeskum.


Wow! Hvordan laver du syltet squash og jordbæreddike?
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2056
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 523
Likede indlæg: 4131

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Kommodedyret » 22. sep 2016, 16:48

Sjo skrev:
kasse.jpg

Jeg har lavet sådan nogle her og solgt dem. Der er alt muligt sjovt i.

Lige præcis denne her indeholder:
Henkogte tomater: Bruges som flåede tomater. Kan med fordel blendes og spises som suppe.
Ketchup: Bruges som ketchup.
Semidried tomater: Bruges i pastasaucer, lasagne, salater og som snacks.
Tomatsovs: Bruges som tomatpasta, i spaghettisovser, lasagne.
Agurkerelish: Bruges på hotdogs, som dyp til fisk, ovenpå leverpostejen. Rørt op med remoulade, mayonnaise eller creme fraiche.
Stærk Sennepspickle: Bruges til lys fisk, fiskefrikadeller eller kylling. Kan finthakkes og blandes med creme fraiche som dip til kartofler.
Syltet peberfrugt: Bruges på leverpostej, hotdogs, til ost, i salat.
Syltede bellis: Mest for sjov, men fine i salat og på mad.
Syltet squash: Bruges, der hvor man normalt ville spise asier eller surt generelt.
Saltsyltet citron: Bruges i nordafrikanske gryderetter. I små tern til salat eller flødelegerede supper. VIGTIGT! Dette glas skal stå i mindst 3 måneder endnu inden citronerne er helt klar til brug.
Syltede grønne hyldebær: Bruges som kapers på en schnitzel, i salater eller på sildemaden.
Tørrede rørhatte: Kan spises som snacks til en aperitif og på suppe som knas.
Jordbæreddike: Bruges til dressinger. Kan bruges uden olie for det lidt søde pift til en salat.
Hindbærrom: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Romtopf: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Ramsløgssalt: Bruges som det er på æggemaden, tomater, god til lam og til drys på hjemmebagte boller og baguettes.
Kirsebærgelé: Bruges på brød, på ost, til dessert. Meget mørk og meget intens smag, som gør sig godt på is. Kan bruges i sovser til vildt i meget små mængder.
Vindruemarmelade: Bruges på brød, på ost, til dessert som trifli med makroner og flødeskum.

FLERE BILLEDER!!! :fan:
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Sjo
Indlæg: 462
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 63
Likede indlæg: 1016

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Sjo » 23. sep 2016, 07:22

Kommodedyret skrev:FLERE BILLEDER!!! :fan:


Tomatchips
tomaterfør.jpg
tomaterefter.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Sjo
Indlæg: 462
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 63
Likede indlæg: 1016

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Sjo » 23. sep 2016, 07:29

PaleSeptember skrev:Wow! Hvordan laver du syltet squash og jordbæreddike?


Squash halveres, kernen skrabes ud, lægges i saltvand natten over. Lav en kogelage af eddike og sukker og krydderier. Dryp squash af, put i skoldet og atamon/vodkaskyllet glas og hæld lagen over. Skal stå i nogle dage inden du spiser af dem.

Jordbæreddiken er også sådan noget på slump, men består af 500 gram jordbær skåret i kvarte eller most let, ½ liter eddike, jeg bruger den hvide lagereddike, fordi den færdige eddike bliver pænere og så skal der 2½ spiseske sukker i. Lad det stå mørkt og køligt i nogle dage og derefter er det faktisk klar til brug, si bærrene fra og hæld på flasker. Jeg har noget stående, som stadig er med bær, det har stået længe nu og jeg overvejer om ikke bærrene kan bruges til ketchup eller chutney.
1
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1380
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 154
Likede indlæg: 1943

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf dykkersild » 23. sep 2016, 07:35

Sjo skrev:
kasse.jpg

Jeg har lavet sådan nogle her og solgt dem. Der er alt muligt sjovt i.

Lige præcis denne her indeholder:
Henkogte tomater: Bruges som flåede tomater. Kan med fordel blendes og spises som suppe.
Ketchup: Bruges som ketchup.
Semidried tomater: Bruges i pastasaucer, lasagne, salater og som snacks.
Tomatsovs: Bruges som tomatpasta, i spaghettisovser, lasagne.
Agurkerelish: Bruges på hotdogs, som dyp til fisk, ovenpå leverpostejen. Rørt op med remoulade, mayonnaise eller creme fraiche.
Stærk Sennepspickle: Bruges til lys fisk, fiskefrikadeller eller kylling. Kan finthakkes og blandes med creme fraiche som dip til kartofler.
Syltet peberfrugt: Bruges på leverpostej, hotdogs, til ost, i salat.
Syltede bellis: Mest for sjov, men fine i salat og på mad.
Syltet squash: Bruges, der hvor man normalt ville spise asier eller surt generelt.
Saltsyltet citron: Bruges i nordafrikanske gryderetter. I små tern til salat eller flødelegerede supper. VIGTIGT! Dette glas skal stå i mindst 3 måneder endnu inden citronerne er helt klar til brug.
Syltede grønne hyldebær: Bruges som kapers på en schnitzel, i salater eller på sildemaden.
Tørrede rørhatte: Kan spises som snacks til en aperitif og på suppe som knas.
Jordbæreddike: Bruges til dressinger. Kan bruges uden olie for det lidt søde pift til en salat.
Hindbærrom: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Romtopf: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Ramsløgssalt: Bruges som det er på æggemaden, tomater, god til lam og til drys på hjemmebagte boller og baguettes.
Kirsebærgelé: Bruges på brød, på ost, til dessert. Meget mørk og meget intens smag, som gør sig godt på is. Kan bruges i sovser til vildt i meget små mængder.
Vindruemarmelade: Bruges på brød, på ost, til dessert som trifli med makroner og flødeskum.


We have a winner - det der Sjo - det er fedme husmor-blær på højt plan.
0
Sjo
Indlæg: 462
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 63
Likede indlæg: 1016

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Sjo » 23. sep 2016, 11:49

dykkersild skrev:
We have a winner - det der Sjo - det er fedme husmor-blær på højt plan.


Det er en del af hvordan jeg slapper af, det meste passer jo sig selv, så det er forarbejdet, der er min meditation. :-)
Jeg har lige lavet nektarinchutney og abrikoschutney som skal med i de næste kasser. Og så overvejer jeg at lave nogle store glas med tomatsuppe, som man bare lige kan smide i microen.
1
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 6401
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 704
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 10289

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf LadyFox » 24. sep 2016, 14:24

Jeg har lavet en røvfuld hvid chokolade mousse med citron, med håndkraft. At piske flødeskum manuelt osv. er rimelig husmor-agtigt for mig.
3
"You used to call me on my cell phone,
Late night when you need my love"
Lakika
Indlæg: 163
Tilmeldt: 17. dec 2015, 18:25
Kort karma: 15
Likede indlæg: 185

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Lakika » 24. sep 2016, 20:42

Jeg har stillet et kæmpe glas rødbeder og kål til fermentering. Satser på denne sæsons borscht'er når nye højder :)
1
Brugeravatar
Tutter27
Indlæg: 60
Tilmeldt: 13. jan 2016, 17:47
Kort karma: 7
Likede indlæg: 86

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Tutter27 » 26. sep 2016, 07:31

Jeg har mostet 80 liter æblemost :nerve:

Det meste er frosset ned, men jeg nåede da og drikke 1 liter imens produktionen stod på. :lun:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
8
Sjo
Indlæg: 462
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 63
Likede indlæg: 1016

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Sjo » 27. sep 2016, 09:26

Jeg skal plukke Rieslingdruer i driveren i dag, når jeg har fri. Vi skal lave vin. Jeg håber, det kommer til at smage godt. Druerne er i hvert fald fantastiske.
2
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
D.itsen
Indlæg: 1050
Tilmeldt: 11. aug 2015, 15:23
Kort karma: 226
Geografisk sted: Vest-Sjælland
Likede indlæg: 1956

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf D.itsen » 16. okt 2016, 19:24

Jeg er ved at lave tomatsalsa af de sidste, grønne tomater fra drivhuset og kæresten har lavet chilipasta og chili/hvidløgspasta også fra haven og drivhuset. Nu står han og skærer porrer fra svigermor til fryseren
1
UH UH UH UH KORT :love:

Tilbage til "Mad og drikke"