Husmoder-blær-dig-tråden

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
IrmaPigen
Indlæg: 1110
Tilmeldt: 17. apr 2016, 06:38
Kort karma: 76
Likede indlæg: 951

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf IrmaPigen » 18. sep 2016, 06:48

Jeg har været ude ved Ishøj Strand og plukke havtorn og har sat en snaps over
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
5
Brugeravatar
Myresluger
Indlæg: 308
Tilmeldt: 25. dec 2015, 22:04
Kort karma: 13
Likede indlæg: 331

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Myresluger » 18. sep 2016, 13:55

En anden retning på husmoderlig-blær.

Jeg har pudset alle vinduerne i huset og støvsuget og hjulpet min søn med blækregning... Så har jeg fortjent en omgang Netflix :klap:
1
Brugeravatar
Evapeva
Indlæg: 495
Tilmeldt: 20. aug 2015, 10:45
Kort karma: 107
Likede indlæg: 965

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Evapeva » 19. sep 2016, 17:14

Støvsuget hele hytten - både gulve, møbler og lofterne (for spindelvæv). Vasket alle gulve. Vasket seks maskiner tøj hen over dagen. Sorteret ungernes tøj for gammelt/for småt. Rengjort badeværelset.

Familien kommer til 2 års fødselsdag på onsdag. :genert: I morgen står den på alt det sjove (som egentlig passer bedre til tråden :blush:): Forberedelse af fødselsdagsmenu og lagkager!
Senest rettet af Evapeva 19. sep 2016, 17:16, rettet i alt 1 gang.
1
Kom lad os gå. Kom lad os se. Gennem tusind verdner venter vægtløs kærlighed.

Et fyrtårn af fornuft i et hav af vrøvl. :engel:
Karkluden
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 247
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2394

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Karkluden » 19. sep 2016, 17:15

Jeg lavede sgu lige rødvinssauce fra bunden. På en helt almindelig kedelig mandag.
2
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 231
Likede indlæg: 1407

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Filipai » 19. sep 2016, 20:27

Okay, ikke vildt husmoderligt, men når man er syg, så tæller de små ting. Så jeg fik lavet marengskys af nogle æggevider der ellers skulle smides ud. Og nu har jeg næsten spist dem. Altså, det kunne jo være der var baktusser i, så for en sikkerhedsskyld måtte jeg jo hellere selv rydde dem af vejen :genert: :D
1
Fræksak
Indlæg: 300
Tilmeldt: 5. nov 2015, 19:06
Kort karma: 44
Likede indlæg: 338

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Fræksak » 19. sep 2016, 20:50

Jeg har lavet en kæmpe omgang pæremos i desperation over de hundredevis af pærer på træet, vi dårligt når at få brugt.
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3054
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4225

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Persnikedy » 21. sep 2016, 14:15

Jeg har idag kogt en kylling til perfektion, og hakket ugudeligt mange grøntsager i fine små tern så når jeg sener spiser hønsekødssuppen så falder stykkerne ikke bare af skeen.

Det hele er timet sådan at når suppen er helt færdig skal det langtids hævede og utrolig besværlige brød også ud af ovnen. Hvis det brød gør som det får besked på kan jeg sener spise som kun kongerne kunne før i tiden med den varme suppe og nybagte brød
3
Fab-Yule-Ous
Giraffie
Indlæg: 99
Tilmeldt: 2. jan 2016, 22:55
Kort karma: 5
Likede indlæg: 81

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Giraffie » 21. sep 2016, 18:25

Har lavet rabarber-hindbær marmelade og hindbær-blåbær marmelade og de smager sygt godt.
1
Sjo
Indlæg: 460
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 62
Likede indlæg: 1008

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Sjo » 22. sep 2016, 10:53

kasse.jpg

Jeg har lavet sådan nogle her og solgt dem. Der er alt muligt sjovt i.

Lige præcis denne her indeholder:
Henkogte tomater: Bruges som flåede tomater. Kan med fordel blendes og spises som suppe.
Ketchup: Bruges som ketchup.
Semidried tomater: Bruges i pastasaucer, lasagne, salater og som snacks.
Tomatsovs: Bruges som tomatpasta, i spaghettisovser, lasagne.
Agurkerelish: Bruges på hotdogs, som dyp til fisk, ovenpå leverpostejen. Rørt op med remoulade, mayonnaise eller creme fraiche.
Stærk Sennepspickle: Bruges til lys fisk, fiskefrikadeller eller kylling. Kan finthakkes og blandes med creme fraiche som dip til kartofler.
Syltet peberfrugt: Bruges på leverpostej, hotdogs, til ost, i salat.
Syltede bellis: Mest for sjov, men fine i salat og på mad.
Syltet squash: Bruges, der hvor man normalt ville spise asier eller surt generelt.
Saltsyltet citron: Bruges i nordafrikanske gryderetter. I små tern til salat eller flødelegerede supper. VIGTIGT! Dette glas skal stå i mindst 3 måneder endnu inden citronerne er helt klar til brug.
Syltede grønne hyldebær: Bruges som kapers på en schnitzel, i salater eller på sildemaden.
Tørrede rørhatte: Kan spises som snacks til en aperitif og på suppe som knas.
Jordbæreddike: Bruges til dressinger. Kan bruges uden olie for det lidt søde pift til en salat.
Hindbærrom: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Romtopf: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Ramsløgssalt: Bruges som det er på æggemaden, tomater, god til lam og til drys på hjemmebagte boller og baguettes.
Kirsebærgelé: Bruges på brød, på ost, til dessert. Meget mørk og meget intens smag, som gør sig godt på is. Kan bruges i sovser til vildt i meget små mængder.
Vindruemarmelade: Bruges på brød, på ost, til dessert som trifli med makroner og flødeskum.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
12
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 139
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 17
Likede indlæg: 334

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf PaleSeptember » 22. sep 2016, 16:40

Sjo skrev:
kasse.jpg

Jeg har lavet sådan nogle her og solgt dem. Der er alt muligt sjovt i.

Lige præcis denne her indeholder:
Henkogte tomater: Bruges som flåede tomater. Kan med fordel blendes og spises som suppe.
Ketchup: Bruges som ketchup.
Semidried tomater: Bruges i pastasaucer, lasagne, salater og som snacks.
Tomatsovs: Bruges som tomatpasta, i spaghettisovser, lasagne.
Agurkerelish: Bruges på hotdogs, som dyp til fisk, ovenpå leverpostejen. Rørt op med remoulade, mayonnaise eller creme fraiche.
Stærk Sennepspickle: Bruges til lys fisk, fiskefrikadeller eller kylling. Kan finthakkes og blandes med creme fraiche som dip til kartofler.
Syltet peberfrugt: Bruges på leverpostej, hotdogs, til ost, i salat.
Syltede bellis: Mest for sjov, men fine i salat og på mad.
Syltet squash: Bruges, der hvor man normalt ville spise asier eller surt generelt.
Saltsyltet citron: Bruges i nordafrikanske gryderetter. I små tern til salat eller flødelegerede supper. VIGTIGT! Dette glas skal stå i mindst 3 måneder endnu inden citronerne er helt klar til brug.
Syltede grønne hyldebær: Bruges som kapers på en schnitzel, i salater eller på sildemaden.
Tørrede rørhatte: Kan spises som snacks til en aperitif og på suppe som knas.
Jordbæreddike: Bruges til dressinger. Kan bruges uden olie for det lidt søde pift til en salat.
Hindbærrom: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Romtopf: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Ramsløgssalt: Bruges som det er på æggemaden, tomater, god til lam og til drys på hjemmebagte boller og baguettes.
Kirsebærgelé: Bruges på brød, på ost, til dessert. Meget mørk og meget intens smag, som gør sig godt på is. Kan bruges i sovser til vildt i meget små mængder.
Vindruemarmelade: Bruges på brød, på ost, til dessert som trifli med makroner og flødeskum.


Wow! Hvordan laver du syltet squash og jordbæreddike?
0
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Kommodedyret » 22. sep 2016, 16:48

Sjo skrev:
kasse.jpg

Jeg har lavet sådan nogle her og solgt dem. Der er alt muligt sjovt i.

Lige præcis denne her indeholder:
Henkogte tomater: Bruges som flåede tomater. Kan med fordel blendes og spises som suppe.
Ketchup: Bruges som ketchup.
Semidried tomater: Bruges i pastasaucer, lasagne, salater og som snacks.
Tomatsovs: Bruges som tomatpasta, i spaghettisovser, lasagne.
Agurkerelish: Bruges på hotdogs, som dyp til fisk, ovenpå leverpostejen. Rørt op med remoulade, mayonnaise eller creme fraiche.
Stærk Sennepspickle: Bruges til lys fisk, fiskefrikadeller eller kylling. Kan finthakkes og blandes med creme fraiche som dip til kartofler.
Syltet peberfrugt: Bruges på leverpostej, hotdogs, til ost, i salat.
Syltede bellis: Mest for sjov, men fine i salat og på mad.
Syltet squash: Bruges, der hvor man normalt ville spise asier eller surt generelt.
Saltsyltet citron: Bruges i nordafrikanske gryderetter. I små tern til salat eller flødelegerede supper. VIGTIGT! Dette glas skal stå i mindst 3 måneder endnu inden citronerne er helt klar til brug.
Syltede grønne hyldebær: Bruges som kapers på en schnitzel, i salater eller på sildemaden.
Tørrede rørhatte: Kan spises som snacks til en aperitif og på suppe som knas.
Jordbæreddike: Bruges til dressinger. Kan bruges uden olie for det lidt søde pift til en salat.
Hindbærrom: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Romtopf: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Ramsløgssalt: Bruges som det er på æggemaden, tomater, god til lam og til drys på hjemmebagte boller og baguettes.
Kirsebærgelé: Bruges på brød, på ost, til dessert. Meget mørk og meget intens smag, som gør sig godt på is. Kan bruges i sovser til vildt i meget små mængder.
Vindruemarmelade: Bruges på brød, på ost, til dessert som trifli med makroner og flødeskum.

FLERE BILLEDER!!! :fan:
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Ballademager
Indlæg: 2749
Tilmeldt: 4. sep 2015, 20:17
Kort karma: 357
Likede indlæg: 3571

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Ballademager » 22. sep 2016, 19:15

Fræksak skrev:Jeg har lavet en kæmpe omgang pæremos i desperation over de hundredevis af pærer på træet, vi dårligt når at få brugt.


Har lige lavet samme nummer med vores nedfaldsæbler. Nu er der æblemos i fryseren til æblekage.

Sidste år lavede jeg topping til yoghurt med æble og kanel. Det var virkelig godt. Måske du kunne finde en god opskrift på topping med pære?
0
Forstadskedelig :love:

I'll never know what I'm capable of, if I don't go where I'm scared to be lost...
Sjo
Indlæg: 460
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 62
Likede indlæg: 1008

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Sjo » 23. sep 2016, 07:22

Kommodedyret skrev:FLERE BILLEDER!!! :fan:


Tomatchips
tomaterfør.jpg
tomaterefter.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Sjo
Indlæg: 460
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 62
Likede indlæg: 1008

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf Sjo » 23. sep 2016, 07:29

PaleSeptember skrev:Wow! Hvordan laver du syltet squash og jordbæreddike?


Squash halveres, kernen skrabes ud, lægges i saltvand natten over. Lav en kogelage af eddike og sukker og krydderier. Dryp squash af, put i skoldet og atamon/vodkaskyllet glas og hæld lagen over. Skal stå i nogle dage inden du spiser af dem.

Jordbæreddiken er også sådan noget på slump, men består af 500 gram jordbær skåret i kvarte eller most let, ½ liter eddike, jeg bruger den hvide lagereddike, fordi den færdige eddike bliver pænere og så skal der 2½ spiseske sukker i. Lad det stå mørkt og køligt i nogle dage og derefter er det faktisk klar til brug, si bærrene fra og hæld på flasker. Jeg har noget stående, som stadig er med bær, det har stået længe nu og jeg overvejer om ikke bærrene kan bruges til ketchup eller chutney.
1
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1177
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 133
Likede indlæg: 1641

Re: Husmoder-blær-dig-tråden

Indlægaf dykkersild » 23. sep 2016, 07:35

Sjo skrev:
kasse.jpg

Jeg har lavet sådan nogle her og solgt dem. Der er alt muligt sjovt i.

Lige præcis denne her indeholder:
Henkogte tomater: Bruges som flåede tomater. Kan med fordel blendes og spises som suppe.
Ketchup: Bruges som ketchup.
Semidried tomater: Bruges i pastasaucer, lasagne, salater og som snacks.
Tomatsovs: Bruges som tomatpasta, i spaghettisovser, lasagne.
Agurkerelish: Bruges på hotdogs, som dyp til fisk, ovenpå leverpostejen. Rørt op med remoulade, mayonnaise eller creme fraiche.
Stærk Sennepspickle: Bruges til lys fisk, fiskefrikadeller eller kylling. Kan finthakkes og blandes med creme fraiche som dip til kartofler.
Syltet peberfrugt: Bruges på leverpostej, hotdogs, til ost, i salat.
Syltede bellis: Mest for sjov, men fine i salat og på mad.
Syltet squash: Bruges, der hvor man normalt ville spise asier eller surt generelt.
Saltsyltet citron: Bruges i nordafrikanske gryderetter. I små tern til salat eller flødelegerede supper. VIGTIGT! Dette glas skal stå i mindst 3 måneder endnu inden citronerne er helt klar til brug.
Syltede grønne hyldebær: Bruges som kapers på en schnitzel, i salater eller på sildemaden.
Tørrede rørhatte: Kan spises som snacks til en aperitif og på suppe som knas.
Jordbæreddike: Bruges til dressinger. Kan bruges uden olie for det lidt søde pift til en salat.
Hindbærrom: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Romtopf: Bruges afkølet til dessert, kan give et pift til boblerne, god til is og tung kage.
Ramsløgssalt: Bruges som det er på æggemaden, tomater, god til lam og til drys på hjemmebagte boller og baguettes.
Kirsebærgelé: Bruges på brød, på ost, til dessert. Meget mørk og meget intens smag, som gør sig godt på is. Kan bruges i sovser til vildt i meget små mængder.
Vindruemarmelade: Bruges på brød, på ost, til dessert som trifli med makroner og flødeskum.


We have a winner - det der Sjo - det er fedme husmor-blær på højt plan.
0

Tilbage til "Mad og drikke"