Er du en god nabo?

Stedet du kan bruge til at snakke om alle de store og små ting der påvirker dit liv.
Allmost_Famous
Indlæg: 1552
Tilmeldt: 12. aug 2016, 18:37
Kort karma: 245
Likede indlæg: 4762

Er du en god nabo?

Indlægaf Allmost_Famous » 4. sep 2016, 20:05

Lige nu kører min vaskemaskine (jeg troede, den ville være færdig nu), og jeg har lidt dårlig samvittighed, fordi det måske kan høres inde ved naboerne. Jeg har dog aldrig hørt deres, så det er ikke fordi jeg har grund til at tro, de kan høre min. Men for en sikkerheds skyld, sætter jeg aldrig tøj over ret sent. Det fik mig så lige til at tænke på det der med naboskab. Jeg har haft møgnaboer og dejlige naboer - og dem, der er så meget andet. Men er jeg selv en god nabo? Er du?

Jeg synes som udgangspunkt, jeg er en god nabo. Når naboernes post havner i min postkasse, går jeg straks over med det. Det samme når posten stiller en nabos pakke hos mig. Jeg vander planter, passer hus, og går med hunden når min nabo har brug for det. Når jeg får bagt for mange småkager, ryger resterne ind ved siden af. Jeg laver stiklinger af mine planter til dem, der vil have det. Jeg brokker mig ikke når en nabos barn hopper på en knirkende trampolin to timer i streg, eller når en anden nabos hund gør lidt hist og her.
Men.... Jeg er altså også hende, der ikke altid får klippet hækken så hurtigt, som jeg nok burde. Og som har et barn, der er lidt højrøstet med kammeraterne i haven. Og som godt kan glemme at lukke havedøren når jeg støvsuger. Og som har en kat, der frit kan rende rundt. Og, og, og... Måske er jeg en træls nabo?

Hvad med jer? Hvordan er I gode naboer, og hvornår er I den trælse nabo?
1
ELGMUT LOTTI, BLEV DER SAGT! :deer:
Brugeravatar
Anilara
Indlæg: 2286
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:43
Kort karma: 293
Likede indlæg: 3474

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Anilara » 4. sep 2016, 20:09

Jeg er en awesome nabo ( :-D ), i en kedelig opgang, hvor alle holder sig for sig selv.
Jeg tager hensyn med musik, jeg inviterede alle på kaffe/øl og kage da jeg flyttede ind (ingen kom og ingen tilbagemeldinger), jeg hilser altid, jeg låner min boremaskine ud, jeg tilbyder min hjælp ved flytning - men snart ikke længere, da alle andre er ret indelukkede.
1
Brugeravatar
Joe
Indlæg: 1916
Tilmeldt: 4. sep 2015, 19:03
Kort karma: 412
Likede indlæg: 6328

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Joe » 4. sep 2016, 20:11

Så vidt jeg ved, er jeg en nabo der bare er der. Jeg bor i lejlighed og skal ikke bo her altid, så jeg gør ikke rigtigt noget for at komme folk ved. Jeg hilser i opgangen og det er det.
Jeg hører aldrig noget til naboer, underbo eller overbo, udover hvis de har en vaskemaskine kørende. Så jeg går ud fra at de heller ikke kan høre mig, når jeg larmer. Og jeg lader ikke vaskemaskinen køre efter 9-tiden.
0
Man sku’ nok ha’ været der...
Brugeravatar
Venus222
Indlæg: 521
Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
Kort karma: 59
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 810

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Venus222 » 4. sep 2016, 20:11

Jeg prøver at være en god nabo. Vi prøver at holde støj til et minimum, vores hund gør ikke i haven (eller det er i hvert fald sjældent) osv.
0
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 4735
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 577
Likede indlæg: 11056

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Animi » 4. sep 2016, 20:13

Jeg er en god nabo, fordi jeg altid holder støj på et minimum, uanset tidspunkt på døgnet.
Jeg er måske en træls nabo, fordi jeg holder mig for mig selv og ikke deltager i det sociale.
1
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 3758
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 774
Likede indlæg: 5069

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Bøtte » 4. sep 2016, 20:20

Ja, det synes jeg, at jeg (vi) er.
Vi hjælper gerne, sørger for skvalderkålen ikke kravler under hækken, spiller ikke højt musik for åbne vinduer og forsøger at begrænse barnets allerhøjeste niveau, når vi er i haven.

Vi bor i et parcelhus og det giver mere frihed i forhold til fx brug af vaskemaskine og højt musik end da vi boede i henholdsvis lejlighed og rækkehus.

Her hvor vi bor nu, har jeg ikke indtryk af at jeg er træls, da vi boede i lejlighed var vores overboer meget lidt imponerede af mig. Bare fordi jeg synes fest fra onsdag kl 16 til søndag kl 22 var lige i overkanten.
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 9549
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 483
Likede indlæg: 10397

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Flora » 4. sep 2016, 20:25

Ja, jeg synes jeg er en god nabo. Jeg er opmærksom på at holde støjniveauet nede hele døgnet og er jeg nødt til at larme (hvis noget skal bores eller der skal støvsuges f.eks), så gør jeg det i dagtimerne.
0
Brugeravatar
Madam Pomfrey
Indlæg: 2917
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 579
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 6804

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Madam Pomfrey » 4. sep 2016, 20:41

Overvejende gode naboer vil jeg tro at vores naboer synes :)
Vi er børnefamilie, og med det følger der altså noget naturlig larm og lyd, synes jeg.
Vores børn bruger haven en del, leger, spiller bold, hopper i trampolin, gynger, bader i badebassin, og de får også lov til at være ude på vejen hvor de cykler, ruller, tegner med kridt, leger med andre børn osv.
Oftest er det bare hyggelig støj fra dem, og andre gange er det røv-irriterende larm, fordi de mundhugges og slås, eller bare har fundet på et eller andet vanvittigt irriterende.

Ting der gør os til gode naboer
- vi sørger altid for at rydde sne og salte, og tager gerne en del af naboens fortov med, særligt hvis de ikke er hjemme.
- vi sørger generelt for at holde pænt og ordentligt i haven, så den ikke bliver en kedelig øjenbæ i nabolaget
(andre i området har vist glemt der hørte hus til deres have, det ser ret trist ud, og sætter sit præg på området generelt)
- vi har gang i et renoveringsprojekt, men arbejder inden for rimelige tidspunkter, og tager hensyn til eventuelle gæster på besøg.
- vi forsøger ikke at larme for tidlig eller for sent, og vil generelt give besked hvis vi fejrer noget der kan høres/bemærkes ved naboerne.
- vi hjælper gerne til, låner ud af redskaber osv. '
- vi er altid til at tale med, og holder ikke dum-stædigt vores, såsom højde på hæk, tid for klipning etc.
- vores hund er sød og rar, og hun gør sjældent - og stort set altid i situationer hvor det er meningsfuldt og derfor mere acceptabelt.

Der hvor vi nok kan udgøre en belastning til tider
- larm fra børn
- vi har høns i haven (deres placering er velovervejet, og med hensyn til alle naboer, og ingen føler sig generet, den ene nabo lægger tit grønt til dem i vores indkørsel)
- vores renoveringsprojekt byder på et kæmpe stillads, der ikke er lige kønt at kigge på, og det har nu været oppe, on-off, og vi må parkere den ene bil på vejen.
- vi har et par gange om måneden, om sommeren, bål i haven, med dertilhørende røg.
- vi har et par gamer-drenge hvor især den ene godt kan være ret højlydt verbalt, og for åbne vinduer

Og på sigt, der har vi så 4 drenge der er teens/unge på samme tid, og som sikkert synes de skal holde et par fester.
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 9754
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1078
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 17203

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf LadyFox » 4. sep 2016, 20:42

Det kommer vel an på hvad man "søger" i en nabo.
Jeg er flink, jeg hilser, jeg snakker også gerne, jeg låner ting ud, jeg drikker gerne te med andre, jeg kan også godt dele en flaske vin ind i mellem, man kan græde på min skulder, jeg passer gerne dyr og planter og der skal meget til før jeg klager over larm. Men.. Jeg går på mit gulv, også om natten, jeg skylder ud i mit toilet om natten, ind i mellem skændes jeg HØJT!, jeg kan også godt finde på at holde en fest en sjælden gang i mellem, jeg hører musik og synger i badet jeg laver mad med karry og har indtil for nylig været ryger.

Jeg har lige fået nye naboer på begge sider, så det bliver spændende - men mit indtryk er at der ikke er nogen her der ikke kan lide mig.
0
"For fucks sake, I'm talking dangerous. Don't nobody talk dangerous anymore? Jesus!"
Brugeravatar
Novella
Indlæg: 1967
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:21
Kort karma: 487
Likede indlæg: 5531

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Novella » 4. sep 2016, 21:30

Jeg er en god og opmærksom nabo. Jeg hører metal og spiller klaver og guitar i lejligheden, knalder uden hæmninger og støvsuger nu og da kl 22. Til gengæld har min kemonabo mit nummer på speed dial, og hun ville uden at blinke jage mig op at handle eller andet praktisk. Hun ringer også ind, hvis hun er dårlig, eller hun har brug for et mandfolk til at løfte noget tungt. Min underbo er ikke ligefrem typen, der lider i stilhed, så hvis vi generede dem, ville jeg vide det. Ham står jeg og holder faddersladder med flere gange om ugen, og min kæreste og han pisser over kors og klapper deres motorcykler. Vi har totalt landsbysamfund her i min blok. Vi vander hinandens blomster og fodrer hinandens unger og kaniner.

En dame lidt oppe ad vores indkørselsvej er sur på os, fordi vi kører herned i stedet for at parkere på centralparkeringerne. Det må man ikke, mener hun, og det larmer og vi er de værste sataner, djævle og lesbiske svenskere på denne jord. Vi mener, at man godt må køre herned, så hvis vi har været i ikea eller handlet stort, gør vi det, så vi kan læsse af. Det skal nu op i bestyrelsen igen igen, så spørger man hende, er jeg bestemt ikke en god nabo.
1
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 4140
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 496
Likede indlæg: 2405

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Falstria » 4. sep 2016, 21:45

Nej, jeg egner mig ikke til at bo i lejlighed. Der skal helst være en mark imellem mig og naboer.
3
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 1659
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 200
Likede indlæg: 3347

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf hotlips » 4. sep 2016, 22:15

Ja jeg deler tit ud af planter , jeg tager det jeg kan holde til hos vores sengeliggende nabo af ukrudt osv, jeg hører lige om hvem der er hjemme når julen nærmer sig, jeg spørger om det er ok hvis jeg laver noget i haven der kan tænkes at skygge osv og vi lever generelt et ret stille liv.
Jeg siger heller ikke noget selvom naboerne bruger maskiner i haven når man ikke må,mange her har brug for hjælp og det er jo ikke altid folks familier lige kan når det er tilladt at larme her.

Iøvrigt driver jeg en side med nabohjælp for vores boligforening og jeg er som regel selv den der låner hækklipperen eller hvad det nu er ud og jeg hjælper de gamle der ikke er på Facebook og som gerne vil have noget slået op til salg.

Men vi har også rigtig søde naboer, og det er ikke sjældent at der kommer en rendende med en pumpe fordi de har hørt vi skal have havedam eller andet de lige har husket de havde liggende og da jeg i sin tid flyttede ind højgravid og til nye snedriver hver dag blev havegangen ryddet for sne hver morgen og jeg har aldrig fundet ud af hvem der gjorde det,

Jeg synes vi har en ret god nabokulter her og det betyder meget for mig at hvis uheldet er ude så er der hjælp tæt på.
2
Brugeravatar
Advocatus-Diaboli
Bortvist
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 8. mar 2016, 15:10
Kort karma: 238
Likede indlæg: 2224

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Advocatus-Diaboli » 4. sep 2016, 22:30

Jeg er en god nabo, så længe at man passer sig selv, ikke generer mig og lader mig være i fred - for så gengælder jeg tjenesten.

Jeg hilser på dem, når jeg støder på dem, men derudover er der ingen snak eller anden social omgang.
0
Listen, I'm a nice person - so if I'm an asshole to you, you need to ask yourself why.
Petrix
Indlæg: 589
Tilmeldt: 8. apr 2016, 18:00
Kort karma: 50
Likede indlæg: 392

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf Petrix » 4. sep 2016, 22:42

Jeg prøvede at være en god nabo.
Havde nok lidt dårlig samvittighed over, at jeg
ikke fik plejet naboskabet, men det hænger også sammen med at jeg sjældent var hjemme.
Pt. har jeg ikke noget sted at bo, og derfor heller ingen naboer hahaha
0
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 12461
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 697
Likede indlæg: 9913

Re: Er du en god nabo?

Indlægaf dgd2007 » 4. sep 2016, 23:57

Jeg er vist meget neutral. :)
0

Tilbage til "Livets forhold"