Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.

Hvad skal der drysses på dine stuvede hvidkål/spidskål

Friskkværnet peber
18
35%
Kanel/sukker
7
14%
Friskrevet muskatnød
13
25%
Noget fjerde (kommenter gerne)
1
2%
Ingenting
9
18%
Jeg kunne ikke drømme om at spise stuvede hvidkål/spidskål
3
6%
 
Afgivne stemmer: 51
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 2995
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 251
Likede indlæg: 4110

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf Persnikedy » 7. sep 2016, 07:59

Der skal da ikke noget på. Det smager jo skønt som det er
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 4569
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1150
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 9656

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf kidkomb » 7. sep 2016, 09:19

Muskaten skal i. Ligesom der skal krydres med salt og peber under tilberedningen.
Der skal kværnet peber ovenpå, fordi det ser pænt ud.
Muskat skal bruges med omhu og varsomhed, lige meget hvad man bruger det til, og jeg synes det er alt for potent til at "spise bart". Ligegyldigt hvor lidt det så er.
Senest rettet af kidkomb 7. sep 2016, 10:27, rettet i alt 1 gang.
3
Walk tall and cry with dignity.
Jeg gider ikke engang.
Give free love.
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1689
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 116
Likede indlæg: 2141

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf sigge » 7. sep 2016, 10:04

Det er lidt sjovt det der med kanelsukker, for jeg synes faktisk, at stuvet hvidkål godt kan få en lidt risengrødsagtig smag af kogt mælk, hvis man ikke krydrer det godt med muskat, salt og peber. Og for mig er det altså ikke et hit med risengrød til mine frikadeller. Men nogle må jo kunne lide det, siden de ligesom fremelsker risengrødsfølelsen ved ovenikøbet at hælde kanelsukker på.
0
Brugeravatar
Skvatman
Indlæg: 24
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:14
Kort karma: 0
Likede indlæg: 5

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf Skvatman » 7. sep 2016, 13:16

Der skal da kanelsukker på min i hvert fald!

Ved ikke om det er egnsbestemt, men er opvokset nordpå og der spiste vi det sådan. Ved ikke om alle gjorde det... her i Århus hvor jeg bor nu, kigger de fleste underligt på mig, når jeg nævner det... Men hvad, det er jeg jo vandt til, når jeg også siger der skal flødeskum på brunsvigeren :D
1
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 2023
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 486
Likede indlæg: 1578

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf Spjaerten » 7. sep 2016, 13:37

Kanelsukker tingen kommer fra min mors familie lige på sydsiden af Limfjorden.
0
Tryk på * :slem:
Falstria
Indlæg: 1069
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 77
Likede indlæg: 421

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf Falstria » 7. sep 2016, 15:49

Kanelsukker går bare godt sammen med kål :) Alle slags kogt/stuvet kål.
0
Olaf
Indlæg: 86
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:08
Kort karma: 3
Likede indlæg: 82

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf Olaf » 7. sep 2016, 17:36

FruDulle skrev:Muskat, men det skal ikke drysses på, det skal vendes is. Ligesom at der naturligvis skal salt og peber i.


This
0
Brugeravatar
Lone
Indlæg: 259
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:25
Kort karma: 11
Likede indlæg: 196

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf Lone » 7. sep 2016, 21:14

kidkomb skrev:Muskaten skal i. Ligesom der skal krydres med salt og peber under tilberedningen.
Der skal kværnet peber ovenpå, fordi det ser pænt ud.
Muskat skal bruges med omhu og varsomhed, lige meget hvad man bruger det til, og jeg synes det er alt for potent til at "spise bart". Ligegyldigt hvor lidt det så er.


Lige præcis! :klap:
1
Brugeravatar
Delfin
Indlæg: 2699
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:05
Kort karma: 389
Geografisk sted: ..... Casa del Fino
Likede indlæg: 3847

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf Delfin » 7. sep 2016, 23:35

Har aldrig mødt nogen, som kom kanelsukker på. Det lyder lidt specielt.

Jeg er vokset op med peber på, men jeg foretrækker at krydre den godt og spise den uden noget på. Muskatnød har jeg ikke brugt, men det skal da prøves.
0
14 11 14 :banan:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 5106
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 715
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 6821

Re: Hvad skal der ovenpå de stuvede hvidkål/spidskål

Indlægaf Daine » 8. sep 2016, 04:01

kidkomb skrev:Muskaten skal i. Ligesom der skal krydres med salt og peber under tilberedningen.
Der skal kværnet peber ovenpå, fordi det ser pænt ud.
Muskat skal bruges med omhu og varsomhed, lige meget hvad man bruger det til, og jeg synes det er alt for potent til at "spise bart". Ligegyldigt hvor lidt det så er.


Dette.

Jeg er opvokset med stuvet kål, vi fik det tit i mit hjem. Jeg elsker det og laver det indimellem også selv, men altid med sort peber drysset på. Jeg har aldrig smagt det med kanelsukker eller drysset med muskat.
0
"It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune must be in want of a wife."
"Stol aldrig på et menneske, der ingen bøger har."

Tilbage til "Mad og drikke"