Holdbarhed på to specielle mel-typer

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 2416
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 463
Likede indlæg: 4107

Holdbarhed på to specielle mel-typer

Indlægaf Viskelæder » 26. sep 2016, 21:15

Jeg er i mit skab faldet over henholdvis en pose boghvedemel og en pose kokosfibermel (skulle lave nogle nice pandekager, som jeg så aldrig fik gjort...), som begge er overskredet holdbarhedsdato med lidt over et år. Skal de bare smides ud, eller kan sådan noget stads holde sig (så meget) længere end sidste holdbarhedsdato?


Begge poser er aldrig åbnet og ser fine ud.
0
Falstria
Indlæg: 1096
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 79
Likede indlæg: 437

Re: Holdbarhed på to specielle mel-typer

Indlægaf Falstria » 26. sep 2016, 21:25

Viskelæder skrev:Jeg er i mit skab faldet over henholdvis en pose boghvedemel og en pose kokosfibermel (skulle lave nogle nice pandekager, som jeg så aldrig fik gjort...), som begge er overskredet holdbarhedsdato med lidt over et år. Skal de bare smides ud, eller kan sådan noget stads holde sig (så meget) længere end sidste holdbarhedsdato?


Begge poser er aldrig åbnet og ser fine ud.


Jeg forestiller mig at begge typer mel indeholder fedtstof (naturlige olier) som harskner over tid, det er dét som afgør holdbarhed af mel og er årsag til at fuldkornsmel slet ikke holder nær så længe som hvidt mel.

Men smag på det om det er harsk, der er ikke andre muligheder.
2
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 2416
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 463
Likede indlæg: 4107

Re: Holdbarhed på to specielle mel-typer

Indlægaf Viskelæder » 27. sep 2016, 12:15

Tak, Falstria, jeg må hjem og smage på det :)
0

Tilbage til "Mad og drikke"