Mad på køl

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1160
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1126

Mad på køl

Indlægaf Torn » 27. sep 2016, 05:10

Hvor længe går der, inden du sætter rester fra aftensmaden på køl? Og kommer det bare ind i gryden eller pakker du om?
0
JoyNips
Indlæg: 1543
Tilmeldt: 21. dec 2015, 12:25
Kort karma: 222
Likede indlæg: 2923

Re: Mad på køl

Indlægaf JoyNips » 27. sep 2016, 05:26

Jeg køler hurtigt ned, dvs. at tingene ryger ind efter vi har spist. Om vinteren kan jeg godt finde på at bruge vores afdækkede altan som stort køleskab mens vi spiser.

Jeg pakker som regel om, mest fordi det så fylder mindre i køleskabet, og hvis det ikke er muligt at pakke om - forleden lavede vi eksempelvis to fade lasagne og smed det ene på køl med det samme - så stiller vi fadet på kølelegemer fra fryseren.
Senest rettet af JoyNips 27. sep 2016, 07:50, rettet i alt 1 gang.
0
Brugeravatar
Pixie88
Indlæg: 618
Tilmeldt: 26. aug 2015, 10:39
Kort karma: 132
Geografisk sted: Nordpolen
Likede indlæg: 1269

Re: Mad på køl

Indlægaf Pixie88 » 27. sep 2016, 05:48

Pakker det om. Kommer det på køl når det har kølet af.
0
I'm headin' out to South Park, gonna see if I can't unwind. Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, livin' a lie TIMMY!
Lismaens
Indlæg: 657
Tilmeldt: 24. nov 2015, 22:48
Kort karma: 84
Likede indlæg: 468

Re: Mad på køl

Indlægaf Lismaens » 27. sep 2016, 05:57

Her kan der sagtens gå noget tid. Vi skal jo lige have spist og ryddet af bordet og sådan. Og jeg har et meeeeget langsomtspisende barn.
Jeg pakker som regel om, men på de dovne dage ryger hele gryden bare hurtigt ind i køleskabet.
0
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 1599
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 200
Likede indlæg: 1342

Re: Mad på køl

Indlægaf Sophies-mor » 27. sep 2016, 05:58

Lader det køle ned, inden det ryger i køleskabet.
0
Billede SÅ kom bananen!

:sur: Hævnrødbede :-D
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2181
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2478

Re: Mad på køl

Indlægaf Pandesteg » 27. sep 2016, 06:04

Stiller det i køleskabet, når vi har spist færdig. Det er vel 30-60 minutter efter maden er færdiglavet.

Om jeg pakker maden om kommer an på hvad det er. Hvis det er kødsovs, som skal spises igen næste dag, så får det lov at blive i gryden. Er det frikadeller, så sætter ikke panden i køleskabet, men putter dem i en bøtte/skål. Så det kan man ikke rigtig entydigt svare på, synes jeg.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 1427
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 194
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 2311

Re: Mad på køl

Indlægaf Studsgaard » 27. sep 2016, 06:27

Når vi er færdige med at spise kommer vi resterne på køl.
Det meste pakkes om, dog vil en evt (kød)sovs der skal bruges dagen efter nok blive i gryden.

Hjemmefra lod min mor altid maden stå og køle inden det kom i køleskab og den uvane tog jeg med mig, men efter jeg har været på hygiejne og levnesmiddels kursus m.m. Så er jeg blevet meget opmærksom på at få min mad hurtigt kølet ned.
0
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1160
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1126

Re: Mad på køl

Indlægaf Torn » 27. sep 2016, 07:45

Jeg er vist lidt en gris. Jeg pakker for det meste ikke om. Maden ryger på køl i de fade, gryder eller pander, som det er lavet i. Jeg venter til det er helt afkølet, og det kan godt tage lang tid. Jeg har en gang læst en huskeregel, der hedder max to timer. Det tror jeg, jeg overskrider af og til.
1
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 2642
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 310
Likede indlæg: 5738

Re: Mad på køl

Indlægaf Animi » 27. sep 2016, 07:49

Jeg pakker om og køler ned forholdsvis hurtigt.
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4812
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 256
Likede indlæg: 4264

Re: Mad på køl

Indlægaf Flora » 27. sep 2016, 07:53

Jeg pakker det om og sætter i køleskabet når maden er kølet af.
0
Debattens sødeste :engel:
Allmost_Famous
Indlæg: 707
Tilmeldt: 12. aug 2016, 18:37
Kort karma: 107
Likede indlæg: 1670

Re: Mad på køl

Indlægaf Allmost_Famous » 27. sep 2016, 07:58

Jeg lader altid mad køle inden det kommer i køleskab/fryser, da varmen fra f.eks en gryde vil få temperaturen til at stige i køleskab/fryser, og nedsætte holdbarheden på alt, der ellers er derinde.
0
:lol:

Stofbind sælges: viewtopic.php?f=58&t=4479
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 1156
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 112
Likede indlæg: 1100

Re: Mad på køl

Indlægaf girl_beat » 27. sep 2016, 08:29

Pandesteg skrev:Stiller det i køleskabet, når vi har spist færdig. Det er vel 30-60 minutter efter maden er færdiglavet.

Om jeg pakker maden om kommer an på hvad det er. Hvis det er kødsovs, som skal spises igen næste dag, så får det lov at blive i gryden. Er det frikadeller, så sætter ikke panden i køleskabet, men putter dem i en bøtte/skål. Så det kan man ikke rigtig entydigt svare på, synes jeg.

This :)
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 1427
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 194
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 2311

Re: Mad på køl

Indlægaf Studsgaard » 27. sep 2016, 08:43

Allmost_Famous skrev:Jeg lader altid mad køle inden det kommer i køleskab/fryser, da varmen fra f.eks en gryde vil få temperaturen til at stige i køleskab/fryser, og nedsætte holdbarheden på alt, der ellers er derinde.


Den begrundelse er også den jeg er vokset op med.

Men hvis du har et nyt og fint fungerende køleskab så skulle varmen ikke stige inde i køleskabet selvom du sætter noget varmt der ind. Det bruger bare mere energi på at holde hele køleskabet koldt.

Jeg har en udvendig termostat på mit så jeg har holdt øje med om det passer og selvom jeg sætter et varmt fad ind i køleskabet stiger temperaturen ikke der inde.

Selvfølgelig er jeg opmærksom på at jeg ikke sætter det varme ovenpå eller lige op af noget koldt som jo selvfølgelig vil blive påvirket af det.
0
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1041
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 230
Likede indlæg: 1391

Re: Mad på køl

Indlægaf Filipai » 27. sep 2016, 09:51

Vi portionsanretter altid maden herhjemme, så når jeg øser op, pakker jeg også resten i en boks, og direkte i køleren.
Manden plejer at lade det stå til vi har spist, før det bliver pakket om, og så i køleren.
0
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 2642
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 310
Likede indlæg: 5738

Re: Mad på køl

Indlægaf Animi » 27. sep 2016, 09:56

Jeg opdagede i går at temperaturen i mit køleskab steg, da jeg satte en gryde med varm suppe ind. Mit køleskab er helt nyt og fungerer normalt fint, men det var en stor gryde og det er et lille køleskab, så det er jo sikkert derfor.
Det hjalp dog helt klart, da jeg hældte suppen i bøtter, i stedet for at sætte hele gryden derind.
1
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.

Tilbage til "Mad og drikke"