Grøntsager i kødsovs

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 1481
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 118
Likede indlæg: 1838

Grøntsager i kødsovs

Indlægaf zembra1986 » 5. okt 2016, 10:28

Jeg mangler inspiration :fløjt:

Hvilke grøntsager kommer I i en kødsovs, med hakket oksekød og tomater? Hvad smager godt??
0
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 4077
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 495
Likede indlæg: 9033

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Animi » 5. okt 2016, 10:30

Gulerødder, peberfrugt, spinat og champignon plejer jeg altid at komme i min kødsovs :)
1
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Karkluden
Indlæg: 1777
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 255
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2519

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Karkluden » 5. okt 2016, 10:39

Jeg elsker grøntsager, men synes virkelig det er ubehageligt med majs, store stykker gulerod osv i kødsovs. Jeg putter revet squash og gulerod samt ministykker selleri i plus ministykker løg.
3
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
zembra1986
Indlæg: 1481
Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
Kort karma: 118
Likede indlæg: 1838

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf zembra1986 » 5. okt 2016, 10:43

Karkluden skrev:Jeg elsker grøntsager, men synes virkelig det er ubehageligt med majs, store stykker gulerod osv i kødsovs. Jeg putter revet squash og gulerod samt ministykker selleri i plus ministykker løg.


Jeg har det på samme måde, så derfor river jeg det også eller skærer det i meget små stykker :)

God inspiration indtil videre folkens :kys:
1
Brugeravatar
MyGirl
Indlæg: 2330
Tilmeldt: 17. sep 2015, 13:12
Kort karma: 334
Likede indlæg: 1618

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf MyGirl » 5. okt 2016, 10:50

Jeg putter stort set alt, hvad jeg lige har, i min kødsovs, så det er meget forskelligt. Men det er en virkelig god måde at komme af med mange af de ting, jeg synes, ikke er så spændende mere.

De typiske er gulerod, squash, broccoli, blomkål, porre, (kedelige) friske tomater, pastinak og lignende. Det bliver altid hakket fint og kogt med lidt tid, da jeg - som en anden også nævnte - heller ikke er stor fan af store knolde i en kødsovs.

Jeg synes faktisk alle ovennævnte smager godt i kødsovs (det gør selleri også, men vi har det sjældent, da jeg ikke er stor fan af selleri). Dog kan gulerod brugt i for store mængder godt gøre en kødsovs for sød til min smag.
1
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4431
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 383
Likede indlæg: 6363

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Persnikedy » 5. okt 2016, 10:56

Gulerod, løg, pastinak, og sellerirod

Jeg kan godt lide lidt tekstur i min kødsovs, men reglen er at det skal være så småt at det ikke bare falder af også man til sidst har en tallerken med grøntsagsstykker fordi det modarbejdede sovsen/lasagnen/pastaen eller hvad man nu får den med
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
FrøkenM
Indlæg: 1682
Tilmeldt: 10. okt 2015, 09:05
Kort karma: 265
Geografisk sted: Aalborg
Likede indlæg: 1632

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf FrøkenM » 5. okt 2016, 10:57

Guldrødder, Squash, Aubergine og Champion er altid inkluderet i kødsovs herhjemme. Altid fint hakket eller revet, bortset fra svampe der deles i fire afhængig af størrelse
1
Volunteers are not paid - not because they are worthless, but because they are priceless! :dåne: :love: :lun:
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 3444
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 699
Likede indlæg: 5751

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Rapfisk » 5. okt 2016, 11:12

Ud over det nævnte, så rodfrugter af alle slags: Pastinak, rødbede, kålrabi, knoldselleri osv.

Edit: Jeg skærer dem i bittesmå tern ved hjælp af et mandolinjern eller river dem.
Senest rettet af Rapfisk 5. okt 2016, 11:26, rettet i alt 1 gang.
2
Debra1
Indlæg: 73
Tilmeldt: 13. dec 2015, 08:04
Kort karma: 2
Likede indlæg: 30

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Debra1 » 5. okt 2016, 11:32

Store mængder af finhakket bladselleri, revet gulerod og løg.
0
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 2306
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 296
Likede indlæg: 2009

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Sophies-mor » 5. okt 2016, 11:40

Alle slags, næsten. Blomkål også. Broccoli.
Glaskål, kålrabi, porre osv.
Foruden de nævnte.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 3430
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 423
Likede indlæg: 3911

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Pandesteg » 5. okt 2016, 12:39

Nærmest alle grøntsager kan puttes i, det skal bare være rigtig finthakket. Kødsovs er en genial ryd-op-i-grøntsagsskuffen-ret.
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 105
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 13
Likede indlæg: 86

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf DollsLiveForever » 5. okt 2016, 12:40

Jeg er purist, løg, gulerødder og bladselleri.
3
Brugeravatar
Ladysparrow
Indlæg: 334
Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
Kort karma: 43
Likede indlæg: 583

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Ladysparrow » 5. okt 2016, 14:11

Kommer også masser af grøntsager i - og for at få en mere ens konsistens blender jeg faktisk hele molevitten til sidst.
Gulerødder, pastinak, selleri, løg, bladselleri, porrer, tomater, hvidløg, svampe osv.
0
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 6285
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1540
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 13860

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf kidkomb » 5. okt 2016, 14:18

Jeg kan godt lide chunky bolo.
Word!
2
Walk tall and cry with dignity.
Jeg kan åbenbart ikke korrekturlæse inden jeg trykker "udfør". Derfor er der altid rettet i mine indlæg.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 6285
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1540
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 13860

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf kidkomb » 5. okt 2016, 14:21

Der skal og må champignoner i.
Og gerne bladselleri og gulerødder.
Kinaradise er virkelig godt, den brillerer ved at blive ved at være en smule sprød. Lidt som vandkastanjer. Men man skal være sikker på at den ikke er bitter, for det vil give smag til hele kødsovsen.
Og så bare ellers hvad der er.
Men aldrig. Aldrig! -fennikel eller pastinak.
Ingenting i verden der smager af lakrids skal i nogen som helst ting der ikke er lakrids. Nogensinde.
1
Walk tall and cry with dignity.
Jeg kan åbenbart ikke korrekturlæse inden jeg trykker "udfør". Derfor er der altid rettet i mine indlæg.

Tilbage til "Mad og drikke"