Grøntsager i kødsovs

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Ladysparrow
Indlæg: 279
Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
Kort karma: 37
Likede indlæg: 486

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Ladysparrow » 5. okt 2016, 14:11

Kommer også masser af grøntsager i - og for at få en mere ens konsistens blender jeg faktisk hele molevitten til sidst.
Gulerødder, pastinak, selleri, løg, bladselleri, porrer, tomater, hvidløg, svampe osv.
0
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 5886
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1461
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 12691

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf kidkomb » 5. okt 2016, 14:18

Jeg kan godt lide chunky bolo.
Word!
2
Walk tall and cry with dignity.
Jeg kan åbenbart ikke korrekturlæse inden jeg trykker "udfør". Derfor er der altid rettet i mine indlæg.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 5886
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1461
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 12691

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf kidkomb » 5. okt 2016, 14:21

Der skal og må champignoner i.
Og gerne bladselleri og gulerødder.
Kinaradise er virkelig godt, den brillerer ved at blive ved at være en smule sprød. Lidt som vandkastanjer. Men man skal være sikker på at den ikke er bitter, for det vil give smag til hele kødsovsen.
Og så bare ellers hvad der er.
Men aldrig. Aldrig! -fennikel eller pastinak.
Ingenting i verden der smager af lakrids skal i nogen som helst ting der ikke er lakrids. Nogensinde.
1
Walk tall and cry with dignity.
Jeg kan åbenbart ikke korrekturlæse inden jeg trykker "udfør". Derfor er der altid rettet i mine indlæg.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8664
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1113
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10486

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Fru Sunshine » 5. okt 2016, 14:39

Ærter, majs, edamamebønner, friske tomater, hvidløg, squash.
Måske en lille smule smadret løg.

Alt andet skal ikke i nærheden af min kødsovs. Især er peberfrugter fæle.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 2887
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 778
Likede indlæg: 2420

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Spjaerten » 5. okt 2016, 14:48

Jeg kan ikke med gulerod, det blir for sødt.
Champignoner og mig er ikke så gode venner.

Så det blir løg, tomat og går det vildt for sig blegselleri.
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 2192
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 346
Likede indlæg: 3246
Kontakt:

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Annione » 5. okt 2016, 16:22

Jeg bruger som regel hvidkål, rød peber, chili, løg, hvidløg, gulerod... dog ikke altid det hele på én gang.
0
Brugeravatar
Tata
Indlæg: 438
Tilmeldt: 16. sep 2016, 13:12
Kort karma: 43
Likede indlæg: 292

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Tata » 6. okt 2016, 07:32

Tomater, løg, hvidløg, knoldselleri, blegselleri og gulerødder og altid frisk timian.
0
Stay Peculiar
Brugeravatar
lulu-p
Indlæg: 923
Tilmeldt: 20. aug 2015, 08:05
Kort karma: 65
Likede indlæg: 1018

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf lulu-p » 6. okt 2016, 07:40

Løg, gulerod, selleriknold og porre. Jeg foretrækker når det er hakket ret fint.
0
... Look to the light, Leland, find the light. Into the light, Leland, into the
light. Into the light, Leland... into the light... Don't be afraid. ...
Brugeravatar
Tobywan
Indlæg: 327
Tilmeldt: 1. sep 2015, 18:12
Kort karma: 32
Likede indlæg: 514

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Tobywan » 6. okt 2016, 08:05

Jeg kan godt lide hvis der er lidt gulerødder i. Ikke for meget, da det ellers bliver for sødt.
Blegselleri er også fint i begrænsede mænger og passer også godt sammen med gulerødder og løg - klassisk italiensk.
1
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 1916
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 230
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 3593

Re: Grøntsager i kødsovs

Indlægaf Mi55y » 6. okt 2016, 08:35

Jeg putter rød peberfrugt og forårsløg i stort set alt.

I en kødsovs er gulerødder og majs også godt. Gulerødderne skal skæres i små/tynde stykker, hvis det er noget, der ikke koger for længe.

I lasagne og lignende skal man lige holde igen med væsken, når man putter peberfrugt i, da det afgiver en del væske.
0
Frisk på brætspil i Midtjylland? viewtopic.php?f=50&t=7064

Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)

Tilbage til "Mad og drikke"