Den danske brunsviger

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1173
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 133
Likede indlæg: 1627

Den danske brunsviger

Indlægaf dykkersild » 16. sep 2015, 09:01

Meget kan danskerne blive uenige om - specielt det åbenbart ,meget vigtige stykke kage Brunsviger.

Hvordan spiser du din - med/uden flødeskum, med/uden rosiner, med/uden creme fraiche (wtf?), elsker/hader brundsviger.

Sæt i gang - jeg hepper :pompom:

Min skal være uden flødeskum, uden rosiner - faktisk uden noget som helst og en af mine bedste veninder er fra Fyn så jeg ved nok besked!
2
Brugeravatar
didas
Indlæg: 964
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 223
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 2270

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf didas » 16. sep 2015, 09:06

Flødeskum?? Rosiner?? Creme fraiche?? *pfff* Må jeg være fri! :naughty: Der skal absolut intet andet på en brunsviger end lækker brun farin goodness og masser af det! :love:

Indfødt københavner her og brunsviger er altid plain hos bageren.
5
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
Whoosh
Moderator
Indlæg: 2167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Whoosh » 16. sep 2015, 09:07

Bare plain.
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4795
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 254
Likede indlæg: 4251

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Flora » 16. sep 2015, 09:09

:lol2:

Brunsviger skal spises uden noget som helst på. Der er jo rigeligt snask på i forvejen.

Jeg forarges ærligt talt over nyheden om at nogen putter flødeskum, syltetøj, creme fraiche og andet pjat på! :ad!:

Uden tilbehør er det dog en yderst delikat kage :cool:
2
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7831
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1016
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9216

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Fru Sunshine » 16. sep 2015, 09:12

Der skal flødeskum på. Slut punktum og BASTA.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7831
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1016
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9216

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Fru Sunshine » 16. sep 2015, 09:14

En ting, der så altid har undret mig en hel del er, at folk ikke engang smager det, før de afskriver det som både ækelt og alt muligt.

Jeg har da også smagt brunsviger uden flødeskum, og kors hvor er det dog en skuffelse. Også dem fra Fyn.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Whoosh
Moderator
Indlæg: 2167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Whoosh » 16. sep 2015, 09:19

Jeg kan ikke rigtig hidse mig op.
Om folk så vil have ketchup på, go nuts!
Bare det er Heinz, man er jo tosset i hovedet hvis man kan lide Beauvais. :-D
2
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 260
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2098

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Pjeps » 16. sep 2015, 09:23

Brunsviger er kedeligt, kan dog spises hvis den er nybagt og der er dobbelt op på fyldet.

Jeg tåler ikke flødeskum særlig godt, så valget er nemt, det skal være uden. Men det smager sikkert fint med.
0
:ninja:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6050
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1150
Likede indlæg: 6745

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Wizzze » 16. sep 2015, 09:24

Brunsviger er en blød svampet bund, med brun sukker masse ovenpå, i et lag der er lige så tykt som bunden. Der skal hverken rosiner, flødeskum, kagecreme eller noget som helst andet ovenpå!! og så SKAL en brunsviger være firkantet, ikke noget med brunsviger snegle eller andre ukurante former!!
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1173
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 133
Likede indlæg: 1627

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf dykkersild » 16. sep 2015, 09:24

Lige om lidt så er der en der skriver pålægskagemand - så skal I fedme se selvsving!
2
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 260
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2098

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Pjeps » 16. sep 2015, 09:25

PS og rosiner hører hverken hjemme i kage, brød eller varme retter! Så fik vi også det på plads :gammel:
9
:ninja:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7831
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1016
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9216

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Fru Sunshine » 16. sep 2015, 09:26

Skumfidusen skrev:
Fru Sunshine skrev:En ting, der så altid har undret mig en hel del er, at folk ikke engang smager det, før de afskriver det som både ækelt og alt muligt.

Jeg har da også smagt brunsviger uden flødeskum, og kors hvor er det dog en skuffelse. Også dem fra Fyn.


Jeg behøver heller ikke smage en napoleonshat med mayonnaisse eller en chokoladekage med ansjos for at vide at det ikke hører hjemme. Så dér.

Sikke meget, du så går glip af. :P
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7831
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1016
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9216

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf Fru Sunshine » 16. sep 2015, 09:28

Wizzze skrev:Brunsviger er en blød svampet bund, med brun sukker masse ovenpå, i et lag der er lige så tykt som bunden. Der skal hverken rosiner, flødeskum, kagecreme eller noget som helst andet ovenpå!! og så SKAL en brunsviger være firkantet, ikke noget med brunsviger snegle eller andre ukurante former!!

Som sagt:I dare you.

Faktisk er det her en udfordring til alle jer, der ikke har fattet det endnu:
Vend tilbage med en holdning, når I har prøvet det. Jeg vil gerne se, hvor mange, der skifter mening.

Jeg har endnu ikke oplevet at servere brunsviger med flødeskum for nogen, der ikke syntes, det da egentlig var RET godt. Kun dem, der ikke kan lide flødeskum - eller brunsviger :-D
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
decibell
Moderator
Indlæg: 3205
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:02
Kort karma: 187
Geografisk sted: Oldtiden
Likede indlæg: 4137

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf decibell » 16. sep 2015, 09:31

Wizzze skrev:Brunsviger er en blød svampet bund, med brun sukker masse ovenpå, i et lag der er lige så tykt som bunden. Der skal hverken rosiner, flødeskum, kagecreme eller noget som helst andet ovenpå!! og så SKAL en brunsviger være firkantet, ikke noget med brunsviger snegle eller andre ukurante former!!


Det kloge er blevet sagt, op til flere gange, men her er det smukt skåret ud i brunsvigerdej. :cool:
2
"Don't do what you can't undo, until you've considered
what you can't do once you've done it." King Shrewd


Intet er for evigt (en stilstand)!

"Don't cry about it, girl, learn from it."
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1173
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 133
Likede indlæg: 1627

Re: Den danske brunsviger

Indlægaf dykkersild » 16. sep 2015, 09:32

Flødeskum eller schlagsahne?
0

Tilbage til "Mad og drikke"