Hvad er du lidt bange for?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7839
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9230

Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Fru Sunshine » 16. sep 2015, 11:11

Jeg sidder og ser et gammelt afsnit af MasterChef - Kokkenes Duel, hvor de lige er blevet udsat for en chokoladesoufflé.

Så kom jeg til at tænke på, at jeg aldrig har lavet en soufflé, fordi jeg er lidt bange for det. Der er lige lovlig meget udfordring i det.
Jeg har heller aldrig bagt en roulade af samme grund.

Den anden dag overvandt jeg min frygt for filodej, og lavede en indbagt laks, men jeg blev så kun bekræftet i, at filodej er noget værre, halvfarligt gratværk, som ikke vil makke ret, så det kommer ikke på menuen i meget lang tid.

Har du også nogle ting, du aldrig har lavet, fordi du er lidt bange for det? Eller er det bare mig?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2101

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Pjeps » 16. sep 2015, 11:13

Overtrækschokolade, jeg ved fandme ikke hvad der sker. Det ender altid med at både jeg og hele køkkenet er smurt ind i chokolade :sur:
0
:ninja:
Brugeravatar
Fuck.exe
Indlæg: 553
Tilmeldt: 13. aug 2015, 21:53
Kort karma: 120
Likede indlæg: 1498

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Fuck.exe » 16. sep 2015, 11:28

Traditions-retter som fx flæskesteg og andesteg har jeg altid været bange for. Der er så meget der kan gå galt, og da det er nogle elskede retter af de fleste, har de fleste også en idé om hvordan det skal smage. Hvilket gør, at det er endnu mere svært at tilberede det rigtigt.

Flæskestegen har jeg opgivet, for den åndssvage gris gider aldrig som jeg vil. Men andestegen laver jeg hvert år på Mortens aften (gås tør jeg nemlig stadig ikke!). Heldigvis får jeg kun ros for min andesteg, men jeg er lige stresset og ødelagt hver gang den skal serveres. Den skal jo være perfekt :genert:
0
Gulvaber er også mennesker.
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 1263
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 285
Likede indlæg: 2111

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Danseprinsesse » 16. sep 2015, 11:36

Husblas. Selvom jeg ikke har prøvet at ødelægge det endnu, er jeg hunderæd hver gang.
2
Akehurst2
Indlæg: 2508
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:17
Kort karma: 273
Likede indlæg: 4553

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Akehurst2 » 16. sep 2015, 11:41

Creme brulé.

Og det er velbegrundet, for det lykkedes sgu aldrig.
0
Brugeravatar
Fuck.exe
Indlæg: 553
Tilmeldt: 13. aug 2015, 21:53
Kort karma: 120
Likede indlæg: 1498

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Fuck.exe » 16. sep 2015, 11:42

Akehurst2 skrev:Creme brulé.

Og det er velbegrundet, for det lykkedes sgu aldrig.


Tip: Hvis det laves sousvide lykkedes det hver gang :love:
1
Gulvaber er også mennesker.
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1697
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 117
Likede indlæg: 2146

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf sigge » 17. sep 2015, 09:32

Vandbakkelser. Jeg synes, jeg har hørt så mange historier om, hvor svært det er at få lavet dejen helt korrekt, så den får den helt rigtige konsistens. Og så er der hele spektaklet med endeligt ikke at åbne ovndøren, før de er HELT færdigbagte.

Alligevel er jeg stærkt fascineret, hver gang de laver en croquembouche i et af de der madlavningsprogrammer, og tænker, at sådan en vil jeg lave en dag.

Jeg er også bange for at tilberede hele stege - det er bare så meget kød, man ødelægger, hvis det ikke bliver tilberedt korrekt. Jeg har dog øvet mig i det små med kalveculotte (når de har været på tilbud) og et stegetermometer, og det er egentlig gået fint til nu, så jeg arbejder med min angst. :D
Jeg har også lavet en flæskesteg en enkelt gang, men den fik desværre lidt for meget, så den blev tør. Sikkert fordi jeg stolede mere på gamle husmoderråd end mit stegetermometer, så hvis jeg giver mig i kast med det igen, så bliver det efter temperatur.
1
Brugeravatar
icelady
Moderator
Indlæg: 6105
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:56
Kort karma: 555
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 10299

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf icelady » 17. sep 2015, 09:37

Jeg er med på vandbakkelser!

Jeg har prøvet og prøvet og prøvet.....de klasker sammen for mig hver evig eneste gang.
0
....

“I do not see why man should not be as cruel as nature” -A. Hitler
Marott
Indlæg: 529
Tilmeldt: 16. aug 2015, 07:15
Kort karma: 86
Likede indlæg: 408

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Marott » 17. sep 2015, 10:51

icelady skrev:Jeg er med på vandbakkelser!

Jeg har prøvet og prøvet og prøvet.....de klasker sammen for mig hver evig eneste gang.



Det gør mine også, men så har min mor lært mig at jeg bare skal hælde creme og fløde i dem. :sol: Og nu har jeg lyst til kage. :ninja:

I trådens ånd, så sker sovs ikke i mit køkken medmindre det er kommet ind færdiglavet fra en køledisk. :genert:
0
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2532
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 815
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 8423
Kontakt:

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Ado » 17. sep 2015, 11:20

Pandesovs. Jeg KAN ikke få den god. Enten smager den af melvand eller også smager den af bouillon. Stik mig noget ordentlig stegevæske, så kan jeg lave sovs.
1
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5737
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10272

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf DetSorteCirkus » 17. sep 2015, 11:23

Danseprinsesse skrev:Husblas. Selvom jeg ikke har prøvet at ødelægge det endnu, er jeg hunderæd hver gang.


Det er jeg også ræd for.
Faktisk så ræd at jeg endnu aldrig har forsøgt mig med det og i stedet fx. laver fromagelignende desserter uden.

Alt, hvad der har med konditorarbejde at gøre, holder jeg mig også langt væk fra.
0
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4822
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 258
Likede indlæg: 4270

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Flora » 17. sep 2015, 11:51

Husblas :shock:
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Whoosh
Moderator
Indlæg: 2167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Whoosh » 17. sep 2015, 12:06

Jeg tror ikke jeg har laver vandbakkelser i 15 år.
Nu får jeg helt lyst til at prøve.
0
Brugeravatar
egernunge
Indlæg: 392
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:01
Kort karma: 58
Likede indlæg: 410

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf egernunge » 17. sep 2015, 13:59

Jeg er egentligt bange for alt, der kræver, at man er helt præcis med et eller andet. Hvad enten det er at åbne ovndøren på det helt rigtige tidspunkt, eller at noget skal have en helt bestemt temperatur, eller at mængden af en eller anden ingrediens skal være helt nøjagtig.

Jeg freestyler generelt ret meget i mit køkken og tager tingene sådan mest på gefühl, og så er det bare bedst med retter og bagværk, der er rimeligt tilgivende i forhold til ovenstående ting. Fx elsker jeg koldhævet brød alene af den grund, af jeg hader at skulle stå og vurdere, om vandet/mælken nu er lillefingervarrmt eller ej.
1
Karkluden
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 247
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2394

Re: Hvad er du lidt bange for?

Indlægaf Karkluden » 17. sep 2015, 21:15

sigge skrev:Jeg er også bange for at tilberede hele stege - det er bare så meget kød, man ødelægger, hvis det ikke bliver tilberedt korrekt. Jeg har dog øvet mig i det små med kalveculotte (når de har været på tilbud) og et stegetermometer, og det er egentlig gået fint til nu, så jeg arbejder med min angst. :D
Jeg har også lavet en flæskesteg en enkelt gang, men den fik desværre lidt for meget, så den blev tør. Sikkert fordi jeg stolede mere på gamle husmoderråd end mit stegetermometer, så hvis jeg giver mig i kast med det igen, så bliver det efter temperatur.

Det er lidt sjovt, for hver gang jeg tilbereder flæskesteg efter termometer bliver den dårlig - for tør eller ikke stegt nok, selvom jeg følger div. temperaturanbefalinger til punkt og prikke.
Da jeg stegte en på gefühl og husmoderråd blev den perfekt :D
2
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.

Tilbage til "Mad og drikke"