Fordi jeg siger det!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 924
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 68
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 775

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf thomassneum » 18. sep 2015, 16:28

Flora skrev:
Persnikedy skrev:
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:


Øhm... jeg krydrer den med salt og peber og steger den :genert:

Ikke engang mel? :ad!:
0
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3054
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4225

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 18. sep 2015, 16:29

Flora skrev:
Persnikedy skrev:
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:


Øhm... jeg krydrer den med salt og peber og steger den :genert:


:8:
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4839
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 260
Likede indlæg: 4303

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Flora » 18. sep 2015, 16:31

thomassneum skrev:
Flora skrev:
Persnikedy skrev:
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:


Øhm... jeg krydrer den med salt og peber og steger den :genert:

Ikke engang mel? :ad!:


Nope :fløjt:
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5746
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10298

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf DetSorteCirkus » 18. sep 2015, 16:32

Der skal IKKE løg i æbleflæsk!
Der skal HELLER IKKE kaffe i chokolademousse!
Der bliver lavet ALT for få pålægsmænd i København
0
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4839
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 260
Likede indlæg: 4303

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Flora » 18. sep 2015, 16:32

Wizzze skrev:
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


En karbonade er netop en klump hk kalv/flæsk der ikke er gjort noget ved.


Jaaaaah, så er der ikke noget galt med mig :banan:
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Whoosh
Moderator
Indlæg: 2167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Whoosh » 18. sep 2015, 16:33

Glem brunsviger med flødeskum! Nu kommer flæske-gate! :lol:
5
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3054
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4225

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 18. sep 2015, 16:33

Karbonader er halv kalv og flæsk, rent svin er en krebinet, basta!

Begge vendt i æg og rasp
3
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 924
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 68
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 775

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf thomassneum » 18. sep 2015, 16:35

Flora skrev:
thomassneum skrev:
Flora skrev:
Persnikedy skrev:
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:


Øhm... jeg krydrer den med salt og peber og steger den :genert:

Ikke engang mel? :ad!:


Nope :fløjt:

Uhørt..... :naughty:
0
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6116
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1167
Likede indlæg: 6837

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Wizzze » 18. sep 2015, 16:37

Whoosh skrev:Glem brunsviger med flødeskum! Nu kommer flæske-gate! :lol:


Vi er MEGET seriøse omkring vores madvarer herinde :lol:
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3054
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4225

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 18. sep 2015, 16:38

Denne her får jeg nok høvl for men:

Sort peber er ikke rigtig peber! Det eneste peber der bør bruges i madlavning er hvid peber. Sort peber smager bare af stærk, og ikke af peber
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6116
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1167
Likede indlæg: 6837

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Wizzze » 18. sep 2015, 16:38

Persnikedy skrev:Karbonader er halv kalv og flæsk, rent svin er en krebinet, basta!

Begge vendt i æg og rasp


SOO wrong :rulle:
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4839
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 260
Likede indlæg: 4303

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Flora » 18. sep 2015, 16:40

thomassneum skrev:
Flora skrev:
thomassneum skrev:
Flora skrev:
Persnikedy skrev:
Flora skrev:
En krebinet SKAL laves med halvt kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en karbonade!


En karbonade SKAL laves med halv kalv og flæsk, og skal vendes i æg og rasp, og NEJ det hedder ikke en krebinet!


Er jeg så helt galt på den når jeg kalder det en karbonade og hverken vender den i æg eller rasp? :gruble:


Hvad gør du så ved den? :gruble:


Øhm... jeg krydrer den med salt og peber og steger den :genert:

Ikke engang mel? :ad!:


Nope :fløjt:

Uhørt..... :naughty:


Undskyld :trist:
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3054
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4225

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 18. sep 2015, 16:44

Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:Karbonader er halv kalv og flæsk, rent svin er en krebinet, basta!

Begge vendt i æg og rasp


SOO wrong :rulle:


Nej jeg er ej!

Jeg har faktisk haft noget ligende denne her diskussion on and off de sidste 2-3 år med en af mine venner. Vi er dog enige om at det hedder en karbonade, og spørgsmålet er om det laves på kalv og flæsk, eller svin.
Han er udannet køkken assistent (med diverse kurser mm oveni) og vi ser meget forskelligt på traditionelle danske retter (jeg er oldschool og han er moderne).
Vi har haft spurgt de kokke vi kender, undersøgt min mormors gamle kogebog fra 1922 og haft cook off. Den er stadig åben.
Han bøjer sig dog for mine karbonader som han ikke kan finde ud af lave ligeså gode selv.
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6116
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1167
Likede indlæg: 6837

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Wizzze » 18. sep 2015, 16:44

Persnikedy skrev:Denne her får jeg nok høvl for men:

Sort peber er ikke rigtig peber! Det eneste peber der bør bruges i madlavning er hvid peber. Sort peber smager bare af stærk, og ikke af peber


Hvad så med den grønne?
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3054
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4225

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 18. sep 2015, 16:45

Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:Denne her får jeg nok høvl for men:

Sort peber er ikke rigtig peber! Det eneste peber der bør bruges i madlavning er hvid peber. Sort peber smager bare af stærk, og ikke af peber


Hvad så med den grønne?


Bruges i peber sovs men ellers ikke
0
Fab-Yule-Ous

Tilbage til "Mad og drikke"