Fordi jeg siger det!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 4609
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 921
Likede indlæg: 7114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 15:04

Guldlok skrev:Folk der drikker kaffe (eller brygger denne til andre) burde gå lidt mere op i korrekte forhold mellem kaffe/vand.
De fleste kaffer skal have 6-7 g kaffe pr kop/1,5dl vand. De fleste har vel en køkkenvægt og så kan dette ret nemt regnes ud.
Ellers har kaffeskeer/mål som regel påskrevet hvor mange gram disse svarer til. (De to vi har indeholder strøget hhv. 7 og 10g).
Eller brug en køkkenvægt til at veje kaffen (det gør vi herhjemme).

Jeg er såååå træt af kaffe, hvor der bare bliver pøset pulver i på øjemål. Enten er kaffen tyk som tjære og kan slå en fuldvoksen mand (eller dennes mave) i stykker ellers også er det noget tynd pjask. :tie:

Lav dog kaffen ordentligt, eller lade være. :gammel:

Ok, måske manden og jeg bare går meget op i kaffe. God kaffe - ikke bare brunt vand med dårlig/kedelig/ingen smag. :lol: :genert:


Køkkenvægt?! Hahahaha! Sorry, men kom til at grine dér. Ikke ad jer, men mere ved tanken om mig, hvis jeg skulle veje kaffe af hver gang. Ville jo aldrig få lavet kaffe med den tålmodighed, jeg render rundt med.
Til gengæld drikker jeg så heller ikke filterkaffe - det er ALT for tyndt. Og laver folk den så stærk, bliver den bare bitter. Folk bruger som regel heller ikke ordentlige bønner til filterkaffe. Filterkaffe er bare noget juks.

Nej, jeg holder mig til mine mokkakander. Her er det så nemt - filtret i kanden skal bare fyldes op. Og kaffen smager skønt, fordi den laves under tryk. Og så er den ordentlig varm, ikke mindst.
1
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".

Winston Churchill
HappyHippo
Indlæg: 745
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 62
Likede indlæg: 926

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf HappyHippo » 2. jun 2016, 15:26

Kaffe skal laves på stempelkande med friskkværnede bønner, nå!
0
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 4609
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 921
Likede indlæg: 7114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 16:23

Stempelkaffen må I også gerne beholde for mig. :wave: Ikke nok koffein til et godt kick og ikke nok smag til, at det bliver en ekstra lækker og perfekt afrundet kaffe, hvis der tilsættes mælk. Espresso it is - fra førnævnte caffetierra (synes, det danske ord 'mokkakande' er lidt sært) eller espressomaskine.
0
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".

Winston Churchill
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 4609
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 921
Likede indlæg: 7114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 16:48

ShuruQ skrev:Kartofler til boller i karry burde blive den ottende dødssynd :tie:.

I det hele taget er karry og kartofler et frygteligt mix.


Dén løser jeg nemt: Lader bare være med at lave boller i karry. Kan ikke fordrage smagen af den dér gule karry. Grøn og rød er helt fint i fx thaimad. Men den dér "almindelige danske" karry OG så oven i købet kogt fars. Ydrk!
1
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".

Winston Churchill
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 4609
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 921
Likede indlæg: 7114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 17:02

Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!
1
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".

Winston Churchill
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 4609
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 921
Likede indlæg: 7114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 17:02

Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, kan den nemt "fylde det hele" i en ret! :tie:

Det kan også gå den anden vej - førhen kunne jeg godt lide lammekød. Det kan jeg virkelig ikke længere!

Uanset så er det stadig lidt sjovt og spændende, at vi kan opleve smag så forskelligt.
1
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".

Winston Churchill
Karkluden
Indlæg: 1777
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 255
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2519

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Karkluden » 2. jun 2016, 18:32

ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 3074
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 10878
Kontakt:

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Ado » 2. jun 2016, 18:36

Jensens Favoritsovs smager af sukker og tomatpuré. Den er ikke god. Det er der ikke nogen af deres sovse, der er.

En hummus skal være glat og blød. Ikke med semihakkede kikærter. Ikke som en daggammel havregrød.
8
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Peanutbutt
Indlæg: 92
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:10
Kort karma: 11
Likede indlæg: 167

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Peanutbutt » 2. jun 2016, 19:29

Folk der putter creme fraiche/skyr/yoghurt/græsk yoghurt/fromage frais/fløde/kvark/tykmælk/ymer/friskost/hytteost i hummus eller guacamole skal holde op.
2
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4469
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 387
Likede indlæg: 6449

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 2. jun 2016, 19:52

Fiskeboller burde ikke eksistere og da slet ikke i mad!
Melboller FTW
3
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2053
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 523
Likede indlæg: 4108

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Kommodedyret » 2. jun 2016, 20:04

Persnikedy skrev:Fiskeboller burde ikke eksistere og da slet ikke i mad!
Melboller FTW


Jeg mener at melboller er næsten lige så hæslige som fiskeboller.
På en tredjeplads, på hitlisten over suppehæsligheder, kommer kødboller.

Generelt set er alt supperelateret bare udelikat. Jeg bryder mig ikke om konceptet suppe. Det er noget sjaskværk.
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 4609
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 921
Likede indlæg: 7114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 23:04

Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D



Jamen, jeg er fuldstændigt på linje, Karklud - jeg tænkte vist mere højt over dit indlæg, end jeg opponerede. Det var faktisk lige præcis, fordi jeg selv er træt af "jamen, du har bare ikke smagt en RIGTIG/EN GOD/MIN olivenolie, skimmelost, whatever, for SÅ ville du kunne lide det!"
Var faktisk lige præcis det, jeg ironiserede over tidligere i tråden ved at skrive til at skrive noget lignende til en anden debattør ... :D
0
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".

Winston Churchill
Karkluden
Indlæg: 1777
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 255
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2519

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Karkluden » 2. jun 2016, 23:11

ManicNinja skrev:
Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D



Jamen, jeg er fuldstændigt på linje, Karklud - jeg tænkte vist mere højt over dit indlæg, end jeg opponerede. Det var faktisk lige præcis, fordi jeg selv er træt af "jamen, du har bare ikke smagt en RIGTIG/EN GOD/MIN olivenolie, skimmelost, whatever, for SÅ ville du kunne lide det!"
Var faktisk lige præcis det, jeg ironiserede over tidligere i tråden ved at skrive til at skrive noget lignende til en anden debattør ... :D

Nååårh :genert: My bad. Nattevagtsuge kombineret med varme = meget lidt søvn :lol: sorry.
Men ja, det er jo lidt sjovt. For jeg FORSTÅR heller ikke, at folk ikke kan lide rabarber fx. De har jo nok bare ikke smagt dem rigtigt. det er jo ens instinkt.
Men jeg prøver virkelig aldrig at sige det, for jeg bliver så træt, når jeg HVER gang skal forklare, at ja, jeg har prøvet alle former for torskerogn og alle slags tilberedning, og jeg vil hellere spise kattelort.
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 4609
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 921
Likede indlæg: 7114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 23:13

Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D



Jamen, jeg er fuldstændigt på linje, Karklud - jeg tænkte vist mere højt over dit indlæg, end jeg opponerede. Det var faktisk lige præcis, fordi jeg selv er træt af "jamen, du har bare ikke smagt en RIGTIG/EN GOD/MIN olivenolie, skimmelost, whatever, for SÅ ville du kunne lide det!"
Var faktisk lige præcis det, jeg ironiserede over tidligere i tråden ved at skrive til at skrive noget lignende til en anden debattør ... :D

Nååårh :genert: My bad. Nattevagtsuge kombineret med varme = meget lidt søvn :lol: sorry.
Men ja, det er jo lidt sjovt. For jeg FORSTÅR heller ikke, at folk ikke kan lide rabarber fx. De har jo nok bare ikke smagt dem rigtigt. det er jo ens instinkt.
Men jeg prøver virkelig aldrig at sige det, for jeg bliver så træt, når jeg HVER gang skal forklare, at ja, jeg har prøvet alle former for torskerogn og alle slags tilberedning, og jeg vil hellere spise kattelort.


:) Cool nok!
Vil du vide noget? Jeg kan virkelig ikke særligt godt lide rabarber. Jeg har én gang i mit liv smagt noget med rabarber i, der var godt. Resten af gangene har virkelig været :badr:

:D
0
"Success is the ability to go from one failure to another - with no loss of enthusiasm".

Winston Churchill
Karkluden
Indlæg: 1777
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 255
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2519

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Karkluden » 2. jun 2016, 23:15

ManicNinja skrev:
Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D



Jamen, jeg er fuldstændigt på linje, Karklud - jeg tænkte vist mere højt over dit indlæg, end jeg opponerede. Det var faktisk lige præcis, fordi jeg selv er træt af "jamen, du har bare ikke smagt en RIGTIG/EN GOD/MIN olivenolie, skimmelost, whatever, for SÅ ville du kunne lide det!"
Var faktisk lige præcis det, jeg ironiserede over tidligere i tråden ved at skrive til at skrive noget lignende til en anden debattør ... :D

Nååårh :genert: My bad. Nattevagtsuge kombineret med varme = meget lidt søvn :lol: sorry.
Men ja, det er jo lidt sjovt. For jeg FORSTÅR heller ikke, at folk ikke kan lide rabarber fx. De har jo nok bare ikke smagt dem rigtigt. det er jo ens instinkt.
Men jeg prøver virkelig aldrig at sige det, for jeg bliver så træt, når jeg HVER gang skal forklare, at ja, jeg har prøvet alle former for torskerogn og alle slags tilberedning, og jeg vil hellere spise kattelort.


:) Cool nok!
Vil du vide noget? Jeg kan virkelig ikke særligt godt lide rabarber. Jeg har én gang i mit liv smagt noget med rabarber i, der var godt. Resten af gangene har virkelig været :badr:

:D

:nerve:
Men altså jeg elsker også rabarber i en grad, hvor jeg har overvejet at drikke non-oxal...
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.

Tilbage til "Mad og drikke"