Fordi jeg siger det!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 3347
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 579
Likede indlæg: 5114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 16:48

ShuruQ skrev:Kartofler til boller i karry burde blive den ottende dødssynd :tie:.

I det hele taget er karry og kartofler et frygteligt mix.


Dén løser jeg nemt: Lader bare være med at lave boller i karry. Kan ikke fordrage smagen af den dér gule karry. Grøn og rød er helt fint i fx thaimad. Men den dér "almindelige danske" karry OG så oven i købet kogt fars. Ydrk!
1
"Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying".
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 3347
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 579
Likede indlæg: 5114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 17:02

Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!
1
"Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying".
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 3347
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 579
Likede indlæg: 5114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 17:02

Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, kan den nemt "fylde det hele" i en ret! :tie:

Det kan også gå den anden vej - førhen kunne jeg godt lide lammekød. Det kan jeg virkelig ikke længere!

Uanset så er det stadig lidt sjovt og spændende, at vi kan opleve smag så forskelligt.
1
"Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying".
Karkluden
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 247
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2394

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Karkluden » 2. jun 2016, 18:32

ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2539
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 818
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 8459
Kontakt:

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Ado » 2. jun 2016, 18:36

Jensens Favoritsovs smager af sukker og tomatpuré. Den er ikke god. Det er der ikke nogen af deres sovse, der er.

En hummus skal være glat og blød. Ikke med semihakkede kikærter. Ikke som en daggammel havregrød.
8
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Peanutbutt
Indlæg: 86
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:10
Kort karma: 10
Likede indlæg: 141

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Peanutbutt » 2. jun 2016, 19:29

Folk der putter creme fraiche/skyr/yoghurt/græsk yoghurt/fromage frais/fløde/kvark/tykmælk/ymer/friskost/hytteost i hummus eller guacamole skal holde op.
2
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3054
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4218

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Persnikedy » 2. jun 2016, 19:52

Fiskeboller burde ikke eksistere og da slet ikke i mad!
Melboller FTW
3
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Kommodedyret » 2. jun 2016, 20:04

Persnikedy skrev:Fiskeboller burde ikke eksistere og da slet ikke i mad!
Melboller FTW


Jeg mener at melboller er næsten lige så hæslige som fiskeboller.
På en tredjeplads, på hitlisten over suppehæsligheder, kommer kødboller.

Generelt set er alt supperelateret bare udelikat. Jeg bryder mig ikke om konceptet suppe. Det er noget sjaskværk.
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 3347
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 579
Likede indlæg: 5114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 23:04

Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D



Jamen, jeg er fuldstændigt på linje, Karklud - jeg tænkte vist mere højt over dit indlæg, end jeg opponerede. Det var faktisk lige præcis, fordi jeg selv er træt af "jamen, du har bare ikke smagt en RIGTIG/EN GOD/MIN olivenolie, skimmelost, whatever, for SÅ ville du kunne lide det!"
Var faktisk lige præcis det, jeg ironiserede over tidligere i tråden ved at skrive til at skrive noget lignende til en anden debattør ... :D
0
"Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying".
Karkluden
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 247
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2394

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Karkluden » 2. jun 2016, 23:11

ManicNinja skrev:
Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D



Jamen, jeg er fuldstændigt på linje, Karklud - jeg tænkte vist mere højt over dit indlæg, end jeg opponerede. Det var faktisk lige præcis, fordi jeg selv er træt af "jamen, du har bare ikke smagt en RIGTIG/EN GOD/MIN olivenolie, skimmelost, whatever, for SÅ ville du kunne lide det!"
Var faktisk lige præcis det, jeg ironiserede over tidligere i tråden ved at skrive til at skrive noget lignende til en anden debattør ... :D

Nååårh :genert: My bad. Nattevagtsuge kombineret med varme = meget lidt søvn :lol: sorry.
Men ja, det er jo lidt sjovt. For jeg FORSTÅR heller ikke, at folk ikke kan lide rabarber fx. De har jo nok bare ikke smagt dem rigtigt. det er jo ens instinkt.
Men jeg prøver virkelig aldrig at sige det, for jeg bliver så træt, når jeg HVER gang skal forklare, at ja, jeg har prøvet alle former for torskerogn og alle slags tilberedning, og jeg vil hellere spise kattelort.
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 3347
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 579
Likede indlæg: 5114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 2. jun 2016, 23:13

Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D



Jamen, jeg er fuldstændigt på linje, Karklud - jeg tænkte vist mere højt over dit indlæg, end jeg opponerede. Det var faktisk lige præcis, fordi jeg selv er træt af "jamen, du har bare ikke smagt en RIGTIG/EN GOD/MIN olivenolie, skimmelost, whatever, for SÅ ville du kunne lide det!"
Var faktisk lige præcis det, jeg ironiserede over tidligere i tråden ved at skrive til at skrive noget lignende til en anden debattør ... :D

Nååårh :genert: My bad. Nattevagtsuge kombineret med varme = meget lidt søvn :lol: sorry.
Men ja, det er jo lidt sjovt. For jeg FORSTÅR heller ikke, at folk ikke kan lide rabarber fx. De har jo nok bare ikke smagt dem rigtigt. det er jo ens instinkt.
Men jeg prøver virkelig aldrig at sige det, for jeg bliver så træt, når jeg HVER gang skal forklare, at ja, jeg har prøvet alle former for torskerogn og alle slags tilberedning, og jeg vil hellere spise kattelort.


:) Cool nok!
Vil du vide noget? Jeg kan virkelig ikke særligt godt lide rabarber. Jeg har én gang i mit liv smagt noget med rabarber i, der var godt. Resten af gangene har virkelig været :badr:

:D
0
"Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying".
Karkluden
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 247
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2394

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Karkluden » 2. jun 2016, 23:15

ManicNinja skrev:
Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Karkluden skrev:
ManicNinja skrev:
Lemonella skrev:
Karkluden skrev:Jeg er så træt af "det er bare, fordi du ikke har smagt RIGTIG/GOD blåskimmelost/olie/asparges/whatever".
Både herinde og irl. Min mor siger det altid med blåskimmelost. Næh. Jeg prøver faktisk ret ofte. Alt fra megadyre fra små franske specialbutikker, arla unika og lignende til basic supermarkedstyper. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan spise det af høflighed, men det smager ikke godt.


Det sker nu ind imellem, at folk virkelig ikke har smagt det rigtige eller måske ikke vidste, at det kunne smage godt.

Jeg mener da for nyligt, at have læst, at ManicNinja "brokkede" sig over, at ingen havde oplyst hende om, at grovbulgur smagte godt. :D

For mit eget vedkommende, har jeg i virkelig mange år gået uden om rosenkål. De smagte jo ikke godt. Eller det gjorde de så ikke da jeg var barn og ung.
Så læste jeg en opskrift på letdampede rosenkål og noget citronsaft/skal, lidt feta, ristede pinjekerner og olivenolie. Det ville jeg altså lige give en chance og hold nu op det smagte så godt, at det nu er noget vi får tit når det er sæson for rosenkål.


Det var nemlig lige præcis mig. :D For at være helt nøjagtig så kendte jeg faktisk udmærket til grovbulgur og har i årevis jævnligt lavet tabouleh. Det, jeg ikke var klar over førhen, var, hvor lækker en smag det får af at koge i bouillon, når det ikke skal i tabouleh. :)

Derudover: Det ér rigtigt interessant, hvor meget éns smag kan forandre sig gennem livet. Ligesom dig har jeg først lært at holde af rosenkål for få år siden. Det samme med hvide asparges. Kaffe kunne jeg virkelig slet ikke døje, indtil jeg fyldte tyve. Og bladselleri anså jeg seriøst for naturens brækmiddel ... :D

Men derfor har jeg nu stadig al mulig forståelse for, at vi nok alle har en 5-10 ting, som vi bare ikke kan få ned. Og skimmelost fx er da ret forståeligt. Jeg er selv VILD med det. Men det ER en speciel smag, og især hvis man ikke kan lide den, jan den nemt "fylde det hele" i en ret!

Jeg er enig så langt som at smagsløg ændrer sig, og jeg gør selv en dyd ud af at smage på "kan ikke lide"-ting indimellem. Især hvis det er en ny variant eller i en anden kontekst. :) Men så skal folk også lade være at sige: "det er bare, fordi du ikke har fået rigtig waldorfsalat" eller "nå, men så sætter du jo heller ikke pris på GODE ting". Altså måske er smagsløg bare forskellige :lol:
Og som du siger: nogle smage er bare specielle eller meget gennemtrængende. Jeg elsker fx bananer. Men jeg kan godt forstå, at hvis man ikke kan lide SMAGEN af banan, at så er det sgu lidt op ad bakke :D



Jamen, jeg er fuldstændigt på linje, Karklud - jeg tænkte vist mere højt over dit indlæg, end jeg opponerede. Det var faktisk lige præcis, fordi jeg selv er træt af "jamen, du har bare ikke smagt en RIGTIG/EN GOD/MIN olivenolie, skimmelost, whatever, for SÅ ville du kunne lide det!"
Var faktisk lige præcis det, jeg ironiserede over tidligere i tråden ved at skrive til at skrive noget lignende til en anden debattør ... :D

Nååårh :genert: My bad. Nattevagtsuge kombineret med varme = meget lidt søvn :lol: sorry.
Men ja, det er jo lidt sjovt. For jeg FORSTÅR heller ikke, at folk ikke kan lide rabarber fx. De har jo nok bare ikke smagt dem rigtigt. det er jo ens instinkt.
Men jeg prøver virkelig aldrig at sige det, for jeg bliver så træt, når jeg HVER gang skal forklare, at ja, jeg har prøvet alle former for torskerogn og alle slags tilberedning, og jeg vil hellere spise kattelort.


:) Cool nok!
Vil du vide noget? Jeg kan virkelig ikke særligt godt lide rabarber. Jeg har én gang i mit liv smagt noget med rabarber i, der var godt. Resten af gangene har virkelig været :badr:

:D

:nerve:
Men altså jeg elsker også rabarber i en grad, hvor jeg har overvejet at drikke non-oxal...
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1703
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 117
Likede indlæg: 2147

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf sigge » 3. jun 2016, 10:47

Peanutbutt skrev:Folk der putter creme fraiche/skyr/yoghurt/græsk yoghurt/fromage frais/fløde/kvark/tykmælk/ymer/friskost/hytteost i hummus eller guacamole skal holde op.


Jam... Hvad skal man så bruge til at maskere den grimme smag af avokado? :forvirret:
2
Brugeravatar
ManicNinja
Indlæg: 3347
Tilmeldt: 27. aug 2015, 14:16
Kort karma: 579
Likede indlæg: 5114

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf ManicNinja » 6. jun 2016, 22:26

Nu holder folk altså op med det dér "vi skal da ha' en dejlig pastaret - og så lige lidt lækkert brød til".

Øh, har du prøvet med "nej"? Pasta er brød i sig selv. Jeg spiser sgu da heller ikke pandekager til mine vafler. Eller steak til min hakkebøf. Jeg kan bestemt lide både pasta og brød. Men sammen er det bare for sært. De tilfører ikke hinanden noget ekstra.

Bedste hilsner fra Ninjaen, som skal tage sig sammen for ikke at sidde og kigge uforstående, når folk inviterer på lasagne og så lige sender kurven med aldeles malplaceret og overflødigt hvidløgsflute rundt.

Og jo, jo. Selvfølgelig kan jeg bare lade være med at tage af brødet. Og det gør jeg - lader være, altså. Men forundret er jeg stadig over alle dem, der ligefrem synes, at det hører sig til.
4
"Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying".
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 2766
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 531
Likede indlæg: 4300

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Rapfisk » 6. jun 2016, 22:40

ManicNinja skrev:Nu holder folk altså op med det dér "vi skal da ha' en dejlig pastaret - og så lige lidt lækkert brød til".

Øh, har du prøvet med "nej"? Pasta er brød i sig selv. Jeg spiser sgu da heller ikke pandekager til mine vafler. Eller steak til min hakkebøf. Jeg kan bestemt lide både pasta og brød. Men sammen er det bare for sært. De tilfører ikke hinanden noget ekstra.

Bedste hilsner fra Ninjaen, som skal tage sig sammen for ikke at sidde og kigge uforstående, når folk inviterer på lasagne og så lige sender kurven med aldeles malplaceret og overflødigt hvidløgsflute rundt.

Og jo, jo. Selvfølgelig kan jeg bare lade være med at tage af brødet. Og det gør jeg - lader være, altså. Men forundret er jeg stadig over alle dem, der ligefrem synes, at det hører sig til.

Jeg er enig, lige bortset fra hvidløgsbrødet. Hvidløgsbrød er en kategori for sig selv, og der er INGEN hovedretter, der ikke bliver bedre af det.
12
Søger job inden for projektledelse, sekretariat, politik eller andet, man kan bruge et skarpt hoved til. Skriv PB :blomst:

Tilbage til "Mad og drikke"