Hvad har du sidst bagt?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 1582
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 211
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 2518

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Studsgaard » 12. jul 2016, 17:49

Ado skrev:Hindbærsnitter. Og denne her sag, som er en sprød bund med smag af vanille, karamel og mørk chokolade på toppen.


Den ser lækker ud. Har du en opskrift?
0
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2673
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 867
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 9009
Kontakt:

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Ado » 12. jul 2016, 18:05

Studsgaard skrev:
Ado skrev:Hindbærsnitter. Og denne her sag, som er en sprød bund med smag af vanille, karamel og mørk chokolade på toppen.


Den ser lækker ud. Har du en opskrift?



Ja. Men jeg advarer dig. :D Den er virkelig sød! Du kan godt spare lidt af karamellen væk.

Bunden:
115 g. smør
175 g. mel
55 g. rørsukker

Fyld:
175 g. smør
115 g. rørsukker
3 spsk. lys sirup
400 gram kondenseret mælk

Overtræk:
200 g. mørk chokolade.


Kom smør, sukker og mel i foodprocessor til det binder sammen. Pres det ned i en franskbrødsform foret med bagepapir. Gæat den ud og bag den 20-25 min. til den er gylden. Køl af inden fyldet kommer på.

Put alle ingredienserne til fyldet i en gryde og kog det op og lad det koge ved konstant omrøring i ca. otte min. til det er meget tykt. Hæld det over kagebunden som stadig er i formen. Stil på køl.

Når karamellen er stivnet, hældes den smeltede chokolade over. Og kagen ryger på køl igen.
1
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Tobywan
Indlæg: 299
Tilmeldt: 1. sep 2015, 18:12
Kort karma: 29
Likede indlæg: 465

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Tobywan » 12. jul 2016, 18:07

Churros / Spanskrør

De blev ikke ret pæne, men de smagte godt :D

edit: ok, måske ikke bagt, men det startede da som en slags dej :)
0
Sjo
Indlæg: 464
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 62
Likede indlæg: 1011

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Sjo » 13. jul 2016, 07:54

Ado skrev:
Studsgaard skrev:
Ado skrev:Hindbærsnitter. Og denne her sag, som er en sprød bund med smag af vanille, karamel og mørk chokolade på toppen.


Den ser lækker ud. Har du en opskrift?



Ja. Men jeg advarer dig. :D Den er virkelig sød! Du kan godt spare lidt af karamellen væk.

Bunden:
115 g. smør
175 g. mel
55 g. rørsukker

Fyld:
175 g. smør
115 g. rørsukker
3 spsk. lys sirup
400 gram kondenseret mælk

Overtræk:
200 g. mørk chokolade.


Kom smør, sukker og mel i foodprocessor til det binder sammen. Pres det ned i en franskbrødsform foret med bagepapir. Gæat den ud og bag den 20-25 min. til den er gylden. Køl af inden fyldet kommer på.

Put alle ingredienserne til fyldet i en gryde og kog det op og lad det koge ved konstant omrøring i ca. otte min. til det er meget tykt. Hæld det over kagebunden som stadig er i formen. Stil på køl.

Når karamellen er stivnet, hældes den smeltede chokolade over. Og kagen ryger på køl igen.


Føj, den lyder tung. Jeg tænker, at den kunne være god med overtræk af syrlig hindbær i stedet for det der chokolade. Den bages i firkantet form?
0
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2673
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 867
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 9009
Kontakt:

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Ado » 13. jul 2016, 07:57

Sjo skrev:
Ado skrev:
Studsgaard skrev:
Ado skrev:Hindbærsnitter. Og denne her sag, som er en sprød bund med smag af vanille, karamel og mørk chokolade på toppen.


Den ser lækker ud. Har du en opskrift?



Ja. Men jeg advarer dig. :D Den er virkelig sød! Du kan godt spare lidt af karamellen væk.

Bunden:
115 g. smør
175 g. mel
55 g. rørsukker

Fyld:
175 g. smør
115 g. rørsukker
3 spsk. lys sirup
400 gram kondenseret mælk

Overtræk:
200 g. mørk chokolade.


Kom smør, sukker og mel i foodprocessor til det binder sammen. Pres det ned i en franskbrødsform foret med bagepapir. Gæat den ud og bag den 20-25 min. til den er gylden. Køl af inden fyldet kommer på.

Put alle ingredienserne til fyldet i en gryde og kog det op og lad det koge ved konstant omrøring i ca. otte min. til det er meget tykt. Hæld det over kagebunden som stadig er i formen. Stil på køl.

Når karamellen er stivnet, hældes den smeltede chokolade over. Og kagen ryger på køl igen.


Føj, den lyder tung. Jeg tænker, at den kunne være god med overtræk af syrlig hindbær i stedet for det der chokolade. Den bages i firkantet form?



Ja, bare i en brødform. Men ja, det kunne faktisk lyde ret lækkert. Jeg tænker også, at man kunne putte nødder i bunden og evt. salte karamellen lidt?
1
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Sjo
Indlæg: 464
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 62
Likede indlæg: 1011

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Sjo » 13. jul 2016, 08:06

Ado skrev:
Sjo skrev:
Føj, den lyder tung. Jeg tænker, at den kunne være god med overtræk af syrlig hindbær i stedet for det der chokolade. Den bages i firkantet form?



Ja, bare i en brødform. Men ja, det kunne faktisk lyde ret lækkert. Jeg tænker også, at man kunne putte nødder i bunden og evt. salte karamellen lidt?

Øj, det kunne være endda RIGTIG godt, tror jeg. Jeg købte "mælkemarmelade" sidst da jeg var i Frankrig, det er bare karamel, men måske skulle man forsøge sig med det?
0
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2673
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 867
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 9009
Kontakt:

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Ado » 13. jul 2016, 08:09

Sjo skrev:
Ado skrev:
Sjo skrev:
Føj, den lyder tung. Jeg tænker, at den kunne være god med overtræk af syrlig hindbær i stedet for det der chokolade. Den bages i firkantet form?



Ja, bare i en brødform. Men ja, det kunne faktisk lyde ret lækkert. Jeg tænker også, at man kunne putte nødder i bunden og evt. salte karamellen lidt?

Øj, det kunne være endda RIGTIG godt, tror jeg. Jeg købte "mælkemarmelade" sidst da jeg var i Frankrig, det er bare karamel, men måske skulle man forsøge sig med det?

Det synes jeg du skal gøre! :savl:
0
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 1582
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 211
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 2518

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Studsgaard » 13. jul 2016, 22:08

Ado skrev:
Sjo skrev:
Ado skrev:
Studsgaard skrev:
Ado skrev:Hindbærsnitter. Og denne her sag, som er en sprød bund med smag af vanille, karamel og mørk chokolade på toppen.


Den ser lækker ud. Har du en opskrift?



Ja. Men jeg advarer dig. :D Den er virkelig sød! Du kan godt spare lidt af karamellen væk.

Bunden:
115 g. smør
175 g. mel
55 g. rørsukker

Fyld:
175 g. smør
115 g. rørsukker
3 spsk. lys sirup
400 gram kondenseret mælk

Overtræk:
200 g. mørk chokolade.


Kom smør, sukker og mel i foodprocessor til det binder sammen. Pres det ned i en franskbrødsform foret med bagepapir. Gæat den ud og bag den 20-25 min. til den er gylden. Køl af inden fyldet kommer på.

Put alle ingredienserne til fyldet i en gryde og kog det op og lad det koge ved konstant omrøring i ca. otte min. til det er meget tykt. Hæld det over kagebunden som stadig er i formen. Stil på køl.

Når karamellen er stivnet, hældes den smeltede chokolade over. Og kagen ryger på køl igen.


Føj, den lyder tung. Jeg tænker, at den kunne være god med overtræk af syrlig hindbær i stedet for det der chokolade. Den bages i firkantet form?



Ja, bare i en brødform. Men ja, det kunne faktisk lyde ret lækkert. Jeg tænker også, at man kunne putte nødder i bunden og evt. salte karamellen lidt?


Nu har jeg afprøvet den idag.
Jeg byttede halvdelen af melet i bunden ud med hakkede mandler.
Det var rigtig godt.
Og nøj det er en lækker og meget farlig kage. Men alle både voksne og børn var vilde med den. :savl:

Og der er til mange inden kage da man ikke skal have ret meget - tror faktisk den vil være god som en Desert med syrlige bær og en klat os til.
0
Brugeravatar
FruDulle
Indlæg: 2940
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:48
Kort karma: 670
Likede indlæg: 3830

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf FruDulle » 14. jul 2016, 12:10

Frugtlæder :D barnet spiser det inden at det når at køle, så det er er hit
0
Whatever
Fræksak
Indlæg: 342
Tilmeldt: 5. nov 2015, 19:06
Kort karma: 49
Likede indlæg: 366

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Fræksak » 16. jul 2016, 08:45

FruDulle skrev:Frugtlæder :D barnet spiser det inden at det når at køle, så det er er hit


Hvad er det?

Edit: nå, jeg googlede. Det lyder lækkert og som et virkelig godt alternativ til slik! Hvad har du lavet det med? Vi har solbær og ribs pt, og senere får vi æbler, pærer og ferskner ... uh, der er mange muligheder, men jeg synes tit det ender lidt dårligt, når jeg eksperimenterer for meget :-D.
0
Brugeravatar
FruDulle
Indlæg: 2940
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:48
Kort karma: 670
Likede indlæg: 3830

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf FruDulle » 16. jul 2016, 09:28

Fræksak skrev:
FruDulle skrev:Frugtlæder :D barnet spiser det inden at det når at køle, så det er er hit


Hvad er det?

Edit: nå, jeg googlede. Det lyder lækkert og som et virkelig godt alternativ til slik! Hvad har du lavet det med? Vi har solbær og ribs pt, og senere får vi æbler, pærer og ferskner ... uh, der er mange muligheder, men jeg synes tit det ender lidt dårligt, når jeg eksperimenterer for meget :-D.


Har lavet med jordbær og jordbær/hindbær. Det er klart bedst med frisk frugt- altså ikke noget der har været frosset først. Jeg får en dehydrator engang i næste uge og SÅ skal der laves læder i læssevis :D
Du kan se hvad jeg gjorde her http://frurosenfeldt.dk/frugtlaeder/
1
Whatever
Fræksak
Indlæg: 342
Tilmeldt: 5. nov 2015, 19:06
Kort karma: 49
Likede indlæg: 366

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Fræksak » 16. jul 2016, 19:39

FruDulle skrev:
Fræksak skrev:
FruDulle skrev:Frugtlæder :D barnet spiser det inden at det når at køle, så det er er hit


Hvad er det?

Edit: nå, jeg googlede. Det lyder lækkert og som et virkelig godt alternativ til slik! Hvad har du lavet det med? Vi har solbær og ribs pt, og senere får vi æbler, pærer og ferskner ... uh, der er mange muligheder, men jeg synes tit det ender lidt dårligt, når jeg eksperimenterer for meget :-D.


Har lavet med jordbær og jordbær/hindbær. Det er klart bedst med frisk frugt- altså ikke noget der har været frosset først. Jeg får en dehydrator engang i næste uge og SÅ skal der laves læder i læssevis :D
Du kan se hvad jeg gjorde her http://frurosenfeldt.dk/frugtlaeder/


Fedt, tak, det må prøves!
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8128
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1055
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9728

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Fru Sunshine » 17. jul 2016, 12:59

Pæremuffins med hvid chokolade
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Muspel
Indlæg: 708
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 97
Likede indlæg: 1313

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf Muspel » 19. jul 2016, 14:09

Nå men... Jeg bagte da lige hinbærsnitter på bål i dag. Incl at koge marmeladen af skovhindbær.

Og så lavede jeg da også lige en rødbedepizza :klap:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
12
Brugeravatar
FruDulle
Indlæg: 2940
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:48
Kort karma: 670
Likede indlæg: 3830

Re: Hvad har du sidst bagt?

Indlægaf FruDulle » 22. jul 2016, 11:36

Altså det er kage men den er ikke bagt. Har lige sat en raw vegan cheesecake i køleskab som vi skal spise i aften. Ret spænende
1
Whatever

Tilbage til "Mad og drikke"