Hvad undrer du dig over.

Brænder du inde med noget, der ikke passer ind andre steder? Så passer det ind her.
fisken80
Indlæg: 4709
Tilmeldt: 18. aug 2015, 16:13
Kort karma: 300
Likede indlæg: 10700

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf fisken80 » 10. nov 2018, 11:36

Confucius skrev:
fisken80 skrev:Hvorfor ligefrem vanvittigt?

Jeg sov jævnligt i mine forældres seng til jeg var omkring 7 år. Ikke hver nat, men nogle gange vaklede jeg derind nærmest i søvne. Jeg tror ikke jeg som syvårig har haft noget motiv udover at det var hyggeligt og rart.
det er helt fair, hvis man ikke ønsker det, men vanvittigt ligefrem? Det er måske en smule overdrevet.


Det er svært at forklare til en, som selv kunne finde på at gøre det som barn og som voksen. Men hvis man aldrig selv har gjort det som barn, så er det ikke bare ikke normalt - det er fuldstændigt vanvittigt at gøre. Det er ligesom at forklare det "normale" i at fælde et grantræ til jul, slæbe det ind i stuen og pynte det, og så danse rundt om det - til en som ikke er vokset op med det.

Derudover synes jeg bare at det er en intim ting, at dele seng sammen. Intimt på en måde som er forbeholdt voksne mennesker.


Men det er jo hverken usundt eller noget, så jeg synes stadig det er et mærkeligt ord at bruge om det.
Og jo, der findes børn, der har behovet og lysten, hvordan du så end vil adskille de to ord i netop denne sammenhæng. At du ikke havde det er ikke det samme som at andre ikke har. Det havde jeg jo f.eks.
6
litteraturen kan noget, som regneark og forvaltningsstudier ikke kan. Uden litteraturen bliver tanker og ideologier blodfattige og pulsløse.
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 2217
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 219
Likede indlæg: 4084

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Confucius » 10. nov 2018, 15:30

TinaW skrev:
Seriøst? Så det er helt naturligt at man lægger en nyfødt baby i en seng for sig selv og nogle endda ganske hurtigt i et helt andet rum?
Som skrevet, så er der masser af andre kulturer, hvor hele familien sover sammen.


Jamen, hvis der er så mange andre kulturer, hvor det er normalt at familien sover sammen i samme seng, så nævn da hvilke, når jeg direkte spørger dig om hvilke, i stedet for bare at gentage at det finder sted? For jeg kender visse kulturer, hvor de måske sover i samme rum - som regel fordi det er et shithole eller de er så fattige, at det er den eneste mulige løsning - ligesom en lerhytte på landet i Afghanistan. Men jeg kender ingen kulturer hvor familien sover i samme seng som udgangspunkt, og hvor det skyldes et bevidst ønske, og ikke nødvendighed pga. livssituationen.

TinaW skrev: Det er vores vestlige kultur der “sygliggøre” dette. Du skal ikke bilde mig ind, at en nyfødt er så bevidst at det er en lyst frem for et behov.


Det har jeg så heller ikke gjort. Læs hvad jeg egentlig skriver! Den del af det handler om børn, der er 3-4 år gamle, og ikke om babyer.
1
Alle mennesker er lige - uanset om de er sorte, brune, gule, røde eller normale.
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 2217
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 219
Likede indlæg: 4084

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Confucius » 10. nov 2018, 15:42

fisken80 skrev:
Men det er jo hverken usundt eller noget, så jeg synes stadig det er et mærkeligt ord at bruge om det.


Det samme kan du sige om at danse om juletræet, og så er vi tilbage ved forrige argument. Det er måske normalt, hvis du er opvokset med det. Det er vanvittigt for én, der ikke er vokset op med det.

fisken80 skrev:Og jo, der findes børn, der har behovet og lysten, hvordan du så end vil adskille de to ord i netop denne sammenhæng. At du ikke havde det er ikke det samme som at andre ikke har. Det havde jeg jo f.eks.


Det er netop dét, at nogen har "behovet", mens andre ikke har, der gør at jeg skelner mellem behov og lyst. Hvis det var noget som alle havde behov for, så ville jeg (og mine brødre... og andre, der er opvokset uden at sove i forældrenes seng) jo bede om det på eget initiativ på den ene eller anden måde. Det er ikke tilfældet. Tanken har ikke engang strejfet mig. Det var først i løbet af folkeskolen, at jeg blev klar over at det overhovedet var en ting hos nogle af klassekammeraterne.

Derfor er det for mig at se en lyst, og ikke et behov.
0
Alle mennesker er lige - uanset om de er sorte, brune, gule, røde eller normale.
Brugeravatar
Mistermor
Indlæg: 2651
Tilmeldt: 12. jan 2017, 13:57
Kort karma: 301
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 5325

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Mistermor » 10. nov 2018, 17:15

Confucius skrev:Det er netop dét, at nogen har "behovet", mens andre ikke har, der gør at jeg skelner mellem behov og lyst. Hvis det var noget som alle havde behov for, så ville jeg (og mine brødre... og andre, der er opvokset uden at sove i forældrenes seng) jo bede om det på eget initiativ på den ene eller anden måde. Det er ikke tilfældet. Tanken har ikke engang strejfet mig. Det var først i løbet af folkeskolen, at jeg blev klar over at det overhovedet var en ting hos nogle af klassekammeraterne.

Derfor er det for mig at se en lyst, og ikke et behov.


Du ved jo rent faktisk ikke, om du har haft behovet, men at det er blevet "kvalt". Man bliver jo påvirket lige fra fødslen. Man lærer, hvordan "vi" gør i "vores" familie.

F.eks. lærte mine børn, at når man var blevet puttet i sengen, stod man ikke op. Så når de vågnede om natten og havde brug for os, kaldte de på os. Det vil der også være nogen, der synes, er sært. Jeg synes, at det forhindrede en masse bøvl, når de var kommet i seng, - omend det jo gav mere arbejde til forældrene.

Hvis nogen havde spurgt mine børn, vidste de næppe heller, hvorfor de blev i sengen. De var hverken blevet truet eller skældt ud; de havde bare lært det fra de var helt små.

Mange voksne singler savner en at sove med - og jeg mener SOVE, - voksne i parforhold, har svært ved at sove, hvis deres partner er ude at rejse, -hvorfor skulle børn være så anderledes, at de ikke også kan have behov for nærhed?
10
Brugeravatar
Confucius
Indlæg: 2217
Tilmeldt: 4. maj 2018, 18:33
Kort karma: 219
Likede indlæg: 4084

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Confucius » 10. nov 2018, 19:23

Mistermor skrev:
Du ved jo rent faktisk ikke, om du har haft behovet, men at det er blevet "kvalt".


Jo, det ved jeg rent faktisk godt. Jeg har hverken haft lysten eller behovet. Når tanken aldrig nogensinde har strejfet mig fra jeg var 3-4 år til jeg hørte om det som ca. 10-årig, og når jeg i samme periode aldrig har ytret eller haft ønsket om det, så ved jeg udmærket om jeg har haft behovet/lysten til det.

Mistermor skrev:Mange voksne singler savner en at sove med - og jeg mener SOVE, - voksne i parforhold, har svært ved at sove, hvis deres partner er ude at rejse, -hvorfor skulle børn være så anderledes, at de ikke også kan have behov for nærhed?


Jeg anfægter ikke at børn har behov for nærhed. Jeg anfægter at det er et behov som kun kan opfyldes ved at de sover i samme seng som de voksne. De kan fint få den nærhed i dagligdagen i boligens andre rum.
0
Alle mennesker er lige - uanset om de er sorte, brune, gule, røde eller normale.
Brugeravatar
Lucia
Indlæg: 969
Tilmeldt: 20. dec 2015, 14:42
Kort karma: 49
Likede indlæg: 1287

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Lucia » 10. nov 2018, 19:42

At min computer pludselig beder mig om at aktivere Windows. Den er 3 år gammel og har haft Windows fra starten :forvirret:
0
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 5808
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 606
Likede indlæg: 13065

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Sangius » 10. nov 2018, 20:08

Jeg under mig oprigtigt over, at man kan synes det er vanvittigt at have sine børn sovende i sengen. Det er en super nem og effektiv måde at få en masse kropskontakt og nærhed med de små, som i en travl hverdag hurtig kan glemmes.

Det er desuden helt sikkert et behov for min datter at sove i samme seng som far eller mor, uden tvivl.
Senest rettet af Sangius 10. nov 2018, 20:17, rettet i alt 2 gange.
9
Brugeravatar
Raenil
Indlæg: 500
Tilmeldt: 27. nov 2016, 10:50
Kort karma: 28
Geografisk sted: Silkeborg
Likede indlæg: 1343

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Raenil » 10. nov 2018, 20:16

Lucia skrev:At min computer pludselig beder mig om at aktivere Windows. Den er 3 år gammel og har haft Windows fra starten :forvirret:


https://www.pcworld.com/article/3319697 ... -2018.html

Det løser sig selv, de skal bare lige have fikset deres server.
3
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 3579
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 508
Likede indlæg: 9522

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf HappyPaww » 10. nov 2018, 20:16

Sangius skrev:Jeg under mig oprigtigt over, at man kan synes det er vanvittigt at have sine børn sovende i sengen. Det er en super nem og effektiv måde at få en masse kropskontakt og nærhed med de små, som i hverdagen hurtigt kan i en travl hverdag hurtig kan glemmes.

Det er desuden helt sikkert et behov for min datter at sove i samme seng som far eller mor, uden tvivl.

Helt enig. Min søn på 5 år trisser ind i vores seng hver nat - og han er hjertens velkommen. Er manden ude en aften, lader jeg oftest vores dreng komme direkte i vores seng.

Jeg elsker samsovning og nyder at have min “flok” tæt på. Jeg sover bedre og synes det er det mest naturlige i verden. Min seng er ikke forbeholdt “intimitet” med min kæreste, og altså, det lykkedes da at lave en lillesøster, så helt galt er det da ikke, selvom vi har børn i sengen :)

Jeg synes til gengæld, at det er helt forrykt at nægte sit eget kød og blod adgang til ens seng - især dem der har vildt travlt med at børnene skal på eget værelse. Og så er det altså noget nemmere at håndtere natteuro, når de sover his en, kontra end hvis de sov på eget værelse.
10
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 15444
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 861
Likede indlæg: 12367

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf dgd2007 » 10. nov 2018, 20:39

Lucia skrev:At min computer pludselig beder mig om at aktivere Windows. Den er 3 år gammel og har haft Windows fra starten :forvirret:

Kan du så ikke komme ind i den eller hvordan? :gruble:
0
Brugeravatar
Raenil
Indlæg: 500
Tilmeldt: 27. nov 2016, 10:50
Kort karma: 28
Geografisk sted: Silkeborg
Likede indlæg: 1343

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Raenil » 10. nov 2018, 21:11

dgd2007 skrev:
Lucia skrev:At min computer pludselig beder mig om at aktivere Windows. Den er 3 år gammel og har haft Windows fra starten :forvirret:

Kan du så ikke komme ind i den eller hvordan? :gruble:


Microsoft anbefaler at man bare ignorerer problemet til de har fået det løst. "Problemet" er en gennemsigtig tekst i nederste højre hjørne om at man skal aktive.
1
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 5808
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 606
Likede indlæg: 13065

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Sangius » 11. nov 2018, 07:04

HappyPaww skrev:Jeg synes til gengæld, at det er helt forrykt at nægte sit eget kød og blod adgang til ens seng - især dem der har vildt travlt med at børnene skal på eget værelse. Og så er det altså noget nemmere at håndtere natteuro, når de sover his en, kontra end hvis de sov på eget værelse.


Lad os nu se. Det er altid lidt underholdene at høre på folk der ikke har børn - de har ofte rigtig mange gode ideer om, hvad deres børn i hvert fald ikke skal!
De fleste æder deres ord igen :D

Jeg mindes at jeg under min første graviditet har udtalt, at mine børn først ville få slik når de aktivt bad om det... :genert:
13
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 4279
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 873
Likede indlæg: 6092

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Bøtte » 11. nov 2018, 10:36

Confucius skrev:Undrer mig over at så mange børn - helt op til omkring 10-års alderen - åbenbart jævnligt sover i deres forældres seng med deres forældre. Jeg synes det virker helt vanvittigt. Mig og mine søskende har aldrig sovet i vores forældres seng - overhovedet. Da vi var helt små, lå vi i en tremmeseng i deres soveværelse. Efter et par år, rykkede vi ind på vores eget værelse og sov der.

Fik jeg selv børn, så ville min seng også være off limits for børn. Den er til de voksne.


Det tænkte jeg også før jeg fik børn.

Og isærdeleshed et barn, der har brug for tryghed om natten.
1
Brugeravatar
Lucia
Indlæg: 969
Tilmeldt: 20. dec 2015, 14:42
Kort karma: 49
Likede indlæg: 1287

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Lucia » 11. nov 2018, 11:29

dgd2007 skrev:
Lucia skrev:At min computer pludselig beder mig om at aktivere Windows. Den er 3 år gammel og har haft Windows fra starten :forvirret:

Kan du så ikke komme ind i den eller hvordan? :gruble:

Jo, den virker helt som normalt. Som Raenil skriver er det bare en gennemsigtig tekst, der står nede i hjørnet, så det er heldigvis ikke fordi det er det store problem.
0
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 2100
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 416
Likede indlæg: 4189

Re: Hvad undrer du dig over.

Indlægaf Danseprinsesse » 11. nov 2018, 12:15

Jeg undrer mig over, at det skulle være væsentligt, om et barn gerne vil sove med sine forældre pga. et behov eller af lyst.

Der er da mange ting jeg giver eller gør for mit barn, der opfylder en lyst fremfor et behov.

Han vil gerne sove i vores seng, vi vil gerne have ham sovende i vores seng = han sover der.
Not that crazy.
11

Tilbage til "Generelt"