Putter du kernerne med....?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1885
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 309
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2665

Putter du kernerne med....?

Indlægaf Pjeps » 29. sep 2015, 14:56

Bruger du hele chilien, eller fjerner du kernerne inden du putter det i retten ?

Jeg har aldrig helt fundet ud af om man spiser kernerne, jeg fjerner dem, men er ikke sikker på at det er det man skal?
0
:ninja:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6553
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 372
Likede indlæg: 6799

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf Flora » 29. sep 2015, 14:59

Jeg plejer også at fjerne dem, men jeg tror det kommer an på hvor stærk man vil have retten. Det bliver vist en hel del stærkere hvis man tager kernerne med.
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 3436
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 425
Likede indlæg: 3921

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf Pandesteg » 29. sep 2015, 15:06

Bruger rub og stub. Gerne habanero.
1
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Dime
Indlæg: 774
Tilmeldt: 13. aug 2015, 17:17
Kort karma: 363
Likede indlæg: 1518
Kontakt:

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf Dime » 29. sep 2015, 15:12

Jeg fjerner dem, og er begyndt at plante dem... Jeg har forholdsvis mange chiliplanter efterhånden :-D
2
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 3069
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 875
Likede indlæg: 2709

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf Spjaerten » 29. sep 2015, 15:22

Jeg bryder mig ikke om den slags kerner. Kan gå helt i koma hvid folk ikke fjerner kerner i flåede tomater eller alt peberfrugter bruges til.
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Kyle
Indlæg: 150
Tilmeldt: 29. aug 2015, 18:30
Kort karma: 20
Likede indlæg: 148

Flåede tomater

Indlægaf Kyle » 29. sep 2015, 15:42

Spjaerten skrev:Jeg bryder mig ikke om den slags kerner. Kan gå helt i koma hvid folk ikke fjerner kerner i flåede tomater eller alt peberfrugter bruges til.

Fjerner kerner i flåede tomater? Det har jeg da aldrig hørt om før. Hvordan gør du det?
1
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6553
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 372
Likede indlæg: 6799

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf Flora » 29. sep 2015, 15:44

Syg Abe skrev:Jeg fjerner dem, og er begyndt at plante dem... Jeg har forholdsvis mange chiliplanter efterhånden :-D


Ej, hvor hyggeligt :) Kan du få chilier ud af det eller bliver det bare til en grøn plante?
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
egernunge
Indlæg: 388
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:01
Kort karma: 58
Likede indlæg: 411

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf egernunge » 29. sep 2015, 15:46

Flora skrev:Det bliver vist en hel del stærkere hvis man tager kernerne med.


Lige præcis - langt det meste af capsaicinen (det der giver det stærke) sidder i kernerne. :)

Jeg plejer at bruge hele chilien - men jeg plejer også at bruge Bird's Eye-chilier/thaichilier, hvor der er så lidt kød, at det ville være lidt ligegyldigt uden kernerne.
0
Brugeravatar
Dime
Indlæg: 774
Tilmeldt: 13. aug 2015, 17:17
Kort karma: 363
Likede indlæg: 1518
Kontakt:

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf Dime » 29. sep 2015, 15:47

Flora skrev:
Syg Abe skrev:Jeg fjerner dem, og er begyndt at plante dem... Jeg har forholdsvis mange chiliplanter efterhånden :-D


Ej, hvor hyggeligt :) Kan du få chilier ud af det eller bliver det bare til en grøn plante?


Det giver fine chilier :-)
1
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 3069
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 875
Likede indlæg: 2709

Re: Flåede tomater

Indlægaf Spjaerten » 29. sep 2015, 15:55

Kyle skrev:
Spjaerten skrev:Jeg bryder mig ikke om den slags kerner. Kan gå helt i koma hvid folk ikke fjerner kerner i flåede tomater eller alt peberfrugter bruges til.

Fjerner kerner i flåede tomater? Det har jeg da aldrig hørt om før. Hvordan gør du det?


Jeg blender dem :genert:
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Kyle
Indlæg: 150
Tilmeldt: 29. aug 2015, 18:30
Kort karma: 20
Likede indlæg: 148

Re: Flåede tomater

Indlægaf Kyle » 29. sep 2015, 16:06

Spjaerten skrev:
Kyle skrev:
Spjaerten skrev:Jeg bryder mig ikke om den slags kerner. Kan gå helt i koma hvid folk ikke fjerner kerner i flåede tomater eller alt peberfrugter bruges til.

Fjerner kerner i flåede tomater? Det har jeg da aldrig hørt om før. Hvordan gør du det?


Jeg blender dem :genert:

Det gør jeg også. Da jeg så dit indlæg fik jeg bare sådan et indre billede af Nuser, som sad og fiskede kerner op med en gaffel eller kørte de flåede tomater gennem en si, fordi kernerne ikke kunne spises :lol:
0
D.itsen
Indlæg: 1011
Tilmeldt: 11. aug 2015, 15:23
Kort karma: 217
Geografisk sted: Vest-Sjælland
Likede indlæg: 1846

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf D.itsen » 29. sep 2015, 16:16

egernunge skrev:
Flora skrev:Det bliver vist en hel del stærkere hvis man tager kernerne med.


Lige præcis - langt det meste af capsaicinen (det der giver det stærke) sidder i kernerne. :)

Jeg plejer at bruge hele chilien - men jeg plejer også at bruge Bird's Eye-chilier/thaichilier, hvor der er så lidt kød, at det ville være lidt ligegyldigt uden kernerne.

Jeg troede det var i frøstolen eller hvad det hedder. Altså det hvide som kernerne sidder fast på
1
UH UH UH UH KORT :love:
Brugeravatar
egernunge
Indlæg: 388
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:01
Kort karma: 58
Likede indlæg: 411

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf egernunge » 29. sep 2015, 17:18

Rakel skrev:
egernunge skrev:
Flora skrev:Det bliver vist en hel del stærkere hvis man tager kernerne med.


Lige præcis - langt det meste af capsaicinen (det der giver det stærke) sidder i kernerne. :)

.


Googler jeg finder jeg 5% sidder i kernerne?


D.itsen skrev:
egernunge skrev:
Flora skrev:Det bliver vist en hel del stærkere hvis man tager kernerne med.


Lige præcis - langt det meste af capsaicinen (det der giver det stærke) sidder i kernerne. :)

Jeg plejer at bruge hele chilien - men jeg plejer også at bruge Bird's Eye-chilier/thaichilier, hvor der er så lidt kød, at det ville være lidt ligegyldigt uden kernerne.

Jeg troede det var i frøstolen eller hvad det hedder. Altså det hvide som kernerne sidder fast på


Sorry, nu hvor jeg læser nærmere, kan jeg se at D. har ret. :genert:

Jeg læste bare engang, at det mest sad i kernerne. Oh well, så er jeg da blevet klogere i dag :D
0
D.itsen
Indlæg: 1011
Tilmeldt: 11. aug 2015, 15:23
Kort karma: 217
Geografisk sted: Vest-Sjælland
Likede indlæg: 1846

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf D.itsen » 29. sep 2015, 17:31

egernunge skrev:Sorry, nu hvor jeg læser nærmere, kan jeg se at D. har ret. :genert:

Jeg læste bare engang, at det mest sad i kernerne. Oh well, så er jeg da blevet klogere i dag :D

Jeg har altid ret :D
ej, jeg har også oprindeligt lært at det var i kernerne, og først for relativt nyligt at jeg lærte at det var frøstolen. Men den fjerner man vel også normalt, når man fjerner kernerne
1
UH UH UH UH KORT :love:
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3674
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 345
Likede indlæg: 5121

Re: Putter du kernerne med....?

Indlægaf Lemonella » 1. okt 2015, 07:26

Jeg kommer chilien i med kerner. Vi er efterhånden blevet så hærdede chilispisere, at det gerne må være lidt stærk.

I gamle dage troede jeg også, at det lyse chilipulver var det mildeste og købte det. Så så jeg en udsendelse med Nigella Lawson, hvor hun fortalte, at jo lysere chilipulver var, jo stærkere, simpelthen fordi kernerne var med. Så var det lige jeg fandt ud af, hvorfor mit "milde" chilipulver brændte som ild og siden købte jeg det mørkere chilipulver, hvor kernerne så ikke er stødt med.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"