Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4787
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 254
Likede indlæg: 4237

Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 1. okt 2015, 11:36

Jeg synes vi mangler en tråd hvor vi kan give hinanden råd og inspiration til hvad man kan bruge de rester man har liggende til, eller bare brugen af en eller anden råvare man ikke har prøvet før. Så her er den :)

TS lægger ud..

Jeg har en pakke koteletter, en pakke cocktailpølser og en bakke champignon jeg tænker at skulle bruge i noget aftensmad i aften. Umiddelbart tænker jeg en form for gryderet, men hvilken? Er der mon nogen der ligger inde med en god opskrift hvor jeg kan bruge disse ting?
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 548
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 975
Kontakt:

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Pussikat82 » 1. okt 2015, 13:14

Koteletter i fad? Det er vist oplagt :) Jeg bruger altid den her opskrift: http://thebigmeowski.blogspot.dk/2012/0 ... ebagt.html Du kan sagtens stege champignonerne i skiver kort på panden og blande dem i sovsen, før den sættes i ovnen.
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Billede
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2170
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 231
Likede indlæg: 2474

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Pandesteg » 1. okt 2015, 13:16

Flora skrev:Jeg synes vi mangler en tråd hvor vi kan give hinanden råd og inspiration til hvad man kan bruge de rester man har liggende til, eller bare brugen af en eller anden råvare man ikke har prøvet før. Så her er den :)

TS lægger ud..

Jeg har en pakke koteletter, en pakke cocktailpølser og en bakke champignon jeg tænker at skulle bruge i noget aftensmad i aften. Umiddelbart tænker jeg en form for gryderet, men hvilken? Er der mon nogen der ligger inde med en god opskrift hvor jeg kan bruge disse ting?


Det lyder som en god ide. Har ikke lige link til an opskrift, men jeg ville brune kød, tilsætte løg, hvidløg og champignon og lade stege lidt med sammen med er godt drys paprika, salt og peber. Så tilsætte pølser, flået tomat og et skvis fløde, evt også noget bouillon og så lade simre indtil kødet er mørt.
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4787
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 254
Likede indlæg: 4237

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 1. okt 2015, 13:39

Tak for bud :)

Begge dele lyder lækkert. Overvejer det lige.
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 1147
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 111
Likede indlæg: 1085

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf girl_beat » 1. okt 2015, 14:46

Sådan en tråd kunne være guld værd!

Forleden lavede jeg en improviseret kartoffel-/græskarmos af rester :) Et halvt græskar med skræl, 5 kartofler, et fed hvidløg, et drys timian og ca. 2 dl. grøntsagsbouillon. Svitset i en klat smør, kogt og blendet med salt og peber. Det var et hit! :D
1
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4787
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 254
Likede indlæg: 4237

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 8. okt 2015, 07:08

For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til :rulle:

Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 714
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 32
Likede indlæg: 607

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Stars » 8. okt 2015, 08:06

Flora skrev:For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til :rulle:

Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?


1) Du laver lange, tynde strimler, du svitser på panden og bruger som spaghetti

2) Du skærer den i tynde skiver, og laver "LCHF flødekartofler"
Jeg kan ikke lige finde den opskrift, jeg brugte (der var også champignon i), men her er en tilfældig fra google-søgning:
http://madfidusen.dk/?p=4656

3) Skåret julienne i en wok-ret
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5698
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 770
Likede indlæg: 10176

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf DetSorteCirkus » 8. okt 2015, 08:12

Jeg har en pose pærer stående, der skal koges til mos, men jeg bliver allerede træt af at tænke på at skulle skralde sådan en bunke skæve og snaskede frugter, så nu vil jeg prøve et tip med at flå dem efter nogenlunde samme princip som ved tomater.
Jeg vender tilbage med en update.
0
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4787
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 254
Likede indlæg: 4237

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 8. okt 2015, 08:17

Stars skrev:
Flora skrev:For noget tid siden købte jeg en kinaradise fordi jeg synes den så lidt spændende ud. Nu ligger den så bare i bunden af køleskabet og truer med at blive for gammel fordi jeg ikke aner hvad jeg skal bruge den til :rulle:

Har I forslag til retter man kan lave med sådan en?


1) Du laver lange, tynde strimler, du svitser på panden og bruger som spaghetti

2) Du skærer den i tynde skiver, og laver "LCHF flødekartofler"
Jeg kan ikke lige finde den opskrift, jeg brugte (der var også champignon i), men her er en tilfældig fra google-søgning:
http://madfidusen.dk/?p=4656

3) Skåret julienne i en wok-ret


Uh, "flødekartoflerne" lyder gode. Dem tror jeg jeg prøver. Tak :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 542
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 607

Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

Indlægaf flicka » 25. okt 2015, 15:59

Vi mangler da sådan en stop madspild-tråd (aka. restemad-tråd), gør vi ikke?

Jeg synes ofte, jeg er ideforladt når det kommer til at få brugt mine rester. Og jeg bryder mig ikke om at smide mad ud.

Tråden er beregnet til tips, gode forslag til reste-retter og gode råd, så vi kan mindske madspildet :banan:
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 542
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 607

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

Indlægaf flicka » 25. okt 2015, 16:00

Jeg har en pose i fryseren med tilberedt oksesteg af en eller anden art (rester fra en herre-loge aften, hvor mændene selv lavede mad).

Hvad kan jeg bruge det til, hvis det ikke skal være biksemad? Jeg gider ikke biksemad.
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6047
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1146
Likede indlæg: 6739

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

Indlægaf Wizzze » 25. okt 2015, 16:06

Lidt afhængig af hvad det er for en oksesteg (gammeldaws eller rød), så tænker jeg noget pitabrød med marineredd oksestrimler, eller noget salat med tynde skiver steg.
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 542
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 607

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

Indlægaf flicka » 25. okt 2015, 16:09

Wizzze skrev:Lidt afhængig af hvad det er for en oksesteg (gammeldaws eller rød), så tænker jeg noget pitabrød med marineredd oksestrimler, eller noget salat med tynde skiver steg.


Pitabrød med kebab-lignende strimler er faktisk et godt bud :klap:

For som jeg kan lugte, har de krydret kødet med noget der dufter henad arabiske krydderier.
1
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1040
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 229
Likede indlæg: 1391

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

Indlægaf Filipai » 25. okt 2015, 16:09

flicka skrev:Jeg har en pose i fryseren med tilberedt oksesteg af en eller anden art (rester fra en herre-loge aften, hvor mændene selv lavede mad).

Hvad kan jeg bruge det til, hvis det ikke skal være biksemad? Jeg gider ikke biksemad.


Det kunne bruges i en wok ret, hvor du mariernerer det først.
Eller lige riste det af på panden, og så smide det i en flødesovs (f.eks med masser af spinat) og så henover pasta :D
1
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4787
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 254
Likede indlæg: 4237

Re: Stop madspild-tråden (aka. restemad-tråden)

Indlægaf Flora » 25. okt 2015, 16:12

Øhm... http://debatten.net/forum/viewtopic.php?f=34&t=699 ;)

Nå, men jeg tænker også pitabrød eller måske fyld på en pizza? Egentlig kan man vel også bare varme det og spise det sammen med sovs og kartofler.
1
Debattens sødeste :engel:

Tilbage til "Mad og drikke"