Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 1530
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 144
Likede indlæg: 1481

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf girl_beat » 26. maj 2016, 09:10

Flora skrev:Jeg har et bundt grønne asparges liggende og kunne godt bruge lidt inspiration til hvad jeg kan bruge dem til. Indtil videre har jeg kun brugt dem viklet ind i bacon og stegt på panden eller bare stegt på panden uden noget. Jeg kan ret godt lide dem, så ville gerne prøve lidt andre retter med dem.

Hvordan plejer I at bruge asparges?

Jeg fik engang en grøn salat, hvor der bogstavelig talt kun var grønne ting i; forskellige salatblade, grønne asparges, ærter, agurk og melon af en slags. Det smagte overraskende godt - især fordi den så lidt 'kedelig' ud i skålen men vandt ved nærmere bekendtskab :)
1
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8492
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10420

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Fru Sunshine » 26. maj 2016, 12:22

Flora skrev:Jeg har et bundt grønne asparges liggende og kunne godt bruge lidt inspiration til hvad jeg kan bruge dem til. Indtil videre har jeg kun brugt dem viklet ind i bacon og stegt på panden eller bare stegt på panden uden noget. Jeg kan ret godt lide dem, så ville gerne prøve lidt andre retter med dem.

Hvordan plejer I at bruge asparges?

Jeg guffer dem rå som snack eller bruger dem til at skovle humus op med :savl:
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Sjo
Indlæg: 462
Tilmeldt: 23. mar 2016, 09:19
Kort karma: 63
Likede indlæg: 1013

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Sjo » 26. maj 2016, 12:32

Flora skrev:Jeg har et bundt grønne asparges liggende og kunne godt bruge lidt inspiration til hvad jeg kan bruge dem til. Indtil videre har jeg kun brugt dem viklet ind i bacon og stegt på panden eller bare stegt på panden uden noget. Jeg kan ret godt lide dem, så ville gerne prøve lidt andre retter med dem.

Hvordan plejer I at bruge asparges?


Jeg vil egentlig bare sige, at du kan henkoge dem, hvis du ikke kan finde anvendelse for dem, så har du superlækre asparges til høns i asparges på et senere tidspunkt.

De kan naturligvis også bruges friske i en lækker lys sovs med grillet kylling.
1
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2113
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 279
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 4845

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf HappyPaww » 26. maj 2016, 14:26

Dampede Asparges, hollandaise (Irmas på glas er god hvis man ikke mestrer det selv), et stykke stegt laks og nye kartofler til er en skøn middagsret :love:

Ellers bruger jeg gerne asparges i risotto - gerne med stegte tigerrejer eller kammuslinger, samt ærter :)
3
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6546
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 372
Likede indlæg: 6789

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 28. maj 2016, 21:06

Jeg har købt et bæger ricottaost som datovare og nu er det så spørgsmålet hvad jeg skal bruge det til :gruble:

I var så gode med aspargesene, så mon ikke I også har nogle forslag til ricottaen? :blomst:
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Craver
Indlæg: 182
Tilmeldt: 9. sep 2015, 07:41
Kort karma: 49
Geografisk sted: Østjylland
Likede indlæg: 379

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Craver » 29. maj 2016, 07:03

Flora skrev:Jeg har købt et bæger ricottaost som datovare og nu er det så spørgsmålet hvad jeg skal bruge det til :gruble:

I var så gode med aspargesene, så mon ikke I også har nogle forslag til ricottaen? :blomst:


Canneloni med spinat og ricotta er så lækkert! :ivrig:
http://www.foodfanatic.dk/canneloni-med ... -og-spinat
1
... I would name her Rock'N'Roll
Muspel
Indlæg: 1066
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 154
Likede indlæg: 2124

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Muspel » 29. maj 2016, 07:18

De er gode i pastaretter sammen med laks. Har ikke nogen bestemt opskrift dog - noget med fløde :)

Eller skåret i små skiver i omelet med gedeost.
1
hthy
Indlæg: 154
Tilmeldt: 17. aug 2015, 22:48
Kort karma: 13
Likede indlæg: 171

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf hthy » 19. jun 2016, 10:31

Grønne asparges skal da bare dampes ganske let og spises til hvad som helst, lige som man spiser kogte bønner eller ærter, det er synd at gøre alt for meget ved dem, da det dræber den fine smag. De er også lækre rå. Nu har jeg asparges i haven , så jeg er lidt forvænt med det.
Det træede nederste stykke som man knækker af, bruner jeg let og koger så med vand og salt i en times tid, jævner let og har så en næsten kaloriefri sovs
0
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1247
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1339

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Torn » 25. jul 2016, 15:09

Kan man bruge kød-pålægsrester til noget? Alle retter jeg kan komme i tanke om, virker ikke lækre...
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6546
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 372
Likede indlæg: 6789

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 25. jul 2016, 15:21

Torn skrev:Kan man bruge kød-pålægsrester til noget? Alle retter jeg kan komme i tanke om, virker ikke lækre...


Afhængigt af hvad det er kunne du måske bruge det som pizzatopping eller som fyld i en omelet :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1247
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1339

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Torn » 25. jul 2016, 15:30

Flora skrev:
Torn skrev:Kan man bruge kød-pålægsrester til noget? Alle retter jeg kan komme i tanke om, virker ikke lækre...


Afhængigt af hvad det er kunne du måske bruge det som pizzatopping eller som fyld i en omelet :)


Det er ikke helt dumt. Lige nu er det godt nok rullepølse. Tror simpelthen ikke jeg kan spise det som andet end pålæg. Desværre.
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6546
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 372
Likede indlæg: 6789

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Flora » 25. jul 2016, 15:33

Torn skrev:
Flora skrev:
Torn skrev:Kan man bruge kød-pålægsrester til noget? Alle retter jeg kan komme i tanke om, virker ikke lækre...


Afhængigt af hvad det er kunne du måske bruge det som pizzatopping eller som fyld i en omelet :)


Det er ikke helt dumt. Lige nu er det godt nok rullepølse. Tror simpelthen ikke jeg kan spise det som andet end pålæg. Desværre.


Nej, lige med rullepølse kan jeg heller ikke lige se andre anvendelsesmuligheder. Men du kan jo fryse noget af det, hvis det er fordi du ikke kan nå at få det spist.
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 1247
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 78
Likede indlæg: 1339

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Torn » 25. jul 2016, 16:43

Flora skrev:
Nej, lige med rullepølse kan jeg heller ikke lige se andre anvendelsesmuligheder. Men du kan jo fryse noget af det, hvis det er fordi du ikke kan nå at få det spist.


Ja, det røg i fryseren. Der var vist ikke andre muligheder.
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3674
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 345
Likede indlæg: 5120

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf Lemonella » 16. jan 2017, 06:31

Jeg kunne se i en anden tråd, at der blev ledt efter en tråd om madspild og voila, her var den jo. :)

Vil lige smide et bud på, hvad man kunne bruge sine pålægsrester til, nemlig "fuglekvidder" også kaldet skinkesalat.
Jeg bruger forskelligt pålæg. Rester der ikke lige er blevet spist, ryger i fryseren og kan så tages op senere. Køres igennem kødhakkeren. Blandes med mayonnaise der er rørt med fromage frais. Der blandes masser af hakket rødløg og fintklippet purløg i og så smages den til med salt og peber.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
FruDulle
Indlæg: 4001
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:48
Kort karma: 942
Likede indlæg: 5570

Re: Tråden for de gode råd til anvendelse af madrester

Indlægaf FruDulle » 16. jan 2017, 18:22

Vi har fået kogt hamburgerryg med linsesalat i dag. Hvad bruger jeg resten af kødet til? Kan ikke tænke længere end til pastasalat og det gider jeg ikke. Eller tarteletter, heller ikke.
0
Whatever

Tilbage til "Mad og drikke"