Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Patrick
Admin
Indlæg: 615
Tilmeldt: 10. aug 2015, 15:35
Kort karma: 122
Likede indlæg: 1216

Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Patrick » 5. okt 2015, 09:43

Trådstarter ændret til Patrick efter ønske fra TS.

Mangler vi ikke sådan en? :)

Jeg har i hvertfald et. Jeg skal have gæster til spisning i morgen og tænker vi skal have denne æbletærte til dessert: http://www.madenimitliv.dk/2010/09/aebletaerte-med-mazarin-karamel-og-mandler.html Kan jeg ikke bage den i dag og lune den inden vi skal have den? Ovnen er nemlig optaget hele dagen af langtidsstegning i morgen (faktisk fra kl 18 i aften)
Senest rettet af Anonymous 5. okt 2015, 09:44, rettet i alt 1 gang.
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2199
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2503

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 5. okt 2015, 10:57

Liseletpåtå skrev:Mangler vi ikke sådan en? :)

Jeg har i hvertfald et. Jeg skal have gæster til spisning i morgen og tænker vi skal have denne æbletærte til dessert: http://www.madenimitliv.dk/2010/09/aebletaerte-med-mazarin-karamel-og-mandler.html Kan jeg ikke bage den i dag og lune den inden vi skal have den? Ovnen er nemlig optaget hele dagen af langtidsstegning i morgen (faktisk fra kl 18 i aften)


Jo - det kan du nok godt, men jeg tror den er bedst nybagt. Tænker, at der er risiko for, at den måske bliver lidt tør ved opvarmning og at karamellen bliver lidt svær at få lige så god dagen efter, som når den er nybagt.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 5. okt 2015, 20:25

Hvad kan man bruge grønkål til, når man nu ikke kan lide grønlangkål?
Kan det spises råt?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4836
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 259
Likede indlæg: 4284

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 5. okt 2015, 21:28

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge grønkål til, når man nu ikke kan lide grønlangkål?
Kan det spises råt?


Ja, du kan sagtens spise det råt. Lav f.eks en salat af det.
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 5. okt 2015, 21:57

Tak. Jeg får nemlig ret meget i morgen, kan jeg se på bestilingen fra Aarstiderne :lol:

Vi har stærkt behov for mere frugt og grønt, så vi ville se, om det hjælper at betale lidt mere, for så bliver vi nemlig så tilpas nærige, at det da ikke bare kan smides ud :lol:
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6100
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1160
Likede indlæg: 6821

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 5. okt 2015, 22:03

Fru Sunshine skrev:Tak. Jeg får nemlig ret meget i morgen, kan jeg se på bestilingen fra Aarstiderne :lol:

Vi har stærkt behov for mere frugt og grønt, så vi ville se, om det hjælper at betale lidt mere, for så bliver vi nemlig så tilpas nærige, at det da ikke bare kan smides ud :lol:


Du kan stege rå grønkål på en pande, det bliver godt.
Prøv at google stegt grønkål, det giver mange opskrifter.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3454

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. okt 2015, 05:13

Man kan lave grønkålschips :slem:

Ved ikke hvordan de smager, men folk er tilsyneladende helt oppe at køre over det :D
0
Brugeravatar
Mholle
Indlæg: 158
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:44
Kort karma: 18
Likede indlæg: 98

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mholle » 6. okt 2015, 06:11

HappyPaww skrev:Man kan lave grønkålschips :slem:

Ved ikke hvordan de smager, men folk er tilsyneladende helt oppe at køre over det :D


Synes generelt det virker til at "kale" er det nye sort i USA, der er derfor ret mange opskrifter at finde på fx pinterest :)
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. okt 2015, 07:57

Men bliver smagen ikke lige så gennemtrængende som når man laver grønlangkål, hvis man steger det?

Nuvel: det må komme an på en prøve. Det kan jo være.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. okt 2015, 15:17

Nu har jeg smagt på det der rå grønkål, og det smager godt nok - øh - altså.... mindre godt. Det er meget tørt og groft, så hvordan behandler man det lige, så det kommer til at smage mindre gennemtrængende?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 703
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 70
Likede indlæg: 813

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 6. okt 2015, 16:04

Fru Sunshine skrev:Nu har jeg smagt på det der rå grønkål, og det smager godt nok - øh - altså.... mindre godt. Det er meget tørt og groft, så hvordan behandler man det lige, så det kommer til at smage mindre gennemtrængende?


Grønkålspesto måske? Har dog ikke selv smagt det. http://www.valdemarsro.dk/gronkalspesto/
1
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. okt 2015, 16:15

Maoam skrev:
Fru Sunshine skrev:Nu har jeg smagt på det der rå grønkål, og det smager godt nok - øh - altså.... mindre godt. Det er meget tørt og groft, så hvordan behandler man det lige, så det kommer til at smage mindre gennemtrængende?


Grønkålspesto måske? Har dog ikke selv smagt det. http://www.valdemarsro.dk/gronkalspesto/

Det må prøves. Det kan da kun være bedre, end det er råt og alene.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. okt 2015, 16:16

Og omkring samme kasse: hvad gør man med pastinakker?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6100
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1160
Likede indlæg: 6821

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 6. okt 2015, 16:22

Fru Sunshine skrev:Og omkring samme kasse: hvad gør man med pastinakker?


FRITTER !!! :savl:
http://www.magasinetmad.dk/hovedret/oks ... paprikadip
2
Do as I say! :whip:
Undtagelsen
Indlæg: 192
Tilmeldt: 17. aug 2015, 17:05
Kort karma: 26
Likede indlæg: 258

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Undtagelsen » 6. okt 2015, 17:06

Fru Sunshine skrev:Nu har jeg smagt på det der rå grønkål, og det smager godt nok - øh - altså.... mindre godt. Det er meget tørt og groft, så hvordan behandler man det lige, så det kommer til at smage mindre gennemtrængende?


Hvis du har en juicer, kan det bruges deri sammen med feks broccoli, æbler og citron.
1

Tilbage til "Mad og drikke"