Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 10804
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 894
Likede indlæg: 16150

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 11. feb 2020, 19:30

Æble skrev:
Persnikedy skrev:Jeg har i dag fået ny ovn, og der er en plade med jeg ikke har set før. Er der nogen af jer der kan fortække hvad den er til?


Brød, pizza og andet der har brug for at blive bagt i bunden også.


Jeg havde gættet på en pizza plade men min ven kaldte mig tosset! Ha, hvem er tosset nu!
1
Fab-Yule-Ous
Muspel
Indlæg: 2520
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 422
Likede indlæg: 6498

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 11. feb 2020, 22:33

Persnikedy skrev:
Æble skrev:
Persnikedy skrev:Jeg har i dag fået ny ovn, og der er en plade med jeg ikke har set før. Er der nogen af jer der kan fortække hvad den er til?


Brød, pizza og andet der har brug for at blive bagt i bunden også.


Jeg havde gættet på en pizza plade men min ven kaldte mig tosset! Ha, hvem er tosset nu!


Uden at du skal hænge mig op på det, tror jeg bare, det er ligesom pladerne til industriovne, som tit er sådan der. For at spare metal (og måske vægt) - så du kan bare bruge den som en almindelig plade.
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 10804
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 894
Likede indlæg: 16150

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. feb 2020, 04:17

Muspel skrev:Uden at du skal hænge mig op på det, tror jeg bare, det er ligesom pladerne til industriovne, som tit er sådan der. For at spare metal (og måske vægt) - så du kan bare bruge den som en almindelig plade.


Det er kun den ene der er sådan, resten er ganske normale. 2 flade, en dyb, en rist, også denne her spøjse en
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
FormerlyKnownAs
Indlæg: 5518
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 1147
Likede indlæg: 9583

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 12. feb 2020, 16:18

Gode forslag til noget med kål. Der er virkelig meget kål hver gang når vi får vores øko levering. Der er grove kåltyper ligesom grønkål er, jeg ved ikke hvad de hedder i DK men her kaldes det dinosaur kale og siberian kale. Plus bok choy og blad bede. Vi har lavet kålchips nogle gange, brugt det istedet for spinat, strimlet og blandet med ris. Men der er MEGET kål.
0
HelseDullen
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 5935
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1920
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 25993
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ado » 12. feb 2020, 16:35

Persnikedy skrev:
Muspel skrev:Uden at du skal hænge mig op på det, tror jeg bare, det er ligesom pladerne til industriovne, som tit er sådan der. For at spare metal (og måske vægt) - så du kan bare bruge den som en almindelig plade.


Det er kun den ene der er sådan, resten er ganske normale. 2 flade, en dyb, en rist, også denne her spøjse en

Er der dampfunktion til ovnen?
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 10804
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 894
Likede indlæg: 16150

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 13. feb 2020, 04:54

Ado skrev:
Persnikedy skrev:
Muspel skrev:Uden at du skal hænge mig op på det, tror jeg bare, det er ligesom pladerne til industriovne, som tit er sådan der. For at spare metal (og måske vægt) - så du kan bare bruge den som en almindelig plade.


Det er kun den ene der er sådan, resten er ganske normale. 2 flade, en dyb, en rist, også denne her spøjse en

Er der dampfunktion til ovnen?


Jeg har desværre ikke været rigtig været hjemme til at finde ud af hvad den kan endnu, men det skulle undre mig om min boligforening vil bruge penge på en så fancy ovn
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 7622
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 915
Likede indlæg: 10657

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 13. feb 2020, 06:32

FormerlyKnownAs skrev:Gode forslag til noget med kål. Der er virkelig meget kål hver gang når vi får vores øko levering. Der er grove kåltyper ligesom grønkål er, jeg ved ikke hvad de hedder i DK men her kaldes det dinosaur kale og siberian kale. Plus bok choy og blad bede. Vi har lavet kålchips nogle gange, brugt det istedet for spinat, strimlet og blandet med ris. Men der er MEGET kål.


Jeg har de sidste par måneder været totalt afhængig af en salat bestående af finthakket grønkål, snittet rødkål, granatæblekerner og tørrede tranebær. Og så lige en olieeddike-dressing hen over. Nogle gange har jeg også givet den et skvæt appelsinsaft, hvis jeg har haft appelsiner.

Jeg laver nogle nogle gange en salat med grønkål, små tern af æble, salte peanuts og olie-eddikedressing. Den er også god.

Hvis der er noget der er mere hvidkålsagtigt i konsistensen kan du også lave denne her: http://veganermor.dk/karrykaal-vegansk-livret/ Den lavede jeg forleden og det blev lækkert. Og der var mad til virkelig mange dage :lol:

Ellers ville jeg køre det i div. sammenkogte retter/wok osv. Det falder jo vildt meget sammen, når man varmer det op, så der må man virkelig kunne få brugt en masse :-D
2
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
didaa
Indlæg: 815
Tilmeldt: 29. nov 2015, 18:49
Kort karma: 57
Likede indlæg: 1010

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf didaa » 13. feb 2020, 08:29

Hvis man har en slow juicer er kål også godt deri. Dog helst sammen med noget lidt friskt til at tage den værste kålsmag.
0
Sof
Indlæg: 1421
Tilmeldt: 16. maj 2018, 10:28
Kort karma: 84
Likede indlæg: 2075

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sof » 13. feb 2020, 12:11

Skal lave nogle boller i morgen eftermiddag/aften, som skal hæve 10-12 timer på køl.

Betyder det noget hvis de hæver 6-7 timer længere?
Kan sagtens putte lidt mindre gær i, tror det var 15 gram der stod i opskriften, mere om der kan ske noget ved at den står for længe :genert:
0
Muspel
Indlæg: 2520
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 422
Likede indlæg: 6498

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 13. feb 2020, 13:33

Sof skrev:Skal lave nogle boller i morgen eftermiddag/aften, som skal hæve 10-12 timer på køl.

Betyder det noget hvis de hæver 6-7 timer længere?
Kan sagtens putte lidt mindre gær i, tror det var 15 gram der stod i opskriften, mere om der kan ske noget ved at den står for længe :genert:


Nej. Det betyder ikke noget
0
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 8166
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 601
Likede indlæg: 12297

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 14. feb 2020, 12:36

Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?
0
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 6427
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1522
Likede indlæg: 6212

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 14. feb 2020, 12:53

sigge skrev:Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?


Lemon bars :savl:
http://emilysalomon.dk/2013/01/22/lemon ... onsnitter/
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Kerrigan
Indlæg: 1989
Tilmeldt: 31. jan 2019, 18:30
Kort karma: 127
Likede indlæg: 3165

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kerrigan » 14. feb 2020, 16:49

sigge skrev:Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?


Denne kage er intet mindre end fantastisk!
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=6951

Jeg ved dog ikke om den er for indviklet, hvis overskuddet ikke er så stort.
1
Har du husket at lave knibeøvelser i dag?
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 4819
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 485
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 7385

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Studsgaard » 14. feb 2020, 17:24

Kerrigan skrev:
sigge skrev:Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?


Denne kage er intet mindre end fantastisk!
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=6951

Jeg ved dog ikke om den er for indviklet, hvis overskuddet ikke er så stort.

Uhh den ser god ud.
Den skal jeg prøve på et tidspunkt.
1
Muspel
Indlæg: 2520
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 422
Likede indlæg: 6498

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 14. feb 2020, 18:32

sigge skrev:Jeg har fødselsdag i næste uge og vil bage en kage (eller to) til at have med på arbejde. Jeg plejer ellers altid at have nogle opskrifter liggende, som jeg gerne vil prøve af, som jeg lader gå ud over mine kolleger. Men denne gang mangler jeg inspiration.

Jeg skal bage til ca. 30 (kageglade) personer, så det skal helst være noget, der kan bages i en stor form eller evt. i 2 springforme. Jeg har det med at lave spændende ting, som involverer mindst 3 processer og tager en masse tid, men det må gerne være mere enkelt denne gang, for det bliver en lidt travl uge, så jeg tror ikke, jeg får overskud til at bruge flere timer på det.

Det må gerne være en almindelig bradepandekage men med en topping eller et lille tvist, der gør den mere festlig. Jeg har ikke lyst at bage gulerods- eller kanelkage. Drømmekage og den du ved nok, dur heller ikke. Men hvad så?



Måske en blondie? Jeg har mange gange lavet denne med stor succes: https://anneauchocolat.dk/kager/blondie ... -hindbaer/

Ellers har jeg også lavet små bananmuffins med chokoladeganesh sat lidt flot på med tyl. Med stor succes

Og sidst men ikke mindst er de her karamelsnitter værd at slå ihjel for https://spisbedre.dk/opskrifter/karamel ... -chokolade

Du får lige billeder af de sidste. De er ikke så svære. Men nok lidt mere komplicerede end en bradepandekage
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1

Tilbage til "Mad og drikke"