Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 5960
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1458
Likede indlæg: 5837

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 12. sep 2019, 09:09

StripesAddict skrev:Hvad kan jeg bruge perleløg (på glas) til udover coq au vin og boeuf bournignon?


De er mega lækre bare at stege på panden i lidt smør så de blir crispy og lidt carameliserede, som tilbehør til stegt kød af de fleste slags
1
Tryk på * :slem:
StripesAddict
Indlæg: 964
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 106
Likede indlæg: 905

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf StripesAddict » 12. sep 2019, 09:14

Spjaerten skrev:
StripesAddict skrev:Hvad kan jeg bruge perleløg (på glas) til udover coq au vin og boeuf bournignon?


De er mega lækre bare at stege på panden i lidt smør så de blir crispy og lidt carameliserede, som tilbehør til stegt kød af de fleste slags


Tak :)
0
Lykke
Indlæg: 4742
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 173
Likede indlæg: 4339

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 12. sep 2019, 09:39

StripesAddict skrev:Hvad kan jeg bruge perleløg (på glas) til udover coq au vin og boeuf bournignon?


Jeg laver nogle gange en omgang ærter, perleløg, bacon, evt løg som tilbehør.
1
StripesAddict
Indlæg: 964
Tilmeldt: 2. sep 2015, 15:58
Kort karma: 106
Likede indlæg: 905

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf StripesAddict » 12. sep 2019, 11:15

Lykke skrev:
StripesAddict skrev:Hvad kan jeg bruge perleløg (på glas) til udover coq au vin og boeuf bournignon?


Jeg laver nogle gange en omgang ærter, perleløg, bacon, evt løg som tilbehør.


Det lyder lækkert, tak :)
1
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 4507
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 528
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 8306

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 13. sep 2019, 08:10

Vi skal grille til sammenskudsgilde sammen med 16 andre og skal stå for en bbq pastasalat. Der bliver derudover en anden pastasalat samt en grøn salat, pølser og brød. Hvor meget pasta skal jeg lave af? Det er nedenstående opskrift, hvor der jo er en del snask i. :D

500 g. pastaskruer
1 pk. bacon i tern
1 l. ymer
1 dl. ketchup
1 dl. bbq sauce
krydderier
0
Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)
Lys
Indlæg: 2839
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 343
Likede indlæg: 5171

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lys » 13. sep 2019, 08:42

Mi55y skrev:Vi skal grille til sammenskudsgilde sammen med 16 andre og skal stå for en bbq pastasalat. Der bliver derudover en anden pastasalat samt en grøn salat, pølser og brød. Hvor meget pasta skal jeg lave af? Det er nedenstående opskrift, hvor der jo er en del snask i. :D

500 g. pastaskruer
1 pk. bacon i tern
1 l. ymer
1 dl. ketchup
1 dl. bbq sauce
krydderier


Når der også er en anden pastasalat og brød, så vil jeg tro, at opskriften ville række til 6-8 personer. Så jeg ville lave 2-3 gange portionen alt efter selskabet. Eller dvs jeg er ikke sikker på, at jeg ville øge mængden af dressing i samme takt som pastaen. Det lyder helt vildt med 1,2 L dressing til 500 g pasta.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 4247
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 580
Likede indlæg: 11319

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 13. sep 2019, 08:44

Mi55y skrev:Vi skal grille til sammenskudsgilde sammen med 16 andre og skal stå for en bbq pastasalat. Der bliver derudover en anden pastasalat samt en grøn salat, pølser og brød. Hvor meget pasta skal jeg lave af? Det er nedenstående opskrift, hvor der jo er en del snask i. :D

500 g. pastaskruer
1 pk. bacon i tern
1 l. ymer
1 dl. ketchup
1 dl. bbq sauce
krydderier

Er det ikke 1 dl ymer? 1 liter virker lige i overkanten :lol:
0
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 4507
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 528
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 8306

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Mi55y » 13. sep 2019, 09:21

Lys skrev:
Når der også er en anden pastasalat og brød, så vil jeg tro, at opskriften ville række til 6-8 personer. Så jeg ville lave 2-3 gange portionen alt efter selskabet. Eller dvs jeg er ikke sikker på, at jeg ville øge mængden af dressing i samme takt som pastaen. Det lyder helt vildt med 1,2 L dressing til 500 g pasta.


HappyPaww skrev:Er det ikke 1 dl ymer? 1 liter virker lige i overkanten :lol:


Nope, det er 1 liter :genert:

Den skal trække, og så suger pastaen en hel del, så den bliver dejligt cremet. Sidst jeg doblede op tilsatte jeg ikke mere ymer, fordi jeg også syntes, 2 liter virkede lidt voldsomt, men den gik hen og blev lidt tør. Så måske 1,5 liter til 1 kg. pasta? :gruble:

I skulle prøve den, den er virkelig lækker og altid et hit :D
0
Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)
Lys
Indlæg: 2839
Tilmeldt: 20. dec 2015, 20:30
Kort karma: 343
Likede indlæg: 5171

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lys » 13. sep 2019, 09:38

Mi55y skrev:
Lys skrev:
Når der også er en anden pastasalat og brød, så vil jeg tro, at opskriften ville række til 6-8 personer. Så jeg ville lave 2-3 gange portionen alt efter selskabet. Eller dvs jeg er ikke sikker på, at jeg ville øge mængden af dressing i samme takt som pastaen. Det lyder helt vildt med 1,2 L dressing til 500 g pasta.


HappyPaww skrev:Er det ikke 1 dl ymer? 1 liter virker lige i overkanten :lol:


Nope, det er 1 liter :genert:

Den skal trække, og så suger pastaen en hel del, så den bliver dejligt cremet. Sidst jeg doblede op tilsatte jeg ikke mere ymer, fordi jeg også syntes, 2 liter virkede lidt voldsomt, men den gik hen og blev lidt tør. Så måske 1,5 liter til 1 kg. pasta? :gruble:

I skulle prøve den, den er virkelig lækker og altid et hit :D


Nå, men så skal man måske bare give den gas med dressingen, når du har den erfaring :D

Det lyder ikke rigtigt som noget for mig - men jeg er heller ikke meget til hverken pastasalat eller BBQ-smag.
1
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 3317
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 299
Likede indlæg: 5817

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 13. sep 2019, 11:33

Nogen der ved om man kan købe færdigblandede tapas-tallerkener ved enten Meny eller Superbrugsen? :)
0
Brugeravatar
Lone
Indlæg: 553
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:25
Kort karma: 29
Likede indlæg: 407

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lone » 13. sep 2019, 13:06

Tilly skrev:Nogen der ved om man kan købe færdigblandede tapas-tallerkener ved enten Meny eller Superbrugsen? :)


I min Meny har de i hvert fald
1
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 5960
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 1458
Likede indlæg: 5837

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Spjaerten » 13. sep 2019, 13:44

^^ på bestilling i deres deli men tror ikke det er gængs “hyldevare”
1
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 17615
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 2263
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 25027

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Daine » 14. sep 2019, 06:12

Tilly skrev:Nogen der ved om man kan købe færdigblandede tapas-tallerkener ved enten Meny eller Superbrugsen? :)

Jeg vil tro at Meny på Dæmningen har her i weekenden, deres delikatesseafdeling er stor (og god).
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 3317
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 299
Likede indlæg: 5817

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 16. sep 2019, 12:45

Nogen der har nogle gode husmoderråd til hvordan jeg får gjort en brændt grydebund ren? Jeg skulle koge couscous i går og fik det brændt godt og grundigt på, og jeg har lidt udfordringer med at få bunden skrubbet ren...
0
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 5346
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1742
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 22787
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Ado » 16. sep 2019, 12:54

Tilly skrev:Nogen der har nogle gode husmoderråd til hvordan jeg får gjort en brændt grydebund ren? Jeg skulle koge couscous i går og fik det brændt godt og grundigt på, og jeg har lidt udfordringer med at få bunden skrubbet ren...

Natron og vand - kort opkog - lad det stå og trække til vandet er koldt. Eller en opvasketabs og vand og lad det stå til i morgen.
1

Tilbage til "Mad og drikke"