Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2383
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 206
Likede indlæg: 2684

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 11. dec 2015, 09:36

Pandesteg skrev:Kan man fryse frisk wienerbrød (tebirkes/frøsnapper-variant)? Kunne godt tænkte mig at have lidt i fryseren til juledagene og så måske lune lidt på brødristeren, men bliver det mon værd at spise?


Det tror jeg godt du kan uden det bliver tørt, men ellers kan man købe sådan nogle frosne tebirkes der skal bages. De er ret gode.

Billede
0
"When you talk, it's so beautiful, it's like you're puking rainbows."
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5706
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 700
Likede indlæg: 7627

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 11. dec 2015, 09:46

Badesandalen skrev:
Pandesteg skrev:Kan man fryse frisk wienerbrød (tebirkes/frøsnapper-variant)? Kunne godt tænkte mig at have lidt i fryseren til juledagene og så måske lune lidt på brødristeren, men bliver det mon værd at spise?


Det tror jeg godt du kan uden det bliver tørt, men ellers kan man købe sådan nogle frosne tebirkes der skal bages. De er ret gode.

Billede


Ja dem kender jeg godt, men det var egentlig fordi jeg gerne vil slippe for at starte ovnen op for at varme et stykke wienerbrød, at jeg tænkte, at det var nemmere, hvis jeg kunne varme friskfrosset brød som kunne komme på brødristeren. Men tak :) Tror jeg forsøger mig med det.
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 9786
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 2492
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 23810

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:18

Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!
0
Min yndlingsstilling er søstjernen.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 9786
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 2492
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 23810

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:42

BUUUMP
0
Min yndlingsstilling er søstjernen.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 8980
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 708
Likede indlæg: 13154

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 19. dec 2015, 23:45

kidkomb skrev:Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!



Jeg ville lade den stå på køkkenbordet pakket ind, det gør jeg altid med mine kager og der har aldrig været noget at klage over. Kager har for det meste ikke godt af for kolde temperature med mindre der fx er en ostecreme ovenpå som ikke kan klare at stå i alm køkkentemperature
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 9786
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 2492
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 23810

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:47

Persnikedy skrev:
kidkomb skrev:Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!



Jeg ville lade den stå på køkkenbordet pakket ind, det gør jeg altid med mine kager og der har aldrig været noget at klage over. Kager har for det meste ikke godt af for kolde temperature med mindre der fx er en ostecreme ovenpå som ikke kan klare at stå i alm køkkentemperature

Præcis, hvad jeg tænkte. Du er min kage-heltinde :love: Tak! :kys:
0
Min yndlingsstilling er søstjernen.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 11859
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1535
Likede indlæg: 27229

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 19. dec 2015, 23:59

Jeg sætter gerne min indpakkede kage tilbage i ovnen, når begge er kølet af, så kagen kan stå lufttæt.
3
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 9786
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 2492
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 23810

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 20. dec 2015, 01:22

DetSorteCirkus skrev:Jeg sætter gerne min indpakkede kage tilbage i ovnen, når begge er kølet af, så kagen kan stå lufttæt.

Årh, det var smart! Det gør jeg næste gang :banan:
-Jeg gider ikke så op for at gøre det nu :blush:
0
Min yndlingsstilling er søstjernen.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2383
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 206
Likede indlæg: 2684

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 21. dec 2015, 11:14

Jeg har et spørgsmål vedr. hjemmelavet dressing; hvad kan man putte i i stedet for eddike? Der skal allerede olivenolie i, så det kan jeg ikke bare bruge.
0
"When you talk, it's so beautiful, it's like you're puking rainbows."
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 3727
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 527
Likede indlæg: 9965

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. dec 2015, 11:41

Badesandalen skrev:Jeg har et spørgsmål vedr. hjemmelavet dressing; hvad kan man putte i i stedet for eddike? Der skal allerede olivenolie i, så det kan jeg ikke bare bruge.

Det kommer da an på både salaten og dressingen (der findes jo både creme fraiche/yoghurt baserede, olie/edike baserede osv ;) :D

Men går ud fra at det er en vinaigrette-agtig ting du laver? Du skal have en form for syre, hvis du ikke har en eddike - så i det tilfælde ville jeg bruge citronsaft.

2 dele olivenoilie til 1 del citronsaft og så krydre med salt og peber. Du kan også komme lidt sennep og/eller honning i, hvis det passer til salaten.
2
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2383
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 206
Likede indlæg: 2684

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 21. dec 2015, 11:56

HappyPaww skrev:
Badesandalen skrev:Jeg har et spørgsmål vedr. hjemmelavet dressing; hvad kan man putte i i stedet for eddike? Der skal allerede olivenolie i, så det kan jeg ikke bare bruge.

Det kommer da an på både salaten og dressingen (der findes jo både creme fraiche/yoghurt baserede, olie/edike baserede osv ;) :D

Men går ud fra at det er en vinaigrette-agtig ting du laver? Du skal have en form for syre, hvis du ikke har en eddike - så i det tilfælde ville jeg bruge citronsaft.

2 dele olivenoilie til 1 del citronsaft og så krydre med salt og peber. Du kan også komme lidt sennep og/eller honning i, hvis det passer til salaten.


Ugh, selvfølgelig da. Så er det vist tydeligt hvor meget jeg ved om mad. :blush:
Det er en spidskålsalat med æbler og mandler. Citronsaft er perfekt, jeg elsker citroner. Mange tak! :worship:
2
"When you talk, it's so beautiful, it's like you're puking rainbows."
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 3727
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 527
Likede indlæg: 9965

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. dec 2015, 12:13

Badesandalen skrev:
HappyPaww skrev:
Badesandalen skrev:Jeg har et spørgsmål vedr. hjemmelavet dressing; hvad kan man putte i i stedet for eddike? Der skal allerede olivenolie i, så det kan jeg ikke bare bruge.

Det kommer da an på både salaten og dressingen (der findes jo både creme fraiche/yoghurt baserede, olie/edike baserede osv ;) :D

Men går ud fra at det er en vinaigrette-agtig ting du laver? Du skal have en form for syre, hvis du ikke har en eddike - så i det tilfælde ville jeg bruge citronsaft.

2 dele olivenoilie til 1 del citronsaft og så krydre med salt og peber. Du kan også komme lidt sennep og/eller honning i, hvis det passer til salaten.


Ugh, selvfølgelig da. Så er det vist tydeligt hvor meget jeg ved om mad. :blush:
Det er en spidskålsalat med æbler og mandler. Citronsaft er perfekt, jeg elsker citroner. Mange tak! :worship:


Ja, jeg tror Citronen vil passe godt til spidskålssalaten. Og kom gerne en smule flydende honning i - det giver et godt modspil :)
3
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 3727
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 527
Likede indlæg: 9965

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 31. dec 2015, 07:26

Tog en svinemørbrad op ad fryseren tirsdag aften for at tø op til aftensmad til onsdag (vil skære i tynde slices til en Panang karry med kokosmælk). Men vi havde fået stor og sen frokost i går, så fik den aldrig lavet - og i dag skal vi jo have noget andet.

Karryen vil være god tømmermændsmad, men kan jeg lade kødet ligge råt i køleskabet til fredag, eller er det bedre at jeg laver retten her i dag og så lader stå på køl til i morgen i stedet for?
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 15094
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2931
Likede indlæg: 18966

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 31. dec 2015, 07:31

HappyPaww skrev:Tog en svinemørbrad op ad fryseren tirsdag aften for at tø op til aftensmad til onsdag (vil skære i tynde slices til en Panang karry med kokosmælk). Men vi havde fået stor og sen frokost i går, så fik den aldrig lavet - og i dag skal vi jo have noget andet.

Karryen vil være god tømmermændsmad, men kan jeg lade kødet ligge råt i køleskabet til fredag, eller er det bedre at jeg laver retten her i dag og så lader stå på køl til i morgen i stedet for?


Jeg ville lave den, og så sætte på køl, så får karryretten også tid til at trække, det bliver den bare bedre af.
3
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 1442
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 297
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 3207

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tricolette » 4. jan 2016, 12:07

Vi har en større mængde overskydende rød- og hvidvin fra nytårsaften.

Rødvin er der en hel flaske med skrueprop (som jo har været af og sat på igen)
Hvidvin er der lidt over 2 x ½ flaske tilbage (2 forskellige slags, begge også med skruelåg)

Men hvad skal jeg gøre ved det, og hvor længe kan det holde sig? :gruble:
0

Tilbage til "Mad og drikke"