Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1941
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 143
Likede indlæg: 2481

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 9. dec 2015, 14:38

Kommodedyret skrev:Kender nogen en billig opskrift med mornaysauce?
Det må gerne være lidt sundere end bare pasta med sauce :-)


Kyllingefileter brunes på en pande og lægges i et ovnfast fad. Ovenpå lægges broccolibuketter, optøet frossen spinat (med det værste væde knuget ud) og porrer i skiver. Mornaysauce henover og i ovnen ved. 200° i ca. 30 min. Serveres evt. med valgfri stivelse/kulhydrat.
2
Kender du en VVS-ingeniør, der leder efter nye udfordringer, så vil jeg gerne have en ny kollega på en fantastisk arbejdsplads. Send PB for mere information.
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 1786
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 514
Likede indlæg: 2101
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Vira » 9. dec 2015, 22:06

Kvæder hvad kan man bruge dem til?
0
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 90
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 12
Likede indlæg: 67

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DollsLiveForever » 10. dec 2015, 06:34

Frkvira skrev:Kvæder hvad kan man bruge dem til?


Syltetøj, smager skønt, skal dog koges meget længe og får en smuk mørkerød farve.
1
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1611
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 144
Likede indlæg: 1645

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 10. dec 2015, 21:22

Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 543
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 962
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pussikat82 » 10. dec 2015, 21:52

Badesandalen skrev:Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?

Jeg synes ikke, de er så bitre, når de bliver bagt i f.eks. brownies og brød.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Billede
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1611
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 144
Likede indlæg: 1645

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 10. dec 2015, 21:58

Pussikat82 skrev:
Badesandalen skrev:Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?

Jeg synes ikke, de er så bitre, når de bliver bagt i f.eks. brownies og brød.


Det er rigtigt, valnødder i kage er fantastisk. Men jeg synes de er lidt træls i waldorfsalat.
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2928
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 301
Likede indlæg: 4113

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 11. dec 2015, 06:46

Badesandalen skrev:Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?


Du kan lægge dine valnødder og alle andre nødder for den sags skyld i en tætsluttende boks eller en plastikpose i køleskabet. Årsagen til, at nødder smager lidt bitre er, at de på grund af deres indhold af olie, bliver harske.
Jeg elsker valnødder og ligger de i køleskabet, smager de fortrinligt.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1611
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 144
Likede indlæg: 1645

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 11. dec 2015, 08:36

Lemonella skrev:
Badesandalen skrev:Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?


Du kan lægge dine valnødder og alle andre nødder for den sags skyld i en tætsluttende boks eller en plastikpose i køleskabet. Årsagen til, at nødder smager lidt bitre er, at de på grund af deres indhold af olie, bliver harske.
Jeg elsker valnødder og ligger de i køleskabet, smager de fortrinligt.


Okay, det vil jeg prøve. Tak!
1
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2631
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 297
Likede indlæg: 3087

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 11. dec 2015, 08:37

Kan man fryse frisk wienerbrød (tebirkes/frøsnapper-variant)? Kunne godt tænkte mig at have lidt i fryseren til juledagene og så måske lune lidt på brødristeren, men bliver det mon værd at spise?
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 1611
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 144
Likede indlæg: 1645

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 11. dec 2015, 09:36

Pandesteg skrev:Kan man fryse frisk wienerbrød (tebirkes/frøsnapper-variant)? Kunne godt tænkte mig at have lidt i fryseren til juledagene og så måske lune lidt på brødristeren, men bliver det mon værd at spise?


Det tror jeg godt du kan uden det bliver tørt, men ellers kan man købe sådan nogle frosne tebirkes der skal bages. De er ret gode.

Billede
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2631
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 297
Likede indlæg: 3087

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 11. dec 2015, 09:46

Badesandalen skrev:
Pandesteg skrev:Kan man fryse frisk wienerbrød (tebirkes/frøsnapper-variant)? Kunne godt tænkte mig at have lidt i fryseren til juledagene og så måske lune lidt på brødristeren, men bliver det mon værd at spise?


Det tror jeg godt du kan uden det bliver tørt, men ellers kan man købe sådan nogle frosne tebirkes der skal bages. De er ret gode.

Billede


Ja dem kender jeg godt, men det var egentlig fordi jeg gerne vil slippe for at starte ovnen op for at varme et stykke wienerbrød, at jeg tænkte, at det var nemmere, hvis jeg kunne varme friskfrosset brød som kunne komme på brødristeren. Men tak :) Tror jeg forsøger mig med det.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 5178
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1289
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 10973

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:18

Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!
0
Walk tall and cry with dignity.
Jeg kan ikke korrekturlæse inden jeg trykker "udfør". Derfor er der altid rettet i mine indlæg.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 5178
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1289
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 10973

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:42

BUUUMP
0
Walk tall and cry with dignity.
Jeg kan ikke korrekturlæse inden jeg trykker "udfør". Derfor er der altid rettet i mine indlæg.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3421
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 285
Likede indlæg: 4785

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 19. dec 2015, 23:45

kidkomb skrev:Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!



Jeg ville lade den stå på køkkenbordet pakket ind, det gør jeg altid med mine kager og der har aldrig været noget at klage over. Kager har for det meste ikke godt af for kolde temperature med mindre der fx er en ostecreme ovenpå som ikke kan klare at stå i alm køkkentemperature
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 5178
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1289
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 10973

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:47

Persnikedy skrev:
kidkomb skrev:Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!



Jeg ville lade den stå på køkkenbordet pakket ind, det gør jeg altid med mine kager og der har aldrig været noget at klage over. Kager har for det meste ikke godt af for kolde temperature med mindre der fx er en ostecreme ovenpå som ikke kan klare at stå i alm køkkentemperature

Præcis, hvad jeg tænkte. Du er min kage-heltinde :love: Tak! :kys:
0
Walk tall and cry with dignity.
Jeg kan ikke korrekturlæse inden jeg trykker "udfør". Derfor er der altid rettet i mine indlæg.

Tilbage til "Mad og drikke"