Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 113
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 13
Likede indlæg: 100

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DollsLiveForever » 10. dec 2015, 06:34

Frkvira skrev:Kvæder hvad kan man bruge dem til?


Syltetøj, smager skønt, skal dog koges meget længe og får en smuk mørkerød farve.
1
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2212
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 197
Likede indlæg: 2409

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 10. dec 2015, 21:22

Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 537
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 956
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pussikat82 » 10. dec 2015, 21:52

Badesandalen skrev:Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?

Jeg synes ikke, de er så bitre, når de bliver bagt i f.eks. brownies og brød.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2212
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 197
Likede indlæg: 2409

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 10. dec 2015, 21:58

Pussikat82 skrev:
Badesandalen skrev:Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?

Jeg synes ikke, de er så bitre, når de bliver bagt i f.eks. brownies og brød.


Det er rigtigt, valnødder i kage er fantastisk. Men jeg synes de er lidt træls i waldorfsalat.
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 4532
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 411
Likede indlæg: 6295

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 11. dec 2015, 06:46

Badesandalen skrev:Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?


Du kan lægge dine valnødder og alle andre nødder for den sags skyld i en tætsluttende boks eller en plastikpose i køleskabet. Årsagen til, at nødder smager lidt bitre er, at de på grund af deres indhold af olie, bliver harske.
Jeg elsker valnødder og ligger de i køleskabet, smager de fortrinligt.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2212
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 197
Likede indlæg: 2409

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 11. dec 2015, 08:36

Lemonella skrev:
Badesandalen skrev:Kan man koge valnødder? Eller gøre et eller andet ved dem, så de bliver mindre bitre?


Du kan lægge dine valnødder og alle andre nødder for den sags skyld i en tætsluttende boks eller en plastikpose i køleskabet. Årsagen til, at nødder smager lidt bitre er, at de på grund af deres indhold af olie, bliver harske.
Jeg elsker valnødder og ligger de i køleskabet, smager de fortrinligt.


Okay, det vil jeg prøve. Tak!
1
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 3833
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 473
Likede indlæg: 4510

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 11. dec 2015, 08:37

Kan man fryse frisk wienerbrød (tebirkes/frøsnapper-variant)? Kunne godt tænkte mig at have lidt i fryseren til juledagene og så måske lune lidt på brødristeren, men bliver det mon værd at spise?
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2212
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 197
Likede indlæg: 2409

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 11. dec 2015, 09:36

Pandesteg skrev:Kan man fryse frisk wienerbrød (tebirkes/frøsnapper-variant)? Kunne godt tænkte mig at have lidt i fryseren til juledagene og så måske lune lidt på brødristeren, men bliver det mon værd at spise?


Det tror jeg godt du kan uden det bliver tørt, men ellers kan man købe sådan nogle frosne tebirkes der skal bages. De er ret gode.

Billede
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 3833
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 473
Likede indlæg: 4510

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 11. dec 2015, 09:46

Badesandalen skrev:
Pandesteg skrev:Kan man fryse frisk wienerbrød (tebirkes/frøsnapper-variant)? Kunne godt tænkte mig at have lidt i fryseren til juledagene og så måske lune lidt på brødristeren, men bliver det mon værd at spise?


Det tror jeg godt du kan uden det bliver tørt, men ellers kan man købe sådan nogle frosne tebirkes der skal bages. De er ret gode.

Billede


Ja dem kender jeg godt, men det var egentlig fordi jeg gerne vil slippe for at starte ovnen op for at varme et stykke wienerbrød, at jeg tænkte, at det var nemmere, hvis jeg kunne varme friskfrosset brød som kunne komme på brødristeren. Men tak :) Tror jeg forsøger mig med det.
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 6904
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1701
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 15601

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:18

Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!
0
Walk tall and cry with dignity.
Lord Bendtner og Kong Christian :sol:
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 6904
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1701
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 15601

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:42

BUUUMP
0
Walk tall and cry with dignity.
Lord Bendtner og Kong Christian :sol:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 5770
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 472
Likede indlæg: 8333

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 19. dec 2015, 23:45

kidkomb skrev:Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!



Jeg ville lade den stå på køkkenbordet pakket ind, det gør jeg altid med mine kager og der har aldrig været noget at klage over. Kager har for det meste ikke godt af for kolde temperature med mindre der fx er en ostecreme ovenpå som ikke kan klare at stå i alm køkkentemperature
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 6904
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1701
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 15601

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 19. dec 2015, 23:47

Persnikedy skrev:
kidkomb skrev:Hilfe!
Jeg har lige bagt en kage. Eller det er nogle timer siden nu.
Sådan en hasselnødderig brownie-agtig een. Den er goood :love:
Den har stået og kølet af og sat sig, så den er helt rigtig brownie-agtig, men stadig sprød på toppen.
Så:
Hvordan skal jeg opbevare kræet indtil den skal spises imorgen aften??
På køkkenbordet, som nu, men med stram sølvpapir om (tesen er at den beholder konsistensen og sprødheden)
Skal jeg komme den i køleskabet i noget tætsluttende?
Eller hur?

Jeg er virkelig dårlig til, at bage. De 3 første gange jeg bagte denne kage var den helt rå i midten. Som i helt rå, uforfalsket skøn kagedej :deer: Men det var jo ikke ligesom det, der var meningen.
Så nu hvor jeg har fremtryllet det perfekte eksemplar, så skal den død og pine var lige så perfekt imorgen!



Jeg ville lade den stå på køkkenbordet pakket ind, det gør jeg altid med mine kager og der har aldrig været noget at klage over. Kager har for det meste ikke godt af for kolde temperature med mindre der fx er en ostecreme ovenpå som ikke kan klare at stå i alm køkkentemperature

Præcis, hvad jeg tænkte. Du er min kage-heltinde :love: Tak! :kys:
0
Walk tall and cry with dignity.
Lord Bendtner og Kong Christian :sol:
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 8404
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 997
Likede indlæg: 17002

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 19. dec 2015, 23:59

Jeg sætter gerne min indpakkede kage tilbage i ovnen, når begge er kølet af, så kagen kan stå lufttæt.
3
"For det første er jeg ikke dyretæmmer, og for det andet står jeg MIDT i en opvask!!!"
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 6904
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1701
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 15601

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf kidkomb » 20. dec 2015, 01:22

DetSorteCirkus skrev:Jeg sætter gerne min indpakkede kage tilbage i ovnen, når begge er kølet af, så kagen kan stå lufttæt.

Årh, det var smart! Det gør jeg næste gang :banan:
-Jeg gider ikke så op for at gøre det nu :blush:
0
Walk tall and cry with dignity.
Lord Bendtner og Kong Christian :sol:

Tilbage til "Mad og drikke"