Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8492
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10422

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. okt 2015, 17:20

Jeg har ikke en juicer.
Men det kan jo være, min mand kan lide det.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6623
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 376
Likede indlæg: 6909

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 6. okt 2015, 17:23

Måske du kunne hakke det helt fint og blande det i en fars. Jeg har ikke prøvet det, men jeg forestiller mig at smagen så ikke er så gennemtrængende. Og så bliver frikadellerne eller hvad man nu laver jo lidt sundere.
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8492
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10422

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. okt 2015, 21:55

Og hvad i alverden hos man med sådan et butternutgræskar, når man nu ikke er begejstret for græskarsuppe.
Kan det syltes?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6623
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 376
Likede indlæg: 6909

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 7. okt 2015, 05:38

2
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8492
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10422

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 7. okt 2015, 09:42

Det lyder lækkert. Både det fyldte og pizzaerne.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8492
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10422

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 7. okt 2015, 14:44

Jeg har lige lavet grønkålspesto. Det smager godt. Så godt, at jeg har hældt en skefuld i frikadellefarsen.

Og så gjorde jeg klar til græskarpizza. Det der butternutgræskar smager jo afsindigt godt råt.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6623
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 376
Likede indlæg: 6909

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 12. okt 2015, 17:43

Rakel skrev:Nogen ideer med hvidkål? :)


Jeg tænker karrykål :)

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=9034
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Whoosh
Indlæg: 2111
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2952

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Whoosh » 12. okt 2015, 17:57

Stuvet hvidkål. :love:
Med et ordentligt skud muskatnød.
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3714
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 346
Likede indlæg: 5183

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 12. okt 2015, 18:10

Rakel skrev:Nogen ideer med hvidkål? :)


Jeg elsker salat med fintsnittet hvidkål. Groft revet gulerod og en let dressing af citronsaft med et skvæt honning i.

Jeg blander også gerne fintsnittet rød- og hvidkål med frisk ananas og lidt citronsaft.

I det hele taget elsker jeg kål. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 542
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 964
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pussikat82 » 12. okt 2015, 18:21

Rakel skrev:Nogen ideer med hvidkål? :)


Julekål :love: Kog kålen mør og kør den gennem en kødhakker. Varm kål i en gryde og tilsæt fløde. Smag til med salt, peber og en smule eddike. Spises til medister med syltede rødbeder, stærk sennep og franskbrød.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 542
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 964
Kontakt:

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pussikat82 » 12. okt 2015, 18:24

Eller måske de her pandekager, hvor der indgår hvidkål i fyldet? De har en forårsrulle-agtig smag, synes jeg. Rigtig lækre :) http://thebigmeowski.blogspot.dk/2012/0 ... s-dag.html

Billede
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1894
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 310
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2685

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 12. okt 2015, 18:36

Rakel skrev:Nogen ideer med hvidkål? :)

Piecrust

4 ½ dl mel (du kan nok finde et alternativ)
75 g margarine
1½ tsk salt
1 1/4 dl vand

2 store løg
2 porrer
1/4 hvidkål
1 sguash
1 augergine
500 g hakket oksekød
olie, salt og peber
æg til pensling

margarinen smuldres i melet
salt tilsættes.
dejen æltes hurtigt sammen med vandet og lægges i køleskab mens fyldet tilberedes.
grøntsager renses og snittes i fine stykker.
olie i en gryde, grønstsager og kød svitses i olien.
smag til med salt og peber og hvad man ellers føler for af krydderier.
rul dejen ud så stort at fyldet kan pakkes ind i den.
læg dejen i et smurt ildfast fad.
hæld fyldet i og fold dejen ind over, så fyldet er dækket.
pensles med æg og bages i 30 minutter ved 200 grader.
0
:ninja:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4476
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 387
Likede indlæg: 6459

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. okt 2015, 19:23

Fru Sunshine skrev:Og omkring samme kasse: hvad gør man med pastinakker?


Nu er det et stykke tid siden du skrev om pastinakker men jeg syndes lige det skal nævnes at det er fortræffeligt i mos.
Skær dem i mindre stykker end kartoflerne og kog som om det var alm kartoffelmos. Kog mælk op med et par fed hvidløg i (det fjerner den overvældende smag hvidløg kan have, pil dem fra bagefter) og brug det når kartoflerne og pastinakken er kogt færdigt.
Kom det i et fad og smid det en lille tur i ovnen inden serveringen så det bliver lidt sprød på toppen. MUMS!
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8492
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10422

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 12. okt 2015, 19:24

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Og omkring samme kasse: hvad gør man med pastinakker?


Nu er det et stykke tid siden du skrev om pastinakker men jeg syndes lige det skal nævnes at det er fortræffeligt i mos.
Skær dem i mindre stykker end kartoflerne og kog som om det var alm kartoffelmos. Kog mælk op med et par fed hvidløg i (det fjerner den overvældende smag hvidløg kan have, pil dem fra bagefter) og brug det når kartoflerne og pastinakken er kogt færdigt.
Kom det i et fad og smid det en lille tur i ovnen inden serveringen så det bliver lidt sprød på toppen. MUMS!

De ligger stadig i køleskabet, så det input er meget velkomment.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4476
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 387
Likede indlæg: 6459

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 12. okt 2015, 19:30

Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:Og omkring samme kasse: hvad gør man med pastinakker?


Nu er det et stykke tid siden du skrev om pastinakker men jeg syndes lige det skal nævnes at det er fortræffeligt i mos.
Skær dem i mindre stykker end kartoflerne og kog som om det var alm kartoffelmos. Kog mælk op med et par fed hvidløg i (det fjerner den overvældende smag hvidløg kan have, pil dem fra bagefter) og brug det når kartoflerne og pastinakken er kogt færdigt.
Kom det i et fad og smid det en lille tur i ovnen inden serveringen så det bliver lidt sprød på toppen. MUMS!

De ligger stadig i køleskabet, så det input er meget velkomment.


Hvis du har lidt rest krydderurt (persille eller hvad ved jeg) kan det også sagtens kommes i.
Og ost på toppen bruger en af mine venner, det har jeg dog ikke forsøgt endnu
1
Fab-Yule-Ous

Tilbage til "Mad og drikke"