Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7835
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9225

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 25. jan 2016, 16:05

Min mand har købt hytteost, og jeg er på penicillin, der helst skal tages sammen med surmælksprodukt.
Jeg kan bare ikke fordrage hytteost. De der blobber er bare så ækle i min mund.
Er der nogen mulig måde at få dem væk på, uden at man ligefrem skal blende?

(under andre omstændigheder ville jeg have hentet noget tykmælk, men jeg må ikke køre, fordi jeg igen har fået dolol).
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Muspel
Indlæg: 648
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 90
Likede indlæg: 1180

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 25. jan 2016, 16:29

Fru Sunshine skrev:Min mand har købt hytteost, og jeg er på penicillin, der helst skal tages sammen med surmælksprodukt.
Jeg kan bare ikke fordrage hytteost. De der blobber er bare så ækle i min mund.
Er der nogen mulig måde at få dem væk på, uden at man ligefrem skal blende?

(under andre omstændigheder ville jeg have hentet noget tykmælk, men jeg må ikke køre, fordi jeg igen har fået dolol).


Måske spørger jeg dumt: skal det være koldt? Det skal det jo nok desværre (for at hjælpe på medicinen) ellers smelter klumperne. Og det er alletiders på en lasagne. Eller i en tærte.

Kold tror jeg ikke du kan gøre noget. Andet end at sende din mand afsted efter tykmælk :)
1
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4812
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 256
Likede indlæg: 4261

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 25. jan 2016, 16:47

Fru Sunshine skrev:Min mand har købt hytteost, og jeg er på penicillin, der helst skal tages sammen med surmælksprodukt.
Jeg kan bare ikke fordrage hytteost. De der blobber er bare så ækle i min mund.
Er der nogen mulig måde at få dem væk på, uden at man ligefrem skal blende?

(under andre omstændigheder ville jeg have hentet noget tykmælk, men jeg må ikke køre, fordi jeg igen har fået dolol).


Jeg tror altså godt du kan mase klumperne ud med en ske eller gaffel, hvis du ikke vil blende det. Eventuelt kan du mase det lidt og røre det sammen med lidt tun og mayo for eksempel. Så bliver det jo camoufleret lidt. Ved dog ikke om det så stadig har samme effekt i forhold til penicillinen :gruble:
1
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7835
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9225

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 25. jan 2016, 17:08

Jeg ved ikke, om det skal være koldt, men jeg tror det. Det er bare for at forhindre at min mave går helt i stykker pga penicillinen.
Jeg har også prøvet, men det vender sig godt nok i munden, og er meget svært at synke.

Jeg må prøve at mose.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3308

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 25. jan 2016, 22:52

Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Pixie88
Indlæg: 618
Tilmeldt: 26. aug 2015, 10:39
Kort karma: 132
Geografisk sted: Nordpolen
Likede indlæg: 1269

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pixie88 » 25. jan 2016, 23:45

Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?

Jeg tilberede dem på samme måde som brune kartofler.
0
I'm headin' out to South Park, gonna see if I can't unwind. Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, livin' a lie TIMMY!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3308

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 25. jan 2016, 23:54

Pixie88 skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?

Jeg tilberede dem på samme måde som brune kartofler.


Spiser du dem så til flæskesteg, eller hvordan?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Pixie88
Indlæg: 618
Tilmeldt: 26. aug 2015, 10:39
Kort karma: 132
Geografisk sted: Nordpolen
Likede indlæg: 1269

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pixie88 » 26. jan 2016, 01:13

Kommodedyret skrev:
Pixie88 skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?

Jeg tilberede dem på samme måde som brune kartofler.


Spiser du dem så til flæskesteg, eller hvordan?

Ikke nødvendigvis, normalt spiser jeg dem til oksekød. Eller uden noget til :-D
1
I'm headin' out to South Park, gonna see if I can't unwind. Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, livin' a lie TIMMY!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3308

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 26. jan 2016, 06:32

Pixie88 skrev:
Kommodedyret skrev:
Pixie88 skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?

Jeg tilberede dem på samme måde som brune kartofler.


Spiser du dem så til flæskesteg, eller hvordan?

Ikke nødvendigvis, normalt spiser jeg dem til oksekød. Eller uden noget til :-D


Her må jeg komme med en indrømmelse, nemlig at jeg også plejer at putte sukker i mine alm bløde løg. :D
Men altså, jeg gad jo godt prøve en ny ting at lave med dem.
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3308

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 26. jan 2016, 06:33

Jeg har endnu et spørgsmål: bliver en gulerodskage helt vildt dårlig hvis man ikke putter muscovado eller farin i, men nøjes med almindelig sukker?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2489
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3558

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 26. jan 2016, 08:10

Kommodedyret skrev:Jeg har endnu et spørgsmål: bliver en gulerodskage helt vildt dårlig hvis man ikke putter muscovado eller farin i, men nøjes med almindelig sukker?


Det kan jeg da ikke forestille mig. Der findes opskrifter på nettet, hvor der bruges almindelig sukker. Så jeg tror sagtens du kan bruge det, istedet for det brune sukker. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7835
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9225

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 26. jan 2016, 08:15

Kommodedyret skrev:Jeg har endnu et spørgsmål: bliver en gulerodskage helt vildt dårlig hvis man ikke putter muscovado eller farin i, men nøjes med almindelig sukker?

Nej. Men den kommer til at smage lidt anderledes, end hvis du bruger muscovado eller farin.
De to sukkertyper giver sådan lidt mere karamelagtigsmag. Det gør almindelig sukker ikke.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1175
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 133
Likede indlæg: 1633

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dykkersild » 26. jan 2016, 08:54

Kommodedyret skrev:
Pixie88 skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?

Jeg tilberede dem på samme måde som brune kartofler.


Spiser du dem så til flæskesteg, eller hvordan?


Jeg plejer at glasere dem - og så putte dem i gryderetter efterfølgende - det er ret godt.
1
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3308

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 26. jan 2016, 20:18

dykkersild skrev:
Kommodedyret skrev:
Pixie88 skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?

Jeg tilberede dem på samme måde som brune kartofler.


Spiser du dem så til flæskesteg, eller hvordan?


Jeg plejer at glasere dem - og så putte dem i gryderetter efterfølgende - det er ret godt.


Hvilken type gryderet synes du at de passer til?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 446
Likede indlæg: 3308

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 26. jan 2016, 20:20

Fru Sunshine skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har endnu et spørgsmål: bliver en gulerodskage helt vildt dårlig hvis man ikke putter muscovado eller farin i, men nøjes med almindelig sukker?

Nej. Men den kommer til at smage lidt anderledes, end hvis du bruger muscovado eller farin.
De to sukkertyper giver sådan lidt mere karamelagtigsmag. Det gør almindelig sukker ikke.


Jeg tænker også at den sikkert sagtens kan blive blive spiselig, men når man googler opskrifter, så er der brunt stads i næsten dem alle, så man forledes jo næsten til at tro at det er en essentialitet! :D
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!

Tilbage til "Mad og drikke"