Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7839
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9230

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 26. jan 2016, 20:23

Kommodedyret skrev:
Fru Sunshine skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har endnu et spørgsmål: bliver en gulerodskage helt vildt dårlig hvis man ikke putter muscovado eller farin i, men nøjes med almindelig sukker?

Nej. Men den kommer til at smage lidt anderledes, end hvis du bruger muscovado eller farin.
De to sukkertyper giver sådan lidt mere karamelagtigsmag. Det gør almindelig sukker ikke.


Jeg tænker også at den sikkert sagtens kan blive blive spiselig, men når man googler opskrifter, så er der brunt stads i næsten dem alle, så man forledes jo næsten til at tro at det er en essentialitet! :D

Det er det sikkert også for nogen :lol:
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 2416
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 463
Likede indlæg: 4107

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Viskelæder » 26. jan 2016, 20:30

Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?


Jeg plejer at bruge perleløg til Chuck Norris-salat:

Kog små kartofler med skindet på og skær dem i halve
Skær chorizo ud i stykker
Hak persille
Tilsæt perleløg
Bland det hele sammen og tilsæt så ravigotte sauce. Det smager SÅ godt :love2:
1
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 26. jan 2016, 20:33

Viskelæder skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?


Jeg plejer at bruge perleløg til Chuck Norris-salat:

Kog små kartofler med skindet på og skær dem i halve
Skær chorizo ud i stykker
Hak persille
Tilsæt perleløg
Bland det hele sammen og tilsæt så ravigotte sauce. Det smager SÅ godt :love2:


Kartoffel og pølse, yessir, så er der dømt bondekost :D Lyder godt ellers.
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 2416
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 463
Likede indlæg: 4107

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Viskelæder » 26. jan 2016, 20:40

Kommodedyret skrev:
Kartoffel og pølse, yessir, så er der dømt bondekost :D Lyder godt ellers.


Haha, yeaaahhh!

Jeg fandt lige et billede af den

salatchucknorris.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
5
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1686
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 447
Likede indlæg: 3309

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 26. jan 2016, 20:46

Viskelæder skrev:
Kommodedyret skrev:
Kartoffel og pølse, yessir, så er der dømt bondekost :D Lyder godt ellers.


Haha, yeaaahhh!

Jeg fandt lige et billede af den

salatchucknorris.jpg


Det grønne får det næsten til at se sundt ud.
Ps. nu blev jeg sulten :ivrig:
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 2416
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 463
Likede indlæg: 4107

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Viskelæder » 26. jan 2016, 20:46

Kommodedyret skrev:Det grønne får det næsten til at se sundt ud.
Ps. nu blev jeg sulten :ivrig:


Næsten. Men så alligevel ikke. Just the way I like it :lol2:
Me too..
0
Brugeravatar
dykkersild
Indlæg: 1177
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:25
Kort karma: 133
Likede indlæg: 1635

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf dykkersild » 27. jan 2016, 07:44

Kommodedyret skrev:
dykkersild skrev:
Kommodedyret skrev:
Pixie88 skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har en glas med perleløg. Egentlig var tanken at bruge dem sammen med bløde almindelige løg og champignon stegt på panden, og så serveret til hakkebøf med sovs. Men det gider jeg ikke alligevel.

Hvad kan man bruge perleløg på glas til?

Jeg tilberede dem på samme måde som brune kartofler.


Spiser du dem så til flæskesteg, eller hvordan?


Jeg plejer at glasere dem - og så putte dem i gryderetter efterfølgende - det er ret godt.


Hvilken type gryderet synes du at de passer til?

.
Jeg har brugt dem både til gryderetter med svinekæber og svinemørbrad og så til boeuf bourguignon
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2187
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2481

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 28. jan 2016, 08:00

Pandesteg skrev:Jeg har 500 g oksekød i strimler i fryseren. Ville godt bruge det til noget rigtig lækkert spicy gryderet-halløj. Men hvad? Vi har næsten lige fået enebærgryde og alm. klassisk gryderet (med tomatbase, champignon osv.).

Må meget gerne være noget indisk/mellemøstligt-agtigt og noget der skal simre lææænge :)


Ingen bud?
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2490
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3564

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 28. jan 2016, 08:23

Pandesteg skrev:
Pandesteg skrev:Jeg har 500 g oksekød i strimler i fryseren. Ville godt bruge det til noget rigtig lækkert spicy gryderet-halløj. Men hvad? Vi har næsten lige fået enebærgryde og alm. klassisk gryderet (med tomatbase, champignon osv.).

Må meget gerne være noget indisk/mellemøstligt-agtigt og noget der skal simre lææænge :)


Ingen bud?


Jeg har ingen bud på noget der skal simre længe eller har indisk/mellemøstligt islæt.

Jeg plejer, at bruge strimler af den slags til enten bøfstroganof eller kebabmix.
Kebabmix med actifry fritter, salat og hvidløgsdressing.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2187
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2481

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 28. jan 2016, 08:28

Lemonella skrev:
Pandesteg skrev:
Pandesteg skrev:Jeg har 500 g oksekød i strimler i fryseren. Ville godt bruge det til noget rigtig lækkert spicy gryderet-halløj. Men hvad? Vi har næsten lige fået enebærgryde og alm. klassisk gryderet (med tomatbase, champignon osv.).

Må meget gerne være noget indisk/mellemøstligt-agtigt og noget der skal simre lææænge :)


Ingen bud?


Jeg har ingen bud på noget der skal simre længe eller har indisk/mellemøstligt islæt.

Jeg plejer, at bruge strimler af den slags til enten bøfstroganof eller kebabmix.
Kebabmix med actifry fritter, salat og hvidløgsdressing.


Kebabmix vil det ikke egne sig til, det skal ha en del tid i en sovs/suppe for at blive mørt og stroganoff blev dens broderpakke brugt til. Men tak ellers!
1
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Sophaya
Indlæg: 2237
Tilmeldt: 22. aug 2015, 11:26
Kort karma: 395
Likede indlæg: 3777

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sophaya » 28. jan 2016, 20:41

Er der nogen der har spottet okra i et supermarked?
0
x
Muspel
Indlæg: 651
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 90
Likede indlæg: 1186

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 28. jan 2016, 21:16

Pandesteg skrev:
Pandesteg skrev:Jeg har 500 g oksekød i strimler i fryseren. Ville godt bruge det til noget rigtig lækkert spicy gryderet-halløj. Men hvad? Vi har næsten lige fået enebærgryde og alm. klassisk gryderet (med tomatbase, champignon osv.).

Må meget gerne være noget indisk/mellemøstligt-agtigt og noget der skal simre lææænge :)


Ingen bud?


Jeg har lavet denne nogle gange: http://www.alt.dk/mad/opskrift/gryderet ... tion=Index

Altid med stor succes. Den er dog ikke så spicy...
1
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7839
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1017
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9230

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 28. jan 2016, 21:22

Pandesteg skrev:
Pandesteg skrev:Jeg har 500 g oksekød i strimler i fryseren. Ville godt bruge det til noget rigtig lækkert spicy gryderet-halløj. Men hvad? Vi har næsten lige fået enebærgryde og alm. klassisk gryderet (med tomatbase, champignon osv.).

Må meget gerne være noget indisk/mellemøstligt-agtigt og noget der skal simre lææænge :)


Ingen bud?

Jeg ville lave sorte gryde.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Rakel
Indlæg: 2989
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 420
Likede indlæg: 3108

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Rakel » 30. jan 2016, 09:51

Majroe? Hvad bruger I den til?
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2490
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3564

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 30. jan 2016, 13:44

Rakel skrev:Majroe? Hvad bruger I den til?


Jeg river den og bruger den i råkostsalat. Den kan også bruges sammen med andre rodfrugter til ovnbagte rodfrugter. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"