Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6562
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 372
Likede indlæg: 6822

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 24. mar 2016, 15:41

Sangius skrev:Hvis det er et fladt stykke kød ville jeg endda nok tage den ud efter 45-50 minutter, og lade den hvile indpakket i et kvarters tid... Hader overstegt kød :P


Ok. Det prøver jeg :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2053
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 523
Likede indlæg: 4108

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 26. mar 2016, 20:46

Jeg har et glad salatmayonaise som snart bliver for gammelt.

Jeg har også et par glas honning der har overskredet mindst holdbar.

Nogen ideer til hvad jeg kan lave hvor ovenstående ingredienser indgår? Ikke i samme ret, selvfølgelig :)
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
MissBailey
Indlæg: 678
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
Kort karma: 39
Likede indlæg: 651

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissBailey » 26. mar 2016, 21:10

^honningglasserede gulerødder :savl:

Måske man kan bruge salatmayo i en tunsalat sammen med lidt creme fraiche..
1
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 4442
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 384
Likede indlæg: 6382

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 27. mar 2016, 08:22

Kommodedyret skrev:Jeg har et glad salatmayonaise som snart bliver for gammelt.

Jeg har også et par glas honning der har overskredet mindst holdbar.

Nogen ideer til hvad jeg kan lave hvor ovenstående ingredienser indgår? Ikke i samme ret, selvfølgelig :)


Mayoen kunne bruges i kyllingesalat og æggesalat, lige i påskens ånd :-D
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 2407
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 206
Likede indlæg: 4308

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 27. mar 2016, 09:49

Flora skrev:
Sangius skrev:Hvis det er et fladt stykke kød ville jeg endda nok tage den ud efter 45-50 minutter, og lade den hvile indpakket i et kvarters tid... Hader overstegt kød :P


Ok. Det prøver jeg :)


Blev den spiselig??? :D
0
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 2407
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 206
Likede indlæg: 4308

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 27. mar 2016, 09:50

Kommodedyret skrev:Jeg har et glad salatmayonaise som snart bliver for gammelt.

Jeg har også et par glas honning der har overskredet mindst holdbar.

Nogen ideer til hvad jeg kan lave hvor ovenstående ingredienser indgår? Ikke i samme ret, selvfølgelig :)


Jeg lavede denne i går:

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/v ... p?id=14184


Den smager super godt!
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6562
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 372
Likede indlæg: 6822

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 27. mar 2016, 10:11

Sangius skrev:
Flora skrev:
Sangius skrev:Hvis det er et fladt stykke kød ville jeg endda nok tage den ud efter 45-50 minutter, og lade den hvile indpakket i et kvarters tid... Hader overstegt kød :P


Ok. Det prøver jeg :)


Blev den spiselig??? :D


Ja. Jeg endte dog med at give den 1½ time, da den virkede ret sej i det efter 1 time. Men den smagte godt :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 896
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 92
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 855

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Santopia » 28. mar 2016, 17:11

Hvor længe kan hakket oksekød holde sig i køleskabet?

Jeg købte en pakke hakket oksekød igår. Jeg åbnede pakken om aftenen, formede tre bøffer og stegte den ene. Jeg puttede de to andre i en frysepose og bandt en knude. Jeg har ikke krydret dem.
Skal de steges i aften eller kan jeg vente til imorgen?
0
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 896
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 92
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 855

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Santopia » 28. mar 2016, 18:58

^^jeg endte med at stege det hele efter at have google lidt..

Jeg har dog et andet spørgsmål:

Hvis man har taget hul på en melon, som ikke er helt moden endnu, kan man så gøre noget for, at den bliver moden? :gruble: Mit dilemma er, at jeg opbevarer den ved stuetemp. indtil den er moden, og i køleskabet når den er taget hul på. Nu har jeg taget hul på en, som ikke var moden, og sat den i køleskab, men så sænkes modningsprocessen jo voldsomt :gruble:
0
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1887
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 309
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2669

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 28. mar 2016, 19:03

Kommodedyret skrev:Jeg har et glad salatmayonaise som snart bliver for gammelt.

Jeg har også et par glas honning der har overskredet mindst holdbar.

Nogen ideer til hvad jeg kan lave hvor ovenstående ingredienser indgår? Ikke i samme ret, selvfølgelig :)

Salatmayo er genialt til coleslaw, bare vend revet gulerod og hvidkål i og vupti !
0
:ninja:
LilleLam
Indlæg: 31
Tilmeldt: 2. nov 2015, 11:56
Kort karma: 3
Likede indlæg: 53

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LilleLam » 31. mar 2016, 18:23

Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 7137
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 884
Likede indlæg: 13479

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 31. mar 2016, 18:36

I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 2120
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 279
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 4853

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 31. mar 2016, 19:19

DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)
1
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 896
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 92
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 855

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Santopia » 31. mar 2016, 19:36

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:


Vejret skulle jo blive ret godt imorgen, så måske kan kunne slæbe grillen frem?

Ellers tænker jeg lasagne sammen med en fantastisk salat og godt brød...

... men jeg har ikke børn og forestiller mig sådan nogle lever af spaghetti, pølser og fritter :genert:
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 7137
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 884
Likede indlæg: 13479

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 31. mar 2016, 19:46

HappyPaww skrev:
DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)


Tak :)
Det lyder nemt nok.
0

Tilbage til "Mad og drikke"