Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 652
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 73
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 628

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Santopia » 31. mar 2016, 19:36

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:


Vejret skulle jo blive ret godt imorgen, så måske kan kunne slæbe grillen frem?

Ellers tænker jeg lasagne sammen med en fantastisk salat og godt brød...

... men jeg har ikke børn og forestiller mig sådan nogle lever af spaghetti, pølser og fritter :genert:
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5966
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 788
Likede indlæg: 10686

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 31. mar 2016, 19:46

HappyPaww skrev:
DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)


Tak :)
Det lyder nemt nok.
0
Je suis un tableau noir.
I know when that hotline bling/That can only mean one thing
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8160
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1065
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9762

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 31. mar 2016, 20:04

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:

Mine var glade for ko i alle afskygninger.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Muspel
Indlæg: 716
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 97
Likede indlæg: 1324

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 31. mar 2016, 21:50

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:


De fleste børn jeg kender er ret vilde med de ting, der er lidt i mormor kategorien. Flæskesteg, frikadeller, hakkebøf. Kyllingesteg, Flødekartofler.

Eller du kunne lave hjemmelavede kyllingenuggets. Jeg har brugt denne opskrift til børn med stor succes. http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/
Vi fik så pomfritter til også.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5966
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 788
Likede indlæg: 10686

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 1. apr 2016, 17:29

HappyPaww skrev:
DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)


Det blev rigtig lækkert :gogo:
2
Je suis un tableau noir.
I know when that hotline bling/That can only mean one thing
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2694
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 275
Likede indlæg: 3863

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 1. apr 2016, 17:53

DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


Jeg plejer, at stege dem et par minutter på begge sider, så de får en pæn stegeskorpe. Lægger dem i et lille ildfast fad og sætter dem midt i ovnen på 180 grader (varmluft) og giver dem 10 minutter. Mærker på dem om de er meget bløde (godt røde) eller let bløde (medium). Lader dem hvile i 5 minutter før de serveres.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Muspel
Indlæg: 716
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 97
Likede indlæg: 1324

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 2. apr 2016, 12:16

Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2694
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 275
Likede indlæg: 3863

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 2. apr 2016, 12:55

Muspel skrev:Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?


De kloge siger, at rødvin der ikke skal drikkes lige med det samme, gerne må stilles i køleskabet. Har den gjort det, er der måske en chance for, at den stadig er brugbar.
Der er sådan set kun én måde, at finde ud af det på, lugt til den og smag på den. Noget vin bliver hurtigere til vineddike end andet og er den eddikesur, skal du nok ikke bruge den. Smager den stadig af fin rødvin, kan den sagtens bruges.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Muspel
Indlæg: 716
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 97
Likede indlæg: 1324

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 2. apr 2016, 13:11

Lemonella skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?


De kloge siger, at rødvin der ikke skal drikkes lige med det samme, gerne må stilles i køleskabet. Har den gjort det, er der måske en chance for, at den stadig er brugbar.
Der er sådan set kun én måde, at finde ud af det på, lugt til den og smag på den. Noget vin bliver hurtigere til vineddike end andet og er den eddikesur, skal du nok ikke bruge den. Smager den stadig af fin rødvin, kan den sagtens bruges.


Tak. Den har ikke stået i køleskab. ... Hmm må smage. Tak for hjælpen :)
1
Brugeravatar
Aima
Indlæg: 1530
Tilmeldt: 23. aug 2015, 01:43
Kort karma: 644
Likede indlæg: 5407

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Aima » 7. apr 2016, 16:20

Jeg har vildt meget lyst til kødboller i tomatsovs, men jeg har aldrig lavet det før.
Kødboller har jeg styr på, men tomatsovsen er jeg lidt i tvivl om, jeg bruger faktisk ikke tomatsovs ellers. Jeg kan godt google, men hvis nogen lige sidder med en god og nem opskrift, vil jeg meget gerne bede om den. Jeg har forresten sådan en stavblender.

PS. Bruger man egentlig ost ovenpå?
0
I'll stick with hell no's and headphones...
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 4678
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 486
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 6943

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 7. apr 2016, 16:33

Aima skrev:Jeg har vildt meget lyst til kødboller i tomatsovs, men jeg har aldrig lavet det før.
Kødboller har jeg styr på, men tomatsovsen er jeg lidt i tvivl om, jeg bruger faktisk ikke tomatsovs ellers. Jeg kan godt google, men hvis nogen lige sidder med en god og nem opskrift, vil jeg meget gerne bede om den. Jeg har forresten sådan en stavblender.

PS. Bruger man egentlig ost ovenpå?

http://gastromand.dk/opskrift-verdens-b ... emmelavet/
^ Den er god, og ekstra god med hvidløg og basilikum :savl:
Og friskrevet parmesan er fantastisk til kødboller i tomatsovs :)
2
"You used to call me on my cell phone,
Late night when you need my love"
Brugeravatar
Aima
Indlæg: 1530
Tilmeldt: 23. aug 2015, 01:43
Kort karma: 644
Likede indlæg: 5407

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Aima » 7. apr 2016, 17:00

Jeg er overbevist. Tak! :kys:
0
I'll stick with hell no's and headphones...
Lykke
Indlæg: 1181
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 49
Likede indlæg: 763

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 12. apr 2016, 07:03

KitKat skrev:Er der nogen af jer som har erfaring med bagværk og lactosefri mælk?

Kan jeg bare erstatte almindelig mælk med lactosefri mælk 1:1 og så ellers følge opskriften som den er?


Jeg har gjort det med succes. Tit er lactosefri produkter sat ned på grund af dato. Så jeg bruger både mælk og smør som normalt.
1
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 2930
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 364
Likede indlæg: 6410

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Animi » 12. apr 2016, 09:53

Jeg skal lave en pastasalat med kylling til 10 personer. Hvor meget kyllingfilet skal jeg mon bruge til det? :gruble:
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Muspel
Indlæg: 716
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 97
Likede indlæg: 1324

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 13. apr 2016, 20:46

Animi skrev:Jeg skal lave en pastasalat med kylling til 10 personer. Hvor meget kyllingfilet skal jeg mon bruge til det? :gruble:


Er det hele måltidet? Og frokost eller aften?

Jeg ville beregne 100 gram pr person. Og nok 75 gram pasta. Hvis det er til aftensmåltid.
0

Tilbage til "Mad og drikke"