Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Sangius
Indlæg: 1274
Tilmeldt: 30. jan 2016, 19:49
Kort karma: 101
Likede indlæg: 1854

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Sangius » 27. mar 2016, 09:50

Kommodedyret skrev:Jeg har et glad salatmayonaise som snart bliver for gammelt.

Jeg har også et par glas honning der har overskredet mindst holdbar.

Nogen ideer til hvad jeg kan lave hvor ovenstående ingredienser indgår? Ikke i samme ret, selvfølgelig :)


Jeg lavede denne i går:

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/v ... p?id=14184


Den smager super godt!
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 4836
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 259
Likede indlæg: 4284

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 27. mar 2016, 10:11

Sangius skrev:
Flora skrev:
Sangius skrev:Hvis det er et fladt stykke kød ville jeg endda nok tage den ud efter 45-50 minutter, og lade den hvile indpakket i et kvarters tid... Hader overstegt kød :P


Ok. Det prøver jeg :)


Blev den spiselig??? :D


Ja. Jeg endte dog med at give den 1½ time, da den virkede ret sej i det efter 1 time. Men den smagte godt :)
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 550
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 59
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 472

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Santopia » 28. mar 2016, 17:11

Hvor længe kan hakket oksekød holde sig i køleskabet?

Jeg købte en pakke hakket oksekød igår. Jeg åbnede pakken om aftenen, formede tre bøffer og stegte den ene. Jeg puttede de to andre i en frysepose og bandt en knude. Jeg har ikke krydret dem.
Skal de steges i aften eller kan jeg vente til imorgen?
0
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 550
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 59
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 472

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Santopia » 28. mar 2016, 18:58

^^jeg endte med at stege det hele efter at have google lidt..

Jeg har dog et andet spørgsmål:

Hvis man har taget hul på en melon, som ikke er helt moden endnu, kan man så gøre noget for, at den bliver moden? :gruble: Mit dilemma er, at jeg opbevarer den ved stuetemp. indtil den er moden, og i køleskabet når den er taget hul på. Nu har jeg taget hul på en, som ikke var moden, og sat den i køleskab, men så sænkes modningsprocessen jo voldsomt :gruble:
0
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1720
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2103

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pjeps » 28. mar 2016, 19:03

Kommodedyret skrev:Jeg har et glad salatmayonaise som snart bliver for gammelt.

Jeg har også et par glas honning der har overskredet mindst holdbar.

Nogen ideer til hvad jeg kan lave hvor ovenstående ingredienser indgår? Ikke i samme ret, selvfølgelig :)

Salatmayo er genialt til coleslaw, bare vend revet gulerod og hvidkål i og vupti !
0
:ninja:
LilleLam
Indlæg: 27
Tilmeldt: 2. nov 2015, 11:56
Kort karma: 3
Likede indlæg: 41

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LilleLam » 31. mar 2016, 18:23

Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5739
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10280

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 31. mar 2016, 18:36

I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?
0
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3454

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 31. mar 2016, 19:19

DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)
1
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 550
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 59
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 472

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Santopia » 31. mar 2016, 19:36

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:


Vejret skulle jo blive ret godt imorgen, så måske kan kunne slæbe grillen frem?

Ellers tænker jeg lasagne sammen med en fantastisk salat og godt brød...

... men jeg har ikke børn og forestiller mig sådan nogle lever af spaghetti, pølser og fritter :genert:
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5739
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10280

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 31. mar 2016, 19:46

HappyPaww skrev:
DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)


Tak :)
Det lyder nemt nok.
0
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 31. mar 2016, 20:04

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:

Mine var glade for ko i alle afskygninger.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Muspel
Indlæg: 657
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1200

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 31. mar 2016, 21:50

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:


De fleste børn jeg kender er ret vilde med de ting, der er lidt i mormor kategorien. Flæskesteg, frikadeller, hakkebøf. Kyllingesteg, Flødekartofler.

Eller du kunne lave hjemmelavede kyllingenuggets. Jeg har brugt denne opskrift til børn med stor succes. http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/
Vi fik så pomfritter til også.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5739
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10280

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 1. apr 2016, 17:29

HappyPaww skrev:
DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)


Det blev rigtig lækkert :gogo:
2
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2497
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3566

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 1. apr 2016, 17:53

DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


Jeg plejer, at stege dem et par minutter på begge sider, så de får en pæn stegeskorpe. Lægger dem i et lille ildfast fad og sætter dem midt i ovnen på 180 grader (varmluft) og giver dem 10 minutter. Mærker på dem om de er meget bløde (godt røde) eller let bløde (medium). Lader dem hvile i 5 minutter før de serveres.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Muspel
Indlæg: 657
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 92
Likede indlæg: 1200

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 2. apr 2016, 12:16

Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?
0

Tilbage til "Mad og drikke"