Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8664
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1110
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10472

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 31. mar 2016, 20:04

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:

Mine var glade for ko i alle afskygninger.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Muspel
Indlæg: 823
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 114
Likede indlæg: 1492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 31. mar 2016, 21:50

LilleLam skrev:Hvad elsker jeres unger, som også er sådan lidt gæstemad? Vi holder madklub hos os i morgen, og der kommer 6 unger, så det skal være børnevenligt samtidig med, det skal være lækkert :) :gruble:


De fleste børn jeg kender er ret vilde med de ting, der er lidt i mormor kategorien. Flæskesteg, frikadeller, hakkebøf. Kyllingesteg, Flødekartofler.

Eller du kunne lave hjemmelavede kyllingenuggets. Jeg har brugt denne opskrift til børn med stor succes. http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nuggets/
Vi fik så pomfritter til også.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 6527
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 833
Likede indlæg: 11864

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 1. apr 2016, 17:29

HappyPaww skrev:
DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


State med at brune kødet på bacon siderne og steg så et par minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Kom gerne en klat smør og en kvist rosmarin eller timian på panden også :)


Det blev rigtig lækkert :gogo:
2
I know when that hotline bling/That can only mean one thing
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3077
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 305
Likede indlæg: 4286

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 1. apr 2016, 17:53

DetSorteCirkus skrev:I morgen skal jeg for første gang stege oksemedaljoner med baconsvøb :gisp:
Hvordan gør jeg det, så resultatet bliver rosa og saftigt kød?


Jeg plejer, at stege dem et par minutter på begge sider, så de får en pæn stegeskorpe. Lægger dem i et lille ildfast fad og sætter dem midt i ovnen på 180 grader (varmluft) og giver dem 10 minutter. Mærker på dem om de er meget bløde (godt røde) eller let bløde (medium). Lader dem hvile i 5 minutter før de serveres.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Muspel
Indlæg: 823
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 114
Likede indlæg: 1492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 2. apr 2016, 12:16

Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 3077
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 305
Likede indlæg: 4286

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 2. apr 2016, 12:55

Muspel skrev:Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?


De kloge siger, at rødvin der ikke skal drikkes lige med det samme, gerne må stilles i køleskabet. Har den gjort det, er der måske en chance for, at den stadig er brugbar.
Der er sådan set kun én måde, at finde ud af det på, lugt til den og smag på den. Noget vin bliver hurtigere til vineddike end andet og er den eddikesur, skal du nok ikke bruge den. Smager den stadig af fin rødvin, kan den sagtens bruges.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Muspel
Indlæg: 823
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 114
Likede indlæg: 1492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 2. apr 2016, 13:11

Lemonella skrev:
Muspel skrev:Jeg skal lave en gryderet, hvor der skal rødvin i. Jeg har en stående, der blev åbnet for tre uger siden - og har stået med sit skruelåg på siden. Jeg kan godt regne ud, at den nok ikke er god at drikke længere, men kan den godt den bruges i gryderetten?

Nogle erfaringer?


De kloge siger, at rødvin der ikke skal drikkes lige med det samme, gerne må stilles i køleskabet. Har den gjort det, er der måske en chance for, at den stadig er brugbar.
Der er sådan set kun én måde, at finde ud af det på, lugt til den og smag på den. Noget vin bliver hurtigere til vineddike end andet og er den eddikesur, skal du nok ikke bruge den. Smager den stadig af fin rødvin, kan den sagtens bruges.


Tak. Den har ikke stået i køleskab. ... Hmm må smage. Tak for hjælpen :)
1
Brugeravatar
Aima
Indlæg: 1543
Tilmeldt: 23. aug 2015, 01:43
Kort karma: 653
Likede indlæg: 5605

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Aima » 7. apr 2016, 16:20

Jeg har vildt meget lyst til kødboller i tomatsovs, men jeg har aldrig lavet det før.
Kødboller har jeg styr på, men tomatsovsen er jeg lidt i tvivl om, jeg bruger faktisk ikke tomatsovs ellers. Jeg kan godt google, men hvis nogen lige sidder med en god og nem opskrift, vil jeg meget gerne bede om den. Jeg har forresten sådan en stavblender.

PS. Bruger man egentlig ost ovenpå?
0
I'll stick with hell no's and headphones...
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 5481
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 569
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 8193

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 7. apr 2016, 16:33

Aima skrev:Jeg har vildt meget lyst til kødboller i tomatsovs, men jeg har aldrig lavet det før.
Kødboller har jeg styr på, men tomatsovsen er jeg lidt i tvivl om, jeg bruger faktisk ikke tomatsovs ellers. Jeg kan godt google, men hvis nogen lige sidder med en god og nem opskrift, vil jeg meget gerne bede om den. Jeg har forresten sådan en stavblender.

PS. Bruger man egentlig ost ovenpå?

http://gastromand.dk/opskrift-verdens-b ... emmelavet/
^ Den er god, og ekstra god med hvidløg og basilikum :savl:
Og friskrevet parmesan er fantastisk til kødboller i tomatsovs :)
2
"You used to call me on my cell phone,
Late night when you need my love"
Brugeravatar
Aima
Indlæg: 1543
Tilmeldt: 23. aug 2015, 01:43
Kort karma: 653
Likede indlæg: 5605

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Aima » 7. apr 2016, 17:00

Jeg er overbevist. Tak! :kys:
0
I'll stick with hell no's and headphones...
Lykke
Indlæg: 1496
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 70
Likede indlæg: 1033

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 12. apr 2016, 07:03

KitKat skrev:Er der nogen af jer som har erfaring med bagværk og lactosefri mælk?

Kan jeg bare erstatte almindelig mælk med lactosefri mælk 1:1 og så ellers følge opskriften som den er?


Jeg har gjort det med succes. Tit er lactosefri produkter sat ned på grund af dato. Så jeg bruger både mælk og smør som normalt.
1
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 3509
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 443
Likede indlæg: 7811

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Animi » 12. apr 2016, 09:53

Jeg skal lave en pastasalat med kylling til 10 personer. Hvor meget kyllingfilet skal jeg mon bruge til det? :gruble:
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Muspel
Indlæg: 823
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 114
Likede indlæg: 1492

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 13. apr 2016, 20:46

Animi skrev:Jeg skal lave en pastasalat med kylling til 10 personer. Hvor meget kyllingfilet skal jeg mon bruge til det? :gruble:


Er det hele måltidet? Og frokost eller aften?

Jeg ville beregne 100 gram pr person. Og nok 75 gram pasta. Hvis det er til aftensmåltid.
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 2762
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 212
Likede indlæg: 3111

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 14. apr 2016, 11:10

Auberginer, hvornår er de til at få i supermarkederne?

Jeg har googlet, men nogle steder står der at man kan få dem hele året og andre steder at der er sæson fra juni-november ca. Billede

Jeg har simpelthen længe haft sådan en trang til en bestemt wokret med bl.a. aubergine, men jeg har ikke kunnet finde nogle i hverken Føtex eller Fakta, så hvis nu de kun kan fås der i sommer/efteråret findes der så en frugt eller grøntsag der minder om? Og som er til at få i et almindeligt supermarked?
0
I like big beards and I cannot lie
Billede
Lykke
Indlæg: 1496
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 70
Likede indlæg: 1033

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 14. apr 2016, 11:21

Juki skrev:Auberginer, hvornår er de til at få i supermarkederne?

Jeg har googlet, men nogle steder står der at man kan få dem hele året og andre steder at der er sæson fra juni-november ca. Billede

Jeg har simpelthen længe haft sådan en trang til en bestemt wokret med bl.a. aubergine, men jeg har ikke kunnet finde nogle i hverken Føtex eller Fakta, så hvis nu de kun kan fås der i sommer/efteråret findes der så en frugt eller grøntsag der minder om? Og som er til at få i et almindeligt supermarked?


Der var både øko og ikke øko auberginer i super Brugsen. Så lækkert!
1

Tilbage til "Mad og drikke"